APRIL BLIR KALLARE, INTE VARMARE

Ibland funderar jag över hur många människor som använder sitt egna förnuft och sin egen förmåga att tänka och göra analyser? Min känsla är att den skara människor bara blivit färre och färre när vi blivit mer och mer digitaliserade.

Jag har läst det på internet och då är det också sant!

Så tycks många människor idag ta till sig fakta, trots att de borde veta att det aldrig funnits så många ”troll” och ”trollfabriker” som det gör just nu. Inte minst de som styrs från Ryssland.

Ett annat exempel är ju klimatförändringarna. Där vi dagligen pumpas fulla av skrämselpropaganda. Inte minst från Public service, genom framförallt SVT, Rapport och Aktuellt men också radioprogram som Klotet.

Alla i Sverige borde om man har lite eget tänkande fundera över vädret i april och om de ser det som ett resultat över klimatförändringarna!

Flera köldrekord har slagits för april månad enligt SMHI men de får inte så stor uppmärksamhet i media eller public service.

Den här lördagsmorgonen roade jag mig med att ta fram medeltemperaturen i april för Kalmar enligt SMHI. Jag tänkte att det skulle vara intressant att se hur den förändrats under de senaste 25 åren under den påstådda klimatuppvärmningen. Så här ser utveckling ut i ett diagram.

Medeltemperaturen för april i år ligger 5,4 grader när det är några dagar kvar av månaden.

När jag låter excel räkna ut den linjära trendkurvan (streckad linjen) så är den starkt negativ, det vill säga sjunkande medeltemperatur. April har blivit betydligt kallare. Tvärt emot vad alla klimatalarmister påstår, inklusive public service och EU:s Copernicus, som nu blivit Europas ledande klimatalarmister.

Det finns inte ett endast spår av någon klimatuppvärmning under april månad under 2000-talet i Kalmar.

Alla sådana här siffror och statistik förnekas och nonchaleras dagligen av alla som driver klimatalarmismen. Det får aldrig något utrymme i media.

Landets journalister är idag lika rädda för att skriva något som kan tolkas som ifrågasättande av klimatalarmismen, som de var för några år sedan när det gällde massinvandringen!

Jag är övertygade om att verkligheten kommer innebära att de även kommer tvingas fram i ljuset även i detta förljugna ämne.

Ett exempel på detta är biluthyrningsföretaget Hertz som köpte on stora mängder Tesla till sin fordonsflotta. För några månader sedan meddelade Hertz att man skulle sälja 20 000 av sina Teslabilar. Igår kom ett nytt pressmeddelande från Tesla, enligt följande.

”Bolaget Hertz skriver vidare att det under kvartalet har ökat sitt mål för försäljning av bilar under 2024 med 10 000 fordon, till totalt 30 000 elbilar. Hertz har tidigare kommunicerat att de ämnar sälja 20 000 elbilar under 2024. Istället ska bolaget köpa bilar med förbränningsmotorer för att möta kundkrav.”

När jag idag googlar ”Hertz Tesla” får jag inga träffar på gårdagens pressmeddelande i svensk media, SVT, SR, TT-nyhetsbyrå, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet.

Jag förstår precis varför de är tysta. Koldioxidhypotesen får inte ifrågasättas på något sätt, precis som massinvandringen. Lär dig sig aldrig någonting?

Henrik Jönsson är inte på detta tema i dagens video.

26 reaktioner på ”APRIL BLIR KALLARE, INTE VARMARE

  1. Bo Adolfsson 2024-04-28 / 15:14

    Patrik Engellau på Det goda samhället är läsvärd.

    Idag tipsar han om en artikel av en annan djup tänkare Johan Hakelius.

    Hakelius skriver i Fokus 2024-04-16 om klimatet:

    Den offentliga klimatlögnen

    Vi låter aktivisterna sätta tonen, inte politikerna, sätta tonen.

    Tyvärr bakom betalvägg, men jag skall läsa den på biblioteket.

    Gilla

  2. Bo Adolfsson 2024-04-28 / 11:42

    Hej Thoralf!

    Kan du förklara för mig vad en trollfabrik och särskilt en rysk sådan är?

    Är det en sådan Jimmie Åkesson har blivit lurad av, när han säger att det finns en gräns för hur mycket vi kan stödja Ukraina med?

    Jag läser flera utländska media för att få en uppfattning av vad som händer i världen. Till dessa hör Russia Today RT.com.

    Som John F Kennedy sa när han kom överens med Chrustjov om Kubakrisen:

    ”Man måste ställa sig i den andres skor för att förstå hur han tänker.”

