REGERINGSFÖRKLARINGEN

amanda
Amanda Lind (MP),   Foto Thoralf Alfsson

Inga större överraskningar i Stefan Löfvens nya regeringsförklaring och inte heller några större överraskningar när det gäller ministrar. Den största överraskningen var väl möjligen miljöpartisten Amanda Lind som tar över efter Alice Bah Kuhnke som kulturminister och idrottsminister.

Sverige kommer fortsätta sin väg mot ett otryggare samhälle på alla sätt och vis.

Sedan var det vanliga pratet om högerextremismen och rasismen som breder ut sig i Europa och att Sverige väljer en annan väg. Nu har inte svenska folket röstat för den utveckling som Stefan Löfven förespråkar.

Sedan kom även klimatförändringarna upp som vanligt. Ny miljöminister blir Isabella Löven och ny energiminister blir Anders Ygeman. Frågan är om man skall se bytet som energiminister som också en ny inriktning på energipolitiken. Att Ibrahim Baylan får lämna över till Anders Ygeman kan ju förhoppningsvis leda till att Vattenfall får nya direktiv när det gäller avvecklingen av kärnkraftsreaktorer. Men det kanske är lite för mycket att hoppas på med Miljöpartiet i regeringen.

Om nu koldioxidutsläppen är så viktiga som klimatalarmisterna gör gällande bord de eftersträva att befintliga kärnkraftsreaktorer verkligen används i hela sin livslängd, innan de avecklas. De är ju mer eller mindre helt utan koldioxidutsläpp. Men sunt förnuft tycks inte råda bland klimatalarmister. De har vissa naiva föreställningar om solenergi och vindkraft.

Fyra nya år med en regering som jag vare sig litar eller tror på. Sorgligt!

UPPDATERING

Frågan är vem som skall ta över som partisekreterare hos Miljöpartiet nu när Amanda Lind blir minister.

Max Troendlé från Kalmar? Han har ju vissa begynnande likheter med Amanda Lind.

max troendlé

 

34 reaktioner på ”REGERINGSFÖRKLARINGEN

 1. Lennart Karlsson 2019-01-24 / 12:07

  Att Svenska Socialistpartiet samarbetar med Bondeförbundet (C) är inget nytt. Det gjordes ju på 30 – 40 talet och stödde ”systerpartiet i Tyskland”. Nu när Vänster Liberalerna beslutat att Sverige ska säga upp sin suveränitet och bli en lydstat under Bryssel samtidigt som vi enligt MP blir ”gränslösa” visar att Svenska folket antingen är grundlurade eller förståndshandikappat. S+C+L+MP = ?
  Hur ställer sig SD Mattias Karlsson? Måste han fråga Expo först?

  Gilla

 2. turrim 2019-01-22 / 10:08

  Vi har fått en Kulturminister som pekar ut högerpopulister och nationalister som fiender!

  Så den som hejar på svenskar på idrottsarenan är således en fiende till Idrottsministern tillika Kulturministern och till regeringen. Samma om man ställer upp på nationaldagen eller flaggar med svenska flaggan på sommarstugan. Har man dessutom nationaldräkt med knätofs på bygdespelen så kommer nog miljöpolisen med dreadlocks till uniformen och arresterar.

  http://www.friatider.se/amanda-lind-pekar-ut-nationalister-som-sveriges-fiender

  Gillad av 1 person

 3. Janne 2019-01-22 / 05:53

  Det ser ut som om han har tillsatt en regering av det som blivit över från någonstans
  ett gäng nickedockor som saknar verklighetsförankring med Amanda Lind i spetsen
  iklädd ett lusbo tätt följd av Ynkeman som har kommit upp ur frysen,Jag undrar var det ska sluta,kan det sluta på mer än ett sätt?

  Gilla

 4. Björn 2019-01-21 / 22:02

  Såg Löfvéns regeringsförklaring. En liten undran, vem ska betala kalaset. En massa satsningar men väldigt tyst om skatter och avgifter. Det går ju inte att bara ha utgifter, man måste ha inkomster också.
  Kanske dags att förvarna skuldfällan, så de kan komma och hjälpa Stefan, Magdalena och Per.

  Känns som att horisonten framför oss bara blir mörkare och mörkare.

  2030 ska man inte längre kunna köpa fossildrivna bilar. Kan man ju undra var man ska ta den elen från som behövs till laddningen av alla elbilar. Framför allt som Ygeman nu ska ansvara för vår energipolitik.

  Gillad av 2 personer

  • W 2019-01-22 / 06:19

   https://www.nyatider.nu/den-socialistiska-diktaturen-sverige/
   Den farsartade politiska cirkus som de senaste månaderna utspelat sig framför våra ögon och där man i princip har sett till att avskaffa demokratin. Det började redan i oktober när Jan Björklund och hans lilla marginella parti Liberalerna stoppade en borgerlig regering ledd av Moderaternas Ulf Kristersson.

