VEM FÅR EN SVERIGEDEMOKRAT UMGÅS MED?

Som jag skrivit tidigare har jag fortfarande inte fått någon ny förklaring till varför jag blev utesluten från Sverigedemokraterna och Mattias Karlsson.

Jag är ju dock inte den enda som blivit utesluten från Sverigedemokraterna på lösa grunder. Vid samma partistyrelsemöte i november som jag blev utesluten så uteslöts även andra medlemmar i SD. En av dessa var Anders Fredrik Ahl från Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Anders Fredrik Ahl var landstingsråd under förra mandatperioden och jag har träffat Anders vid några tillfällen då han även var SKL-ombud, något som även jag var under förra mandatperioden.

Hör och häpna! Han uteslöts från SD på grund av att han umgåtts med personer som tidigare uteslutits från SD. SD bestämmer med andra ord vem du som medlemmar får umgås med. Det är bisarrt!

Läs partistyrelsens brev.

Det skulle i praktiken kunna innebära att jag under t.ex. Kalmar stadsfest går och hälsar på mina gamla kamrater när de står med SD-tältet på stan och pratar med dem, samtidigt som någon skulle fotografera mig och dem jag pratar med och sedan lägga upp det på Facebook. Det skulle enligt den praxis som gäller inom SD innebära skäl för uteslutning ur partiet för de som pratat med mig. Helt absurt och sjukt.

Anders 1

Anders 2

Att umgås med tidigare uteslutna medlemmar och gamla partikamrater anses vara partiskadlig verksamhet enligt partistyrelsen. Suck………

Efter uteslutningen av Anders Fredrik Ahl har alla invalda Sverigedemokrater i Hammarö kommunfullmäktige valt att lämna Sverigedemokraterna. Men alla sitter kvar i KF och om jag är rätt informerad så är ett nytt lokalt parti på gång som Anders Fredrik Ahl startat. SD är med andra ord mer eller mindre utraderat i Hammarö kommun.

Anders 3

Allt som en protest mot beslutet att utesluta Anders Fredrik Ahl och mot medlemsutskottet och partistyrelsens agerande.

Man tror inte att det är sant när man får läsa uteslutningsbrevet och brevet från medlemsutskottet. Som Sverigedemokrat bestämmer medlemsutskottet och partistyrelsen vem du får träffa och umgås med!

49 reaktioner på ”VEM FÅR EN SVERIGEDEMOKRAT UMGÅS MED?

 1. Rickard 2019-02-23 / 09:03

  Thoralf, kommer du ta ett beslut snart om du ska ansluta dig till Alternativ för Sverige?
  De har stor chans att komma in i riksdagen om 4 år.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-23 / 09:12

   Jag är ganska trött på detta tjat. Jag är vuxen och kan ta beslut själv!

   Gillad av 1 person

   • Rickard 2019-02-23 / 09:56

    Jag vill inget annat att du ska ta revansch på MBJ och SD. Vill gärna se dig i talarstolen i riksdagen igen. Hoppas du har förståelse, du har blivit väldigt ille behandlad av partistyrelsen.

    Gilla

 2. Fredrik 2019-02-22 / 18:55

  Men herregud vad du håller på !!!! Ge dig nu! Du är utesluten,du kommer inte att få något svar om varför,så du blir tillfredställd.Att sedan ändå fortsätta och söka alla fel som ditt f.d. parti gör eller har gjort är ju inte trovärdigt! Gör som Hammarö pojken,starta en nytt parti och ta över alla dom som tycker om dig då i Kalmar så kanske du också lyckas radera ut SD från Kalmar.
  Du har väl ändå inte tänkt att du ska kunna göra ”comeback” i partiet? Att sparka ledningen,som dina kompisar föreslår gång efter annan visar att dom också är bittra. Lägg ner och gå vidare för ditt eget bästa annars får du väl krupp till slut.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-22 / 19:26

   Tänk att sanningen är så svår för dig Fredrik. Nu lever vi i ett fritt land så jag agerar på det sätt som jag anser är befogat. Jag lyfter det som jag tycker är intressant. Jag förstår att du Fredrik känner dig obekväm med innehållet i brevet. Du skall dock inte kritisera mig för att jag publicerar brevet utan kritisera de som ligger bakom det aktuella beslutet och som skrivit brevet.

