KLIMATHOT-DEMOKRATI SKALAN

Jag hade idag ett mejl i inkorgen från Lars Cornell med ett antal dokument och länkar rörande klimatfrågan. Med flera frågeställningar som jag tidigare tagit upp på bloggen men även med en del nytt. Jag citerar några stycken och publicerar en bild på partiplaceringen i en skala rörande å ena sidan klimathot – inte något klimathot och demokrati – diktatur. Ett diagram jag fann intressant även om jag själv kanske skulle placera partierna lite annorlunda. Men mina läsare får göra sina egna reflektioner över denna KH-DD skala.

”Debatten handlar inte längre om klimatet utan vilket samhällsystem vi skall ha. Skall vi avskaffa vår demokrati och införa någon form av global kommunism, med planekonomi för att rädda vårt klimat?

 Är den påstådda klimatkatastrofen ett påhitt och förevändning för att avskaffa demokratin och krossa kapitalismen och i stället införa global diktatur över jordens resurser? Global planekonomi skulle underlätta för oligarker och storfinansen men bli till en plåga för de fattiga, som då skulle drabbas mycket hårt.”

Skala klimathot demokrati

 

”Figuren försöker illustrera sambandet mellan klimathot och demokrati/diktatur. Den gröna fascismen och partier på politiska vänsterkanten som vill införa världs-kommunism tillhör givetvis klimathotarna eftersom själva hotet är deras verktyg.”

Liberalerna har av någon anledning inte fått någon placering i skalan. Min egen uppfattning är att de hade placerats någonstans under socialdemokraterna. Liberalernas vurmande för EU anser jag är obehagligt då EU inte framstår som demokratins högborg. Sverigedemokraterna placering är också minst sagt osäker. Idag vet jag inte var partiet står i klimatfrågan, SD är minst sagt otydliga i sin önskan att inte sticka ut på något sätt.

 ”De partier som vill bevara demokrati och marknadsekonomi behöver inte något klimathot som påtryckning och är därför klimatrealister, till höger i bilden.”

 Sedan banden i alliansen bröts har partierna glidit i sär. M och KD mot höger i bilden och C mot vänster. Ebba Busch Thor (KD) har varit tydlig. Hos (M) har Jan Ericsson blivit inofficiell talesperson med sin blogg.”

http://www.ericsoniubbhult.se/

”SD fanns tidigare till höger. Nu vill man visst vara ”ein mädchen für alles”, och positionen har blivit mycket otydlig.”

28 reaktioner på ”KLIMATHOT-DEMOKRATI SKALAN

 1. Kjell 2019-03-14 / 14:35

  Fyndigt formulerat är klimatet inte ett hot som kräver en lösning utan en lösning som kräver ett hot.

  Gilla

 2. Thomas 2019-03-13 / 22:24

  Stoppa pressarna! Greta nominerad till nobels fredspris. Nu är hon lika stor som Dalai Lama, Moder Teresa, Nelson Mandela snart.
  I vart fall anser mamma Malena Ernman nog det och andra klimat talibaner. Det är helt sjukt.
  En skolkande svag sent utvecklad aspberger flicka helt utan nån vetskap om klimatet, utan bara en pr-kupp.Av globalisterna.
  Jag hade högre tankar om Norge i klimatångesthysterin, för det är dom som nominerar och delar ut fredspriset.
  Hur långt kan denna sjuka hysteri gå innan det vänder.? För det måste bli ett slut på hyckleriet och utnyttjandet av stackars barn.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-13 / 22:36

   Det är stor underhållning 😉

   Gilla

 3. Polis 2019-03-13 / 20:47

  Kalmar, bäst i landet på att utreda våldtäkter? Har Johan Persson sagt det?

  Gilla

 4. Kurtan 2019-03-13 / 14:19

  Misstänker vi klimatrealister har en stark allierad i denna person.

  Donald J. Trump
  ‏Verifierat konto @realDonaldTrump
  12 mars

  Patrick Moore, co-founder of Greenpeace: “The whole climate crisis is not only Fake News, it’s Fake Science. There is no climate crisis, there’s weather and climate all around the world, and in fact carbon dioxide is the main building block of all life.” @foxandfriends Wow!

