GAPET BARA ÖKAR OCH ÖKAR

I veckan kom befolkningsstatistiken för 2018 från SCB, inte den detaljerade som vi får vänta på ytterligare en månad på, utan det totala antalet födda/döda personer, inklusive flyttningar inom landet och från utlandet.

Som vanligt är kommunalrådet Johan Persson (S) ute och slår sig för bröstet när kommunens befolkning ökade med 1 059 personer under 2018. Det viktigaste tycks vara att statsbidragen ökar till Kalmar. Idag får Kalmar kommun ca 5000 kronor/person i statsbidrag. Sedan tillkommer även då skatteintäkter från dessa beroende på deras förmåga att ha en inkomst.

Det Johan Persson aldrig tar upp är vilka kostnader som dessa nya invånare orsakar kommunen och vilken potential det finns för framtida intäkter för kommunen. Det är skillnad på en akademiker som flyttar till ett jobb i Kalmar och en kvinna i 40-års åldern från tredje världen som är analfabet. Akademikern kommer generera stora skatteintäkter för samhället medan kvinnan sannolikt kommer kosta samhället stora summor under hela sin levnad. Med andra ord inte ge ett positivt netto ekonomiskt till samhället under hela sin levnadstid.

Den som inte vågar se den realiteten i vitögat är antingen feg eller dum i huvudet!

Det jag ofta får höra när jag tar upp detta till diskussion är att ”Sverige är ett rikt land” och att vi därmed har råd med invandringen från tredje världen. Eller det allra värsta och sämsta argumentet, ”alla människors lika värde”.

Samtidigt rasar Sverige i statistiken i jämförelse med andra länder, vår valuta försvagas och tilltron till Sverige minskar och framförallt tilltron till välfärden rasar i rask takt. Den som inte ser sambanden är uppenbarligen blind eller så indoktrinerad att man slutat tänka själv.

Johan Perssons egen kommentar på sin blogg över en insändare som tog upp några frågeställningar angående den stora befolkningsökningen var pinsam. Hans uppfattning om invandringen var beklämmande.

”Flyktingmottagandet är idag minimalt. Är det adoption? Är det kärleksinvandring som kallas för import.”

Det är skrämmande att Kalmar kommuns ledande och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson har så dålig kunskap om invandringen till Sverige och Kalmar kommun. Johan Persson tycks tro att invandringen endast består av flyktingmottagning.

Men det är ju bara att titta på hur valresultaten ser ut i de invandringstäta stadsdelarna i Kalmar så förstår man att Socialdemokraterna gärna ser att sina väljare ökar i antal. De säkrar makten i framtiden.

I veckan skickade Kalmar kommun ut lite befolkningsstatistik för 2018 men man skickade även med statistiken sedan 2010. Jag roade mig med att ta fram statistiken sedan 1997 från SCB. Jag förstår varför kommunen bara skickar ut statistiken från 2010. Betraktar man utvecklingen sedan 1997 så förstår man vad som håller på att hända i Kalmar och i Sverige.

Inflyttning utlandet 1997_2018

Statistiken visar att 1997 var det ett negativt flyttnetto mot utlandet. Det vill säga fler flyttade ut från Kalmar än vad som flyttade in till Kalmar från utlandet. Sedan dess har stora förändringar pågått och idag ligger flyttnettot på mellan 400-500 personer varje år och en majoritet av dessa kommer sannolikt från MENA-länder. Gapet mellan inflyttade från utlandet och de som flyttar ut från Sverige bara ökar och ökar.

Tyvärr så sover det sovande folket, det vill säga den svenska befolkningen vidare. De är nöjda med att titta på Idol, Bonde söker fru, Lets dance, Skavlan, Melodifestivalen och På spåret o.s.v.

Barometer Birgitta H

Barometerns Birgitta Hultman skriver idag en krönika som visar på den enfald som svenska folket utsätts för men hon förstår det uppenbarligen inte själv. Birgitta Hultman och hennes kollegor på PK-Barometern vågar aldrig skriva om de siffror som jag brukar ta upp på min blogg. Istället brukar de titt som tätt ägna sig åt ”snyftreportage” i tidningen. När det gäller brottslingar med utländsk bakgrund så mörkas det mer eller mindre alltid i PK-Barometern. I synnerhet om det gäller lokalnivå.

