TIPPING POINT I MALMÖ

Dagens Nyheters artikel om Malmöimamen Salahuddin Barakat visar att andelen muslimer i Malmö har nått en ny tipping point. Där muslimernas rätta ansikte träder fram än mer tydligt. Samtidigt som det visar hyckleriet inom islam.

”Han är en av Sveriges mest kända imamer och har prisats för sitt brobyggande. Men på Youtube predikar Salahuddin Barakat numera separatism och uppmanar muslimer att bojkotta medier. Han kallar SVT fake news och fördömer homosexualitet så hårt att vissa muslimer slutat följa honom. Själv anser imamen att han inte ändrat sig i vare sig ”avsikter, åsikter eller arbetssätt”.”

Det verkar som DN-journalisten Niklas Orrenius är förvånad över utvecklingen. Vi som känner till Niklas Orrenius sedan flera decennier tillbaka vet ju hans bakgrund och vilken SD-hatare han har varit under alla år och just det SD-hatet har varit bidragande till hans karriär som journalist från Sydsvenskan via Expressen och nu på Dagens Nyheter.

Kan detta vara någon form av uppvaknande för Niklas Orrenius och Dagens Nyheter?

”Imamen propagerar även för en sorts separatism i politiken och tvivlar på att muslimer på sikt kan vara med i etablerade partier: ”Vi bör söka efter alternativ.” Framtiden ligger, tror han, i att bilda nya partier ”för minoriteter, av minoriteter – såsom Nyans och Visionpartiet”.”

När Socialdemokraterna i Malmö läser dessa rader blir de säkert väldigt oroliga. Kommer deras väljare ur den muslimska gruppen nu svika partiet och börja rösta på det muslimska extremistpartiet Nyans? Vad kommer hända i kommunvalet 2026?

”Muslimska politiker i etablerade partier beskriver han som karriärister som måste offra eller tona ner sin muslimska identitet. ”De blir tvungna att rätta in sig i ledet. Att krypa, att fjäska”, säger han. ”När man medvetet plockar muslimska politiker och sätter dem i ett Pridetåg, exempelvis. Vad är det?”

Jag tror att Salahuddin Barakat nu anser att andelen muslimer i Malmö har växt sig så stor och stark att han har makt att prata med muslimskt klarspråk.

Malmö har nått ännu en bedrövlig tipping point!

Vad betyder en tipping point?

Den kritiska punkten i en situation, process eller system bortom vilken en betydande och ofta ostoppbar effekt eller förändring äger rum.

18 reaktioner på ”TIPPING POINT I MALMÖ

      • Larry N. F. Eastman 2024-04-30 / 20:37

        På sätt och vis. Den största skillnaden är de andra sakerna som han vill och jag inte. Som att skära av snoppar och hänga skynken på kvinnor och tänka sig att solen går och lägger sig i en dypöl.

        Gilla

  1. anders.gs 2024-04-30 / 10:44

    Jade Sandberg

    @angel135300

    ·

    Fredag den 3/5-2024. Kl. 15.00-18.00. Demonstration: Förbjud Djävulens Islam I Sverige, montera ner moskéer och bränn alla Koraner. Gustav Adolfs Torg i Malmö. Koraner kommer att brinna. Välkomna. ✝️🇸🇪

    Gilla

  2. Ó Hyra 2024-04-29 / 16:28

    Apropå ”nazistattacken”. Varför var Kristensson inte lika indignerad på den tiden då SD:s möten attackerades av AFA?

    Gillad av 1 person

    • tompas11 2024-04-29 / 21:36

      Ja det är ju jätteunderligt, vad kan det bero på? Har faktiskt ingen som helst aning…

      Gilla

  3. Sanna mina ord 2024-04-29 / 13:16

    Putin har nu ersatt Hitler som det mest populära skällsordet i svensk politik.

