HALAL-BUTIKEN

IMG_1739

Storbranden i Berga centrum.

”Med hjälp av en brandsökshund kunde polisen hämta in mycket brandrester som är intressanta för att utreda om Bergabranden var anlagd. Kriminalteknikerna var nöjda och beskrev det som ett ”bra resultat”.

 Sökandet koncentrerades till halal-butiken där hunden markerade på flera platser. Hundföraren grävde fram flera fynd som han levererade till kriminalteknikerna.

Ett av fynden luktade så mycket att hundföraren också kände det. Han påtalade det för kriminalteknikerna som också luktade på brandresten innan de tejpade igen plastpåsen.”

Artikel i Östra Småland

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/polisen-har-gjort-flera-fynd-pa-brandplatsen-i-berga-centrum/

IMG_2616_MG_1834

Foto Thoralf Alfsson

22 reaktioner på ”HALAL-BUTIKEN

 1. Halal 2019-03-15 / 14:10

  Kalmar börjar slumma igen!

  Gilla

 2. Patriot 2019-03-11 / 12:06

  Området är ju mycket tryggt enligt Johan Persson. Jag tror han tror det själv i och med hans sjukdomsbild. Han lever i en fantasivärld.

  Gilla

 3. Tony Ingman 2019-03-10 / 15:28

  Det kommer nog att bli nertystat,. För något eller några år sedan brann det ett helt kvarter som var kulturskyddat ner i Simrishamn, branden var förmodligen anlagd. Idag är det dödstyst om denna brand, vet inte om det är nerlagt, eller möjligen fel sorts pyroman, men tyst om detta är det?

  Gillad av 1 person

 4. Malin 2019-03-10 / 13:52

  Thoralf, jag förstår inte varför du blivit utesluten? Du har gett allt för Sverigedemokraterna sedan kommer tjommen MBJ och vill ha bort dig? Vad är det för fel på den mannen?

  Gillad av 1 person

   • Malin 2019-03-10 / 15:26

    Jag hoppas SD får betala priset med sin nya inriktning.

    Kan man hoppas du går med i Afs?

    Gillad av 1 person

   • Muhammed 2019-03-10 / 15:43

    Precis som för Johan Pampen Persson.

    Gilla

 5. Lena1 2019-03-10 / 12:31

  En väninna till en släkting är gift sedan -70-talet med en tunisier. Det sägs att han är som en ”svensk”, dvs dricker alkohol, äter skinka till julen, är jämställd med frun m m, m m. Han har haft flera restauranger. Problemet är hans tre efterkommande bröder som ställt till det för honom. de har demolerat hans restauranger ett antal ggr med att slå in fönsterrutor m m. Det slutade med att han sålde restaurangen och började köra taxi istället.
  Anledningen till att de tre bröderna förstörde för honom var att han vägrade ”dela med sig” av pengar han tjänade. Det ska visst vara vanligt i hans kultur, att om en person blir framgångsrik så är han/hon skyldig att försörja resten av familjen. men det gjorde inte han.

  Det gick så långt att de hade inbrott i villan en gång då de var bortresta, det enda som var rört var hans kassaskåp som var söndersprängt och tömt på innehåll. (Dyra spritflaskor och andra värdesaker i huset var orörda). Nu var det så att han förvarade en hel del pengar (troligen oskattade) och de kunde inte polisanmäla det, men de visste ändå vilka som gjort inbrottet och kunde inget göra.

  Så visst kan det vara en personlig vendetta i halal-butiken.

  Gilla

 6. Hacke 2019-03-10 / 12:23

  Det är väl ingen tvekan om att merparten av dagens alla bränder som så mycket annat elände i dagens Sverige är kopplat till den okontrollerade invällningen från mer eller mindre dysfunktionella kulturer. Enorma kostnader för såväl samhället som för den enskilde försäkringstagaren och som så mycket annat hamnar utanför den redan så knapphändiga och ofullständiga redovisningen för de oöverskådliga kostnaderna för detta ofattbara samhällsexperiment.
  Lägg till det ekonomiska vansinnet alla de mänskliga tragedierna och samhälleliga förlusterna. Det går knappt att ta in för en som växt upp i det tidigare svenska folkhemmet och förebilden i världen. Lika svårförståeligt som vad det politisk/mediala etablissemangets kollektiva självskadebeteende och hat till det egna landet och folket bottnar i och går ut på.
  En självklar fråga till de ansvariga, bland tusen andra jag saknar från ”journalisterna”, sticker onekligen ut i sammanhanget:
  – Är det Jemen eller Sudan som bildar förebild och slutmål för folkutbytet och den i västvärlden helt unika nya svenska modellen?

