FLUM

Nu får man veta det mesta om Amanda Lind om man läser kvällspressen och på sociala medier. Även en del om hennes 17 år äldre man Björn Ola Lind. Egentligen kan mycket av det jag läser i dessa artiklar och ser i videoklipp summeras med ett enda ord. Flum, inget annat än flum.

https://www.expressen.se/kultur/martina-montelius/amanda-linds-liv-verkar-sa-trevligt/

Samtidigt bekräftar det min bild av Miljöpartiet.

Det förklarar samtidigt mycket av den klimatalarmism som Miljöpartiet bygger sin politik på. Klimatförändringar och med flera meters höjningar av havsnivåerna. Det bygger inte på fakta och statistik, det bygger på klimatmodeller och prognoser som också kan betecknas som rent flum.

När det gäller vad som styr klimatet och vilka orsaker som ligger bakom de stora klimatförändringar som inträffat tidigare på vårt jordklot, så är människan fortfarande väldigt okunnig. Det finns vissa personer som t.ex. Johan Rockström som uttalar sig tvärsäkert om klimatförändringarna. Det har funnits många av den sorten genom historien. Förr kallades det för kvacksalveri när det gällde medicinsk behandling. Jag ser det som att Johan Rockström och Miljöpartiets EU-kandidat Pär Holmgren ägnar sig åt modernt kvacksalveri inom klimatvetenskapen.

Svenska ”miljökämpen” Greta Thunberg är inbjuden till World Economic Forum i Davos. TV4 intervjuade henne på väg till Davos. Hon åker givetvis tåg. Jag tycker det är pinsamt att se hur media rider på denna 15-åring och utnyttjar henne till max för sina syften.

Hur många tror att några klimatrealister eller forskare som har en annan uppfattning om dessa domedagsprofetior som mer eller mindre dagligen basuneras ut i pk-media får komma till tals i media eller i public service.

Jag tror aldrig kejsaren kommer avslöjas vara naken i Sverige.

 

31 reaktioner på ”FLUM

 1. Tony Ingman 2019-01-24 / 13:34

  Hela MP kam väl samman fattas som flum= Flumpartiet de gröna.

  Gilla

 2. martiusus 2019-01-23 / 16:37

  Älg av ”Björnola Lind”.

  En världsbitd baserad på ÄLG!

  Gilla

 3. Tony Ingman 2019-01-23 / 16:26

  idag är det en nyhet i statstelevisionen att ungdomar dricker mindre sprit? Jaha
  men inget alls om knarkandet som ökat flera procent? Att va full eller hög som ett hus kan väl jämställas, omdömet har ju försvunnit hos båda kategorierna?

  Gillad av 3 personer

  • martiusus 2019-01-23 / 16:52

   Med amnesin för 30 000 afghanska ”barn” Dom flesta analfabeter och missbrukare av heroin redan innan dom kom till Sverige har heroinet fått en direktlinje in till svenska skolungdomars klassrum. Som han sa Reinfeldt: Tack för att ni valde Sverige…

   Gillad av 1 person

 4. martiusus 2019-01-23 / 15:46

  OT
  Människor och tro i P1, tor 24 jan kl 14.04.

  ”Förutsättningar för svenska imamer”.

  ”Hur är det att vara imam i Sverige? Veckans Människor och tro handlar om förutsättningarna för en svensk imamutbildning och möjligheterna att predika en blågul islam.”

  Blågul islam?? Dags att döpa om programmet till ”människor och islam”.

  Gillad av 1 person

 5. Lena1 2019-01-23 / 14:10

  Nu stoppar Youtube Julia Caesars podd. Läs med behållning hennes senaste krönika om Yttrandefriheten och de förb…ade ”Egohumanisterna” som alltid anser att det är deras rätt att stoppa andra att få tala till punkt.

  Gillad av 5 personer

 6. Tony Ingman 2019-01-23 / 13:35

  Detta flum i media övergår mitt förstånd, till exempel det där med Greta ”Miljöexpert”
  får stora utrymme i media och radio o TV , och det enda hon kan säga är att hon är
  orolig för klimatet, detta utan att ha någon livserfarenhet eller som helst kunskaper
  om det område hon snackar om,bara för att hon är dotter till en kändis?

  Men Experter som Lars Bern , med stor livserfarenhet och kunskap på området inte
  alls efterfrågas av medierna på grund av att hans åsikter inte överensstämmer med
  dom av media vedertagna?

