NATURUM OCH VECKOBREV

IMG_2353[1]

Har idag besökt invigningen av Naturum i Trollskogen på norra Öland. Byggnaden var nog mer eller mindre klar utvändigt redan i november då jag tog bilden. Sedan har den fyllts med innehåll och idag invigde landshövdingen Thomas Carlzon nybygget med omkringliggande faciliteter.

Thomas Carlzon

Landshövding Thomas Carlzon.     Foto Thoralf Alfsson

Skall göra ett nytt besök någon dag framme i maj då det inte är så mycket folk, idag var det trång inne i byggnaden. Pav Johnsson, naturmänniska, fågelskådare och mycket mer pratade en del. Han nämnde bland annat att för inte så många tusen år sedan var Ölands norra udde strax norr om Köpingsvik. Norra Öland är mycket yngre än södra Öland. Delvis beroende på landhöjningen. Pav sa även att platsen bara för ca 20 000 år sedan låg under isen, den har sedan hunnit med att även varit både tundra och medelhavsklimat sedan dess. Undrar hur många som funderade lite djupare på detta med tanke på dagens klimatdebatt och Gretahysteri.

 

Såg på Facebook att Jimmie Åkesson och Louise Ericsson lämnat Sverige med flygbolaget Norwegian. Då lär jag inte få någon svar från Jimmie Åkesson i nästa vecka heller.

Jag har sagt det förr. Kommunikationen till medlemmarna från Sverigedemokraternas partiledare och partitoppen är bedrövlig. Någon EU-information är till och med svår att hitta på webbsidan.

Idag fick jag däremot ett nytt veckobrev från Dansk Folkeparti som var skrivet av partiledaren Kristian Thulesen Dahl. Flera intressanta avsnitt i veckobrevet.

”Og med Avisen Danmarks forsidehistorie i dag, der på baggrund af tal fra finansministeriet fortæller, at udgifterne til ikke-vestlig indvandring falder, er der grund til yderligere optimisme.
De nyeste tal, som tager udgangspunkt i år 2016 viser, at udgifterne til ikke-vestlig indvandring er faldet med fem milliarder kroner på et år. Udgifterne er stadig sky-høje. Ikke vestlig-indvandring koster stadig de offentlige kasser svimlende 30 milliarder kroner om året.
Men det går den rigtige vej, når vi kan se, at tallet er faldende. Den stramme udlændingepolitik virker. Det betyder, at der bliver flere penge til dansk velfærd – til ældre og sundhed.”

Danmarks kostnader för utomeuropeisk invandring har sjunkit med 5 miljarder kronor men den kostar ändå svindlande 30 miljarder danska kronor enligt Kristian Thulesen Dahl. I Sverige får vi säkert multiplicera den siffran med 5 eller kanske 10 eller ännu mer. Ändå reagerar inte flera av partierna i riksdagen. I Danmark förstår man att det är pengar som istället kunde gå till välfärden.

”Den opgørelse som finansministeriet laver viser, at Indvandringen fra mellemøstlige lande er en kæmpe underskudsforretning for Danmark. Hvis man dykker nærmere ned i tallene, er det også nemt at finde ud af, hvor de personer stammer fra, som vi bruger allerflest penge på. Syrien, Somalia, Libanon, Irak og Afghanistan ligger i top-fem på listen.

Det er ikke kun dyrt at tage imod migranter fra disse lande. Det er også en kæmpe udfordring for vores sammenhængskraft, da folk med rødder i Mellemøsten og Nordafrika ofte tager en helt anden kultur med sig til Danmark. En kultur som på mange måder virker uforenelig med vores danske kultur.

Vi så det for nylig, da islamisterne fra Hizb Ut-Tahrir indkaldte til fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads. Mænd og kvinder var adskilt fra hinanden og de hundredvis af mennesker var mødt op for at bakke op om Hizb Ut-Tahrirs hadefulde ideologi. Med sharia, støtte til hellig krig og opfordringer til drab på jøder. Og kvinderne – ja, selv små piger – var indhyllet i rober og tørklæder.

Vi ser det også i disse dage, hvor hele byområder har stået i brand, fordi nogle mennesker ikke forstår, at vi i Danmark har ytringsfrihed. Rasmus Paludans demonstrationer er blevet mødt med stenkast og voldelige optøjer.”

