BYTER DE ÅSIKT FÖR PENGAR

Jag hade rätt om toppnamnen på Sverigedemokraternas EU-valsedel. Det irriterade säkert partiledningen att jag publicerade namnen och ordningsföljden på min blogg för nästan en vecka sedan. Men ingen från partiet har kommenterat mitt blogginlägg.

https://thoralfsblogg.com/2019/02/06/sverigedemokraternas-eu-valsedel/

Jessica Stegrud erkände vid dagens presskonferens att hon blev medlem i Sverigedemokraterna igår. En del går det fort för. Det är inte utan att man undrar vilka vägar hon har tagit för att nå så långt utan att ens vara medlem. Så framstående är hon väl inte. Men uppenbarligen har hon rätt kontakter.

Jag tror många Sverigedemokrater kommer att ha svårt för kristdemokraten Charlie Weimers. En ny avhoppare från 7-klövern. Den senaste från moderaterna Patrick Reslow var ju inte helt lyckad. Jag tror att det i stor utsträckning handlar om att trygga sin försörjning för dessa avhoppare.

De byter åsikt för pengar!

Att Peter Lundgren toppar valsedeln var ingen överraskning. Det var en självklarhet. Men att Kristina Winberg petades ned till en 4:e plats var en överraskning. Jag hade uppfattningen att både Peter och Kristina gjort ett bra jobb för SD i Bryssel men det ansåg tydligen inte partistyrelsen när det gällde Kristina. De hade tuffa första år i Bryssel. Tråkigt att partistyrelsen inte sätter mer värde på deras gemensamma kunskaper och erfarenheter.

Eller finns det andra orsaker bakom petningen av Kristina Winberg ned till en 4:e plats.

Det är minst sagt slående att SD och Jimmie Åkesson inte nämner Kristina Winberg vid namn under presskonferensen. Inte heller nämns Kristina Winberg i det pressmeddelande som finns på partiers Facebooksida. Det samma gäller Dick Erixsons artikel i Samtiden. Inte ett enda ord om Kristina Winberg någonstans.

Jag tror inte att det är en slump. Jag känner igen arbetssättet.

34 reaktioner på ”BYTER DE ÅSIKT FÖR PENGAR

 1. Janne 2019-02-14 / 11:20

  Det finns en del vägar att ta sig upp inom politiken,en del vertikala en del horisontella
  plus en del andra.

  Gilla

 2. Sven 2019-02-13 / 20:32

  Titta ordentligt på de EU politiker du väljer. Efter de blivit valda så ser du dem inte mer på 5 år. De vaknar till nu för att kassera in dina röster.
  Ser inte den store mannen lite äldre ut nu än när jag valde in honom 2014? Den blonda kvinnan är tydligen utbytt mot en annan blond kvinna.

  Gillad av 1 person

 3. Fredrik 2019-02-13 / 11:26

  Har du fått brevet nu av Mattias Karlsson? Om inte är den en stor skandal ang. uteslutningen av dig.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-02-13 / 17:00

   Tror inte vi behöver ställa denna fråga till Thoralf i tid och otid, om det mot förmodan skulle komma något brev från ”Sossen” Karlsson till Thoralf, så är jag säker på att han låter oss få veta det.

   //Gunnar

   Gilla

  • MartinA 2019-02-14 / 09:33

   Thoralf har redan delgivits Medlemsutskottets och Partistyrelsens motivering till uteslutningen. Beslutet skickades i kopia till SD Kalmar Län, SD Kalmar samt SDs Partisekretariat. Det finns ingen anledning att ifrågasätta brevet, det beskriver SDs officiella hållning och bör tas som en deklaration av SDs politik och förhållningsorder till SDs medlemmar. Om SD väljer att revidera det så är det upp till SD. Lagt kort ligger.

   (Jag har visserligen hört talas om att någon i partistyrelsen satt och orerade på sin facebook klockan två på morgonen men det kan man knappast lägga någon vikt vid. Någon form av respekt får vi ändå visa SD, att låtsas som att deras officiella ordergång är via fyllepostande framåt småtimmarna på nåns facebook vore att kalla det ett pajas parti och det bör vi avhålla oss ifrån.)

   Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna.”

   ”och uttrycker er väldigt negativt med en generalisering att det sker en islamisering av Sverige.”

   ”Ni visar på ett ideologiskt avvikande beteende och bryter mot vår nolltolerans princip mot rasism.”

   Gilla

 4. Roland Salomonsson 2019-02-13 / 10:29

  DÅ KRYSSAR VI FÖR KRISTINA!

  Eller hur!

  Gilla

  • MartinA 2019-02-14 / 09:35

   Nej. Vi röstar AFS.

   Gilla

 5. Lars.Eriks (@EriksLars) 2019-02-13 / 09:18

  Kommer kryssa Kristina Winberg för jag har ingen aning om vad de nya har gjort eller har för meriter. Måste bli ett stopp för toppstyrningen i.SD.

