HATAR MAJORITETEN GRÖNSKA I STADEN?

Platanerna

I mina ögon är det brottsligt att såga ned platanerna på Norra Långgatan. Jag känner bara avsmak över hur den socialdemokratiska majoriteten skövlar det gröna Kalmar. Inget är heligt för Johan Persson och Mattias Adolfsson. Det ena grönområdet efter det andra huggs ned och ersätts med betongkolosser. Det är bara några månader sedan som ett stort grönområde vid Kungsgårdsvägen skövlades trots de boendes protester.

Idag sågar kommunen ned alla plataner på Norra Långgatan på grund av att en del fåglar uppehåller sig i träden och skräpar ned. Jag blir bara ledsen. Tänk att det finns människor som hatar lite grönska i staden.

I förra veckan kunde vi läsa att 35 träd i Folkets park skulle sågas ned. Skövlingen fortsätter!

Men träd måste ju skötas och finns det inga träd i staden så kan majoriteten spara en hel del i arbetskostnad. Då kan säkert Johan Persson spara in någon miljon kronor som han kan använda till något integrationsprojekt istället.

http://www.barometern.se/kalmar/nu-sagas-platanerna-ner-i-centrum/

33 reaktioner på ”HATAR MAJORITETEN GRÖNSKA I STADEN?

 1. Fez 2019-02-12 / 14:46

  Kährs säger upp 50 personer. Det blomstrar verkligen för Kalmar län. Om man får tro Johan Persson i alla fall. Han kommer nog få mer än huvudbry år 2019.

  Gilla

 2. Morgan 2019-02-12 / 14:11

  GNOSJÖ/JÖNKÖPING De två ledamöterna från Jönköpings län har varit Sverigedemokraternas representanter i EU-parlamentet de senaste fem åren.
  På partiets lista till EU-valet i maj har nu Peter Lundgren från Kulltorp flyttats upp till första plats medan Kristina Winberg från Jönköping har petats ner till fjärde plats.
  Publicerad 12 feb. 2019 14:26
  Annons

  Vid EU-valet 2014 fick SD 9,7 procent av rösterna och fick därmed två av Sveriges totalt tjugo mandat i parlamentet. De två mandaten gjorde att det var toppnamnen från länet som fick representera SD i EU-parlamentet.

  När partiet nu utvärderar de fem åren och börjar dra i gång kampanjen inför EU-valet den 26 maj så verkar det som att de är särskilt nöjda med Peter Lundgrens (SD) insatser. Från att ha varit tvåa på listan 2014 blir han nu i stället partiets förstanamn. Kristina Winberg som var etta på listan för fem år sedan har visserligen chansen att få nytt förtroende i Bryssel, men det blir tveklöst svårare då hon nu är uppsatt på fjärde plats på vallistan i stället.

  På andra plats har Sverigedemokraterna valt Jessica Stegrud från Höllviken i Skåne och på tredje plats den tidigare kristdemokraten Charlie Weimers från Hammarö i Värmland.

  Charlie Weimers offentliggjorde några dagar före riksdagsvalet i höstas att han lämnade Kristdemokraterna för att i stället ansluta sig till Sverigedemokraterna. Mellan 2014-2018 arbetade Charlie Weimers som stabschef för KD:s EU-parlamentariker Lars Adaktusson.

  På plats nummer fem i listan finns ytterligare ett känt ansikte från Jönköpings län. Det är Johan Nissinen från Värnamo satt i riksdagen för partiet mellan 2010 och 2014. I höstas avsade han sig sin plats i regionfullmäktige på grund av studier och fokus på kommunpolitik.

  Gilla

 3. Erik 2019-02-12 / 10:54

  Arbetslösheten sjunker för utrikes födda i Kalmar län, enligt Barren. Stämmer???

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-12 / 11:36

   Stämmer delvis. Men frågan är hur många som flyttat från länet till städer som Malmö, Stockholm, Göteborg och Södertälje. Jag tror många personer sökt sig till de egna enklaverna som växer upp runt våra större städer och utanförskapsområden. Mats Andersson räknar ju bara huvuden som är öppet arbetslösa, inte andel i gruppen. Han tar inte hänsyn till de som befinner sig i en åtgärd eller subventionerade jobb. Dessa har ökat med 300 personer.

