INGET BREV

Har kommit hem efter en vistelse utomlands under några veckor. Har dock drabbats av lite sjukdom och måste leva på flytande föda under några dagar. Så någon större energi för bloggen saknas just nu men det kommer väl tillbaka hoppas jag.

Jag har heller inget dåligt samvete för att jag flugit långt. Att hålla på att klimatkompensera är bara rent hyckleri enligt min egen uppfattning. Tror man på klimatalarmisterna så avstår man ifrån att flyga. Jag delar inte den ensidiga uppfattningen som lyfts fram av alarmister och media. I synnerhet av public service.

Jag har gått igenom min ”snigelpost” för de senaste veckorna och noterat att det fortfarande inte kommit ett tredje brev från partistyrelsen med den ny förklaringen till min uteslutning. Något som Mattias Karlsson utlovade redan före jul. Herr Karlsson och MBJ skall få helgen på sig att få ihop ett nytt brev, sedan kommer jag agera mot SD och flera personer i organisationen. Jag är med andra ord riktigt förbannad.

Falska personer har jag inget till övers för! Tyvärr kommer då andra personer inom SD att drabbas men det ansvaret får MK och MBJ ta!

53 reaktioner på ”INGET BREV

 1. Fredrik 2019-02-17 / 12:06

  Det är ingen som vågar kommentera varför du blivit utesluten.

  Gilla

 2. Sven 2019-02-17 / 08:59

  Jag läste en islamkritisk artikel från Moderaten Heberlein. Hon har potential att bli utesluten från SD (om hon nu var med i SD). Verkar som om M är mer tolerant mot islamkritik än SD.

  Gillad av 1 person

  • Befria Sverige 2019-02-18 / 02:29

   Folk blir i alla fall inte uteslutna lika ofta i det partiet.. Ta Hanif Bali som ett exempel, Han skulle ha blivit utesluten direkt om han var med i SD då han inte följer partiets kommunikationsplan.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-02-18 / 04:33

    Hanif hade fått lämna för länge sedan

    Gilla

 3. Anonym 2019-02-17 / 00:33

  Jag tror aldrig det kommer något brev, om inte Thoralf manar på partistyrelesen.

  ”De tillhör samma parti men sitter väldigt långt ifrån varandra i fullmäktigesalen. Sverigedemokraten Thoralf Alfsson till höger på andra raden, medan partikollegan Linda Emma Kotanen sitter längst till vänster på tredje raden.”

  Blev du utfryst till slut innan uteslutningen?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-17 / 04:47

   Nej, Kotanen bytte plats på egen begäran

   Gilla

 4. Anders 2019-02-16 / 21:52

  Thoralf, jag väntar på svar från Max ang. din uteslutning. Får inga svar!!

  Gilla

 5. Broder Adam 2019-02-16 / 19:49

  Det är inte så konstigt att du Thoralf inte fått något brev från Sd. Det beror förmodligen på att partitopparna gjort sig av med den enda som kan formulera ett sådant brev. Om du/ni undrar vem denne är så heter han Thoralf och bor i Kalmar.

  Gillad av 2 personer

 6. MickeP 2019-02-16 / 18:41

  Tjena!

  Mitt namn är Michael Pleym och jag jobbar som åklagare i Malmö. Jag har länge tyckt att svenska politiker inte är vuxna sitt uppdrag och att de tagit det starkt vänstervridna MSM på alldeles för stort allvar. Jag har också länge tyckt att svensk invandringspolitik är åt h-e, en veritabel sockerbit för folk med oseriösa avsikter, för folk som av en eller anledning inte vill identifiera sig eller visa vilka de egentligen är och för lycksökare i största allmänhet. Jag har alltid röstat på moderaterna i mitt tidigare liv, men efter MÖK och DÖ fick jag nog och ansökte om medlemskap i SD. I senaste valet ställde jag också upp som kandidat för partiet i kommunal- och landstingsvalen. Min tanke var att jag åtminstone kunde hjälpa partiet med mitt namn och min titel och mitt obrottsliga förflutna om inte annat. Efter vad jag läst fanns ju behov i SD av lite normala människor med akademisk bakgrund för att s.a.s. kompensera för de rasistiska pajaser som vi ofta läser om i tidningarna. Jag stöder således partiledningen i deras utrensning av dessa människor.