   Men det vågar du antagligen inte!

   Gillad av 2 personer

   • Fredrik 2019-02-23 / 09:56

    Jag har inte kritiserat något brev från dig! Det jag säger är att för ditt eget bästa tror jag du ska lämna ”kravet” på ett brev från MK.För varje dag som går så tappar du tid och att då lägga fokus på något som alla förstår är omöjligt att ”vinna” känns ju verkligen som bortkastad tid.Partiet gör som dom vill och det kan du inte göra något åt.Visst kan du klaga på partiet till dödagar och klanka ner på MBJ och andra SD ledamöter och deras förehavanden men vad vinner du i slutändan på det? Ingenting!

    Gilla

   • Thoralf A 2019-02-23 / 10:36

    Jag följer mina känslor och mitt samvete.

    Gilla

  • MartinA 2019-02-22 / 21:01

   Precis. SD har redan gett skälen till Thoralfs uteslutning. Nämligen att vara kritisk till invandring och islamisering. Där står SD idag. Men då infinner sig frågan. Vad tillför SD då?

   Här är SDs nuvarande politik och nuvarande regler för uteslutning:
   ”Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna.”

   ”och uttrycker er väldigt negativt med en generalisering att det sker en islamisering av Sverige.”

   ”Ni visar på ett ideologiskt avvikande beteende och bryter mot vår nolltolerans princip mot rasism.”

   Gillad av 1 person

 3. skogsfrun 2019-02-22 / 17:45

  Aftonbladet skriver idag:

  ”Enligt uppgifter från flera håll till Aftonbladet har ett antal av Wallmarks kritiker nyligen fått veta att de riskerar uteslutning ur partiet. Vi har sökt flera av dem, men den enda som svarat vill inte kommentera saken över huvud taget.”

  Det är alltså fråga om Peter Wallmark SD, Stockholm….

  Länk till artikel:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLVjqQ/kritiserade-sd-ledningen-riskerar-uteslutas-ur-partiet

  Lär väl inte bli många medlemmar kvar om det fortsätter så här….

  Gillad av 1 person

 4. alvar1131 2019-02-22 / 16:43

  En majoritet i Stockholms stads kommunfullmäktigegrupp vill avsätta gruppledaren Peter Wallmark, SD. Men nu inleder partiet uteslutningsärenden mot flera av de kritiska ledamöterna.
  Om de utesluts kan Wallmark sitta kvar.

  Und so weiter, und so weiter.

  Gillad av 2 personer

 5. Bert 2019-02-22 / 16:22

  SD har helt tydligt en sekteristisk struktur/uppbyggnad – du Thoralf måste ha sett detta för länge sedan och hur kommer det sig att du som synbarligen demokratiskt sinnad då ändå kämpade med näbbar och klor för att få vara kvar i ett antidemokratiskt parti.

  Kan det vara så som jag har läst på nätet, att SD egentligen är styrt av sionistinspirerade personer(Sionism=religiös/politisk judisk rörelse) vilket innebär att ett totalitärt elitistiskt synsätt är rådande och vägledande.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-02-22 / 16:41

   Nej, någon sionistinspirerad topp styr definitivt inte i SD. Det är inget annat än rent skitprat.

   Jag försökte att inte bry mig om hur det styrdes i toppen av partiet. Jag försökte en gång men det kostade mig platsen på riksdagslistan 2014. Efter det nöjde jag mig med att försöka göra partiet framgångsrikt i Kalmar vilket jag tycker att jag lyckas med om man ser till medlemsutvecklingen. Jag gjorde mina misstag men det är tufft att strida mot den så populäre Johan Persson i Kalmar. Det kan nog alla oppositionspolitiker i Kalmar vittna om men SD växte i varje val till skillnad mot andra partier.

   Ändå blev jag utesluten från partiet.

   Gillad av 2 personer

   • martiusus 2019-02-22 / 16:45

    Skitprat var ordet. Var kommer alla dårar ifrån?

    Gilla

   • turrim 2019-02-22 / 17:38

    Bra att vi får veta varför du uteslöts från riksdagslistan.

    Här visar partiledningen kommen direkt från skolan sin svaghet. De har ingen erfarenhet som Thoralf från att arbeta i industriföretag. De begriper inte att företagsledningar måste ha i grunden positiva kritiker i sina staber för att utvecklas.

