MAGISKA FOTON

Jag har fått en del kommentarer från läsare som saknar att jag inte lagt upp lite naturfoton sedan jag började med bloggen på WordPress. Dels beror det på att jag inte fotograferat så mycket och det beror säkert också på att jag fokuserar en hel del på mitt bokskrivande.

För några veckor sedan försökte jag dock städa upp lite på mina minneskort till mina kameror och titta då på ett litet videoklipp jag tagit vid sjömarkerna på Öland en försommardag. Jag blev överraskad över de känslor som vällde upp inom mig när jag hörde alla fåglar och samtidigt gav det mig en så positiv känsla och återupplevelse. Det enda problemet var bara att vinden saboterade ljudupptagning till viss del. Den fasta mikrofonen i kameran funkar inte säkert bra i utemiljö, vid blåst. Därför har jag nu investerat i en bra mikrofon med ”vindskydd” som jag har testat lite idag, för att se vilka inställningar som funkar bäst.

Så nu kan ni som läsare räkna med att det kommer ett och annat videoklipp på bloggen från mina naturupplevelser. Men här kommer ett par foto från den senaste veckan.

Först ett foto på soluppgången förra lördagen. En otroligt fin morgon vid Högby fyr. Jag hade dessutom turen att fyra svanar kom flygande på mer eller mindre en perfekt position för att få en kanonvacker bild. Eller vad tycker mina läsare?

Soluppgång 20190216

I mitten av veckan var det dessutom fullmåne. Då fick jag idén att ta även en månuppgång med samma motiv. Så jag gav mig ut i mörkret för att hitta rätt position. I mörkret stötte jag på en person/fotograf som hade samma tankar som mig. Roligt sammanträffande i mörkret.

Här är en bild på månuppgången vid Högby fyr på östra Öland. Det är lite av ett favoritmotiv som jag gärna återkommer till. Tänk att få bo där! Det såldes för några år sedan och jag tror det såldes för ca 8 miljoner kronor.

Månuppgång 3

Lite svårt att tro att är månen som lyser så starkt. Det är dessutom väldigt sällan att det är helt klart vid horisonten, utan det brukar alltid vara fukt, dis eller lätta moln som döljer månen tills den stigit upp en liten bit på himlen. Men så var det i veckan. En häftig upplevelse att se månen gå upp denna kväll.

 

15 reaktioner på ”MAGISKA FOTON

 1. Rickard 2019-02-24 / 15:54

  Thoralf, jag tror SD kommer tappa pga den nya inriktningen med mer invandrare.

  Jag tror Alternativ för Sverige kan växa pga det. Vad tror du?

  Gilla

 2. Rickard 2019-02-24 / 15:50

  Thoralf, läste om din uteslutning ställer viktiga frågor. Bra video

  Gilla

 3. Rickard 2019-02-24 / 11:48

  Thoralf, jag antar att man kommer skövla ett grönområde för att bygga en moské i Kalmar. Kommer beslutet tas i kommunfullmäktige då? Jag hoppas du motsätter dig detta.

  Gilla

  • Anna Eriksson 2019-02-24 / 15:12

   Kan bara instämma med föregående talare – vilka bilder! Fototapet absolut❤️

   Gilla

 4. Maja Dacke 2019-02-24 / 10:46

  Som vanligt tänker, tycker och säger jag: WOW! till dina foton. Du är bara bäst, Thoralf.

  Och tänk att din uteslutning har det goda med sig att du hinner med så mycket annat också. Det var kanske en mening bakom det hela – tänk och begrunda.

  Jag väntar med spänning på din bok. Det är det fler som gör, var så säker … även inom rest-SD. Hehe! Att medverka i PK-mässan i Gbg – hähä! – vem vill det idag?

  Gilla

  • Maja Dacke 2019-02-24 / 10:48

   PS. Ett år med politiken på halvfart och kreativ utveckling på trekvartsfart – vad tyx om det?

   Gilla

 5. Rickard 2019-02-24 / 09:34

  Thoralf, kommer du starta ett eget bokförlag eller kommer du kontakta något bokförlag?
  Bokmässan i Göteborg är 26-sept – 29 sept. Kan man hoppas att du är med där om boken blir klar i tid?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-24 / 09:56

   Sannolikt egenutgivning. Svårt att tro att boken skulle vara klar till september

   Gillad av 1 person

 6. PV544S 2019-02-24 / 09:17

  Hittade en film med Kalmarsonen Hans Villius i en SVT dokumentär från 1994.
  Filmen har en tidsanda och förmedlar kunskap som jag saknar i dagens dokumentärer.
  Där farlig sunnan går
  https://www.oppetarkiv.se/video/1251628
  efter 5:38min börjar det…

  Gilla

 7. hasp 2019-02-24 / 05:49

  Fantastiskt fina bilder.
  Skulle göra sig som förstoringar där de på var sin vägg i samma rum kompletterar varandra.
  Skulle även vara vackra som fondtapet.

  Gillad av 1 person

 8. Lena1 2019-02-24 / 00:15

  Tack för att du visar de fantastiska fotona av Högsby fyr, båda lika vackra fastän olika. De fungerar som ”stillbilder”, förutom att de är ett lugn o en tystnad så även något ”evigt” i bilderna. Är du uppe dygnet runt Thoralf? Att bara ta sig för att åka ut mitt i natten för att fota eller för den delen på en tidpunkt då solen går upp… Fantastiskt!

  Swebbtv har en ny video, intervju med Mads Palsvig, har 30 år som framgångsrik ”banker” på olika investeringsbanker, bl a i London. Berättar hur pengar skapas i globalisternas banker världen över.

  Gillad av 2 personer

 9. 502V8S 2019-02-23 / 22:46

  Fina bilder, du är bra fotograf!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.