  Men när jag läste om det första uteslutningsbrevet mot dig blev jag bestört. Att kunna framföra kritik mot Islam och islamiseringen av landet är ngt som jag ser som en självklar såväl mänsklig som medborgerlig rättighet. Åtminstone om man lever i ett land som utger sig för att vara en demokrati (och därtill humanitär stormakt hör och häpna). Detta fick allt positivt jag tyckt om SD som parti att rämna. Att företräda ett parti som inte tillåter islamkritik kan jag inte tänka mig. Jag skickade därför följande mail till SD:s styrelse här i Malmö.

  ”Hej.

  Med anledning av dagens artikel i Samtiden gällande uteslutningsärendet mot Thoralf Alfsson, måste jag tyvärr meddela att jag frånsäger mig alla tilltänkta uppdrag för partiets räkning.

  Ett parti med så pass svajiga besked i frågorna om islamisering eller islamkritik kan jag omöjligen företräda. Orädslan för sådan kritik har ju enligt min uppfattning varit ngt av kärnan i SD:s grundläggande politik och har varit en starkt bidragande orsak till att jag sympatiserat med partiet.

  Det spelar ingen roll om skrivningarna i det aktuella brevet är författade av ngn ”nytillträdd” tjänsteman på partikansliet. Ngn i partiledningen borde ju i så fall ha kontrollerat brevets innehåll innan det skickades ut. Särskilt som det gäller en gammal trotjänare.

  Jag avvaktar nu den fortsatta utvecklingen i denna affär innan jag tar ställning till frågan om jag ö.h.t. ska kvarstå som medlem, men jag ser i nuläget inga som helst förutsättningar att företräda partiet genom nedanstående uppdrag.

  M v h

  Michael Pleym”

  Jag fick svar på detta från Jörgen Grubb att han tyckte det var tråkiga formuleringar, men att han tyckte det var bra att du, Thoralf, inte var med i SD längre.

  Jag skrev ytterligare ett mail till partistyrelsen i Malmö med följande innehåll.

  Hej på er.

  Jag är ledsen att behöva störa er julefrid i denna sak, men jag tror att för partiets skull så måste ngn högre företrädare gå ut och uttala sig offentligt. Och det ganska omedelbart. Det råder enligt min bedömning en stor villrådighet just nu bland partifolk och medlemmar. Mattias K:s uttalande på FB om att brevet ska korrigeras räcker inte. Särskilt inte som vi inte sett ngn sådan korrigering ännu. Helst bör Jimmie försäkra att islamkritik är ngt SD som står för och att partiet backar upp detta samt att den som skrev detta idiotiska brev ska avskedas eller åtminstone omplaceras till andra uppgifter.

  Om ni inte tar detta på allvar nu och agerar därefter, är jag rädd att partiet kommer ta ordentligt med stryk i opinionen.

  Se till att handla nu, innan det är försent.

  I all välmening.

  Michael Pleym”

  På det mailet fick jag inget svar.

  Jag skrev också på SD:s hemsida följande.

  ”Hej.

  Michael Pleym här. Åklagare på EBM i Malmö. Ställde upp för SD i såväl kommunal- som landstingsfullmäktige. Har precis avsagt mig uppdrag för SD i anledning av detta ärende.

  Läser på Samhällsnytt om uteslutningsärendet mot Thoralf och Mattias senaste alster på fejjan. Så här:
  ”Tröttsamt med påstått Sverigevänliga medier som sprider samma ensidiga propaganda-alster och samma fulvinklingar som mainstream-media så fort man känner att det kan bidra till att underminera SD:s ledning.
  Charlotte Quick:s namnteckning fanns förvisso med i det aktuella brevet, men det var inte hon som skrev texten. Det är fakta. Som man hade kunnat tillägna sig genom att låta partiet yttra sig istället för att skriva en ren partinsinlaga.
  Thoralf Alfsson uteslöts inte på grund av kritik mot islamism. Han uteslöts på grund av att han, vid sidan av hårt gräsrotsarbete, gång på gång de senaste åren brutit mot partiets kommunikationsplan på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, för att han givit uttryck för ideologiskt avvikande uppfattningar och för att han inte bättrat sig trots upprepade tillsägningar. Det senaste exemplet i raden var att han offentligt deklarerade att vissa folkslag och kulturer ”knullar sina mammor” i sina hemländer.
  Om Samnytt hade haft ett ärligt uppsåt och velat skildra verkligheten på ett objektivt och nyanserat sätt så hade man rimligen nämnt något av detta i sin artikel eller åtminstone tagit med en kommentar från SD. Men det gör man alltså inte.
  Vad det beror på kan man endast spekulera i…”

  Mattias, om du läser detta, gör nu så här. Ta två steg tillbaka och dra in ngra djupa andetag.