    De företag som kickar sådana kraftkorn kommer snart att backa mot nedläggning. Med sådan information är det akut att sälja sina aktier och byta till en tuffare ledningsgrupp.

    Gilla

   • Bert 2019-02-22 / 23:19

    Ang ett sionistinspirerat SD: av vad jag har förstått så är den fd SD-politikern Ted Ekerot(bror till Kent Ekerot) mottagare av Theodore Herzl-priset 2006 som delas ut av Sionistiska Världsorganisationen – T Herzl var den som i slutet av 1800-talet grundlade sioniströrelsen genom de idéer han framförde i sin bok ”Judestaten”(1895). Man får inte ett sådant pris utan anledning!

    Ok, visst, Ted Ekerot har väl inte tillhört den absoluta SD-toppen, men väl hans bror.
    Av vad jag har förstått så finns det fler framträdande SD-are som kan tänkas ha anknytning till sionismen exv Paula Bieler.

    Dessutom verkar det vara så att SD jämte Liberalerna är det mest Israelvänliga partiet i den svenska riksdagen. Ta en koll på länken här nedan!
    Länk till info om ett sionistinspirerat SD: https://galnegunnarsblogg.wordpress.com/2015/07/16/sionistiska-judar-styr-sverigedemokraterna/

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-02-23 / 05:51

    Ted Ekeroth lämnade partiet för flera år sedan. Att vara Israelvänligt ser jag inget problem med till skillnad med arabvänligt parti som vänsterpartierna.
    Antisemiter står heller inte högt i kurs när de sticker fram sina fula trynen, då jag betraktar dem som dolda nazister.

    Gillad av 1 person

   • Bert 2019-02-23 / 11:39

    Ok Thoralf, då vet vi din inställning till Sionism och staten Israel!

    Jag skulle önska att du läste följande tre böcker, se listan här under!

    – ”DE SKAPADE ETT BLODIGT 1900-TAL”
    – ”OM DETTA MÅ NI OCKSÅ BERÄTTA”
    – NATO ETT MONSTER PÅ KOLLISIONSKURS”

    De tre böckerna är skrivna av historikern och författaren Hans Myrebro(pseudonym).
    Böckerna ifråga kan beställas från förlaget HK(Historiskt Korrekt) – e-handel.

    Om du efter att eventuellt ha läst de här tre böckerna fortfarande är pro-israel och pro-sionist vore det intressant att få bli delgiven dina tankar om varför/anledning – gärna då som ett inlägg här på din blogg.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-02-23 / 14:05

    Jag har inte för avsikt att läsa den typen av antisemitism. Jag är vare sig antisemit eller pro-sionist. Israel är en demokrati som försöker slippa arabisk terrorism. Jag har gjort FN-Tjänst i regionen och bildade mig en uppfattning om situationen redan 1978. Och jag har inte haft någon anledning att förändra min ståndpunkt sedan dess.

    Gilla

   • Bert 2019-02-23 / 16:41

    Ok Thoralf, jag förstår att du efter din ca 14 år som Sverigedemokrat kan ha svårt för att bryta med den stenhårda partidiktatur som du har underordnat dig under så lång tid. Trots att du inte längre är SD:are så hukar du dig för den vinande partipiskan och självcensurerar dig och det till och med när det gäller att inhämta historiskt korrekta fakta – mycket sorgligt.

    Du framför att Israel är en demokrati, ok i så mån att det finns ett parlament och att man anordnar sk fria val, ja, man kan säga att Israel är som Sverige i det avseendet, en demokratur.
    Efter dina år i FN-tjänst i Israels närområde kan man tycka att du åtminstånde skulle ha grundläggande kunskaper om de historiska fakta som ligger som grund för staten Israels tillblivelse och då ha en mer neutral inställning till rådande situation.

    Oftast kan man höra praktiserande kristna vurma för Israel, märkligt detta då sionism/judendom och kristendom egentligen är bittra fiender om än att kristendom har sitt ursprung i judendomen. Det är förmodligen din kristna identitet som färgat ditt ställningstagande i israelfrågan vs Palestina mfl.
    Det måste ändå kännas för j… för dig att se och uppleva hur Svenska Kyrkan(som jag antar att du tillhör) helt öppet samarbetar och låter sig infiltreras av islams företrädare här i Sverige.
    Hur ser du på den allt mer tilltagande proislamska inställningen i din kyrka – är det något du är bekväm med?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-02-23 / 17:21

    Jag tycker du skall sluta med att klistra olika åsikter och etiketter på mig. Du får ha dina åsikter men låt mig ha mina åsikter.