  Gillad av 5 personer

  • Johanna 2019-01-23 / 16:49

   Någon mer välformulerad än Greta har jag knappast hört öppna munnen. Och självklart är hon överlägsen valfri sverigedemokrat, oavsett ålder.

   Gilla

   • martiusus 2019-01-23 / 17:36

    Välformulerad? Du måste förstå att minst 80% av Sveriges befolkning blir illamående.
    Min farmor sa (86 år) : Vad är det för ett vidrigt ansikte…

    Gilla

   • Thoralf A 2019-01-23 / 18:24

    Det säger betydligt mer om dig Johanna, än det säger om Greta.

    Gillad av 1 person

 7. Lena1 2019-01-23 / 12:56

  När eliten ska tala ”Klimatet” i Davos , då tar de sina privatplan dit. Det räknas komma 1500 privatplan dit.
  Dessutom är det fel att utnyttja unga Greta för att ha henne som en galjonsfigur som ska illustrera ”de unga” som kommer att få se konsekvenserna OM VI INTE GENST GÖR SOM ELITEN SÄGER! Snacka om att allt är tvärtom, varför tar inte eliten tåg till Davos???

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-01-24 / 12:23

   Skolkande galjonsfigurer – jo, jag tackar! Det är så ”de” vill att svenska unga ska göra för att bli okunniga konsumatörer, levande på andras inkomster …

   Gilla

 8. Lena1 2019-01-23 / 12:51

  Det förtjänar att upprepas att Amanda Lind tycker att Mehemet Kaplan är en hjälte som kämpat så för MP och ”det gröna”!!!! Vilket förstånd har man då? T o m Löfvén blev tvungen att sparka honom och det säger inte litet. Kaplan var /är framför allt en proturkisk man som hyllar en fascistisk organisation, Grå vargarna, verksamma i Turkiet.

  Gillad av 1 person

 9. Ivar Andersson 2019-01-23 / 07:51

  Klimatmodellerna ger inga prognoser utan scenarier eftersom modellerna inte är validerade. Scenarier är möjliga utfall med ovaliderade klimatmodeller. Prognoser kräver validerade klimatmodeller. Johan Rockström är en sagoberättare. Greta är ett underbarn som ser den osynliga koldioxiden och inte förstår att hon ständigt höjer koldioxidhalten i utandningsluften till 5% från inandningsluftens 0.04%

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-01-24 / 12:19

   Det är vissa som borde sluta andas så mycket och ist hålla mun … Grodorna!!

   Gilla

 10. alvar1131 2019-01-23 / 06:45

  Två frisyrer, två livsåskådningar. Donald Trumps eller Amanda Linds?

  Gillad av 1 person

 11. PV544S 2019-01-23 / 06:10

  I morse kostade elen 82 öre per kWh och Sverige tvingades importera 226 MW elkraft.
  Verkligheten gör sig påmind.
  Importbehovet var som högst 226 MW. Ringhals två som stängs i år har en elektrisk effekt på 900 MW.
  Den energiöverenskommelse som statsministern hyllar Ibrahim Baylan för är inte alls lika stor i verkligheten. Då Baylan inte behärskade området var departementets opolitiska tjänstemän tvugna att träda in och förhandla med riksdagspartierna för att någon överenskommelse skulle komma till stånd enligt primärkällor i näringsdepartementet.

  Gillad av 3 personer

  • tlidforss 2019-01-23 / 11:11

   Sverige är ett vanvårdat land. Vi hade på 60 och en bit in på 70 talet Europas bästa, billigaste och stabilaste elförsörjning. Men som kom C med kärnkraftsmoståndarna, och 80 talet miljömupparna fram till dagens idioter så det sovande svenska folket får vad de förtjänar. En välfärd på afrikanivå med inkompetenta politiker.

   Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-01-24 / 12:16

   Om varannan stockholmare stänger ner sin el kanske vi andra i Sverige klarar oss. Dvs den elintensiva industrin i uppbyggnad kan klara sig. Annars inte. Dvs övriga Sverige får stänga ner – de börjar väl med Skåne utan el …

   Gilla

 12. Kommentatorn 2019-01-23 / 01:54

  Men… ”det råder ju konsensus bland klimatforskarna” 😉

  Slagsidan i rapporteringen kring klimatet är total och en balanserad klimatdebatt i etablerad media lär vi nog aldrig få uppleva eftersom de intressen som styr media är desamma som står bakom klimatalarmismen. Så fort någon inbjuden gäst/skribent yppar minsta kritik mot den officiella synen på klimatet så är det bannlysning från tv, radio och tidningar direkt. Att man dessutom utnyttjar den där stackars klimatungen i tid och otid är ju bara tragiskt. Är hon någon sorts expert eller?