  Vad du håller på med är att sänka hela partiet.

  Jag tror inte att det är vad du vill.

  Hälsningar

  Michael Pleym”

  På detta fick jag följande svar.

  ”Hej Michael!

  Tack för dina synpunkter, jag skall framföra dessa till relevant person.

  Mvh

  Max Andreasson”

  Inget annat.

  Därefter blev jag rejält less och har numera avslutat allt samröre med SD genom följande mail.

  ”Ni har nu haft över en månad på er att förklara vad som gick snett, men ni har uppenbarligen inte tagit frågan på allvar. I detta hänseende påminner ni starkt om övriga sjuklöverpartier som tycker att ”gömma och begrava” är bästa sätt att hantera obehagliga frågor.

  Detta är definitivt inte vad jag trodde om SD och det gör mig oerhört besviken på partiet. Jag kommer personligen aldrig, så länge jag lever, vika ner mig från min kritik av Islam och om det är så att SD svajjar på manschetten i denna fråga är ni inte ett parti för mig!

  Jag kommer därför inte förnya mitt medlemskap i partiet när så blir dags och jag ber er också att omedelbart stryka mig från er sändlista på information från partiet.

  M v h

  Michael Pleym”

  På detta har jag inte fått ngt svar eller ngn reaktion ö.h.t. Men jag har inte heller fått ngra fler mail från partiet, så det verkar som de åtminstone läst att jag inte ville vara kvar på deras sändlista. 🙂

  Jag tror att de var glada att bli av med mig. De verkar inte gilla självständiga individer med förmåga att tänka för sig själv och med integritet.

  Hälsningar

  MickeP

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-02-16 / 20:14

   Tack för att du delger mig dessa uppgifter. Du är inte ensam om att ha reagerat på liknande sätt. Men alla har bemöts på i princip samma sätt som du. Inga svar på deras frågor.

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-02-16 / 21:57

   MickeP, din sista mening i inlägget gäller – så är det. Självständigt tänkande och agerande är inte välkommet. Och att du nämnde att du läser på Samnytt får raggen hos många med pondus inom SD att resa sig. Det får man verkligen inte göra som SD-are … sedan länge, sedan sajten hette Avpixlat. Då kunde det gå ut en bannbulla …

   Samtiden är det nog fortfarande OK att läsa. Dick E et Co har skött den bra. Du minns hur det gick när Jan Sjunnesson ”tvingades bort”? Men nu lägger Samtiden ner och vad ska då SD ha istället? En obefintligt aktiv hemsida?

   Inte en enda av de SD-bloggare som fanns vid riksdagsinträdet finns kvar – härliga att följa, aktiva, friska … Alla försvann utan att SD öppnade något vettigt istället.

   Visserligen verkar det som om Samnytt har ett visst samröre med SD men, men … Jo, Kent E medverkar där men, men … Kent är väl inte särskilt omhuldad i SD-kretsar längre. Som oskadliggjord får han väl hänga med ett tag ännu. Han som med lite mer frisk humor kunde ha varit Sveriges svar på Nigel Farage …

   Själv var jag mycket imponerad av Björn Söder en gång – nu är han mer eller mindre stympad, omformad. M ville ju ha bort honom för att …

   Jimmie var ju för länge sen en MUF-are … jag tänker … nu verkar MUF-ordföranden mer SD än SD själv.

   Å andra sidan var som sägs och skrivs får man numera ta med en nypa salt. Det är agerandet som gäller! Säga är inte att göra.

   Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-02-17 / 12:45

   Tack Michael Pleym. Här får jag veta det jag misstänkt. Jag kan aldrig mer rösta SD med sådana personer i ledningen som man inte kan lita på och som inte svarar på frågor. Särskilt bedrövligt med Jörgen Grubbs uttalande.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-02-17 / 13:23

    Jörgen Grubb och medlemsutskottets ordförande Magnus Olsson är väl bästa kompisar. Har hört en del om Grubb genom åren och det är inte direkt något positivt

    Gilla

 7. Mogge 2019-02-16 / 17:46

  Har klippt mitt medlemskort, men kommer rösta sd i EU-valet, finns inget annat att rösta på. Nästa val 2022 är afs mitt val, men inte nu, Mogge/Norrköping

  Gilla

 8. Fredrik 2019-02-16 / 16:40

  Jag hoppas du går till botten med det här Thoralf.
  Brevet måste fram. Har du ingen kontakt med MBJ eller Mattias Karlsson för att få en kommentar varför det nya brevet inte kommit? Det är sjukt att uteslutningsärendet öppnades efter allt ditt arbete under valrörelsen. Man ville nog krama ut det sista och sedan sparka bort dig. Respektlöst!

  Gillad av 4 personer

 9. Sven 2019-02-16 / 14:18

  I det senaste och det förmodligen sista brevet står det att Thoralf uppvisar ett ”ideologiskt avvikande beteende”. Det är ett utomordentligt läge för att vinna röster från SD i Kalmar i Thoralfs nya parti (om det nu blir ett nytt parti).

  Det är bara att punkta upp Thoralfs åsikter som förmodligen är därför man i Kalmar röstat på SD. Uppenbarligen står inte SD för dessa åsikter.

  Ett nytt brev skulle bara smeta ut allt i otydlighet som inte kan utnyttjas i nästa val. Så ett nytt brev skulle bara ställa till det och inte ge något mervärde.

  Gillad av 1 person

 10. Anders 2019-02-16 / 14:08

  Thoralf, läste att du funderar att ta ut pension. Vad händer om man dör innan man tagit ut någon pension, staten tar pengarna?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-16 / 17:19

   Så är det när det gäller den allmänna pensionen. Kollektivet tar pengarna.

   Gilla

   • Peter 2019-02-16 / 20:27

    Nja. De som är födda samma år som dig får dela på pengarna. Helt ok tycker jag. Det kallas för arvsvinst. De går alltså inte tillbaks till statskassan.

    Gilla

 11. Lena1 2019-02-16 / 12:57

  Tycker du gör rätt, Thoralf, i att kräva en förklaring av MK. Man beter sig inte så här, vilken hemsk organisationskultur de har, och MK tror jag mår väldigt dåligt eftersom han inte kan få ”baken” ur vagnen och skriva det utlovade brevet. Det finns endast en sak att göra nu för att bevara ”ansiktet”, och det är att be om ursäkt (förlåtelse t o m) för en respektlös behandling, det är det enda som kan ge något lite tillbaka i förtroende för partitoppen. Förstår uppriktigt sagt inte att de anser sig ha råd att slösa sitt förtroendekapital på detta sätt. Tydligt att kommunikationen är urusel mellan partitoppen.

  Gillad av 4 personer

 12. MartinA 2019-02-16 / 11:55

  Det finns ingen mening med att kräva ett nytt brev. SD har med det andra brevet uttryckt sin officiella hållning. Och den hållningen kan användas för att ifrågasätta SD tills de förbättrar sin politik. Den kan användas för att pressa SD att bli ett invandringskritiskt parti igen och för att pressa SD att motverka islamiseringen igen. Och om de inte gör det, för att visa vad värdelösa SD blivit.

  Alternativt så kan det redan skickade brevet användas för att påvisa vilket galet kaos det råder i SD och vilket total brist på interndemokrati eller föreningsrutiner som finns inom SD när ett facebook inlägg på småtimmarna anses som en deklaration av SDs politik.

  Här har vi två mycket användbara verktyg för att pressa SD till förbättringar, alternativt påvisa vad som är galet fel inom SD. Är inte det bra nog?

  Gillad av 1 person

  • MartinA 2019-02-16 / 11:56

   Jabba med citat ur brevet. Och när SD-apologeten försöker med att Karlsson har ändrat det högerkroka med det vansinniga i det förfarandet.

