DE KOMMER KÖRA SVERIGE I BOTTEN

Med mina 30 års erfarenhet inom teknikbranschen i olika positioner och i synnerhet arbeten med El och Automation inom industrin så blir jag upprörd eller rent ut sagt heligt förbannad när jag hör rödgröna politiker (inklusive Centerpartiet) diskutera energipolitik och klimatfrågan kopplad till vår elförsörjning. Det är total kortslutning i deras hjärnor!

Lår oss säga att vi verkligen har en akut klimatkris på grund av den globala uppvärmningen och att den är helt beroende på klimatutsläpp, det vill säga koldioxidutsläpp.

Då borde kärnkraften vara en välsignelse för dessa klimatalarmister!

Men det är den inte!

Istället skall kärnkraften som under 2017 stod för 40 procent av elproduktion avvecklas och skall ersättas med förnyelsebar energi. Vindkraften som byggts ut under snart 30 år stod under 2017 för ca 11 procent av energiproduktionen. Hur fan skall vindkraften kunna ersätta kärnkraften. Den produktion som solpaneler står för är så liten att den inte ens redovisas i statistiken för 2017.

Nu skall även Ringhals 1 och Ringhals 2 stängas under 2020 och 2021. Dessa båda reaktorer producerade under 2018 närmare 10 procent av Sveriges elproduktion (13,3 TWh).

Det har tagit 30 år att bygga ut vindkraften så att den producerar drygt 10 procent men nu menar dessa rödgröna verklighetsfrånvända politiker att vindkraften skall byggas ut lika mycket eller ännu mer på bara två år, som det tagit 30 år att genomföra för att kunna ersätta dessa båda reaktorer.

Och då bryr jag mig inte om att gå in på mer tekniska detaljer som baskraft eller intermittent elproduktion.

Oavsett om det är S, MP, V eller C så är de precis lika korkade om de tror på detta. Dessutom kommer behovet av elenergi öka och då krävs det givetvis mer produktionsenheter. Jag tål idag inte längre se dessa verklighetsfrånvända idioter i TV-rutan längre. För min egen hälsas skull stänger jag av min TV.

De kommer köra Sverige i botten!

 

EU-VALET

Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.

Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.

Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll! 

(Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

EU bild 1

 

47 reaktioner på ”DE KOMMER KÖRA SVERIGE I BOTTEN

 1. Sadam 2019-05-08 / 11:37

  Sverige är redan kört och Kalmar ser ut att gå samma väg till mötes. Socialförvaltningen har stora problem och måste ev. göra sig av med personal! Knarket flödar i stan…

  Gilla

 2. turrim 2019-05-07 / 15:38

  Mitt i all bedrövelse med falska partimedlemmar, nonchalanta partiledare, partier som vacklar i sin inriktning och när det går åt helvete med jorden så har jag i dag upplevt en av årets höjdpunkter:

  Jag och min hustru åt årets första nypotatis från friland till vettigt pris, matjessill, gräddfil och gräslök från egna täppan. Samt en Carlsberg och en Ålborgs Jubileum. Det kan inte bli bättre för pensionärer en vanlig tisdag. Det finns säkert någon miljöpartist, klimatexpert eller vegan som har synpunkter även på detta. Men jag bryr mig inte, bara njuter.

  Några potatisar blev över. En hårdsmörgås med Ejderns Smörgåskaviar, tunna skivor av den kalla nypotatisen, några drag med pepparkvarnen och toppat med gräslök. En ny njutning denna kyliga majkväll.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-05-07 / 16:11

   Låter väldigt gott. Skönt att kunna njuta av det i den här jäkla kylan.

   Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2019-05-07 / 13:05

  Lamotte: ”Detta är så vidrigt. Jag har sett den här typen av beteende så många gånger.[…]Det här ska enligt uppgift ha skett igår i Kil i Värmland”

  Svensk kille med EPA-traktor som blir misshandlad av lågbegåvade och aggressiva muslimer eller araber.

  I KIL. I VÄRMLAND!!!

  Gillad av 2 personer

  • W 2019-05-07 / 16:27

   Vi gör ett nytt försök…
   Svensken ska ut och bort, enomskrivning från koranen att de otrogna ska tas av daga.
   Och det folket betalar vi för att invadera oss. Afs nästa.
   https://www.nyatider.nu/invandrare-misshandlar-svensk-pojke-samtidigt-som-de-filmar/

   En ung svensk pojke blir fasthållen, strypt, förolämpad och misshandlad med sparkar av en person som ser utländsk ut. I videoklippet syns också en annan invandrare stå och filma misshandeln med sin mobiltelefon och dokumentera det hela. Den person som håller i mobilen som klippet filmas med syns inte i bild, men hörs skratta till på slutet.