    Chrustjov tog bort sin robotar och Kennedy tog bort sina från Turkiet. På detta sätt slapp vi ett kärnvapenkrig och lever idag.

    Gilla

    • Bo Adolfsson 2024-04-28 / 13:41

      Idag läser jag på RT:

      Islamist rally for German ”caliphate” in Hamburg.

      Over 1 000 demonstrators took part in an event organized by a member of an ”established extremist group” police say.

      Detta måste väl vara en s k trollnyhet från trollmediet RT eftersom det inte alls redovisas i svenska medier?

      Jag hade dessförinnan läst den på die Welt, som jag läser varje dag och som dessutom har ett intressant kommentatorsfält.

      RT citerar ofta västerländska medier. Uppgifter som inte återges i svenska medier. Om man inte tror på uppgiften eller att det är ett troll är det bara att gå vidare till det citerade mediet. Idag läser jag t ex att Zelensky har spelat ner de ukrainska förlusterna för att inte äventyra rekryteringen av nya soldater, vilken går trögt.

      Gilla

      • Thoralf A 2024-04-28 / 14:04

        Det är klart att nyheter som passar de ryska trollfabrikerna använder de givetvis.

        Att svensk media inte redovisar vissa nyheter från Europa är vi ju väl medvetna om. Som det exempel islamisternas aktioner. Därför får man läsa även internationell media och sedan använda sitt förnuft.

        ”Idag läser jag t ex att Zelensky har spelat ner de ukrainska förlusterna för att inte äventyra rekryteringen av nya soldater, vilken går trögt.”

        Var läser du detta?

        Gilla

      • Bo Adolfsson 2024-04-28 / 15:01

        Detta var ett citat från Washington Post igår.

        Vad jag ser generellt i nyhetsförmedling behöver det inte vara osanning vad redovisas. Däremot undanhålles saker så att man inte får en helhetsbild.

        Detta gäller alla nyhetsförmedlingar inte bara de ryska. Därför blir man skeptisk när EU, WEF och Kristersson säger att skall bekämpa desinformation. Det var faktiskt det största ämnet på årets WEF-möte i Davos.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-04-28 / 15:20

        Därför ska man alltid lyssna på flera mediekanaler och då även internationella.

        Gilla

  3. Andersson 2024-04-27 / 22:37
  4. turrim 2024-04-27 / 17:39

    Jag kom just nu på ett forskningsprojekt som borde få stort bidrag från universitetets budget. Jag skulle kunna livnära mig på hög nivå och med många nödvändiga flygresor och konferenser under många år. När jag lägger min rapport så finner jag redan nu att detta är mycket allvarligt och att det krävs ytterligare forskning i tio år.

    Mitt projekt ska visa att klimatförändringarna innebär att svenskarna slutar flyga till Kanarieöarna och Thailand för sol och värme. De nöjer sig med det som snart finns i Skåne och på Västkusten. Det innebär att den fasta befolkningen överhopas av soldyrkare från Mellansverige och Norrland. Givetvis måste det bli lagstiftning.

    Gilla

  5. Kalle 2024-04-27 / 13:54

    DET STÖRSTA MILJÖPROBLEMET ÄR ÖVERBEFOLKNINGEN!!!

    Människorna får allt mindre yta att leva. Åkrar att producera mat på försvinner och ersätts av byggnader. Valar och fiskar störs av propellerljudet från allt fler fartyg som transporterar varor jorden runt. Koldioxid stjäls från våra växter som behöver det för att växa.

    Vad tror alla klimatalarmister att lilla sverige kan göra mot Solens påverkan på jorden likaså Månen som skapar ebb och flod!!!

    Att polerna har bytt plats under miljoners års gång och fortfarande är rörliga. Vad vet/kan vi om jordens inre flytande kärna ??? Vad vet vi om havsdjupen där nya arter hela tiden upptäcks??? Vad vet vi egentligen???

    Kort sagt ingenting!!!

    En sak vet vi och det är att alltfler människor får en mindre yta att leva på och utav. Vi får snart inte plats på planeten jorden.

    Överbefolkningen är det största hotet!!!

    Funderat lite…

    Gillad av 4 personer

    • tompas11 2024-04-28 / 09:32

      Har ni redan glömt bort när Reinfeldt flög över Sverige och konstaterade att det fanns hur mycket plats som helst? Det avgjort största hotet mot mänskligheten är människans egen dumhet.