   Gilla

 13. Sampa 2019-02-16 / 11:20

  Otroligt lågt och oprofessionellt, men det är ju Johan Perssons allierade.

  Gilla

  • Sampa 2019-02-16 / 12:04

   Mitt svar gällde Roger Holmberg. 🙂

   Gilla

 14. Gunnar Karlsson 2019-02-16 / 10:02

  Jag är inte ett dugg överraskad över att brevet lyser med sin frånvaro, hade däremot blivit mycket förvånad om sossen Karlsson författat det brev han utlovade till Thoralf för nästan två månader sedan. Att inte hålla sitt löfte säger mycket om personen Mattias Karlsson, jag har iofs. aldrig haft några höga tankar om honom, men nu har hans förtroendekapital eroderat till Noll.

  Jag misstänker att förklaringen till att brevet aldrig kommer att komma på pränt är ganska enkel, efter alla dessa lögner och nödlögner och andra motstridiga påståenden från partiledningens sida så är det helt enkelt omöjligt att författa ett brev som är trovärdigt och samtidigt inte gravt motsäger allt man tidigare hävdat, m.a.o. de har försatt sig i en situation som gör att vad de än kommer att hävda så kommer de att framstå som pajasar och tomtar, och då är det bättre och använda sig av strutstaktiken.

  Mitt goda råd till Thoralf är, även om det känns både tungt och mycket orättvist, glöm SD och dess korrumperade partiledning, titta framåt! Du har mycket kvar att ge.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

  • alvar1131 2019-02-16 / 12:28

   Jag delar din uppfattning om varför brevet inte kommer.

   Men jag tror inte att Karlsson är sosse, som du antyder, men han har förvisso burit sig åt som ett svin i en på sätt och vis livsavgörande fråga. Efter något sådant här är det nog inte bara att gå vidare och glömma. Tvärt om – saker ska naturligtvis redas upp, innan man går vidare.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-02-16 / 16:38

    Om Mattias är Sosse eller ej är egentligen ointressant, han beter sig i alla fall som en sådan. Att reda ut saker med idioter är inte alltid så lätt….. i vissa situationer är det nog bättre att inte spilla mental energi på något som med stor sannolikhet inte leder till något konstruktivt resultat, även om man vet med sig att man har rätt!

    //Gunnar

    Gilla

 15. Bert 2019-02-16 / 10:00

  Citat Thoralf ”Jag har inget dåligt samvete för att jag har flugit långt”, en helt rätt inställning utifrån de ställningstaganden du gjort offentligt i klimatfrågan.

  Ett dagligt dåligt samvete av typ svårartad migrän borde dock Jessica Rydell det fd Miljöpartistiska Landstingsrådet(Kalmar Län) lida av, det av den anledningen att hon straxt före valet 2018 flög ToR till Sydafrika. Jessica Rydell borde förstås istället ha cyklat dit och hem på det trehjuliga cykelfordon med låda som MP-mupparna lanserade 2018 som svenskarnas nästa folkfordon.

  Gilla

  • Quo Vadis 2019-02-16 / 11:32

   Christianiacykel, ett fordon som direkt associerar till övervintrade hippies, flower power och en ogenomtränglig haschdimma 🙂

   Gilla

 16. Viveka 2019-02-16 / 09:23

  Förstår att du är arg Thoralf! Du har helt enkelt fått ett straff utan att veta vad du åtalats för?
  Vill man dra det till sin spets kan man jämföra med vissa diktaturer. Där är sånt vanligt.

  Gillad av 2 personer

 17. turrim 2019-02-16 / 09:18

  Partiledningen klagar på att SD nonchaleras i riksdagen. Själva nonchalerar de trogna medlemmar i uteslutningsärenden.

  Gillad av 5 personer

 18. Tony Ingman 2019-02-16 / 08:27

  Nej det är otroligt dåligt att utlova ett svar om vad som var den verkliga orsaken till
  uteslutningen, dom förstod ju snabbt att den amatörmässiga förklaring man gav inte
  på långa vägar räckte för en uteslutning, att då utlova den riktiga förklaringen och sen inte hålla det löftet är riktigt dåligt och anstår inte ett riktigt parti. Det blir ungefär som i en rättegång att bli anklagad o dömd, men inte få reda på orsaken till varför man blir dömd? Skenrättegångar är väl inte tillåtna i Sverige? Eller….

