BRANDEN VAR ANLAGD

IMG_1739
Halalbutiken i Berga centrum som brandhärjades.  Foto Thoralf Alfsson

Branden vid Berga centrum i början av mars var anlagd enligt polisen som nu har svar från alla tekniska undersökningar.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/bergabranden-det-finns-personer-misstankta-for-brott/

Jag tror knappast att polisen och åklagaren kommer kunna fälla någon för att ha anlagt branden.

När Smålandsnytt i kvällens sändning rapporterade om polisens slutsatser så nämnde man bara att det fanns ett Apotek och en spelbutik i fastigheten som brann,

Vilket hyckleri! Har journalisterna och public service förlorat förståndet fullständigt? Eller är det så jäkla politiskt korrekta att man inte kan säga att det också fanns en butik som riktade sig mot muslimska kunder.

https://www.svtplay.se/video/22162677/lokala-nyheter-smaland/svt-nyheter-smaland-7-maj-19-55-2?start=auto

I byggnaden fanns en muslimsk halalbutik och enligt de uppgifter som kom direkt efter branden inträffat, påstod flera vittnen att branden började i den änden av byggnaden. Det var uppenbarligen också i den butiken som tekniker gjorde vissa fynd enligt de uppgifter jag tagit del av.

Varför vill inte SVT Smålandsnytt säga detta i inslaget? Vad är redaktionen rädd för? Inget kan få mig att tro att det skulle vara en ren tillfällighet att man inte nämnde halalbutiken i inslaget. Det var ett utstuderat och väl genomtänkt beslut av ansvariga på redaktionen för SVT Smålandsnytt. Varför?

Hyckleri!

EU-VALET

Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.

Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.

Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll! 

(Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

EU bild 2

 

 

31 reaktioner på ”BRANDEN VAR ANLAGD

 1. Muhammed 2019-05-08 / 23:06

  Gymnasieförbudet blöder, socialtjänsten blöder, äldrevården saknar pengar…

  Vad går pengarna till i Kalmar?

  Gilla

 2. Maja Dacke 2019-05-08 / 17:23

  Idag fick jag mitt röstkort – och en mycket felaktig utsändelse från sosseriet. Säkert utskickad till alla röstberättigade för våra skattemedel. De hade inte ens kollat i SDs partiprogram för att se hur felaktiga vissa uppgifter var.

  Någon annan som fått detsamma och uppmärksammat? Thoralf???

  Gillad av 1 person

 3. Sadam 2019-05-08 / 11:35

  Det förstod väl direkt alla utom Johan Persson?!?

  Gilla

 4. W 2019-05-08 / 11:09

  https://samnytt.se/stor-invandring-har-pressat-ner-tillvaxten/
  En rapport från finanspolitiska rådet förklarar den dåliga svenska tillväxten med invandringen från 2015. De beskriver det som ett ”allvarligt problem” om trenden skulle vara bestående.
  Det är BNP per capita som de senaste två åren haft en mycket svag utveckling och det kopplar rådets ordförande, Harry Flam, till den stora invandringen år 2015.

  Det har vi pålästa vetat länge.
  Sunt förnuft, importera folk som lever på bidrag, självklart är de tärande.
  Men det som ännu värre än att ekonomin blir sämre är otryggheten, att våra kvinnor och flickebarn lever farligt, och nu också de unga männen som blir brutalt rånade och förnedrade.
  Afs i valet.

  Gillad av 5 personer

  • stefan a. 2019-05-08 / 17:56

   Jag undrar när hon var hemma och körde hö ,som hon påstod, om det var genusteorier som man brukade diskutera då, gnällde hon om hon inte fick lassa lika mycket hö som männen, eller köra lika mycket traktor, eller var det så att de mest lämpade fick göra de olika sysslorna, stod pappa vid spisen och mamma var ute och skruvade på maskinerna…Annie var nog pappas lilla bortskämda flicka….

   Gilla

 5. Tony Ingman 2019-05-08 / 09:26

  Två ämnen är dominerande när man lyssnar på SVT Det är Miljö allarmism och
  gnäll om invandrare, lokalredaktionerna är likadana. Svenska nyheter har en
  undanskymd plats. Och allt har eskalerat sen man började tvångsmjölka
  skattebetalarna på skattemedel för att sända skiten. Skrämmande!

  Utöver Sociala kanaler är där bara Danska sändningar man kan lyssna till
  om man vill ha relevanta nyheter!