      Gilla

  6. peo 2024-04-27 / 13:15

    Det som räknas är ju den globala medeltemperaturen över hela året och den stiger.

    Gilla

    • Thoralf A 2024-04-27 / 14:13

      Peter Ola, hur vet du det? Statsmedia rapporterar det från EU:s organisation Copernicus?
      Jag litar inte det minsta på EU:s klimatalarmister.

      25 år är faktiskt ganska många år dessutom påstår dessa klimatalarmister att uppvärmningen har varit dubbelt så stor i Sverige som globalt. Ändå ser vi det inte.

      Du tillhör uppenbarligen gruppen som litar blint på statsmedia och inte tänker själv. Jag studerar de fakta som jag kan få och som inte har hunnit bearbetas.

      Har du investerat i elbil? Eller blev det en husbil med förbränningsmotor med stora koldioxidutsläpp.

      Gillad av 3 personer

    • ivarandersson 2024-04-27 / 18:44

      PEO

      Hur märker du av att globala medeltemperaturen har ökat? Du hör via TV, Radio och läser i dagstidningar att det är varmt någonstans. Men

      du kan bara observera lokal temperatur. April har varit kall men du har kanske avvikande iaktagelser?

      Våga tro på dina ögon när du läser av termometern som visar den lokala temperaturen. Bara döda fiskar följer med strömmen.

      Gilla

  7. Lennart Stenkvist 2024-04-27 / 13:14

    PK-media, klimatalarmister och miljöpartister äger icke sunt förnuft pga briljerad okunskap inom väder- och klimatfrågan. Med hjälp av diktaturens tjänster ska folket luras och hjärntvättas där osanning ska uppfattas som sanning.

    Gilla

  8. ivarandersson 2024-04-27 / 12:09

    För vindkraften gäller att det alltid blåser någon annanstans. För klimatförändringar gäller att det alltid är varmt någonstans även om det är kallt här. Det är alltid varmast någonstans så att PS och dagspressen har något att rapportera.

    Gillad av 2 personer

  9. Bergman 2024-04-27 / 11:17

    Vi satt några gubbar vid mitt köksbord för en tid sedan. En av de mera tvärsäkra avrundade en diskussion om klimatet ungefär så här: ”Jag har kollat Aktuellt/Rapport varje dag (varje dag) i fem (5) år och inte en enda dag/kväll utan att man på ett eller annat sätt nämnt klimatet/vädret från en eller annan vinkel och alltid med negativt tonfall och utfall.”

    Kvällen var sen och boxen tom, så han fick bli oemotsagd. Men dan efter funderade jag på det där och beslöt mig för att varje dag framigenom kolla sanningshalten i hans påstående. Jag börjar idag.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2024-04-27 / 11:47

      Titta på den senaste veckans Rapport och Aktuellt de finns på SVT play. Jag tror det varit något klimatinslag varje dag allt från klimatvallar på 3 meter vid Falsterbonäset till rapporter från Coperninus. Jag blir spyfärdig varje gång.

      Det är ju EU-val den 9 juni och Miljöpartiet skall nu lyftas fram och SD sänkas på alla sätt och vis av Public service.

      Gillad av 3 personer

    • folksam2010 2024-04-27 / 14:27

      Jag fick min farfars gamla almanacka som han skrev i..han var född 1909 den första är från 1927. där har han fyllt i väder och temperatur, när han satte potatis hur mycket han skördade osv.Här finn relevant väderdata kan jag lova. Kanske skall skänka dom till Erika Bjärström vilken aha upplevelse för henne kan jag lova. Står flera ggr om snö i maj han bodde i Upplands socken.

      Gillad av 1 person

  10. iah 2024-04-27 / 10:12

    jag brukar roa mig med att läsa EIKE:s Kälterapport. den är visserligen på tyska men går utmärkt att översätta till svenska mha google. där har man i år kunnat läsa om det ena köldrekordet efter det andra över hela jordklotet och dessutom snödjupet som tex i kaliforniens berg just nu uppgår till 4,5 METER, eller antarktis där temperaturen i veckan uppgick till nästan -79 grader celsius

    Gillad av 1 person

  11. tompas11 2024-04-27 / 10:10

    När jag klev upp klockan sju i morse och kikade ut genom fönstret så vräkte snön ner och jag bor inte i Norrland utan i Mellansverige. Men egentligen är det inget konstigt med det, ty det har hänt förr och kommer säkerligen att hända framöver. Det kallas väder och som alla vet växlar det ständigt, precis som klimatet.

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.