  Gilla

 6. Vax 2019-02-13 / 08:07

  O.T
  Angela Merkels efterträdare Annegret Kramp-Karrenbauer lägger nu om CDU:s invandringspolitik i grunden. Hon ska strama åt inflödet, uppger Deutsche Welle.

  Den politik som Merkel bedrev och som öppnade upp Tysklands dörrar för hundratusentals utomeuropeiska invandrare i samband med asylvågen 2015, ska man absolut inte tillbaka till.
  Tvärtom ska partiet nu agera direkt emot en sådan politik.
  – Vi måste göra allt vi kan för att förhindra att detta händer igen. Vi har lärt oss vår läxa, säger Kramp-Karrenbauer enligt Deutsche Welle.

  Vilket innebär att nu står ensamma med vidöppna dörrar.
  Och med de blindstyren som styr Sverige så lär de inte stängas.
  Skadan kommer att bli oreparabel.

  Gilla

 7. Bajen666 2019-02-13 / 07:02

  Mmm alla vägar går inte till Rom, en del går direkt till SD:s ledning, hoppas verkligen inte att den berömda ”sängvägen” har använts i detta fall eller någon annan form av korruption.

  Men vad det gäller dagens SD så förvånar mig inte mycket kan jag ju säga.

  Gilla

 8. Boris 2019-02-13 / 06:11

  Väldigt många bittra och sura kommentarer vilket tyvärr blir tänligen enahanda att läsa i längden. Andemeningen är ungefär att ”du skall fan inte tro att du är något om du inte varit med i SD från början” .

  Men handen på hjärtat. Fungerar det inte likadant i ett fotbollslag där gamla trotjänare ersätts med nya spelare. Man behöver inte ens ha gjort ett dåligt jobb för att bli ersatt. Hittar man någon med lite bättre och mer eftersökta egenskaper så tar man in den även om personen inte började spela fotboll i klubben i 3-årsåldern.

  Hur fungerar det på ett företag? Tror ni att alla VD-ar och högre tjänstemän alla började med att sopa golvet på det företag där de nu är anställda. Och tror ni att det sitter massa bittergubbar och skriver inlägg för att just deras favorit som jobbat 30 år på företaget minsann inte fick bli VD.

  Vad tycker ni?

  Gillad av 1 person

  • Stefan 2019-02-13 / 07:34

   Du har en poäng i det du skriver. När Kristina Winberg och Peter Lundgren valdes in i EP var väl de också tämligen okända och nya i politiken?

   Jag kan ha förståelse för att man ”toppar laget”, för att använda en sportterm, men man måste samtidigt vara rädd om trotjänarna. Jag tror att man bör ha en blandning av folk som varit med länge för kontinuitetens skull och lite nytt blod för att inte stagnera.

   På några ledande poster kan det vara bra med förnyelse, ”nya kvastar sopar bäst” heter det ju, men man måste ha koll på vilka man tar in så att det inte går över styr. Reslow är väl ett varnande exempel hos SD och den förra kulturministern hos MP…

   Jag gillar dock inte att man rensar ut och utesluter trotjänare på gräsrotsnivå som gör ett bra jobb. När man sopar en trappa börjar man uppifrån…

   Gilla

   • Boris 2019-02-13 / 17:20

    Jag håller med dig också Stefan. Trotjänare skall självklart få uppskattning. Men ett parti eller vilken annan verksamhet som helst kan inte förbli statisk. Om jag jobbat på samma företag i 20 år och söker en tjänst som sedan tillsätts med en extern sökande kan jag inte gå och sura och säga att den person inte förtjänar det. Den inställningen håller helt enkelt inte. Det är fan bara att bita ihop.
    Det viktiga är att den som tillsätter kan motivera tillsättningen

    Gilla

   • Boris 2019-02-14 / 10:45

    Och det är väldigt dåligt ledarskap. att inte kunna motivera sina beslut. Och dåliga ledare eller jag skulle snarare fega ledare finns tyvärr överallt. Fega och ynkliga människor som inte öga mot öga kan säga vad de tycker. Världen är full sv dem

    Gilla

 9. Waterbug 2019-02-13 / 05:26

  “Jag är ödmjuk inför att partiet satt mig på valbar plats med förhoppningen att mina femton års erfarenhet av europapolitik, varav fem som tjänsteman i Europaparlamentet, ska bidra till att ytterligare förstärka Sverigedemokraternas arbete för ett reformerat EU ”

  Ödmjuk var ordet sa Bull
  Femton års erfarenhet av vad? Bott i Europa? Det har vi flesta gjort.
  Redan bara drygt 30 bast och hunnit avverka M,KD,SD.
  Men men upp till bevis!

  Gillad av 1 person

 10. ltsundelin1950 2019-02-12 / 22:44

  En maktdemonstration där vi kryssar Kristina Winberg skulle vara en läxa som kanske fick dem att vakna till.

  Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2019-02-12 / 22:06

  Charlie Weimers: Det är något obehagligt och opålitligt över extremt kortväxta män. Behöver jag ta Morgan Johansson som ett exempel? Sannolikt ångrar nu den skamlöse opportunisten Charlie Weimer att han lämnade KD.