  Gillad av 4 personer

  • Rune 2019-05-08 / 13:14

   Jag har följt fransk TVs 20 sändning under ett par veckor https://www.france.tv/france-2/journal-20h00/ och där har jag lagt märke till att invandrare och invandring knappast förekommer i sändningarna. Nyhetsprogrammet är i stort sett en helfransk angelägenhet med enbart franska deltagare. Trots att Frankrike är lika mycket invaderat av invandring som Sverige. Mellanösternfolk och afrikaner förekommer nästan enbart i programinslag från dessa länder.

   Gilla

 6. Leif 2019-05-08 / 08:32

  Ännu en imam intagen i förvar. Vad är det som pågår i dessa moskéer egentligen?

  Gilla

 7. Anders J 2019-05-08 / 08:24

  Varför skulle media mörka ett angrepp på en Halal-butik?

  Gilla

   • Anders J 2019-05-09 / 10:29

    Media brukar annars gärna framställa muslimer som utsatta i olika sammanhang, vare sig det är objektivt sant eller inte.
    Men här kanske de misstänker försökringsbedrägeri eller liknande?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-05-09 / 10:47

    Eller beskyddarverksamhet. Eller konflikter mellan sunni och shia muslimer. Det bästa är givetvis att utelämna att det fanns en muslimsk butik i den nedbrunna fastigheten. Då blir det inga spekulationer.

    Gilla

  • Cosmik Debris 2019-05-08 / 14:23

   Instämmer.

   Gilla

 8. Hacke 2019-05-08 / 06:18

  Media är folkets och sanningens fiende nummer ett.
  Jag har hela mitt liv varit samhällsengagerad/intresserad och velat hålla mig informerad om vad som sker i Sverige och världen. Just därför står jag inte ut längre med propagandan och lögnerna som sköljer över oss i en allt värre omfattning varje minut, dygnet runt.
  Mainstreammedia och då inte minst tvångsfinansierade public service är ett hån och spottloska i ansiktet för den fritt tänkande människan och är som Sverige i övrigt att betrakta som ett enda stort varnande exempel för hur en demokrati inte ska fungera.
  Det borde räcka och bli över med två sammanfattande och aktuella ledord för den som fortsatt inte fått upp ögonen för bedrägeriet: Skråmobarnen och Klimat-Greta.

  Gillad av 7 personer

 9. Ulrika 2019-05-08 / 04:19

  Halvt OT ”Branden vid Berga centrum i början av mars var anlagd enligt polisen som nu har svar från alla tekniska undersökningar.” Säkert helt riktigt att en ordentlig utredning tar tid. Lite ”spännande” då att det tvärsäkert sades att branden i Notre damen var en olycka innan brandplatsen ens kallnat. OM det varit människor på plats som sett hur ”olyckan” gick till kunde jag köpt det men inte nu.

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2019-05-07 / 21:34

  Alice Bah Kuhnke i Ekots utfrågning inför EU-valet.

  Om momsbedrägerier inom EU”
  ”-Vi har inte råd med brottslighet”

  Om reseavdrag:
  ”-De måste vara avståndsbaserade”

  Om rattonykterhet:
  ”-Vi måste stoppa fulla chaufförer”

  ”avståndsbaserade reseavdrag”? Intervjun kunde lika gärna ha varit gjord med 5-åriga Moa på Bajskorvens förskola. Hela intervjun är ett enda långt spektakel med en inkvoterad figur som inte har en aning om vad hon pratar om. Det finns fler ”godbitar” för den som orkar.

  Finns det någon EU-kommissionär som har självklarheter och orimligheter som sitt ansvarsområde? I så fall är Alice Bah Kuhnke som klippt och skuren för det uppdraget.

  Stackars jävla land.

  Gillad av 7 personer

  • Sven 2019-05-08 / 11:26

   ”Miljöpartiets linje är att vi inte ska tillåta fusk med skattemedel.” A B Kuhnke

   Gillad av 1 person

   • Tony Ingman 2019-05-08 / 19:35

    Maria Wetterstrand är väl insatt i hur man skaffar sig fördelar i sådant MP säger sig bekämpa, tycker inte att dom ska få kalla sig ett parti, det är en sekt, fullt i klass med livets ord, dom kommer nog snart att börja tala i tungor,där kommer så otroligt många stupida
    förslag från det partiet, men det farliga är att dom ingår i stolle regeringen.

    Gilla

  • Thomas 2019-05-07 / 22:06

   Hyckleri av svt/tv4 hela dagarna. Det är så sjukt i Sverige att det saknar motstycke. Krypande inför islam är monumentalt.
   Det ryggradslösa folket som sväljer allt utan minsta lilla ifrågasättande kommer en dag få betala ett högt pris, fattar dom det?