    Dessutom skall du vara väldigt glad att jag är för det fria ordet och att jag därmed har godkänt dina kommentarer. Även kritiska kommentarer mot mig.

    Men det finns gränser och du börjar faktiskt gå över gränsen. Jag rekommenderar dig att skriva kommentarer i andra mer passande forum för dig.

    Jag lämnade Svenska Kyrkan när man anställde en imam. Det är ganska många år sedan. Jag har inte funnit någon anledning att gå med i Svenska Kyrkan sedan dess.

    Jag hoppas du förstår innebörden av detta svar!

    Gilla

   • Bert 2019-02-23 / 23:17

    Ok Thoralf, inte trodde jag att du var så känslig för en vid några tillfällen väl formulerad kritik mot det du framför och visar upp(bilder) här på din blogg, jag har trots allt inte använt ett enda invektiv mot dig i mina kommentarer. Och nog hade jag hoppats på att du skulle vara en debattglad person med fighting spirit, man ack och ve, inte var du sådan. Men kanske att den senaste tidens motgångar gjort att du känner dig extra sårbar och förorättad för det minsta som går dig emot.

    Tyvärr är det lika illa ställt med andra bloggare i regionen, exv Per Lublin i Borgholm som driver ”LUBBES blogg”, han är extremt känslig för minsta lilla mothugg. En annan ytterst kritikrädd bloggare är Jonny Nilsson på Mönsteråsbloggen – det verkar som att ni tre ser er som gudasända ombud som inte kan/får ifrågasättas. Men det kanske inte är så underligt att ni agerar som ni gör, ni vill förstås var uppdate med det för tiden gällande nygamla förhållningssättet som den sk överklassen/adeln alltid har visat upp mot de ur den sk ”kreti å pleti”-kategorin, eller som sionist-Hillary uttrycker det, ”the deplorades”.

    Du skriver i din senaste kommentar att du har godkänt mina kommentarer hittills, ja då kan de ju inte anses vara i strid mot god ton eller innehålla anstötligt innehåll. Dock anser du att jag nu har gått över en gräns du inte kan acceptera och framför följande, citat:”Jag hoppas att du förstår innebörden av detta svar!”

    Ok, innebörden är den att du inte vill att jag fortsättningsvis levererar några kommentarer överhuvud taget på dina blogginlägg – jag kan i din framförda uppmaning också uppfatta ett ev bakomliggande hot, att om … . Tråkigt att du ska anse dig behöva agera på ett dylikt sätt men framförallt är det inte ok att en person som säger sig försvara och stå för frihetliga ideal framför dylika underförstådda hot.

    Så Toralf, trots ovanstående, men ändå, eftersom jag för det mesta alltid har uppskattat dina blogginlägg och ansett att du gör ett gott arbete för att motverka islamiseringen av Sverige så ska jag bifalla din önskan om att du från min sida i fortsättningen ska få vara oemotsagd vs de åsikter du presenterar här på din blogg och på så sätt bidra med att du i fortsättningen bara ska få få gotta dig med 100% verbala ryggdunkningar och lojalitesförklaringar.

    Over and out from Bert!

    Gilla

 6. martiusus 2019-02-22 / 16:20

  Personärende:
  Vilket bedrövligt dokument, så krystat och konstigt, så språkligt
  undermåligt, så illvilligt. Med sådana vänner behöver man inga fiender.

  Gilla

 7. turrim 2019-02-22 / 14:32

  Ju mer som redan nu kommer fram, desto mer övertygad blir jag att Thoralfs bok kommer att bli spännande. Sanningen och många äkta skurkar. Ingen fiction.

  Gillad av 1 person

 8. Assar 2019-02-22 / 14:29

  Måste kännas skönt att du blev utesluten ur detta parti, eller hur?

  Gilla

  • Fjärt 2019-02-22 / 18:22

   Persson och Adolfsson är två rättshaverister!