Kristian Thulesen Dahl lyfter även upp problemen med de islamister som finns i Danmark och rörelsen Hizb Ut-Tahrir som nyligen demonstrerade i Köpenhamn. Han räds inte för att stå upp för yttrandefriheten. Han ger även en släng av sleven till Sverige och Malmö i sitt veckobrev.

”Mit primære mål som formand for Dansk Folkeparti er at sikre, at Danmark består som det trods alt trygge og gode land, som vi kender det for. En tilbagevenden til en udlændingepolitik, hvor flere og flere kommer hertil igen, kan betyde et helt andet Danmark.

I Sverige ser vi, hvor galt det kan gå. Malmø – som ligger under en halv time fra København – har ændret sig markant de senere år. Den svenske befolkning er mange steder ved at blive udskiftet med en befolkning med rødder i Mellemøsten. Det har skabt store bandeproblemer, flere voldtægter, mere kriminalitet og selvcensur. Det er faktisk rigtigt uhyggeligt at se, hvad Sverige er blevet til på grund af årtiers uansvarlig udlændingepolitik.”

Det är väldigt bra att Kristian Thulesen Dahl även lyfter fram problemen i Malmö. Samtidigt är det bedrövligt att Malmö nu används som ett avskräckande exempel, inte bara i Danmark utav i många europeiska länder och deras politiker.

Men var är Jimmie Åkesson? På barrikaderna? Nej, han saknas fullständigt i den politiska debatten. Han förtjänar faktisk kritik men jag vet att inga SD-medlemmar vågar kritisera sin partiledare öppet men bakom stängda dörrar finns kritiken och missnöjet jäser.

När kommer Jimmie Åkesson skriva ett veckobrev till medlemmarna?

Det är hög tid nu!

 

 

 

Annons

31 reaktioner på ”NATURUM OCH VECKOBREV

 1. Sven 2019-04-22 / 12:27

  Jag förvånas ständigt att man i Sverige ska satsa på dyra och avancerade byggnader och installationer. Jag letade efter vad egentligen detta Naturum har kostat. Det enda jag hittade var att man gått över budgeten med 2 Miljoner. Det borde betyda att kalaser borde ligga mellan 5-10 Miljoner. Kan det vara försvarbart? Varför inte göra en enklar byggnad och lägga pengarna på att fylla det med något intressant.

  Ska det föresten vara ‘Naturrum’ eller ‘Naturum’ – borde vara dubbla ‘r’. ‘Natur-rum’ eller hur.

  Gilla

 2. Jesper 2019-04-22 / 00:13

  Thoralf, hittade denna tweet av Micke K, man kan ju hålla med till 100%

  ”När 49 muslimer dog i Nya Zeeland höll @SwedishPM presskonferens

  När muslimska extremister mördar uppåt 200 kristna och dkadar 100-tals fler i Sri Lanka tweetar de som sköter hans konto en tweet

  Prioriteringarna är tydliga och det är skamligt”

  Svetsaren har ju inte alla hästarna hemma!

  Gillad av 2 personer

 3. Anton 2019-04-21 / 17:27

  Hej Thoralf!

  Jag är intresserad av ett övergivet hus som jag har fått reda på att Kalmar kommun äger. Vet du vem jag kan fråga om jag skulle kunna få köpa det?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-21 / 21:00

   Nej, inte en aning. Kontakta Kalmar kommun.

   Gilla

  • Thoralf A 2019-04-21 / 20:57

   Har noterat detta och kommer bevisa motsatsen på min blogg.

   Gillad av 1 person

  • Janne 2019-04-22 / 03:20

   Margot vet vi ju vad det är för stolpskott,men Ebba trodde jag bättre om,har hon också blivit hjärntvättad av vänstermaffian.

   Gilla

 4. Jesper 2019-04-21 / 10:07

  Fredens religion slår till i Sri Lanka. 138 kristna döda. Vem är motorn i det här? Saudiarabien?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-21 / 15:07

   Vi vet inget om gärningsmännen bakom dessa terroristattentat ännu.

   Gilla

   • Jesper 2019-04-21 / 21:53

    Frågan är när det kommer ske ett liknande dåd i Sverige med 200+ dödade. Det är nog bara en tidsfråga. Tar man hit IS-barn som är hjärntvättade att skjuta otrogna och dessa radikala muslimer som nu ska komma tillbaka till Sverige så kommer det hända saker för eller senare.