  Gilla

  • worldpress99 2019-03-10 / 16:12

   Ja du Hacke. Varken Jemen eller Sudan är länder som varesig politiker eller PK- folket i gemen har en aning om var de ligger eller vad de står för! Men….Lövén och övriga bjuder in dess mycket sjuka att komma hit och bli kurerade. Men vi då…?.

   Gilla

   • Hacke 2019-03-10 / 17:41

    Vi är reducerade till valboskap och finansiärer åt deras självmordsprojekt.
    Vad jag aldrig kommer att förstå är hur 82 procent ställer sig bakom och utan märkbart motstånd låter sig ledas in i fållan mot den obönhörliga vägen mot slakt.

    Gilla

 7. W 2019-03-10 / 08:41

  Och värre lär det bli.
  https://detgodasamhallet.com/2019/03/09/hur-skall-macron-forstas/#more-15296

  Macron är en av Europas farligaste män!
  Om han får fortsätta, så är det troligt att Europa ännu en gång, kommer att sättas i brand!
  Se hans senaste tal/brev till Europas folk!
  De tre punkter han tog upp som viktigast var!

  1. Ett ”Sanningsministerium” måste skapas, så att enbart ”rätt” information sprids till medborgarna!

  2. EU ska kontrollera gränser och migration! Dvs fri invandring och tvingande fördelning, så att ex Visegradländerna inte kan stoppa det!

  3. En pakt med Afrika, där vi ska ”dela deras öde”!
  Europa ska mao fungera som pensions och socialbidragsmyndighet åt hundratals miljoner afrikaner!

  Om han lyckas, så är chanserna antagligen överhängande att Europa är kört för all framtid.

  Gillad av 2 personer

 8. hasp 2019-03-10 / 08:39

  Är inte halalslaktade produkter förbjudna?
  Eller har det ”nya, spännande” Sverige öppnat upp för djurplågeri?
  Kan vara bra att veta så man agerar PK…

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-10 / 09:35

   Jag förutsätter att det halal-kött som säljs i butiker i Sverige idag är importerat om det gäller äkta halal-kött. Sverige tillåter dock halal om djuren bedövas innan djuret avlivas men den metoden anser många muslimer inte vara ok.

   Gilla

 9. Bajen666 2019-03-10 / 08:31

  Att idioterna vill bränna ner varandras rörelser bryr jag mig inte om, det tillhör liksom mångfaldens/mångkulturens natur (förutom kostnaderna för släckningen då) utan det faktum att det ofta finns lägenheter i anslutning till bränderna och att helt oskyldiga människor kan komma till skada och till och med bli innebrända.

  Det som också retar mig är att halal har blivit en icke fråga numera….varför ska vi tillåta djurplågeri när det gäller detta klientel och var är djurfronten i denna fråga.?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-10 / 09:33

   Jag bryr mig om det. Det är jag och alla skötsamma som drabbas av ökade försäkringspremier efter varje brand. Att riva och ta hand om allt byggmaterial och sedan bygga upp byggnaden igen kommer säkert kosta mer än 100 miljoner kronor. Det blir försäkringstagarna som får betala detta. Det gör mig förbannad.

   Gillad av 4 personer

 10. DecemberKartellen 2019-03-10 / 00:59

  Samma sak i Simrishamn. En arabisk livsmedelsbutik började brinna 5 på morgonen dagarna innan jul 2016. En smäll hördes sedan sågs tre män springa iväg till en silverfärgad bil. Ingen greps för branden. 50 brandmän bekämpade branden. Netto, Systembolaget och en fotobutik klarade sig men fick hålla stängt en vecka.

  Anlagd brand ödelade helt kvarter
  22 december 20216. Branden som ödelade ett helt kvarter i centrala Simrishamn var sannolikt anlagd. Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand. Branden började i Compes Livs och spred sig snabbt till intilliggande hus. Boende i kvarteret fick evakueras.
  http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/anlagd-brand-odelade-helt-kvarter/
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x2BwG/kvarter-i-simrishamn-forstort-i-kraftig-brand

  Gilla

 11. Kultur 2019-03-09 / 21:31

  Vi hade en storbrand i Borås nyligen. En av hyresgästerna var en arabisk bilverkstad.

  Gilla

 12. Gunnar Karlsson 2019-03-09 / 21:20

  Överraskad??? Inte jag i alla fall!!!

  //Gunnar

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.