PARTLEDARDEBATT

Jag hade förväntat mig att partiledardebatten skulle handlat betydligt mer om EU och EU-valet. På onsdag kan man börja förtidsrösta i EU-valet.

Jag kan nog till stor del hålla med om hur tittarna betygsatte partiledarna enligt Expressen. Om Jan Björklund var så bra är jag dock mer tveksam till. Miljöpartiets språkrör Lövin var ju en katastrof.

Ebba Busch Thor: 3,31

Jan Björklund: 2,92

Jimmie Åkesson: 2,90

Jonas Sjöstedt: 2,88

Annie Lööf: 2,75

Ulf Kristersson: 2,75

Stefan Löfven: 2,74

Isabella Lövin: 2,21

Jimmie Åkesson gjorde vad han skulle göra men absolut inte mer. Jimmie Åkesson missade fullständigt att ta upp SSU och ”krossa sionismen”. Den poängen tog istället Ulf Kristersson. Ebba och Ulf använde gammal SD retorik flera gånger under debatten, något som Jimmie missade helt.

När Lag o Ordning respektive Jobb o Välfärd debatterades vågade ingen ta upp invandringen och säga att vi måste stoppa invandringen för att klara dessa områden, inte ens Jimmie Åkesson.

Det mest pinsamma var enligt min mening när det debatterades våldtäkter och överfallsvåldtäkter började Isabella Lövin prata om samtyckeslagen att det är en feministisk regering. Snacka om att Lövin inte var med på banan.

När sedan Klimat och Miljö debatterades så duckade både Lööf och Lövin om kärnkraften. Lövin visade också prov på att hon inte kunde räkna när priset på utsläppsrätter nämndes. Utsläppsrätterna kostade tidigare 50 kronor/ton och nu kostade de 250 kronor/ton om jag hörde rätt. Hur många procents ökning är det? 500 procent?

SVT och public service egen agenda kom sedan fram väldigt väl när programledarna introducerade det sista ämnet Integration och Invandring. Då endast asylsökande nämndes. Att anhöriginvandringen är ungefär dubbelt så stor som antalet asylsökande berördes inte med ett enda ord.

Partiledardebatten gav mig absolut ingenting.

EU-VALET

Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.

Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.

Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll! 

(Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

 

30 reaktioner på ”PARTLEDARDEBATT

 1. Cosmik Debris 2019-05-06 / 12:05

  Hittat på Tinos Facebook

  ”Jag tycker det är extra rörande att dessa vänstertomtar inte läst historia; de har inte förstått att socialism, nazism, fascism och kommunism är bara grenar på samma träd med gemensamma rötter. De strävade alla efter kontroll över företag och ekonomi och vad folk tänker, bara på lite olika vis.

  Det är en grov förenkling att kalla fascism och nazism höger och egentligen inte sant; de konkurrerade om makten och många gånger hatade varandra och slogs men det är fortfarande samma folk, oavsett de kallade sig ”volk”, proletariat eller kamrat; huvudfienden var alltid kapitalet.”

  Exakt.

  Jonas Sjöstedts kompis, kommunisten Pol Pot mördade under åren 1975-79 2 miljoner av en total befolkning på bara drygt 7 miljoner. Bra jobbat!!

  Och då har vi inte ens börjat redogöra för hur många människor som har mördats och torterats under de värsta socialistiska och kommunistiska tyrannerna, såsom Stalin, Hitler och Mao

  Som jämförelse har vi Augusto Pinochet som lyckade ta kål på 30 000 under sina 16 år. Pol Pot mördade fler under en kafferast än vad Augusto Pinochet lyckades med på 16 år.

  Sådan är socialismen och kommunismen.

  Hitler var en ondskefull socialist.
  Mao och Stalin var ondskefulla kommunister.

  Jonas Sjöstedt är ondskefull

  Gillad av 4 personer

 2. W 2019-05-06 / 10:59

  Jag delar inte kommentators fältet allmänna uppfattning att partiledardebatten var så dålig.
  Tvärtom, jök har lett till att Kristersson och Ebbba har vässat knivarna. Tidigare har Å ensam fått sköta oppositionen.
  K lät ju som en äkta SD man och kom med skarpa argument som man kanske skulle önskat att Å borde levererat.