  Ligger mycket sanning en följande citat:
  During times of universal deceit, telling the truth
  becomes a revolutionary act. — George Orwell
  Mvh Kurtan

  Gillad av 1 person

 5. martiusus 2019-03-13 / 14:01

  Mattias Karlsson hoppar av som gruppledare.
  För hög arbetsbelastning.

  Gilla

 6. Viveka 2019-03-13 / 13:46

  Sverigevänner! Om ett par månader är det dags att ”fira”! Skammens dag i Sverige, nämligen den 22 maj Det är nu 6 år sedan Björn Söder myntade uttrycket i sitt anförande i Riksdagen. Illegala invandrare som får betala 50 kronor för ett tandläkarbesök eller vårdavgift, vid händelse man skulle hitta dem i sitt gömställe.Alltmedan våra fattigpensionärer får välja bort vård och tandvård.
  Inget har idag blivit bättre och ingen ljusning i sikte. Politikerna gör ingentingj. Läs här om Margit i dagens Kvällsposten/Expressen

  https://www.expressen.se/dinapengar/margit-70-har-inte-rad-med-tandlakarbesok/

  Björn Söder anförande i Riksdagen den 22 maj 2013 för 6 år sedan

  Vi borde alla gå ut med plakat och ställa oss utanför Riksdagen den 22 maj! Det vore bra om SD och andra krafter kunde gå ut med ett sådant initiativ!

  Gillad av 2 personer

 7. alvar1131 2019-03-13 / 13:13

  Tro det eller, ej men jag såg Alf Henrikson sitta och försöka förstå ytterligare ett diagram som vill göra världen förklarad för oss och sa eftertänksamt:

  ”Hade jag fått vad jag aldrig fick
  så hade det gått som det aldrig gick.
  Ja, hade jag gått dit jag aldrig går
  så hade jag stått där jag inte står.”

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-03-13 / 13:12

  Cosmik Debris 12 mars:

  ”Alla naiva småtjejer och galna fruntimmer som hösten -15 tillverkade skyltar med texten ”refugees welcome” och delade ut teddybjörnar till okända muslimska våldtäktsmän får nu sitt straff. Ni kommer att tvingas stanna inne resten av era liv om ni inte har manligt beskydd.”

  Joakim Lamotte 13 mars:

  ”Det är även många andra föräldrar som inte vågar släppa sina barn till skolan. Min dotter uppskattar att ungefär 25 elever inte törs gå till skolan som det är nu.”

  Klaga inte. Klaga absolut inte. Nu kommer leveransen. Kanske göra lite skyltar med texten ”refugees welcome”, nu när ni inte vågar eller får gå till skolan?

  👍👍😊

  Gillad av 1 person

 9. Tony Ingman 2019-03-13 / 13:01

  Nej jag luras inte av det, jag vet att Globallisterna ligger bakom det mesta elände som sker idag,att kommunisterna här ilandet fungerar som nyttiga idioter för dessa är ingen nyhet mer än för kommunisterna själva,dom som i alla andra sammanhang hatar kapitalism fattar inte att dom själva jobbar för just storkapitalet? Men bortsett från det har aldrig kommunismen fungerat var den än prövats på, dom som tror det kan ju ge namnet på landet?

  När det gäller Lars Bern så är det just att han beskriver hur det verklige är, som är anledningen till att han aldrig får förekomma i Statstelevisionen eller SR, Sanningar är inte accepterade där.

  Gillad av 2 personer

 10. Jan 2019-03-13 / 11:27

  Peter: Jag tror att du har gått på Putins propaganda. Venezuela är en kommunistisk diktatur som styrs av en galen kommunistisk diktator som mördar sin egen befolkning och som har ruinerat landet. Han bibehåller makten med våld och hindrar nödhjälp i form av mat och medicin att komma in till sin svältande befolkning. Att skylla Maduros tyrraneri på USA är typisk rysk propaganda.

  Gillad av 1 person

  • Rune 2019-03-13 / 12:44

   Kommunistiskt eller icke kommunistiskt så har inte USA (CIA) någon rätt att tillsätta eller avsätta regeringar i andra länder. Bäst om de håller sig borta och överlåter regimförändringar till ländernas egna folk.