  Gillad av 5 personer

 19. John K 2019-02-16 / 08:09

  Thoralf du håller på din rätt. Fortsätt så. Du har allt att vinna. Förlorarna är SD. När du kommer med lite mer personlig info ska du se att mainstream media hoppar in. Dom letar efter saker att smutskasta SD för. Så du kommer få ett jävla stöd från dessa. Här förlorar SD ett stort stöd. Med all rätt.

  Gilla

 20. ltsundelin1950 2019-02-16 / 07:31

  Är SD’s ledning fullständigt hjärndöd? Begriper de inte att vi är många som håller ögonen på dem och att vi berättar för andra om vad vi ser?

  Gillad av 5 personer

 21. Bajen666 2019-02-16 / 07:27

  Hehe bra ThorAlf bara ge hycklarna i SD vad dom tål, och jag håller med dig angående dessa klimatalarmister dom verkar flyga som galningar runt jorden för att mötas….även dom ingår i skaran hycklare.

  Gillad av 3 personer

 22. Robban 2019-02-16 / 06:00

  Helt rätt!
  Svinhugg går igen! Våra motståndare lever på att hugga folk i ryggen, i vetskap om att de alltid kommer undan med det!
  De behöver lära sig att så inte är fallet!
  Personligen så tror jag inte alls på att vända andra kinden till! Ett mångfallt hårdare svar ser till att den fege tänker sig för, nästan gång han får lust att hugga en vän i ryggen!

  Gillad av 3 personer

 23. Mats 2019-02-16 / 05:54

  Bra Thoralf,stå på dig,så mycket nytta som du gjort för SD,Kalmar och Sverige ska ha en jävligt bra förklaring varför SDs ledning med pösmunken Mattias i spetsen bra slänger ut dig när det inte passar deras egna syften.Jag tror att de känner sig hotade på sikt av alla dessa duktiga politiker och därmed deras lättförtjänta pengar i riksdagen.SD har kommit till vägs ände och liknar numera ett parti i 8-klövern

  Gillad av 5 personer

 24. nils 2019-02-16 / 00:20

  Tråkigt för SD men tyvärr kan dom gott ha det. Pissar man på folk så slår det tillbaka

  Gillad av 2 personer

 25. Befria Sverige 2019-02-15 / 23:39

  Stå på dig Thoralf! Vi är många som stöttar dig! Förstår inte varför SD alltid behandlar medlemmar som är populära hos gräsrötterna som skräp.. Varför har ledningen problem med det? Borde bara vara positivt för partiet med personer som dig, Kent Ekeroth med flera.

  Ekeroth var den näst mest kryssade efter Åkesson 2014 och du fick mest kryss av alla i SD i Kalmar detta val och ändå så är det ni som ska bort av alla? Varför? Varför gör partiet inte sig av med korrupta typer som mutar andra i partiet för att stödja deras kandidat? Varför gör dom sig inte av med tex fifflaren Patrik Reslow? Många som avslöjas i SD för allvarliga saker får vara kvar i partiet och väljarna vet inte ens vilka det är då det oftast är okända Sverigedemokrater som inte någon gräsrot känner till..

  Borde inte okända korrupta ja sägare åka ut före kämpar som dig? Det är faktiskt respektlöst av partiet att bete sig såhär och dom spottar både sina medlemmar och väljare i ansiktet som inte har mycket att säga till om annat än att vi visar vårt stöd för er..

  Om något så skjuter sig ledningen i foten när dom gör sig av med er och det är inte du med flera som skadar partiet som ledningen försöker få det att se ut som..

  Tror att dom är naiva när dom tror att dom kan bete sig så här hur länge som helst… Det kommer att få konsekvenser förr eller senare och ärligt talat så har dom bara sig själva att skylla..

  Gillad av 5 personer

 26. Orutinerad 2019-02-15 / 23:26

  http://www.barometern.se/kalmar/socialpolitiker-skrev-om-enskilt-fall-pa-facebook/

  ”Det var på fredagen som Roger Holmberg (S) klargjorde i en Facebook-grupp vilka insatser socialtjänsten gjort för en person vars bistånd diskuterades i gruppen. Skälet till utspelet enligt Holmberg var att personen gått ut med falska uppgifter.