   Eftersom jag är på landet och ledig i veckan och hade lite tid över så tänkte jag ta ett djupt andetag och sätta mig ner en bra stund och titta på tv nyheter i olika kanaler (läs svt/tv4) Hur länge skulle jag stå ut?
   Det var som en tävling att stå på huvet t ex , hur länge orkar man.
   Hela dagen idag har allt nästan uteslutande handlat om en sak och då är det inte Martin Timell eller den utländska pedofilläkaren som fått mest utrymme.
   Utan allt nästan handlat om är naturligtvis medias nya 7 gullegrisar och gullegrisen himself morfar Patricio Galvez, halva Aktuellt handlade om detta, på tv4 var intet öga torrt när Terese Cristiansson samtalade kärleksfullt med årets morfar som media kallat PG för.
   Det handlar ju om barn! Om baarn! Men inte vilka barn som helst, det duger bara med empati och kärlek när det gäller islamistiska mördarbarn, kristna barn vars föräldrar blivit offer för is får inget utrymme, ingen för deras talan.

   Efter fem tog förståss oxå upp detta, ständigt denna idoldyrkan på gullegrisen PG. Nu ska han tydligen ta hand om alla 7 barnen har jag läst när de kommit ”hem” . Och det är passande för en gubbe som inte kunde uppfostra sin dotter,utan lät henne bli terrorist och mördare.
   Och som lök på laxen så var det en liten minidebatt om böneutrop i Växjö ska få vara eller icke vara.
   Naturligtvis kom de sedvanliga urbota argumenten att kyrkklockor är oxå störande, och att vi har yttrandefrihet i Sverige.
   En dag i konungariket Sverige maj 2019 är en fars.

   I PÅ spåret ställs frågan ”vart är vi på väg” Mot helvetet svarar jag.

   Gillad av 7 personer

  • Maja Dacke 2019-05-08 / 17:10

   Detsamma blev det här.

   Gilla

 11. W 2019-05-07 / 19:29

  Hur länge ska vi låta dem hållas innan vi reser oss och slår tillbaka. Själv har jag alltid en batong i livremmen, sedan får det kosta och priset lär väl inte bli billigt. Rätten att försvara oss är vi fråntagna,

  Det brinner som aldrig förr i Sverige. I vår har det brunnit i vårt land som aldrig förr.
  Ungern t.ex.där det var ännu torrare än här hade inga skogsbränder.

  Afs det enda partiet med hårda nypor och som vill deportera 1 miljon är nog vårt enda hopp.

  De unga rånarna känner en kick av att utföra avvikande och riskfyllda handlingar och de pratar mycket om hur lätt det är att råna svenskarna. Och kicken blir ännu större när de är medvetna om att rånen är så enkla att utföra. ”Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt ”, sade en av pojkarna. De unga rånarna planerar inte sin brottslighet. ”Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom.” Under intervjuerna talar ungdomarna om svenskarna som mesiga, rädda och dumma. ”Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga.”

  Ett folk som inte lär sina söner att försvara sig själva eller sina kamrater kan inte heller freda sig när de angrips. Historiskt har pacifism bara kunnat praktiseras i etniskt homogena samhällen och historien är fylld med exempel på hur mångkulturer fallerar i blodiga inbördeskrig. Oftast till nackdel för ursprungsbefolkningen eller de mer civiliserade grupperna som dukar under och ersätts. Att Sverige står inför en demografisk omvälvning där de etniska svenskarna kommer att bli en minoritet är omöjligt att förneka, även om prognoserna för när det sker varierar något. Än mer tydligt blir problemet av att invandrarna, som utgör en allt större del av befolkningen, kommer från andra kulturer där tribalism och grupptänk är normen.

  Gillad av 6 personer

  • Onkel Björn 2019-05-07 / 23:06

   ” ….Som inte lär sina söner försvara sig…” Nu finns det ju undantag. men alldeles för många är nog uppväxta med bollibompa, vilsen i pannkakan mm och dessutom söndercurlade av sina föräldrar.

   Gillad av 1 person

 12. stefa a 2019-05-07 / 19:29

  Fick mal från Företagarförbundet…

  ”Brexit har toppat mediernas agenda under lång tid i både Sverige, EU och kanske hela världen. Vi ställde frågan till Företagarförbundets medlemmar om hur de tror sig bli påverkade av en eventuell Brexit? Endast ett fåtal, faktiskt så få som 14 procent menar att de tror att Brexit kommer påverka dem.”

  Så lita inte på fulmedias katastrofbeskrivningar…

  Gillad av 3 personer

 13. Cosmik Debris 2019-05-07 / 19:28

  Kan det vara Djurrättsalliansen som till slut fattat var det värsta djurplågeriet pågår?

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s