  Funderar på Jimmies debatteknik, han kan vara vass han är skärpt och påläst, jag tror det är en medveten strategi för att inte skrämma marginalväljarna.

  Gillad av 2 personer

  • Rune 2019-05-06 / 12:38

   ”.. jag tror det är en medveten strategi för att inte skrämma marginalväljarna.”
   Kan vara möjligt? Men i stället skrämmer han bort kärnväljarna.

   Gillad av 2 personer

   • W 2019-05-06 / 17:12

    Hans retorik tror jag nog att de flesta Sverigevänner köper.
    Men partiets sätt att lättvindigt sparka duktigt folk sticker.
    Även om tungan har sluntit någon gång. Den som är utan synd……
    Lojala medarbetare måste man vara aktsam om.

    Gillad av 2 personer

  • Tony Ingman 2019-05-06 / 13:08

   Om SVT fungerat som en public service kanal ska göra, så hade man tagit upp varför
   Sverige som tagit emot mest flyktingar ska vara den Nation som bidrar mest ekonomiskt
   till EU? Men SVT är ett serviceorgan till den styrande regimen!

   Gillad av 1 person

 3. World Traveller 2019-05-06 / 09:45

  Det blir AfS i valet för mig. Det enda partiet som vill lämna diktaturen EU.

  Gillad av 2 personer

 4. Sven 2019-05-06 / 06:50

  Jag såg ”höjdpunkterna” och det var inte mycket att komma med. Jag kan bara hålla med ”Partiledardebatten gav mig absolut ingenting.”.

  AfS kommer förmodligen inte med i EU debatter i TV. Men det skulle vara ett intressant alternativ och SVT gjorde en omgång med alla småpartier, dvs bjuda in AfS, Piratpartiet, Fi (eller kommer de med i den ”stora” debaten eftersom de har enplats?) och allt vad de heter.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-06 / 07:31

   F! får helt säkert vara med i slutdebatten den 24 maj

   Gilla

   • Sven 2019-05-06 / 09:07

    MIsstänker det också. Det är helt logiskt och även rättvisst – även om jag helst inte skulle vilja.

    Gilla

 5. Rolle 2019-05-06 / 06:27

  Jimmie Åkesson (SD) till byfånen Stefan Löfven (S) angående att han nu genomför en politik som han hela tiden varit emot: ”Det måste ju vara den högsta form av hyckleri som någonsin har skådats från regeringskansliet här i Sverige…”

  Gillad av 2 personer

 6. Ivar Andersson 2019-05-06 / 06:18

  Lite oklart vad 500% står för i texten. Det här med procenträkning är svårt. Om koldioxidskatten ökar från 50 kr/ton till 250 kr/ton så är ökningen 200 kr/ton eller 400% (200/50*100).

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-05-06 / 07:29

   Precis. I debatten sa Lövin att den ökat med 500 procent samtidigt som hon sa att priset ökat från 50 kronor till 250 kronor.

   Gilla

  • Sven 2019-05-06 / 09:16

   Betalar man inte moms på skatten? Antingen har hon glömt momsen på de 50kr/ton, eller så har momsen ändrats.

   Gilla

 7. Bajen666 2019-05-06 / 04:21

  OT:
  Angående ”hatomaten” så skrev jag in tre ord…..Blåbrun högerextrem och populist kommer nog på fler när jag vaknat till..:-)

  Gillad av 1 person

  • Bajen666 2019-05-06 / 05:57

   Nu har jag vaknat…..Klimatförnekare islamofob homofob näthat…….

   Gilla

  • Sven 2019-05-06 / 07:09

   Är det inte vad man vill ha. Ska man inte skriva in vardagliga ord som mjölk, bil, skor, hund etc. Då blir mjukvaran hopplös att använda om dessa inte tas ur.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-05-06 / 12:27

    Just precis – vardagliga ord … …

    Gilla

 8. Vera 2019-05-06 / 03:04

  Hitler, kom tillbaks och gör Europa lika bra som Tyskland en gång var. Ge oss hopp, ge oss en framtid med mindre brott, mer i plånboken och och ett Sverige mer nordeuropeiskt och samiskt.