   Under rasistiska rop om att svensken skall ”ut” och ”bort” motas pojken med sparkar och hot om mer våld in i en EPA-traktor. Invandrarna, som är märkbart äldre än den svenske pojken, avslutar sitt dåd med att sparka pojken i ansiktet, innan han kör därifrån.

   Gilla

  • Onkel Björn 2019-05-07 / 23:41

   För de som ännu inte har sett lördagsintervjun med Stefan Torsell om Estoniakatastrofen.

   I samband med den faktainhämtning som Stefan gjorde kom han på flera märkliga saker. Rena osanningar från högt uppsatta personer såväl inom kyrkan som den politiska maktkorridoren. Och efteråt har det visat sig att ett flertal av dessa blev belönade med höga poster. Och även om han uttrycker sig försiktigt, och det bör man ju om man inte har helt torrt på fötterna, så framkommer det att han i samband med bokskrivandet fann många belägg för hur korrumperat Sverige egentligen är. Dock inte ekonomisk korrumption utan vänskapsdito.

   Estoniakatastrofen är nog en av de största politiska mörkläggningarna i landet, där man vilselett både anhöriga och svenska folket om vad som egentligen hände.

   Och som Sverige sköts idag, så verkar inget ha förändrats. Vi medborgare vilseleds fortfarande
   av politiker som ljuger oss rakt upp i ansiktet utan det minsta samvetskval.

   Gilla

   • Onkel Björn 2019-05-07 / 23:44

    glömde

    Gilla

 4. Cosmik Debris 2019-05-07 / 12:38

  Magnus Stenlund:

  ”Vad få känner till är att det är i kommunerna som ’snällanställningarna’ har pågått sedan länge. Med dessa ‘snällanställningar’ ökar kostnaderna i kommunerna exponentiellt. Samtidigt döljer man effektivt invandringens kostnader. Sverige sitter på en i samma takt ökande socialbidragsbomb”

  Dags att dra kanske?

  http://katerinamagasin.se/sa-lagger-kommunerna-dimridaer-over-invandringens-verkliga-kostnader/

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2019-05-07 / 12:21

  Morgan Johansson i Riksdagen: ”- Nej, det pågår ingen islamisering av Sverige”

  Det lilla dvärgväxta fanskapet ljuger alltid. Det räcker med att han öppnar käften. I Örebro ligger självklart en muslimsk hund begraven. Islamisering pågår med full kraft och blir vårt lands undergång.

  Det trodde vi inte 1998?

  Tillfälligt stopp för fläskkött vid Örebro universitetssjukhus efter muslimska påtryckningar
  https://www.nyatider.nu/tillfalligt-stopp-for-flaskkott-vid-orebro-universitetssjukhus-efter-muslimska-patryckningar/

  Gillad av 1 person

 6. Thomas 2019-05-07 / 10:52

  Sverige är helt kört i botten, idioter, posörer, vänsterkräk, godhetshjon, klimattalibaner sätter agendan.
  Att se på svt/tv4 är påfrestande. Vi ska matas med predikande från socialister hela tiden om hur farligt det är med nationalism och hur viktigt det är med EU för att motverka främlingsfientlighet.
  Och klimatet och utsläppen.. jaja.. Det klarar sig nog. Bara Isabella Lövin tar sin del av ansvar och tar rullskidorna och äter persilja och gräslök.

  Jag är på Orust under denna vecka.
  Vaknade i morse till att snön vräkte ner, han inte upplevt det så långt ner i Sverige i maj månad.
  En kommentar från Greta kanske? Och ”hennes pr-svans” som plågar ett stackars utsatt räddhågset land genom fake news.
  Och avvisar all fakta och vedertagen sanning som högerpopulism .

  Gillad av 5 personer

 7. Efraim Barkbit 2019-05-07 / 10:28

  Hörde Per Bolund på radion säga att han vill att alla nybyggda hus i fortsättningen skall vara nästintill självförsörjande. Han sa sig veta att de fungerade för det har han sett att de gör i Kalifornien. Undrar om nån vet om det är nån större skillnad mellan San Diego och tex Borlänge ?

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-05-07 / 11:32

   Per Bolund kan åka till Simris så slipper han flyga till USA. Då kan han på närmare håll prata med de drabbade av E.ON:s experiment som inte fungerat.

   Gilla

 8. turrim 2019-05-07 / 09:28

  Jag gör som du och stänger stundom av TV för att skydda blodtrycket. I går på Rapport så blev jag utöver ilskan dock så fascinerad när Erika Bjerström eldade upp sig mer och mer i sin predikan under tio minuter över utrotningshotade arter att jag måste höra den oemotsagda idiotin. Korallrev, äpplen, fiskar, småkryp, allt kommer att dö.