   Gilla

 9. Kurtan 2019-02-22 / 13:53

  Kommer aldrig att registrera mig i ett politisk parti där en överförmyndare skall tala om vem jag får tala med, eller vad jag får säga etc.

  Detta är inget annat än diktaturfasoner liknande USSR och DDR och som absolut inte hör hemma i ett civiliserat land. Detta gäller samtliga partier i Sverige.

  Shame on you! Big time!
  Who the hell do you think you are?
  God almighty?!

  Gillad av 2 personer

 10. Lena1 2019-02-22 / 12:13

  Man blir än mer konfunderad, som sagt det är så sjukt, så sjukt. Det verkar som om det pågår ett ”krig” mellan olika falanger inom SD, det förklarar ju en del…
  Men bra också att denne Anders Fredrik Ahl med andra f d Sd-are bildar eget parti nu. Detta är tydligen utvecklingen när det bildas olika starka falanger och de inte kan enas utan endast arbetar för sin egen makt genom att avsätta andra. Det förstör hela den demokratiska utvecklingen. Tror inte att det endast är SD som gått igenom den här fasen i partiets historia.

  Får intrycket att partistyrelsen inte har så mycket att säga till om vad gäller MU? Är det förklaringen till att MK inte återkommit med ett utlovat brev?

  Det finns även en del att läsa om Runar Salvatore Toto Schillati Filper, med flera fängelsedomar efter sig. Hur kom han in i partiet? Såg en gång denne Filper ”in action” på en video, fick dåliga vibrationer av honom, han är en ”typ” skulle jag se det som.

  Gillad av 2 personer

 11. Ludvig 2019-02-22 / 11:06

  Det är inte lite besviken man blir, när man tar del av SDs skrivelser. Och dom pratar om att de andra sitter i sandlådan.

  Gillad av 5 personer

 12. Andersson 2019-02-22 / 08:35

  Så här ligger det till. Distriktsordföranden i Värmland är en man som gärna vill ha ohotat bord. Han har ett mörkt förflutet med missbruk och en del domar. Han tillhör bunkerfalangen, d.v.s. motståndarna till Åkessonfalangen. Inför valet kände han sig hotad. Inte undra på det. Det fanns för många idealister, som hejade på Åkesson, inte gamla bunkernassar och som inte var öppna för att bli mutade med resterna från käre distriktsordförandens matbord, vilket till slut resulterade i ett antal uteslutningsärenden.
  Här kan jag säga att när det väl sätts igång ett uteslutningsärende från distriktet i Värmland är det som en kafkaprocess. Bunkerfalangen har tyvärr majoritet i medlemsutskottet och har en suppleant i partistyrelsen. Vill de få ut någon ur partiet kan de manipulera genom att vänta med ärendet tills de med säkerhet vet att de har majoritet i partistyrelsen. När uteslutningsärendet inletts får man normalt ett brev från medlemsutskottet. Ett bra svar kan märkligt nog leda till nya anklagelser, ändringar i anklagelserna och när väl brevet om uteslutningen kommer, i det fall det överhuvudtaget kommer, kan anledningen till uteslutningen vara något helt annat än vad ärendet ursprungligen rörde sig om.

  Det här är så klart något bunkerfalangen utnyttjar och inte så konstigt. Kan man få bort så många som möjligt från motståndarlägret får man majoritet lagom till landsdagarna och då ska nog inte de som hejar på SD räkna med att det är det SD vi vant oss vid. Det kan mycket väl bli ett nytt, mycket brunare, partiprogram, en ny partistyrelse och partiledare. Sen kan man ju fråga sig hur mycket bättre eller sämre det blir. Som man styr sitt parti styr man landet och man kan fråga sig hur Sverige skulle se ut om SD överför sina kafkaprocesser till samhället i övrigt. Oavsett vad, så vet övriga partier hur det ser ut i SD och där har ni en anledning till att SD efter detta val blev så utfryst som det blivit, detta trots att indikationerna innan valet visade på annat. För vilken regering vill plötsligt få ett nazistparti i knät efter landsdagarna?