    Gilla

  4. ericr45 2024-04-29 / 12:56

    Rasade förbi en bild i FB-flödet idag..
    Först en kartbild med % muslimer i ett antal länder – idag….
    Nästa bild, prognoserat antal muslimer 2050.
    Sverige 30%.
    30% är väl den siffra då det är dags att ”öppna eget” för alla våra ”kommande vinster”?
    Risken att det förverkligas är ju enorm med dagens politik, iaf för 7 av 8 partier..
    Kommer svenne att år 2050 stå med lång näsa sägandes ” såg det inte komma?”
    Är nog en stor risk….Fast då finns nog jag inte mer. Lyckligtvis.
    När man ser sånt här då börjar man ställa sig frågan, på vems sida står egentligen media?
    https://sverigesradio.se/artikel/samira-musa-nominerad-for-framtidens-kvinnliga-ledare?fbclid=iwzxh0bgnhzw0cmteaar2m6vwkbk-mbv59ufpal5xjpucm7pqm3qzsxrq-gkebav2sji5xbishwey_aem_ae8jsosvvrtykwoqchf04_x5xaszpkceyk07m3fxsnbek2k_knyjy4ugdmciygqlq3bwvcdcxv_afnt76tkoke-c

    Gilla

  5. tompas11 2024-04-29 / 11:46

    Niklas Orrenius går i ständig dvala så något uppvaknande kan ingen förvänta sig.

    Gilla

  6. nroheda 2024-04-29 / 11:10

    Så fungerar demokrati, mest korkade vinner.

    Gilla

    • Ó Hyra 2024-04-29 / 17:08

      Demokrati är en underbar sak. I USA tex har man att välja på en senil eller en psykopat och skojare. Är det mycket bättre i Sverige? Och det är demokratin som har försatt Sverige i det läge som vi befinner oss.

      Men skam den som ger sej. Vi ska nog kunna uppnå det läge som finns på Haiti.

      Gilla

  7. Lennart Stenkvist 2024-04-29 / 10:42

    Det sägs att det först måste bli ännu sämre innan det blir bättre. Så länge de lättlurade och hjärntvättade Sverigesvenskarna sover och vänsterns tokstollar härjar lär det inte bli någon förbättring. Vänsterns maktbegär är allra viktigast än att stå upp för Sveriges bästa.

    De vakna Sverigesvenskarna med kunskap som värnar om folkhemmet och ett tryggare samhälle får leva på hoppet.

    Sittande regering behöver minst tre-fyra mandatperioder till för att kunna uppnå ett tryggare samhälle. SD behöver mer regerings inflyttande och riksdagen behöver även få in Alternativ för Sverige.

    Gilla

    • Ó Hyra 2024-04-29 / 17:25

      Jag trodde det hette ”inflytande” tänk så dum man kan vara.

      Gilla

  8. Christer 2024-04-29 / 09:49

    Sossepolitiken många blundat för krackelerar . . Nu pratar de klarspråk .

    Nu är det dags att avsluta Malmö projektet . Det startades av Sossarna för att visa på lyckad invandrings och integrationspolitik .

    Men nu har verkligheten kommit ikapp och med den nya Regeringen lyckas Sossarna I Malmö inte dölja alla missförhållanden i Staden .

    Hela projektet har imploderat så nu bör alla bidrag tas bort .

    Låt Sossarna själv sköta sitt skitprojekt utan extra bidrag så vi får se hur det utvecklas . Tänkande människor har hela tiden sett vart det barkat . Det bidrag som slösas bort på Malmöprojektet skulle räcka till att rikta upp sjukvården i hela Sverige . MEN SOSSARNA HAR PRIOTERAT ANNAT .

    Hoppas verkligen att polisen lyckas hålla ställningarna under Mellon nästa vecka .

    Gilla

  9. ivarandersson 2024-04-29 / 09:04

    ”Kan detta vara någon form av uppvaknande för Niklas Orrenius och Dagens Nyheter?”

    Optimisten säger kanske.

    Realisten säger nej.

    Extremisterna vaknar aldrig.

    Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.