Men så länge majoriteten av befolkningen finner sig i att dagligen bli indoktrinerad av media och public service, lär heller ingen ändring ske på det nationella planet.

Danmark beslutade i veckan om ytterligare skärpta regler när det gäller asylsökande och invandring och integration. Effekten lär bli att Sverige blir än mer attraktivt att söka sig till.

För varje utrikes född person från ett MENA-land som får uppehållstillstånd i Sverige och bosätter sig i Kalmar så ökar Kalmars attraktionskraft i dessa MENA-länderna. Så länge inte den svenska regeringen och riksdagen gör som Danmark och skärper lagstiftningen

Det fungerar som ett självspelande piano! Johan Persson tycker uppenbarligen att det är väldigt positivt.

19 reaktioner på ”GAPET BARA ÖKAR OCH ÖKAR

 1. Saga 2019-02-24 / 12:18

  Johan Persson är bara intresserad av att höja invånarantalet och bygga sönder staden, så den nya gruppen medborgare får plats.

  Jessica Rydell skrev att de ensamkommande gymnasiemännen redan fått bostad. Hur har det gått till när det är flera års kö normalt?

  Det börjar bli vidrigt!

  Gilla

 2. W 2019-02-24 / 09:16

  https://detgodasamhallet.com/2019/02/24/att-tanka-framat/comment-page-1/?unapproved=181804&moderation-hash=8804711ce71ede1cfc0bb76ba54c9310#comment-181804
  Det är inte bara inom Sverige som staten finansierar brottslighet. I dagarna har frågor om bankers kontroll av kunder för att förhindra penningtvätt, finansiering av terrorism, trafficking och illegal vapenhandel åter kommit upp på bordet. Banker och andra finansieringsinstitut är av staten ålagda att noga kontrollera sina kunder, men från staten flödar pengarna fritt till många okända mottagare i och utanför Sverige.

  Sverige delar gladeligen ut bidrag, id och medborgarskap till många okända, medan ”Money Transfers” numera finns i varje liten tätort. Och förstås online. En gigantisk överföring av svenska skattemedel till okänt syfte utomlands.

  Mexico, Venezuela och andra oljeländer har oljepipelines att stjäla från, Sverige har välfärdsindustrin!

  Gillad av 2 personer

 3. Thor 2019-02-24 / 08:40

  Självklart gillar Johan Persson utvecklingen. Nya bidragstagare och s-väljare väller in. Kostnaderna ”täcks av staten”. Typisk s-mentalitet.

  Gillad av 1 person

 4. martiusus 2019-02-23 / 18:18

  Kopierat från annan källa, men ack så sant.

  ”Sverige styrs och administreras av en hop inkompetenta idioter, den som inte inser det är själv en idiot. Hela vårt politiska system gynnar dessa inkompetenta jasägare och alla som höjer sig över de andra intellektuellt fryses ut.

  SD är det bästa exemplet på det, är du smartare än Jimmie Åkesson så blir du utesluten.”

  Gillad av 1 person

 5. Tony Ingman 2019-02-23 / 17:56

  jag tror att det är en kombination av enorm feghet och att vara dum i huvudet, eller alternativt vägra se verkligheten trots att bevisen haglar över dem dagligen, att systemkollapsen kryper närmre o närmre för var dag! Tänk er själv ifall bidragen inte anländer i vanlig ordning, då¨blir det liv i samhällsbygget, visserligen kommer väl detta att ha prio 1, pensionärer får vänta och sen väntar väl konfiskation av folks egendom och annan stöld från folket.

  Gillad av 3 personer

 6. alvar1131 2019-02-23 / 16:53

  OT men ändå inte:

  Di just nu: Det var en så kallad överbelastningsattack som ledde till att Valmyndighetens sajt slogs ut under valkvällen i höstas. Tidigare har det från myndighetens sida hetat att ”ingenting tydde” på att så var fallet.

  Gillad av 3 personer

  • Mello 2019-02-23 / 20:34

   Putin! Snart är elen utslagen. Det är därför ”Nedsläckt land” promotas för fullt. Allt har ett samband.

   Gilla

 7. martiusus 2019-02-23 / 16:06

  Persson… en av dom där träbockarna
  som tror sej kunna mjölka.