   Det är ju faktiskt lite av en räddning för små kommuner som Hultsfred, Högsby och Nybro, att många av de utrikes födda arbetslösa flyttar ut från kommunerna så att det ekonomiska ansvaret hamnar någon annanstans.

   Gilla

  • Thoralf A 2019-02-12 / 10:31

   Det blir intressant att se om den islamvänliga linjen vinner inom S.

   Gillad av 1 person

 4. Tony Ingman 2019-02-12 / 10:09

  Sten och grus är det ju i Mellanöstern överallt, Sossarna bara förbereder er
  inför den nya samhällsordningen, så inga grönytor för folket, för det kan ju
  lysa upp livet för folket som bor där. Helst ska där nog vara lite raserade byggnader
  och utbrända bilvrak lite varstans, ty då liknar det ju det samhälle som Sossarna jobbat
  så hårt för att pådyvla folket här!

  Gillad av 2 personer

 5. Frida 2019-02-12 / 09:26

  Migrationsverket vill stoppa utvisning av dömda terrorister Varför Thoralf? De ska ju deporteras omgående! Kan du kommentera Thoralf? Varför?

  Gilla

 6. Frida 2019-02-12 / 08:35

  Thoralf. Alternativ för Kalmar låter som det bästa namnet för ditt Parti.
  Jag tror det kan ge en boost till Alternativ för Sverige också. De behöver medias uppmärksamhet.
  Om du tyckte de var för ”vassa” under sina torgmöten så beror det på att de vill fånga medias uppmärksamhet. Jag hoppas jag kan få kryssa dig på riksdagslistan 2022.

  Gillad av 2 personer

 7. World Traveller 2019-02-12 / 06:03

  Gruppvaldtakt i Kalmar. Bara att vaenja sig. Protesterar man saa ar man rasist eller rentav nazist.

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2019-02-12 / 01:54

  Vi kunde ha haft världens bästa land. Det satte Reinfeldt och Löfven stopp för. De tyckte vi inte hade förtjänat det.

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2019-02-12 / 01:51

  En liten påminnelse.

  Jag rekommenderar alla att beställa Synskadades Riksförbunds kalender för 2019. Den uppfyller alla krav som en svensk bör ställa på en kalender. I kalendern finns inga muslimska helgdagar. ICA:s kalender har jag skippat då det i den står alla terrorideologins ”helgdagar”. Dessutom är den dubbelt säker då varje månad illustreras med en söt hundvalp. Hundar är som alla vet haram.

  Den är alltså muslimsäker.

  Beställ den här. Den är gratis men skänk gärna en hundring eller vad ni tycker är lämpligt.
  https://tinyurl.com/ydbnn4gy

  Gillad av 2 personer

 10. Björn 2019-02-12 / 00:11

  Det är ju märkligt egentligen. Å ena sidan beslutar politikerna att träd ska fällas, skogar ska skövlas och å den andra sidan varnar man om klimathotet och höga co2 halter. Man belägger bla bilåkande med mer och högre skatter.

  Men hur mycket co2 binder inte ett träd och omvandlar till syre.

  https://www.lrf.se/politikochpaverkan/aganderatt-och-miljo/aganderattsfragor/det-goda-agandet/sveriges-skogar-tar-upp-83-procent-av-sveriges-totala-utslapp-av-koldioxid/

  Säger bara (fast jag inte är någon trädkramare). Vi ska vara rädda om träden.

  Gillad av 1 person

 11. Björn 2019-02-11 / 22:07

  Det är ju det som är så märkligt. Å ena sidan tar man bort träden och å den andra så vurmar man miljön och varnar för höga co2 halter. Hur ska de ha det egentligen. Undrar om de själva vet.

  Gillad av 1 person

 12. Anders 2019-02-11 / 22:03

  Thoralf, det finns planer på ett stort moskebygge i Kalmar.

  Gillad av 1 person

 13. Motorsåg 2019-02-11 / 21:34

  Det går att flytta träd, men pampen vill hellre förstöra och göra Kalmar till ett nytt Sergels torg. Detta är en skrämmande utveckling. Man undrar vad Adolfsson och Persson lider av.

  Flyttar man stationen också, så blir det en ny betongkloss. Kalmars gemytlighet är tyvärr redan borta.

  http://www.ostrasmaland.se/kalmar/visst-gar-det-att-flytta-plataner

  Gillad av 1 person

 14. Thor 2019-02-11 / 21:31

  Ja, det heter ju betongsossar. Inte för inte det är så. Den mest berömde är väl Hjalmar Mehr. Stockholm klarade sig från bomber under kriget men förstörelsen ordnades av socialdemokraternas grävskopor. Och inte bara i Stockholm. Västerås, Eskilstuna, Örebro…..