  Jessica Stegrud: Hon är snyggare än Kristina Winberg.

  Varför krångla till det?

  Gillad av 1 person

  • Waterbug 2019-02-13 / 05:29

   Varför skulle han ångra det? (Charlie) Han har ju fått precis den present KD aldrig skulle gett honom.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2019-02-13 / 13:55

    Charlie Weimer trodde inte att KD skulle klara 4-procentsspärren. Opportunism i ett nötskal.

    Gilla

 12. Laglydig 2019-02-12 / 21:56

  Ja, jag observerade att det var just de namnen som du nämnde för någon vecka sen (tyvärr).

  Kristina Winberg har jag träffat personligen i valrörelsens slutskede i höstas och hon gjorde ett bra personligt intryck.

  Jag begriper inte denna iver att ”rensa bort” ytterst dugliga personer från att kunna inneha viktiga uppdrag. En annan trend jag tycker mig skönja är att man helst skall vara 35-45 år gammal för att ”platsa i gänget”.
  I många andra länder räknas det snarast som en merit om man har fyllt 60 år och personer runt 55 räknas som unga när man gör en politisk karriär.

  Att man inte har varit medlem i det politiska parti man avser att representera mer än en kortare tid kan ha många olika orsaker, men att likt vår f d Boli Bompa minister enbart varit medlem en dag är definitivt i kortaste laget.

  Gillad av 1 person

 13. Boris 2019-02-12 / 20:20

  Charlie Weiners bytte väl till SD innan riksdagsvalet. Att Jessica Stegrud har sina sympatier hos SD har framgått för länge sen för den som läst hennes inlägg på facebook. Hon var dessutom en av de utpekade i Ledarsidornas sk ”avslöjande” av middagsklubben i Stockholm

  Gilla

 14. Gunnar Karlsson 2019-02-12 / 19:24

  Mycket skumt och moraliskt nedbrytande för det egna kämpande fotfolket. Ännu ett tragiskt bevis på hur toppstyrd hela organisationen SD är, en trojka bestämmer i stort sätt allt…

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 15. Anonym 2019-02-12 / 19:21

  Tycker det är märkligt, har sett Kristina Winberg debattera ett antal gånger, och
  hon har alltid varit motståndarna överlägsna? Men att vara duktig i SD är tydligen ingen merit längre?

  Gillad av 1 person

 16. Staffan Sundqvist 2019-02-12 / 18:16

  Färdigröstat på SD för min del. Det är AfS som gäller i fortsättningen. Åkesson och hans hejdukar har sålt sig för en grynvälling, allt för att komma till makten. De har svikit folket!

  Gilla

 17. Fredrik 2019-02-12 / 18:10

  Jag hade gärna sett att du varit med på listan till Bryssel Thoralf. Du hade också gjort ett bra arbete där. Patrick Reslow är en skitstövel. Han borde uteslutits istället för dig.

  Gilla

 18. Kommentatorn 2019-02-12 / 18:08

  Definitivt är det så att många byter parti endast med sin egna ekonomi i åtanke. Jag är t ex helt övertygad om att många moderater är öppna för att hoppa över till SD om trenden för M börjar peka rejält nedåt eller SD rejält uppåt.

  Dessa människor, vars enda motivation är pengar och uppmärksamhet förgiftar politiken och bidrar till en enormt negativ samhällsutveckling då alla tycker nästan likadant (iaf utåt). Knappt ingen vågar längre sticka ut hakan och säga ifrån, eftersom dom då riskerar karriären. Bättre då att vara en duktig nickedocka med lön och förmåner i behåll.
  Inte undra på att politikerföraktet växer.

  https://kommentatorn.home.blog/

  Gillad av 2 personer

 19. Befria Sverige 2019-02-12 / 17:53

  Jag tycker att det är väldigt märkligt med valet av kandidater… Speciellt Jessica Stegrud som blev medlem i partiet igår för att idag få en så betydelsefull position? Det är faktiskt obegripligt och hur vettig vissa må tycka hon är så är det att spotta alla hårt arbetande sverigedemokrater i ansiktet när partiledningen väljer att lita på helt nya medlemmar så mycket att dom låter dom representera partiet i Bryssel…

  Fick medlemmarna överhuvudtaget något att säga till om när det gäller detta? Förresten så läste jag något som gjorde mig väldigt besviken nyss…

  Åkesson sa att det är viktigt att hålla distansen mot andra nationalister i EU parlamentet…. Och att han hellre närmar sig ”konservativa”… Om man menar allvar med att reformera EU inifrån så är det ingen idé alls att ta avstånd från stjärnor som Le Pen och Salvini..

  Gillad av 3 personer

 20. turrim 2019-02-12 / 17:13

  Det är otrevligt med en partiledning som saknar empati med sina medlemmar. Sådana chefer kan man aldrig lita på. Det gäller tydligen även hos Socialdemokraterna i t ex Göteborg när den med dolken heter Johansson.

  Nu får vi slå oss samman och kryssa Kristina Winberg. Jessica och Patrick får stå på tillväxt med jordnära partiarbete.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer inaktiverade.