    Det går inte att behandla dessa hjärntvättade muslimer! Varför vill regeringen ens ta hit dem igen? Hur kan man rösta på dessa partier som styr Sverige?

    Jag tror ett dåd är nära i Europa igen.

    Gillad av 2 personer

  • Lars Cornell 2019-04-22 / 13:36

   Jag tror inte att det är Saudiarabien. De har samma problem med terrorhandlingar som alla andra.

   Gilla

 5. Tony Ingman 2019-04-21 / 09:45

  Det är faktiskt första gången jag känner stor besvikelse över Jimmie Åkesson,
  det hör till god ton att svara på frågor, till och med om man inte gillar frågeställaren.
  Man får intrycket att det inte är han som styr partiet längre, det är inte tillräckligt att
  hålla ett flammande vårtal, och sen försvinna tills det är dags för Almedalen.
  Han är faktiskt skyldig att Svara medlemmarna, både dom som är kvar och dom som
  lämnat, för frågorna är många, och det självspelande pianot verkar mer o mer
  ostämt. Att det finns skitstövlar i partiet är tydligt, men därför behöver väl inte den
  som Varit partiets ansikte sjunka till samma nivå! Så svara Jimmie!

  Gillad av 4 personer

  • Rune 2019-04-21 / 13:17

   Jimmie Åkesson har nog inget att säga till om numera? Han är nog bara en galjonsfigur för andra som bestämmer i bakgrunden? Dessa andra är nöjda med att ha fått riksdagsplatser med hyfsad lön. Partiet tycks ha säckat ihop politiskt?

   Gillad av 1 person

 6. stefan a. 2019-04-21 / 09:03

  Oroar mej inte för Åkesson utan mera vem som skall ta över taktpinnen efter honom…..

  Gillad av 2 personer

 7. W 2019-04-21 / 07:25

  Det mest komiska med att Sossarna drar in bibeln och kristi budskap är väl att kristus talade även med de utstötta, alltså det SD är för de andra partierna idag.

  Finns 10-20 000 uigurer i Raqqa många av den hårdföraste kärnan i IS.
  Att Sverige lovat uigurerna flyktingstatus och TUT är detsamma sak som att skicka en inbjudningsbiljett.

  Sjuklövern tar inte sitt ansvar, att ge de farligaste terroristerna fri lejd är att utsätta oss svenskar för stor fara.
  Men som vanligt tas ingen hänsyn till det. Inget offer är för stort på mångkulturens altare.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-04-21 / 10:44

   Det är Migrationsverket som beslutar om TUT och PUT för dem som man där vill ta emot – inte riksdag eller regeringen. Detta visste du väl?

   Jag har många år funderat över hur det står till med de anställda – hur många äktsvenskar som jobbar där och hur många icke-dito. Man har t ex låtit undersöka journalisters partisympatier, men jag har aldrig sett någon sådan undersökning bland miggorna på verket. Att där finns eller har funnits mullvadar som tipsat om ev utvisningar till sina kompisar har ju varit helt klart.

   Och vad beträffar familjen Åkessonss påskresa:

   Vi får hoppas att de kom med på ett ‘hälsosamt’ plan hos Norwegian, som nu plockat in sina gamla utrangerade plan – till passagerares förskräckelse … …

   Gilla

   • W 2019-04-22 / 10:48

    Du skojar väl? Tror du att Migrationsverket fattar några beslut som inte är vidimerade av regeringen?
    Däremot kan det klart vara bekvämt att gömma sig bakom myndigheten när kontroversiella beslut tas.

    Gilla

 8. Tundra 2019-04-20 / 22:45

  Du kommer inte få något brev av Åkesson!

  Gilla

 9. Ulf Sawert 2019-04-20 / 22:32

  30 miljarder Thoralf, du har skrivit miljoner.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-21 / 06:15

   Tack, det skall rättas i så fall.

   Gilla

  • Lars P 2019-04-21 / 06:58

   Du får nog läsa en gång till,det står faktiskt 30 miljarder,inte miljoner.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-04-21 / 07:04

    Eftersom jag har redigerat texten.

    Gilla

 10. Laglydig 2019-04-20 / 21:08

  Först och främst. Glad Påsk Thoralf och alla läsare av bloggen!