  Gillad av 1 person

 15. Putte 2019-02-11 / 21:12

  Vad är syftet med detta skövlande? Successivt förstör man staden och dess grönska, samt gamla byggnader. Snart är det dags för området vid Norden. Har någon fått totalt storhetsvansinne? Skyller på lite fågelskit och ruttna träd. Det är nog snarare i någons hjärna det börjat ruttna.

  Bor i Borås och här finns det mycket grönt med betoning på grönt, p.g.a. flitigt regnande.

  Växjö är annars utsedd som Sveriges grönaste stad och då det begav sig, så skulle ju Johan Persson såklart överglänsa, men vad hände….?

  Gillad av 1 person

 16. Frida 2019-02-11 / 20:10

  Klockren analys Thoralf. Sätt dem på plats i kommunhuset! Hur kan man såga ner dessa träd?

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2019-02-12 / 06:40

   Med lobbyism för mobiltelefon fromma kan allt sågas ned

   Gillad av 1 person

 17. martiusus 2019-02-11 / 16:28

  ”Träden är en sanitär olägenhet. Vi trodde kanske att det skulle ordna sig när vi hamlade dem, men nu är fåglarna tillbaka.”

  Träd som sanitär olägenhet…

  Nu är det ju så att fåglar ofta håller till i träd och lär nog flytta till andra träd.
  Tänk om dom flyttar till Larmtorget? Ska galningen skövla där också?

  Målet är väl Stortorget, Sveriges mest ogästvändliga torg.

  Gilla

 18. alvar1131 2019-02-11 / 16:00

  Man kan naturligtvis snacka mycket och tycka ännu mera hit och dit om Stockholm.

  Men vi har stora och t o m enorma grönområden inne i stan. Rålambshovsparken, Södra bergen, Gärdet, Långholmen och… ja, även t ex Skeppsholmen med sin speciella karaktär av tider som gått och även med gröna plättar från bakåt i tiden. Absolut mitt i Stockholm på lagom simborgar-avstånd från Stockholms slott om man nu tänker så!

  Och så har vi hundratals parker och småplättar av gröna träd runt om i stan därutöver.

  I slutet av 60-talet lyckades de styrande emellertid nagga Nackareservatet i kanten för bostadslängor behövde byggas. Men sedan är det slut på den sortens intrång i denna milsvida skog (naturreservat) endast två hållplatser från innerstan och som man faktiskt, om man inte vill gå, kan ta T-banans gröna linje in till kanten av skogen.

  Som bekant skulle man fälla almarna i Kungsträdgården på 70-talet – den nya civilisationen skulle fram. Men den S-ambitionen sprack ju. Sedan dess blir det ett himla liv om man ens ska fälla ett enstaka träd. Som t ex för några år sedan, när man ansåg sig nödd och tvungen att fälla en ek som stod mitt i gatan utanför SVT. Till slut, efter olika tillståndsprövningar, sågade man dock ner eken och det var nog ändå nödvändigt p g a åldersskäl och med grenar något över biltaken.

  Men förändrarna försöker ständigt hugga ner med lämpliga knuffar från arkitekter som vill tjäna pengar. Järvafältet t ex? Ja, visst! Politikernas, arkitekternas och husägarnas Klondike utan insyn i skumrasket under borden. Driften får skattebetalarna på olika sätt stå för. Förfallet med tillhörande skjutningar o dyl får skattebetalarna också stå för.

  Gillad av 1 person

 19. martiusus 2019-02-11 / 15:38

  Makt och låg utbildning, en farlig kombination…

  Gillad av 1 person

  • Putte 2019-02-11 / 21:17

   Precis så är det! Låg utbildning, inkompetens och maktbegär. Tyvärr saknar Kalmar ett kompetent styre, inklusive tjänstemän. Då blir det så här. De högutbildade finns i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd.

   Kalmar har i historien varit väldigt isolerat och det märks.

   Gilla

 20. stigrydmark 2019-02-11 / 15:25

  Det är för DJÄVLIGT! Betongsossarna i Kalmar tycks vara betongklossar. Har dom inget som helst estetiskt sinne? Dom lär sig aldrig!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.