   Gillad av 2 personer

  • Lena1 2019-03-13 / 14:19

   Lyssna på P J Linders intervju med Mauricio Rojas: Hur mycket blod kommer att flyta i Venezuela? Det är inte bara US som har intressen där.

   Gillad av 1 person

   • Peter 2019-03-13 / 15:55

    Fast det är bara USA som olagligen försöker sig på att störta en folkvald president! Precis som de gjorde i Ukraina 2014, Irak, Libyen, Egypten, Serbien/Kosovo samt nu senast försökte sig på att störta Syrien i samma fördärv som de gjorde med Libyen! Venezuela måste själva avgöra vilka de vill göra affärer med, det ska inte den anglo-amerikanska bankeliten avgöra! Det måste bli ett slut på globalisternas iver till en ny världsordning!

    Gilla

  • Peter 2019-03-13 / 15:50

   Jan: ”Putins propaganda” suck… har du inga bättre argument? Vilken agenda lyssnar du på då? Jo det ska jag tala om för dig. Du lyssnar på samma mainstream media som dagligen lurar i oss att massinvandring är berikande för Sverige, att miljöhotet är föreliggande samt alla andra tokerier som bla Thoralf så bra slår hål på här på sin blogg! Om du istället för att lyssna på SVT och andra lögnmedia satte dig in i det amerikanska statskuppsförsöket i Venezuela med fakta istället för fiktion så får du att 1 + 1 = 2 och inget annat. Litet kritiskt tänkande är på sin plats när man följer mainstream media. Men för att hjälpa dig på traven, fast det kanske inte funkar om du är en sådan SVT fantast, så får du några länkar till de som vågar föra fram det som går globalisterna emot
   https://newsvoice.se/2019/02/abby-martin-hands-off-venezuela/
   https://www.nyhetsbanken.se/2019/02/guaidos-humanitara-aktion-en-katastrof.html
   https://www.nyatider.nu/venezuela-kupplanerna-gick-inte-som-tankt/
   https://www.nyatider.nu/nya-tider-granskar-pastaenden-om-venezuela-legitimitet-och-skuldfragan/

   Det finns mycket mycket mer och om USA´s alla globalistiska krig för att göra sin bankelit mäktigare och rikare finns det ännu mer av. Det du hade som enda argument var ”rysk propaganda” vilket säger mer om dig än mig.

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-03-13 / 16:21

   Läs Nya Tider från förra veckan och du förstår bättre hur det gick till.

   Gilla

 11. turrim 2019-03-13 / 10:54

  Lars Cornell är alltid intressant. Ofta på Klimatupplysningen.

  Att KD skulle vara starkaste förnekaren har jag missat men hoppas att så är fallet.

  SD tycks ha landat i samma kategori som L med ett frågetecken. Och att SD ska komma högst på demokratiskalan gäller i varje fall inte internt – där är man i botten.

  Gilla

 12. Peter 2019-03-13 / 10:49

  Det existerar ingen kommunism i ordets rätta bemärkelse idag! Det kallas globalism. Det är anglo-amerikanska globalisteliten med bankerna i spetsen som vill få kontroll över världen. Anledningen är att underlätta för sina multinationella storföretag genom att rasera tullar och skatter samt också att flytta lågutbildad (lågavlönad) arbetskraft till sina fabriker i europa. Därav massinvasionen av lågutbildade människor från tredje världen till europa. En annan del i massinvandringsplanen är att slå sönder små självständiga oberoende stater för att uppnå kontroll. EU är ett sådant verktyg där allt ska inordnas EU och ge kontroll till eliten. FN och alla klimathot samt agenda 2030 fd agenda 21 är samma sak. Inordna kontroll samt underlätta skatter och tullar samt massförflyttning av lågutbildade.

  Globalism är det nya och det är de superrika i Storbrittanien och USA som ligger bakom detta. Det är också de som ligger bakom det som kallas ”the deep state” i USA. De använder demokraterna och har infiltrerat säkerhets- underrättelsejänster för att bla försöka avsätta Donald Trump.