  Klienten, här kallad Adam, har vid upprepade tillfällen gått ut offentligt, bland annat på sin egen Facebooksida, med att han inte fått ekonomiskt bistånd från socialtjänsten, något som i sin tur fått allvarliga konsekvenser för honom. Hans situation och socialtjänstens agerande diskuterades sedan i en stängd Facebook-grupp, där Roger Holmberg (S), socialnämndens ordförande, berättade vilken hjälp Adam fått från myndigheten; försörjningsstöd och boendestöd, samt rätt till daglig verksamhet. Även den Adams mellanhavanden med Försäkringskassan tas upp. Roger Holmberg skriver också ut det rätta förnamnet på klienten.

  Roger Holmberg menar att det i just det här fallet var motiverat att gå ut med uppgifterna.

  – Ja, eftersom han uppger falska uppgifter om att han inte fått något stöd över huvud taget. Därför är det viktig information. Det pågick en stark diskussion om detta att han inte fått stöd.

  Hur tänker du kring sekretessen?

  – Just i det här fallet gjorde jag den bedömningen att jag kunde skriva. Han och hans gelikar har redan röjt sekretessen och påstår att han inte fick ett visst stöd och hjälp. Om vi har ett öppet samhälle så ska vi hålla oss till fakta. Det är viktigt att fakta är rätt.

  Roger Holmberg har inte fått några direkta reaktioner på sitt inlägg, däremot på sociala medier, där uttalandet får kritik.

  – Någon på Facebook påstår att jag har begått ett sekretessbrott. Men om det är fråga om falska uppgifter är det viktigt att vi från socialtjänsten förklarar. Det gör mer skada att låta falska uppgifter passera. Jag har inte röjt sekretessen, det har klienten själv gjort. Det här är viktigt för förståelsen hur socialtjänsten arbetar. Ibland ställs saker mot varandra och väger. Här vägde informationen till allmänheten tyngre. Jag går heller inte in på några känsliga uppgifter utan vilka beslut vi har tagit.

  Ifrågasättandet av hur socialtjänsten agerat i det aktuella fallet har pågått en tid, och bland annat har Roger Holmbergs namn, telefonnummer och mejladress lagts ut på sociala medier.

  – Jag har fått mejl där man skrivit en massa saker. Vi har försökt hjälpa till. Men uppgifterna som gått ut är så enormt felaktiga. Om det är ett sekretessbrott överlämnar jag till andra att bedöma.

  Adam själv tycker att socialnämndens ordförande hänger ut honom. Pengarna som betalats ut i februari räcker inte långt, menar Adam, då de endast täcker hyran, inte andra omkostnader.

  – Det han säger stämmer inte. De har inte hjälpt mig att ansöka om några saker.

  Barometern har frågat Socialstyrelsen vad som gäller juridiskt. Petra Bergendal, jurist på Socialstyrelsens rättsavdelning socialjuridik, svarar mejlledes att hon inte kan gå in på ett enskilt fall, men att när det gäller uppgifter om enskilds personliga förhållanden inom socialtjänsten omfattas uppgifterna av sekretess om det inte står klart att den enskilde eller någon närstående till denne lider men. Utgångspunkten för bedömningen är den enskildes egen upplevelse.

  Roger Holmbergs inlägg plockades bort under fredagseftermiddagen.”

  Gilla

  • Polis 2019-02-16 / 12:15

   Detta är ju sjukt. Hur kan en politiker gå in på Facebook och skriva om enskilda för att ”visa fakta”?

   Idioter!

   Gilla

 27. stigrydmark 2019-02-15 / 22:04

  Jag kommer att bli mycket förvånad om det kommer ett klarläggande från partiledningen. Man har snärjt in sig med påståenden som står i ett motsatsförhållande till partiprogrammet. Bloggen har ju i princip arbetat för SD med utgångspunkt från partiprogrammet. Varje försök att förklara kommer att kollidera med och ifrågasätta SD:s officiella program.
  Finns det ett inofficiellt program? Vi har sett, speciellt på senare tid, hur man officiellt pratat om invandring i positiva tongångar och kraftiga förändringar i synen på EU och nationalistiska partier i Europa.