  Förhoppningen får stå till att alternativ media växer och att den förhoppningsvis till slut når ut till tillräckligt många människor och att gammelmedia brakar ihop under sin egna tyngd när dom inte klarar omställningen till den nya teknologin.

  https://kommentatorn.home.blog/

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-01-24 / 12:09

   Det är mkt som MSM döljer för oss här. Vilka sitter på Gitmo t ex? Huvudorsaken till att Trump vill ha en mur. Vart tog Clintonerna vägen? Varför är Bush så tyst?

   Alla följer väl

   ledarsidorna.se

   för att få veta lite mer om Frankrike på svenska? Förutom de gigantiska sveken här!

   Och Peter Krabbes blogg som avslöjar så mkt! Inte minst de initierade kommentatörerna! Wow!!!

   Nya avslöjanden o teorier om mordet på JFK … Vad o varför med O Palmes frånfälle vet vi väl redan ..?

   Gilla

 13. Anna 2019-01-22 / 22:00

  Har du fått brevet som Mattias Karlsson lovade vid årsskiftet skulle komma?
  Nu tycker jag det är dags att du KRÄVER att få det.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-22 / 22:53

   Nej, jag har inte fått något nytt brev. Kanske hög tid att skriva ett nytt blogginlägg med citat från Mattias Karlssons Facebookinlägg.

   Gillad av 8 personer

   • Laglydig 2019-01-22 / 23:29

    Jesus Adam!

    Gilla

 14. ltsundelin1950 2019-01-22 / 21:04

  Klimatalarmister och journalister är nutidens Don Quijote och Sancho Panza. De slåss mot fantasifoster (väderkvarnar) i form av klimatsimuleringar. Precis som i romanen kommer alarmisterna att mosas av verkligheten. I mångt och mycket har mosningen redan påbörjats av svinkalla vintrar (USA Canada), en temperaturökning som avstannat, istäcken som växer, havsytor som inte höjs och avsaknad av extremväder. Fler och fler ser det och en del stater hoppar av pajasprognoseriet. Våra svenska miljömuppar är nog i likhet med Don Quijote sorgliga skepnader som kommer att bli tragikomiska när de fortsätter att framhärda i vinterkylan.

  Gillad av 7 personer

 15. Maja Dacke 2019-01-22 / 20:47

  Så skolkar-Greta är anlitad på nytt att tala för tomma stolar … Säljer hon mammas bok samtidigt?

  Snacka om föräldraansvar!

  Gillad av 4 personer

 16. Laglydig 2019-01-22 / 20:40

  Redan vid en okulär besiktning av denna Amanda Lind så reser sig frågetecknen. När jag såg henne första gången så undrade jag vad det var för huvudbonad, som liknade ett fågelbo, hon bar på huvudet.

  Nåväl, man skall inte döma folk efter utseendet. Men tyvärr besannades alla ens fördomar efter ett tag p g a att denna Amanda Lind öppnar truten och börjar tala.
  Tydligen har det nu även etablerats en trend bland miljöpartistiska kulturministrar att det är en merit att ha ”rökt på”.

  Därtill har jag alltså diskvalificerat mig för att någon gång kunna bli kulturminister i Sverige trots mitt stora intresse för historia (även mulimsk sådan), jag är man, jag är inte miljöpartist och jag har aldrig ”rökt på”.

  Så även om det är ett milt ord att bara betrakta det hela som ”FLUM” så delar jag naturligtvis fullständigt den uppfattningen inte bara då det gäller denna Amanda Lind utan även då det gäller hela regeringen och vart vår kära fosterland är på väg.

  Då det gäller Hans Christian Andersens politiska skriverier så är jag ganska säker på att sanningen en dag kommer att komma fram även i Sverige. Förhoppningsvis före 200-års minnet (2037) av detta satiriska verk.

  Om detta har naturligtvis inte denna Amanda Lind någon aning…

  Gillad av 6 personer

  • stefan a. 2019-01-23 / 08:32

   Nu när var och varannan minister verkar ha ”testat” så borde obligatorisk drogtest införas i riksdagen som på vilken arbetsplats som helst, riksdagen borde gå före i kampen att bekämpa drogerna…

   Gillad av 3 personer

 17. hasp 2019-01-22 / 19:45

  Bara Absurdistan kan ute vänsterliberala extremister till ledande befattningar.
  Gud hjälpe oss.
  Låt denna mardröm ta slut.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s