   Tillsammans med Centerledaren Annie Lööf har de blivit socialismens nyttiga idioter, numera i gott sällskap med Vänsterpartiet. Sverige går därmed i motsatt riktning från andra skandinaviska länder, som börjar ta konsekvenserna av en alltför generös flyktinginvandring. Där våra skandinaviska grannar vidtar åtgärder för att skydda sina medborgare och samhällen, beter sig Sverige i stället som en narkotikapåverkad familjemedlem som i psykos slår sönder inredningen i sitt hem.

   Gillad av 1 person

   • stefan a. 2019-01-22 / 07:29

    Sverige har drabbats av något slags mångkulturellt storhetsvansinne, ett klart fall för psykvården…

    Gilla

 5. Galne Gunnar 2019-01-21 / 21:43

  @ Thoralf. Finns det någon i nya regeringen som du anser vara kompetent?
  Om så är fallet, varför?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-21 / 21:46

   Jag har inget förtroende för någon av dem. Allra minst för idrottsministern.

   Gillad av 4 personer

 6. Lena1 2019-01-21 / 21:36

  Tänk denna kulturminister, Amanda Lind, är ifrågasatt t o m av SVT och TV4 för att hon hyllade Mehemet Kaplan som t o m Löfvén var tvungen att sparka då han som terroristanhängare beundrar (och troligen tillhör) den turkiska organisation ”de grå vargarna”. Kommer ni ihåg hur han använde regeringsplanet för att resa till Turkiet flera ggr direkt efter tillsättande som minister?. Det är fruktansvärt oanständigt det han gjorde. Varför vägra SVT att säga rent ut vem han egentligen är? Denne man hyllar ”den nya kulturministern”…. ja säger då det.

  Gillad av 1 person

 7. Lena1 2019-01-21 / 21:22

  Länken till mitt inlägg kl.18.18 om Agenda 2030:

  Gilla

 8. stefan a. 2019-01-21 / 20:44

  Skulle inte förvåna om det lilla extrempartiet MP till slut når sin drömgräns 25 kr litern för drivmedel, undrar hur mycket Svensken tål innan han/hon masar sig ur soffan protesterar på riktigt…

  Gilla

 9. Bosse 2019-01-21 / 19:00

  Undrar hur polisens knarkhundar skulle reagera om man hade låtit dom nosa runt på den nya regeringen…

  Gillad av 1 person

 10. Trellis 2019-01-21 / 18:57

  Så det var bl a detta vi fick efter fyra månaders intensiv väntan: En rastafarikvinna som gillar islamister (Mehmet Kaplan), och en fd minister som borde suttit i fängelse med tanke på skandalen hos Transportstyrelsen 2017.

  Grattis Sverige!

  https://kommentatorn.home.blog/

  Gillad av 2 personer

 11. Lena1 2019-01-21 / 18:18

  Löfvén sa också i Regeringsförklaringen att Sverige ska vara ett föregångsland för att genomföra Agenda 2030 (Fn´s migrationramverk är del i detta, som också Löfvéns expeditionsministär undertecknade för någon månad sedan naturligtvis utan att meddela folket, inte heller MSM tog upp detta). Agenda 2030 är en önskan globalisterna har att FN ska bilda en överstatlig regering. De jobbar med direktiv som att rädda miljön och FÖR en HÅLLBAR utveckling, med ord som JÄMLIKHET= kodord för att utplåna kärnfamiljen, en ny världsordning där endast de multinationella företagenhar en röst men vi andra blir slavar till dem (vi blir fattiga först, precis som Reinfeldt började implementera för alla sjuka och arbetslösa samt fattigpensionärer. S har fortsatt med samma linjen men de låtsas som inget de känner till.( fast nu verkar det som ska bli andra bullar av (obs ironi) (kanske de skänker alla fattigpensionären en hundring /månad eller nåt sådant?

  Här en pastor som berättar mycket instruktivt hur detta började med Riokonferencen-91 och framåt. Väl värd att lyssna på för att förstå hur det hänger ihop. Börja från 44 min in fram till, ca 1.17 min in.

  Gillad av 1 person

 12. Martin 2019-01-21 / 17:55

  Vilken vandrande miljömupp katastrof, kulturministrar i sverige rockar fett.
  Från bamseklubben till haschdimmorna på söders höjder.
  Inte konstigt att Sverige påstås sakna kultur när vi har företrädare som hellre firar muslimska högtider.

  Gillad av 2 personer

 13. martiusus 2019-01-21 / 16:48

  Så har Sverige fått en ny regering. Eller rättare sagt vi har fått samma skit som vi röstade bort i september 2018, men med liberala handbojor på.

  Det kan inte bli värre. Vi kommer att få ökad anhöriginvandring. Varenda en av dessa afghanska hazarer som fått gymnasieamnesti kommer att få ta hit tjocka släkten. Vårt land kommer att översvämmas av analfabeter med ett snitt IQ på 65.