  Gilla

 8. Chef 2019-02-23 / 15:09

  Johan Perssons hybris har tyvärr vuxit för mycket på sistone! Han tror att hela Sveriges akademiker kommer vallfärda till Kalmar.

  Vad ska de jobba med…? Att bygga flott leder inte till fler jobb.

  Fattar han inte att alla andra fattar vilka som får Kalmar att växa?

  Gillad av 2 personer

 9. hasp 2019-02-23 / 14:40

  Måste vara bittert för våra förfäder som offrade sina liv för nationen att se sina avkommor åderlåta och förstöra arvet.
  Tragiskt.
  Men rent evolutionärt är det kanske ofrånkomligt?
  Normalt brukar väl nationer dock gå under genom krig och inte genom självmord…
  Men Sverige är väl inte att räkna som ett normalt land.

  Gillad av 2 personer

 10. Evert 2019-02-23 / 13:17

  Kristersson hade olåsta vapen i huset. Vem försökte han skydda sig mot? Misstag haha…

  Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-02-23 / 17:59

   Har han licens på dem?

   Gillad av 1 person

   • Mello 2019-02-23 / 19:47

    Det har han tydligen, han är jägare enligt egen utsago.

    Gilla

 11. Hannibal 2019-02-23 / 13:04

  Johan Persson är en siffertrixare av rang! Det är häpnadsväckande hur allt sköts och går till i kommunen. Varje dag är det nya skandaler som rullas upp, av Östran dock.

  Det GÅR inte att bo i Kalmar. Hela kommunen stinker lort.

  Nu ska Jessica Rydell göra allt för att ensamkommande män får bidrag och Cecilia Fridh kommer såklart öppna Johan Perssons obegränsade och stora pengapung.

  Gillad av 2 personer

 12. Lasse 2019-02-23 / 12:39

  Kalmars utveckling är bedrövlig och Johan Perssons troliga narcissism gör sig mer påmind för varje dag som går. Trots detta fortsätter Kalmarborna att rösta på honom. Indoktrinering och skygglappar är bara förnamnet. Sedan har vi PK-Barometern som gärna dansar efter pampens pipa.

  Man slutar inte förvånas över den totala inkompetens som går som en röd tråd genom hela Kalmar kommun. Om man inte ens kan få utbildat folk till förvaltningarna, hur ska man lyckas i övrigt? Kommunens högsta höns Johan Persson delar inlägg i sociala medier med sekretessbelagda uppgifter. Det juridiska kunnandet och moralen (för vanliga etniska svenskar) är skrämmande liten tyvärr. Likaså intresset av att ge invånare service och korrekta uppgifter.

  Johan Persson tycks ha utvecklat en rättshaveristisk ådra på senare tid. Bastionen, mer behöver inte sägas.

  Jävla kalkon-kommun. Lär er bygga rondeller åtminstone!

  Gillad av 1 person

 13. Åke Karlsson 2019-02-23 / 12:20

  Johan Persson blir mer och mer verklighetsfrånvänd. Att bygga och öka invånarantalet med MENA har blivit hans kall. Han förstår inte att höginkomsttagare och akademiker inte söker sig till Kalmar.

  Barometern har väl mest intresse att skriva om Talang, Idol, Mello och Fab Freddie.

  Gillad av 2 personer

 14. alvar1131 2019-02-23 / 12:05

  För att spara pengar minskade Huddinge kommun nyligen på tiden som gatubelysningen sedan lång tid tillbaka anses bör vara tänd. Den skulle släckas 40 minuter tidigare på morgonen och tändas 40 minuter senare på kvällen.

  Men besparingen fick kritik när huddingeborna upptäckte tilltaget och nu har kommunledningen backat. Fast ändå inte, för man kommer med en ny vända. Behovet av besparing ändras inte, men nedsläckningen kan komma att gälla vissa utpekade gator i tillräckligt stort antal för att täcka det ursprungliga besparingskravet som alltså gällde alla gator i kommunen.

  Kan detta bero på att Huddinge är en utsatt invandrardrabbad kommun? Eller är det klimatet som kräver uppoffringar från oss alla för att vi inte ska gå under?

  Gillad av 2 personer

 15. Rickard 2019-02-23 / 11:42

  Enligt Johan Persson är allt på topp i Kalmar och invandringen minskar!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.