  Till saken. Anders var en mycket duglig politiker och mycket aktiv. Han stod ute med SD i ur och skur, delade ut broschyrer och blad och detta såg väljare m.fl. Antalet medlemmar ökade i kommunföreningen och partiet fick i valet ett bra resultat trots att Hammarö egentligen antingen är rött (västra sidan mot bruket) eller blått (gräddhyllan österut). Det hade aldrig kunnat gå så bra för SD utan en så pass engagerad och duktig politiker som han var.
  Pudelns kärna är dock, om distriktet utesluter en aktiv medlem, i detta fall mig, ska övriga i partiet sluta umgås med mig? Får jag t.ex. inte komma fram till SD:s stånd och hälsa eller ska Anders m.fl. försöka gömma sig bakom ett träd för att undvika att hamna på bild med mig? Ett problem här är ju att bordet står på allmän plats. Jag har alltså all rätt att gå fram och prata med mina kära forna partikamrater och, viktigt att tillägga, vänner! Det är inte förrän jag blir bråkig och jobbig de kan be mig lämna platsen och tillkalla polis.
  Och om jag går på en promenad med Anders för att hålla honom sällskap medan han delar ut blad, ska han då bli straffad? Det borde snarare premieras. Han slipper gå ensam och slipper bli utsatt för hot. Nu tog Anders ett foto och lade ut på Instagram. Fotot gillades av många. Faktum är att när jag kollade fanns det gott om högt uppsatta i partiet som gillade, varav en del i samma partistyrelse, som sedan uteslöt Anders för samma foto och för umgänget med mig och möjligen andra som eventuellt uteslutits. Huruvida det kan kallas demokratiskt eller inte kan man fråga sig, men det är åtminstone så det går till i partiet som många tror ska ”rädda Sverige”.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-02-22 / 14:19

   WOW, WOW, WOW!!!

   Vad annat kan man säga?!!

   Nu lämnade jag en gång frivilligt partiet pga oegentligheter och lögner på lokal nivå som jag vägrade godta. Utan någon uppgörelse eller split eller dylikt – jag bara slutade komma på möten och anmälde vid förnyelse att jag avstod från medlemskap. Men i mellantiden hände ingenting. Dvs ingen hörde av sig eller undrade varför jag inte deltog som jag alltid gjort förut. Dödens tystnad.

   Jag trodde att jag blivit vän e d med några av SD-arna och – jovisst – jag umgicks senare privat med en som också hoppat av. Därifrån fick jag info om fler avhoppare och även uteslutna. Det hade gått höga vågor …

   En sak har jag förstått att när någon ansluter sig i syfte att göra politisk karriär – och dessutom avslöjar detta redan vid inträdet! – kan man räkna med senare oegentligheter. Det är väl så det går till när småpåvar slåss i hierarkin.

   Gilla

 13. Ivar Andersson 2019-02-22 / 07:36

  Thoralf
  Försök att ta en fika med MBJ så att han också blir utesluten pga han umgås i fel sällskap 🙂

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-02-22 / 08:32

   Haha… ja han får passa sig i framtiden så att han inte faller på eget grepp.

   Gillad av 2 personer

 14. turrim 2019-02-22 / 05:40

  ”Allmänheten har rätt att ställa höga krav på hur företrädare för partiet agerar”. Just det! Det måste särskilt gälla på ledningsnivån, Eller hur MBJ?

  Gillad av 7 personer

 15. alvar1131 2019-02-22 / 05:31

  Virka och verka och vänd uppå din nästa,
  tyd det till det bästa, en avig och en rät.
  Noppa och stoppa och se’n så tar vi nålen,
  sticker den i svålen, en avig och en rät

  Hon får inte vara med i våran syförening mer,
  ja jag säger bara de’ så har jag ingenting sagt.
  Nej, hon får inte vara med i våran syförening mer…

  Gillad av 3 personer

 16. Gunnar Karlsson 2019-02-22 / 02:39

  Man tar sig för pannan, kan ett parti som påstår sig var för demokrati överhuvudtaget uttala sig på detta sätt? Min första egna association var Brigadeführer Roland Freisler skrikande i facett under en skenrättegång i Berlin 1944…..

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Roland_Freisler

  //Gunnar

  Gilla

 17. 502V8S 2019-02-22 / 00:00

  Dålig svenska även i det här brevet!

  Gillad av 3 personer

 18. ltsundelin1950 2019-02-21 / 23:46

  Ynkedom! Jag blir förstummad…. saknar ord och upplever det du berättar som rent äckligt. De har inte ens vett att försöka förklara sina ageranden. Usch tvi vale!