  När det gäller Naturum, så tror jag väldigt få av de som lyssnade reflekterade över att det faktiskt är bättre om det blir varmare än kallare på jorden. Själv är jag betydligt räddare för att vi skall drabbas av något riktigt stort vulkanutbrott på jorden som riskerar att leda till en ny istid än att temperaturen skulle stiga några grader p g a av något annat (dock inte av mänsklig påverkan som t ex ökade koldioxidutsläpp).

  Dansk Folkeparti är helt rätt ute!
  I Danmark vågar man räkna på antalet muslimer och de direkta kostnaderna av den muslimska invationen.
  https://www.mm.dk/tjekdet/artikel/hvor-mange-muslimer-er-der-i-danmark
  Enligt detta estimat så finns det ca 320 000 muslimer i Danmark, med viss osäkerhet för tredje generationens invandrare.
  Den offentliga statistiken i Danmark visar att den icke västliga invandringen direkta kostnader var 30 miljarder DKR (42 miljarder SEK) i Danmark 2018.

  I Sverige finns det ca 1 700 000 muslimer d v s 5,3 gånger fler än i Sverige. Direkt översatt skulle det innebära att de direkta kostnaderna i Sverige för den muslimska massinvationen är 275 miljarder SEK.

  Jag är av uppfattningen att den indirekta kostaden är högre eftersom man i den Danska statistiken sannolikt inte räknat in kostnaden för muslimernas barns skolgång, ökade kostnader för rättsväsende etc. I Sverige finns dessutom tendensen att efter 5 år konvertera ”flyktingar” till Svenskt medborgarskap. Så kostnaderna i Sverige är sannolikt närmare 400 miljarder SEK än 300 miljarder SEK om inte ännu mer.

  Men låt oss använda oss av försiktighetsprincipen och anta att kostnaden ”bara” är 275 000 000 000 kronor per år.
  Med en icke muslimsk population i Sverige om 8 500 000 personer så skulle det innebära att man skulle kunna bygga ut den svenska välfärden med drygt 32 000 kronor per år och person. Exempelvis skulle en fattigpensionär få 2 700 kronor mer i plånboken per månad (efter skatt), d v s närmare 100 kronor per dag!
  Men tydligen är en förkrossande majoritet av svenska folket inte intresserade av det!

  SD:s uppgift borde vara att ta fram de här siffrorna och ständigt följa upp dom, ständigt påtala dom och ständigt argumentera för att vi behöver stänga gränsen och prioritera vår egen välfärd!

  Men icke så! Jimmie tar lite semester (han skall ju snart fara runt i landet, dock inte hålla några tal utan bara skaka tass med valarbetare i EU-valet), Mattias Karlsson är utbränd, Björn Söder har en mindre framträdande roll, Kent Ekeroth är utestängd och Thoralf Alfsson är utesluten!

  Med risk för att bli utesluten så ställer jag frågan (för den behöver ställas)…
  Vem skall ta över Sverigedemokraterna och ta en aktiv politisk opositionsroll för att få till stånd ett maktskifte i Sverige på riktigt?

  Glad påsk!

  Gillad av 3 personer

  • 502V8S 2019-04-21 / 17:58

   Bra inlägg, en liten korrigering bara, 42 miljarder x 5,3 = 222,6 miljarder, inte 275 miljarder.

   Gilla

   • Laglydig 2019-04-21 / 22:32

    Tack för påpekandet! Det var dessutom inte den enda som blev fel i det lilla stycket (där det skall stå Danmark blev det Sverige istället).

    Det spelar inte så stor roll eftersom samtliga kostnader för MENA invandring inte tycks vara inkluderade i de danska siffrorna utan de verkar ta sikte på de direkta kostnaderna vid själva anländandet och några år framöver d v s de tar inte hänsyn till t ex att de nyanlända skaffar barn som skall ha bidrag och skolgång etc (annars borde kostnaden vara omöjlig att få ned med 5 miljarder DKR i Danmark utan repatriering samtidigt som just den gruppen ökar i antal).

    Oavsett om summan är 225 miljarder eller 400 miljarder, så är det 225 respektive 400 miljarder för mycket som skall användas till svenskarnas välfärd istället!

    Gilla

 11. Bernt Ekholm 2019-04-20 / 18:06

  Dansk politik är ett föredöme för oss alla. Ok, nästan alla.
  Tankar inför EU valet, hur ser det ut för AfS, har inte sett några mätningar överhuvudtaget gällande valet. Hur många röster krävs för att bli invald som representant ett parti?

  Trevlig Påsk!

  Bernt Ekholm

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.