  Gillad av 2 personer

 28. Anders 2019-02-15 / 21:55

  Tråkigt att man gick IRM till mötes

  Gillad av 2 personer

 29. Jonas 2019-02-15 / 21:44

  Sluta vara så bitter.Gå vidare och lägg detta bakom dig.Vad vinner du på att vara så tjurig och långsint? Dom vill inte veta av dig så satsa på något annat,du mår nog mest risgt av att stånga pannan blodig.i

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-15 / 22:37

   Jag vill inte veta av dem heller. Men de har ta mig faan ett ansvar att förklara sig och grunderna för uteslutningen. Begriper du inte det? Det handlar om ett parti som sitter i riksdagen och inget Åsa-Nisseparti!

   Gillad av 8 personer

   • Björn 2019-02-16 / 02:08

    Bra svarat Toralf. SD är ett riksdagsparti sedan nu många år tillbaka. Lite hyfs,, ordning och reda borde man kunna förvänta sig av dem.

    Att man inte vill ha folk som medlemmar och väljer att utesluta dem, är en sak. Men det ska skötas snyggt. Folk ska få en rimlig förklaring. Man måste få veta vad man gjort för fel.

    Det här ärendet har skötts allt anat än snyggt. Hur ska man förvänta sig att de ska kunna regera landet, när de inte ens kan sköta ett uteslutningsärende på ett ordentligt sätt.

    Gillad av 3 personer

   • W 2019-02-16 / 16:57

    Bäste Thoralf du har min fulla respekt.
    Men Jonas har en poäng.

    Det är alltid lätt att ge nära råd.
    Men jag vill ändå göra det.

    Min uppfattning när jag läser bloggen är att flertalet lutar åt Afs hållet. Precis som jag själv.

    Vill du ge SD en rejäl spark i baken så går du med i Afs, det ärdär du hör hemma
    Dina väljare och plattform har du redan.

    Gilla

   • MickeP 2019-02-16 / 19:16

    Bäste W.

    Jag svarar naturligtvis inte för Thoralf. Endast för mig själv.

    Att gå med i Afs är inget alternativ för mig. Med Afs:s fixering vid s.k. etnisk svenskhet och med Afs:s alla ogillande kommentarer om SD:s lansering av begreppet ”öppen svenskhet”, ger Afs intryck på mig att vara ett genuint rasistiskt part, där etnicitet går före samhällsnytta.

    Afs är därför inget parti för mig och jag ligger hellre på soffan än röstar Afs, till många Afsares förtret.

    MickeP

    Gilla

   • W 2019-02-17 / 12:05

    Mickep
    Vilket partis program kan man köpa rakt av.
    Dessutom tycker jag de byter for dag från dag, se kohandeln i regeringsbildningen.
    Eller SDs omsvängning i EU frågan.
    Varför ska Afs inte kunna tona ner frågan om etnicitet. Se Söder i SD.
    Afs har ett topprogram med hungriga välutbildade representanter.
    Läs på.

    Gilla

  • Befria Sverige 2019-02-15 / 23:41

   Skulle du vara glad om du har lagt ner åratal för något för att sen bara slängas till vargarna? Är det så man belönar sina veteraner? Det är personer som Thoralf som vi sverigevänner måste bli bättre på att försvara istället för korrupta galningar som Patrik Reslow och Peter Wallström..

   Gillad av 3 personer

  • Bajen666 2019-02-16 / 07:35

   Sköt du ditt så sköter Thoralf sitt, gnällspikar gör sig icke besvär på denna blogg…..ok.

   Gilla

  • Tony Ingman 2019-02-16 / 13:56

   ” Dom vill inte veta av dig” Nu är det väl inte enbart dem du benämner Dom som står bakom ett parti, det utgörs väl även av väljare, som reagerat kraftigt på den märkliga uteslutningen,
   han är inte den förste bland duktiga företrädare ? Även Kent Ekeroth, även om han inte lämnat partiet, men som behövts i riksdagen istället för den ”Tysta” skara, som vare sig syns eller hörs, utom när det handlar om uteslutningar?

   Gillad av 1 person

 30. Malin 2019-02-15 / 21:39

  Bra!

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.