  Gillad av 2 personer

 19. hasp 2019-02-21 / 23:18

  Pajaspartiet levererar.
  Ångrar bittert att jag kastade bort sex år av mitt liv på ett parti som leds av individer som är spritt språngande galna.

  Gillad av 2 personer

 20. Thomas 2019-02-21 / 22:38

  Sverigedemokrater kommer aldrig bli insläppt i värmen. Oavsett hur mycket smörande inför muslimerna sd bjuder på.
  Att Sverige har gigantiska problem ändrar inget,vi har ett svenskt folk som befinner sig i koma.
  Jag lyssnade på AfS och Gustav Kasselstrand inför valet i en större stad.
  Det är befriande lyssna på någon som talar klarspråk. GK är dessutom underhållande på ett befriande sätt. Osvenskt orädd.
  De andra partiledarna är rädda fega naiva flata okunniga antidemokratiska såskoppar som kröker rygg inför islam.
  Och i jämförelse med Kasselstrand låter Åkesson som en trött lam anka.
  Kanske orsaken till uteslutningen av GK i sd var att den skånska 4klövern såg en framtida ledare i honom och de inte ville bli utmanade av nån som talar klarspråk, det klarar inte Åkesson och Mattias Karlsson av.
  Det är dags för partiledarbyte i sd.

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-02-22 / 03:08

   Jag delar många av din synpunkter, beträffande partiledarbyte så har vi kanske ett stort problem, om jag inte missförstått det hela, vilket jag hoppas, så är hela den styrande trojkan i SD självutnämnd och kan därmed omöjlig att avsätta, som sagt hoppas jag har fel.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-02-22 / 13:27

   … ”att den skånska 4klövern såg en framtida ledare i honom och de inte ville bli utmanade” …

   Precis så. Däremot är fyrklövern inte helt skånsk men sydsvensk – minns varifrån Åkesson kommer … MEN. När GK talade vid ett tillfälle svepte kameran över Åkesson och hans ansiktsuttryck avslöjade hans tankar: farhåga ..! Därför blev åtminstone inte jag förvånad när GK et Co blev utslängda. Hade nu gamla SDU funnits kvar så …

   F ö tror jag att det snart blir förändringar i SD-toppen.

   Gilla

   • Thomas 2019-02-22 / 23:59

    Jag tänkte mest på att ”de 4” gått på Lunds universitet, sen är det kanske inte jättestor skillnad på Blekinge Skåne,Småland.
    Richard Jomshof känns mer rätt än de andra 3 för min del. RJ vågar prata om t ex att vi inte ska ha böneutrop i Sverige.

    Gilla

 21. Polis 2019-02-21 / 22:38

  Oseriöst parti!

  Gillad av 1 person

 22. Galne Gunnar 2019-02-21 / 22:37

  SD är ett gravt dysfunktionellt, odemokratiskt och toppstyrt politiskt parti.
  Undrar om de har en hemlig spionavdelning? Skulle inte förvåna mig. Är MBJ chef för den avdelningen?

  Gillad av 3 personer

 23. Kettil 2019-02-21 / 22:13

  Verkligen sjukt… Förstår verkligen inte mig på SD och hur partiet tänker.. Förstår dom inte hur dom skadar sig själva med detta beteende eller bryr dom sig helt enkelt inte om vad sina egna medlemmar vill??

  Tror dom på riktigt att deras agerande inte får några konsekvenser och att dom kan bete sig hur som helst? Förr eller senare kommer detta att slå tillbaka mot partiet..

  Gillad av 5 personer

 24. Rune 2019-02-21 / 22:11

  Jag säger det igen. Partiledningen bör/måste avsättas, om partiet skall kunna räddas. Partiet måste också omorganiseras och omstartas med en ny ledning och en demokratisk partistruktur.

  Gillad av 6 personer

  • MartinA 2019-02-22 / 21:11

   Tyvärr har ju Partiledningen tagit in horder av liberaler och smickrare och opportunister sedan 2010. Samtidigt som de uteslutit idealister och nationalister. Så i det här läget är nog partiledningen de mest nationalistiska i styrande position. Jag kan inte se hur SD skulle bli mindre äckligt om partiledningen försvann.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.