  Ja, till och med arter som vi inte har upptäckt än kommer att dö……. Då gapskrattade jag och insåg till fullo hur snacket går i hennes kretsar. En ”expert” som nu bör pensioneras. Som vi tittare dessutom tvingas betala med vår skatt.

  Gillad av 3 personer

   • Maja Dacke 2019-05-07 / 12:01

    Jag slängde ut teven för många år sedan, tvingades ta emot en liten apparat av vän på besök – den stor oanvänd mesta tiden. Jag vägrar ägna tid åt allt skräp som visas – håller koll via nätet och andra som tittar och ska ha stort tack från mig. Därför slipper jag både hjärt- och hjärninfarkt. Raserianfall slipper jag dock inte.

    Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-05-07 / 11:56

   Och företag säljer fortfarande getingfällor och myggsprej med stor framgång.

   Ingen tänker på fåglar som gillar insekter som mat och vad som följer därefter …

   Gillad av 1 person

  • W 2019-05-07 / 12:42

   Det närmar sig val.
   Vi har sett det förut. MPs partilojala arbetar på högtryck. Lite oturligt att regn och kyla kom att avbryta torrperioden.
   Fukten i marken gör ju det också svårt att få fjutt på bränderna.
   Ett streck i räkningen för miljötalibanerna.
   Kan vi hoppas på att de ska hamna under spärren?
   Men nu lär de väl köra varje kväll med de utrotningshotade krypen som du skriver…så de fixar det nog.

   Gillad av 2 personer

 9. Svante 1 2019-05-07 / 08:54

  Röstar på AfS i EU-valet 26 maj !!!

  Gilla

 10. stefan a. 2019-05-07 / 07:14

  MP,s vallokomotiv SVT är igång, vet inte hur länge de här Ålands o Finlandsfärjorna varit igång, åkte iaf. med en på 70-talet, men det är först nu, 2,5 vecka före EU-valet det blir en jättenyhet att de går på diesel och skitar ner miljön. Och Alice Bah Kuhnke drar rasistkortet i aftonbladet, alla motgångar beror på hudfärg precis som om man skulle segla fram på en räkmacka om man är kritvit som jag, nej även vi drabbas av motgångar men vi har inget rasistkort att dra…..

  Gillad av 6 personer

 11. Nils Dacke 2019-05-07 / 06:53

  Vad är det för fel på dessa miljömuppar och aktivister?, även om man över en natt skulle utrota alla svenskar och stänga ned all mänsklig och teknisk verksamhet i landet så skulle världens utsläpp vara på ungefär samma nivå som dagen före.

  Gillad av 7 personer

 12. turrim 2019-05-07 / 06:15

  Mao körde sin Kulturrevolution. I dag kör överheten en Klimatrevolution. I båda fallen drabbas länder, vetenskapen, åsiktsfriheten och medborgarna.

  Gillad av 5 personer

 13. stefan a. 2019-05-07 / 06:14

  Man kunde förvänta sig mera av en fd. ordförande i metall som Löfven men det första han ylade när han tillträdde som partiledare i S var att han är feminist så att stockholmsjournalisterna blev nöjda, det är bara yta och korrekta åsikter som gäller på bekostnad av verkligheten, klart det går åt helvete med sådana politiker, saknar en Svensk Trump…..

  Gillad av 8 personer

 14. Tony Ingman 2019-05-07 / 05:40

  Jag tror att Miljöfjantarna precis som Jesus kan gå på vatten, åtminstone tror
  dom säkert det själva?
  Tror inte det finns ett enda land utöver Sverige som beter sig så Självdestruktivt,
  Det är precis som dom vill att landet ska gå under,, men vem ska föda o göda
  alla dessa lycksökare som tagit sig hit, och som är vana vid att få saker gratis?

  Jävlas idioterna med energin så kommer stora personaltäta industrier att söka
  sig härifrån. Kanske dags för kommunist Jonas att göra allvar av sitt hot att fälla
  regeringen? Men han kommer säkert att fega ur!

  Gillad av 4 personer

   • Tony Ingman 2019-05-07 / 07:30

    Allt hänger ihop, fler o fler tvivlar på Sveriges förmåga att reda upp
    situationen, trots att alla Svenskar jobbar, så blir här fler o fler som ska leva
    av bidrag, som ska tas ut av skatter. Kronans värde är på god väg mot
    samma värde som den polska Zlotyn hade före kommunismens fall!