  Mer om detta kan ni läsa på Lars Berns utmärkta blogg https://anthropocene.live/

  Gillad av 3 personer

 13. Hacke 2019-03-13 / 09:55

  Det som slog mig var frånvaron av liberalerna. Har man varit så förutseende att man redan räknat bort detta vårt mest överflödiga veleparti? Men så fick jag syn på deras lilla logga uppe i marginalen följt av ett frågetecken. Om möjligt ännu mer relevant symbolik för ett parti väl ingen kan bli klok på mer än de närmast sörjande där man nu tycks ha som enda mål att avveckla inte bara sig själva utan hela Sverige och alla nationer i hela EU.
  Så det enda jag har att invända mot denna i övrigt föga överraskande grafik är väl det lilla frågetecknet efter l-loggan. Det borde vara betydligt större 😉

  Gillad av 1 person

 14. botwid 2019-03-13 / 08:47

  Väder och klimat styrs av Solen. Istiderna bestäms av Jordens och Solens inbördes position, hundratusenåriga cykler. Kallare perioder styrs av Solens magnetiska cykler, tiotals och hundratals år. Tittar vi på solfläckarna idag är de få och tyvärr är vi på väg in i en kall period. Ingen vet hur länge den kommer att vara. https://www.dropbox.com/s/eszb6ulxucvhw8b/solfl%C3%A4ckar.jpg?dl=0

  Gillad av 4 personer

 15. Tony Ingman 2019-03-13 / 08:30

  Kan inte förstå att det finns en enda människa som förordar kommunism?? Fråga Polacker ,Östtyskar Rumäner Albaner, det forna Jugoslavien, Sovjeter, Bulgarien O s V, och varför inte fråga Venezuela ifall dom vill ha detta unkna system att styra. Detta system år i grunden dödfött, för det förutsätter att alla människor fungerar o tänker på samma sätt, och det gör vi som väl är inte !

  Gillad av 4 personer

  • Robban 2019-03-13 / 09:05

   Det vanliga svaret är att det aldrig funnits kommunism! Men att det kommer bli guds rike på jorden när det införs!
   De som då opponerar sig och dristar sig till att lämna exempel på misslyckanden, såsom de du listar beror ju på att det inte var kommunism, de gjorde fel, hade inte riktig kommunism osv mm
   Fascister/kommunister måste naturligtvis stoppas innan de lyckas dra igång något de kommer önska ogjort!

   Gilla

   • Tony Ingman 2019-03-13 / 13:06

    Kan du då beskriva vad verklig kommunism är??

    Gilla

  • Niklas R 2019-03-13 / 09:59

   Enkelt förklaring.
   Socialister är, per definition, idioter.

   Gillad av 1 person

  • Peter 2019-03-13 / 10:42

   Har du också gått på medias och globalisternas propaganda om bla Venezuela? Det är en, som vanligt, USA ledd statskupp som pågår där. Orsaken? Venezuela sitter på världens största oljereserver! Det är absolut lögn att folket i Venezuela vill ha en förändring. De har haft allmänna val som övervakats av internationella valobservatörer som sagt att allt gått rätt till.
   Om och om igen luras ni av globalisternas propaganda i bla svensk media. Västlig mainstream media ägs/kontrolleras till ca 96% av den anglo-amerikanska globalistiska bankeliten.
   Jag rekommenderar varm att följa Lars Bern på bloggen https://anthropocene.live/ där hittar ni mycket bra förklarat hur allt ligger till idag.

   Gillad av 4 personer

   • Maja Dacke 2019-03-13 / 16:15

    Vi är många här, Peter, som inte låter oss luras – utan följer Lars Bern, Helena Palena, Peter Krabbe m fl, t ex Klimatupplysningen. Och några av oss prenumererar på Nya Tider som just avslöjar mycket om kupper här och var.

    MSM är för mig metylsulfonylmetan som hjälper kroppen att helas – slutade se TV för kanske 20 år sedan utom i nödfall (hos andra) och slutade i stort med radio förra året (bara om musik spelas).

    Såååå .., vi vet vilka som härjar i världen och vilka som tar emot fickpengar från Soros – kan utläsas på nätet.

    Gilla

  • Robban 2019-03-13 / 18:48

   Kan tyvärr inte beskriva eller tala om vad komminister syftar på med riktig kommunism och liknande! Då jag själv ser kommunism som en mardröm, tyranni och misär!
   Förslagsvis så frågar du en kommunist!

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.