  Gilla

  • Bajen666 2019-05-06 / 05:53

   Lägg ner, smutsa inte ner en annars utmärkt blogg/kommentarsfält med trams och idioti…du ger bara PK-Sverige och framförallt stolpskottet Mike Waxman Ammunition till hans smutskastning av Thoralf och Sverigerörelsen.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-05-06 / 08:04

    Vem vet det kanske är Herr Waxmann som döljer sig under pseudonymen Vera??

    //Gunnar

    Gillad av 2 personer

   • Yxsi 2019-05-06 / 10:37

    Det kan det kanske vara men jag ogillar att du misstänker Waxman i kommentaren ovan. Man ska aldrig misstänka andra om man inte har fog för det anser jag. Är det Oredsson så bockar jag djupt. Jag har stor respekt för henne, en av de få ärliga politiker vi haft i Sverige som inte sålde ut sig till mammon.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-05-06 / 12:06

    YXSI, för det första, så har jag inte misstänkt Waxmann (även om hans track-record ligger honom i fatet) vad jag framförde var en hypotetisk spekulation, för det andra, om du ser upp till Vera Oredsson så ser jag ned på dig med avsky!!

    YXSI är kanske en annan pseudonym bakom vilken Herr Waxmann försöker dölja sig?

    //Gunnar

    Gillad av 4 personer

 9. Onkel Björn 2019-05-06 / 01:23

  Jag börjar också undra vad som har hänt med Jimmie Åkesson. Har han tappat gadden helt? Det är ju så man undrar vad som håller på att ske med SD. Med den här takten, som man visat det senaste året, kommer man förmodligen att gå samma väg som Ny Demokrati.

  Och som vanligt visade Löfvén att han i mångt och mycket inte vet vad han pratar om. Bara en massa gallimatias. Och Lövin!!. Med sådana politiker vid makten är det kört för Sverige.
  Tycker det är skrämmande att regeringsföreträdare verkar vara helt verklighetsfrämmande om vad som behövs för att stävja brottsligheten.

  Lite OT. Det har ju tidigare pratats om att våra grannländer nog snart stänger sina gränser mot Sverige och har en ordentlig gränskontroll. Gissar att det redan har börjat. En bekant åkte förra veckan till Norge med en bussresa. Vid den Norska gränskontrollen var det en ordentlig kontroll av hela bussen och narkotikahund sökte igenom, innan man fick fortsätta till Oslo. På hemvägen, ett par dagar senare, var det när man kom till den svenska gränsen helt tomt med gränskontrollanter.
  Ingen som helst kontroll av folk/fordon på väg in i Sverige.

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2019-05-05 / 21:43

  Det har tydligen startats en ”Hatomat. Patetiskt! Vilka dårar!

  Jag rekommenderar ALLA att lägga in koranverser, texter från Inte rasist men, artiklar från DN, Strandhälls och Veronica Palms twitter, och ja ni fattar. Alla kommentarer från den lille fascisten Mike Waxman klipper vi ut och klistrar ni in i ”Hatomaten”

  https://hatomaten.com/

  Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2019-05-05 / 21:22

  Åkesson är helt hopplös. Han är Sveriges fegaste och mest servile partiledare. Han missade alla tillfällen i kvällens debatt – att vinna den. Han kunde ha bombarderat 7-klövern med verklighet, men det gjorde eller fick han inte? Varför nämner han inte den pågående kollapsen bland Sveriges kommuner?

  Att ”läsarnas dom” blev att EBT vann debatten förutsåg jag i inledningen av det här sorgliga spektaklet. Sverige är så provocerande förutsägbart och en parodi på demokrati.

  Expressen: ”Tittarnas dom: Ebba Busch Thor är debattens vinnare”

  Vem eller vilka styr Åkesson? Eller har han verkligen så förbannat usla rådgivare?

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s