    Gillad av 4 personer

   • Sven 2019-05-07 / 08:17

    Bristande, lågt förtroende för Sverige och dess ekonomi.

    Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson 2019-05-07 / 08:27

    Så länge Kronan ensam faller så beskattar staten svenskarna ytterligare (utan Riksdagsbeslut), gör redan tagna lån mindre värda, beskattar bankväsendet – samtliga faktorer givetvis ett slags finansiering av ”Den stora Rosa Elefanten i rummet” – Invandringen.

    Snart tvingas den etniskt arbetande svenska befolkningen fly landet – det sker redan i tysthet. Fundera över varför utflyttade (inte ”utvandrade”) svenska ”stadsflickor” när de gifter sig utomlands får 2-4 barn där, medan andra i Sverige föder 0-2 barn? Förstå varför staten så hårt bekämpar landsbygdsbefolkningen, där flickorna envisas med att föda 1-4 barn!

    Gilla

   • Monica Eliasson 2019-05-07 / 09:19

    Ja, kronans försvagning har bekymrat mig hela våren. Igår, måndag, då börserna föll som en reaktion på Trumps twitter, fick man betala 10,70 för en Euro! Vi svenskar blir fattigare för varje dag. Alla importerade varor, t.ex. livsmedel, bensin, teknik, bilar mm, blir dyrare. Jag förstår heller inte att Riksbanken med Ingves i spetsen påstår att vi ingen inflation har. Den borde ju vara hög med tanke på all import som ständigt stiger i pris. Ska man köpa dollar eller schweizer Franken för sitt lilla sparkapital?

    Gillad av 3 personer

   • Thor 2019-05-07 / 10:48

    Svaret kan sökas genom att se vilka som sitter i Rosenbad. När omvärlden fick klart för sig i januari att vanvettet skulle fortsätta i minst ytterligare fyra år tog kronans utförslöpa ny fart.

    Gillad av 2 personer

 15. Cosmik Debris 2019-05-06 / 22:28

  Förbered er på en hemsk framtid, men glöm inte vilka som ska hållas ansvariga. Och straffas!

  Tino: ”Kronans fall handlar troligen inte bara om penningpolitik utan även om att omvärlden håller på att devalvera Sverige som land.”

  Gillad av 8 personer

 16. Niklas 2019-05-06 / 22:04

  Turkiskt lokalval ogiltigförklaras

  Erdogan är en riktig dåre. Arbetar bara med att islamisera turkiet.
  Håller med dig Thoralf, sätter aldrig min fot i det landet!

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-05-07 / 05:15

   Jag väntade bara på detta beslut om att valet skulle göras om i Istanbul

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-05-07 / 11:21

   Det landet har jag sedan 1960-talet bojkottat att besöka av annan anledning …

   Gilla

 17. Onkel Björn 2019-05-06 / 22:04

  I regeringsformen står det ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare” . Eftersom våra riksdagar, ganska tyst och utan någon större medial bevakning har låtit ändra grundlagen så stämmer det ju inte längre. Vilket bedrägeri!

  Borde ju stå ”All offentlig makt i Sverige utgår från EU och EU är riksdagens främsta företrädare”.

  Idag var det mycket miljöhot i rapport (TV2). Men som vanligt talas det tyst om de mycket mera närstående hoten som vi står inför. Bla alla de skeppsvrak med läckande olja, som inget land vill ta ansvar för. Dock finns ett undantag – Norge. Norge har insett att tar man inte kostnaderna idag och försöker pumpa ut oljan ur de rostande fartygstankarna, så kommer katastrofen imorgon.

  Runt om på bottnarna ligger över 6300 vrak från fartyg som sänktes under andra världskriget.
  Man beräknar att de innehåller ca 15 miljoner ton olja. TV kanalen Access har under ett par dagar sänt ett program om just detta. Och de farligaste fartygen, av vilka en hel del finns i Östersjön, är de Tyska. Eftersom Tyskland hade brist på drivmedel tillverkade man olja av sten och brunkol.
  Denna olja är en större fara för det maritima livet än vanlig råolja, då det innehåller mer farliga ämnen. Och för varje år som går rostar tankarna alltmer.

  Sen har vi ju också alla de gifter som har dumpats i haven och dessa är det väl ingen som har koll på. Vattnet är en förutsättning för våra liv och borde hållas rena. Men det verkar som det är mer bekvämt att prata miljöhot som ligger 50 – 100 år fram i tiden.

  Gillad av 7 personer

  • Maja Dacke 2019-05-07 / 11:19

   Ja, vansinne! Och alltför många vansinniga har tagit sig alltför stor makt. Ve oss och Moder Jord!

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s