  Gillad av 2 personer

 14. Tony Ingman 2019-01-21 / 16:35

  Denna regeringsförklaring skulle Spelas in och sen jämföras vad som i verkligheten blir gjort av alla dom hundratals löften Svetsaren strör omkring sig.. Den mannen kan dra vilka lögner som helst och jag tror inte han skäms för det på något sätt.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-21 / 17:09

   Den var i princip en uppläsning av JÖK.

   Gilla

 15. martiusus 2019-01-21 / 16:34

  Nu måste väl en stor del av svenskarna inse att demokratin bara är en charad, ett spektakel avsett att lura och förvilla med. Ni som kan, lämna landet, så får bidragstagarna och politikerna se
  hur det går när det inte finns några produktiva att bestjäla (beskatta).

  Gillad av 1 person

 16. vattersnipan 2019-01-21 / 16:21

  Det var mycket tydligt i regerinsförklaringen när MPs hjärtefrågor deklarerades. Bäst var när man fick reda på att nya kläder ska tillverkas av återvunnen textil. Hahahaha, är de inte kloka – detta i en regeringsdeklaration, jag tar mig för pannan.
  Försvaret nämndes pliktskyldigast i några intetsägande meningar på slutet. Landets försvar är statsministerns högsta prioritet. Allt som sägs och skrivs numera måste ha en Donald Trumpreferens 🙂 så även här. Presidentens senaste tal till nationen, för ett par dagar sedan, var helt enkelt lysande. Där Stefan, har du något att ta efter.

  Gillad av 4 personer

 17. Anders 2019-01-21 / 15:54

  ”REGERINGSFÖRKLARINGEN” = floskel bingo

  Gilla

 18. worldpress99 2019-01-21 / 15:25

  ”Regeringsförklaringen”, jo man tackar! Det mest intressanta med denna halvtimmes orerande tycker jag var att allt ska bli så bra, så bra så. Jaså! Är det inte det idag då?

  Gillad av 1 person

 19. martiusus 2019-01-21 / 14:48

  Säkerhetsrisken Ygeman tillbaka. Bara i Sverige…
  I ett normalt land hade han varit körd inom politiken,
  eller bättre, suttit inburad.

  Gillad av 2 personer

 20. Stefan 2019-01-21 / 14:41

  Jag såg listan med alla ministrat och hajade till när jag läste ”Matilda Ernkrans (S) – minister för högre utbildning och forskning”. Jag trodde först att det stod Malena Ernman… Det hade i och för sig inte varit så förvånande, hon verkar ju vara expert på alla politikområden…

  Gillad av 2 personer

 21. Hacke 2019-01-21 / 14:22

  Denna uppställning speglar definitivt inte hur folket röstade. Men så blir det med ett politikeretablissemang som har för vana att manipulera valresultat med allsköns överenskommelser och blåsningar och därmed spotta såväl folkviljan som demokratin i ansiktet.
  Inte underligt att politikerföraktet bara ökar. Men nog önskar man att folk kunde kanalisera det på ett mer effektivt och konstruktivt sätt.

  Gillad av 6 personer

 22. Lena1 2019-01-21 / 14:09

  Löfvéns regeringsförklaring fick mig att tro att Sverige nu kommer att bli himmelriket på jorden:) (obs ironi). Det första han talar om är ”de rasistiska och främlingsfientliga”, att han inte skäms!!!!

  Gillad av 3 personer

 23. alvar1131 2019-01-21 / 12:57

  Amanda Lind, kulturminister!
  Installationen på kalotten lyser som en fyrbåk till oanade kulturer.

  Gillad av 4 personer

  • C Andersson 2019-01-21 / 14:18

   Hur kan man vara hippie om man bara är 38 år gammal? Hon var inte ens påtänkt på 60-talet!

   Gilla

  • Anonym 2019-01-21 / 16:02

   Men vad är de för nåt? Är de hår eller nåt tygnystan?

   Gilla

   • Anonym 2019-01-21 / 18:50

    Inte för att va ironisk men de första jag tänkte på när jag såg henne och hennes hår då , var ett tillfälle på 80 talet när vi körde bil från Ottenby och ner mot fyren. Där går ju kor lösa och vi
    var tvungna att stanna och släppa över några stycke. Det var en fyra fem stycken fullvuxna djur och sist kom en liten kalv. Troligtvis hade den stått precis bakom ett fullvuxet djur för mitt på huvudet låg en stor intorkade ko moja och kalven tittade på oss helt ovetandes. Tog ett tag innan man fattade var det var. Alla höll på dö av skratt. Och likheten med dagens moj frissa var slående lika.

    Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-01-21 / 16:18

   Hobby. Serietidningar. Say no more…

   Gilla

Kommentarer är stängda.