KOMMER 12 000 ÅRS UTVECKLING FORTSÄTTA?

Jag vet faktiskt inte om jag klarar av att lyssna på fler lögner och förvanskade uppgifter som SVT och SR dagligen pumpar ut i sina kanaler utan den minsta faktagranskning. Något som var så viktigt i de allmänna valen förra året. Nu är det som bortblåst när det gäller att ”lobba” fram Miljöpartiet från en bottenposition.

Att varje dag höra politiska företrädare eller politiska kommentatorer som Erika Bjerström sitta och påstå helt falska saker utan att någon programledare ifrågasätter eller påpekar felaktigheterna är minst sagt skrämmande. Samtidigt sitter samma personer och påstår att Ungern håller på att avveckla demokratin. Jag kan bara säga att Sverige och public service leder den matchen med hästlängder.

Idag fick statsminister Stefan Löfven vilka frågor som var viktigast i EU-Valet. Svaret blev högerextremismen och klimatförändringarna. Det säger allt om Socialdemokraterna och statsministerns syn på demokrati och faktakunskaper. Men tyvärr gäller det även ytterligare fyra partier i Sveriges riksdag, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som tycks ha precis samma agenda som Stefan Löfven.

För min egen skull vore det bästa om jag avstod SVT och SR fram till den 26 maj men tyvärr känner jag mig tvungen att delge mina läsare mina upplevelser även om jag kommer må dåligt av detta.

 

Barometern har intervjuat Miljöpartiets Max Troendlé i Kalmar. Han tror att klimatförändringarna kommer innebära att Stortorget i Kalmar kommer översvämmas av stigande havsnivåer enligt artikeln. Det innebär ca 3 meter högre havsnivå!

För 12 500 år sedan gick kustlinjen nästan ända upp vid Nybro och Öland var bara några små skär i Baltiska issjön.

För 12 400 år sedan hade kustlinjen flyttat sig till närheten av Trekanten och Öland blivit en långsmal ö i Yoldiahavet som sträckte sig från det som idag kallas landborgen från ca Mörbylånga upp emot Borgholm.

För 7 300 år sedan hade kustlinjen avancerat till i höjd med Smedby och Öland sträckte sig nu från Grönhögen upp mot Alböke i Litorinahavet.

För 3 100 år sedan började Kalmar med omnejd titta fram ur Litorinahavet och Öland började närma sig sin nuvarande längd och yta.

Idag fortsätter Kalmar och Öland att stiga upp ur Östersjön. Allt beroende på landhöjningen som är en process som fortfarande pågår och som det inte finns några tecken på avmattning enligt SGU och SMHI.

Om tusen år eller år 3000 förväntas Öland var sammanbundet med fastlandet och det kommer inte längre behövas någon Ölandsbro.

Allt enligt SGU, Sveriges Geologiska Undersökning som har beräknat en strandlinjekarta med en numerisk modell utvecklad vid SGU.

Allt hämtat från boken Natur och Kultur på Öland utgiven av Länsstyrelsen i Kalmar län 2001.

SGU_Öland_Natur och kultur på Öland

Hur många tror att den utvecklingen vi haft i snart 12 000 år kommer fortsätta? Eller tror ni utveckling vänder 180 grader år 2019?

Har du 12 minuter över kan du lyssna på denna podd av Julia Caesar om skam.

 

18 reaktioner på ”KOMMER 12 000 ÅRS UTVECKLING FORTSÄTTA?

 1. MartinA 2019-05-10 / 11:34

  Otäcka nyheter för Öland. Ölänningarna mår helt klart bättre ju större avståndet från dårarna på fastlandet är.

  Gilla

 2. stefan a. 2019-05-10 / 06:51

  SVT lyckas i sitt kampanjande i alla fall, MP ökar i opinionsmätningarna, ett märkligt val detta val, handlare mera om andra länder än om Sveriges roll i EU, ännu märkligare med tanke på att ingen väljare/medborgare i Ungern eller något annat land för den delen bryr sig ett skvatt om Svenska politiker, väntar fortfarande på att någon journalist skall fråga sjuklöverpolitikerna vad ”högerextremism” och ”populism” egentligen betyder, de två mest använda orden i denna valrörelse…

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-10 / 07:22

   Skulle den frågan ställas blir det härdsmälta!

   Gilla

 3. W 2019-05-10 / 06:46

  Högerextrema – i den fållan har nu också M och KD hamnat.
  Uttrycket användes frekvent i gårdagens agenda av Helen Fritzon

  Det är halva folket hon talar – har S fullständigt tappat fotfästet?
  Eller har partistrategerna upptäckt att det är ett bra sätt att skrämmafolk att välja ”rätt”? Ändmålet helgar medlen.

  Friitzon gav ett närmast galet och fanatiskt intryck när hon precis som husfar talade sig varm för att alla länder måste ta sitt ansvar och ta emot flyktingar. Här var det inte tal om någon strypning, Global compact för hela slanten.
  De länder som inte åtlydde direktiven där ska EUs pengakran strypas.

  Hon använde Sverige som exempel där alla kommuner måste ta emot sin beskärda del av flyktingskaran.
  SDs Peter Lundgren replikerade där att den politiken fått till följd att många kommuner är bankrutt. Filipstad t.ex är på väg att lämna in konkursansökan,
  Men det örat ville inte S blivande EU representant lyssna med.

  Ungern är numera jämt och ständigt på tapeten när EU diskuteras, de önskas allt ont av jökarna. Handlar det om att Löfven Fritzon och övriga försöker friskriva sig från den misslyckade invandringspolitiken?

  Korrupta socialdemokratis Rumänien nämns aldrig. Har någon hört Löfven nämna något om att dra in deras EU stöd? Att inte flyktingarna söker sig dit är förståeligt, deras egna ungdomar flyr landet. Och många av deras romer berikar vårt land.

  Nu får vi hoppas att de konservativa för rejält stöd i valet så kanske EU skutan kan styras åt rätt håll.

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2019-05-10 / 06:29

  En Barometer måste kalibreras till verkligheten innan avläsningar blir pålitliga.

  Gillad av 1 person

 5. AWSvensson 2019-05-10 / 05:18

  Ja ska man tro Lars Bern med mångårig erfarenhet inom området så går vi snarare mot en ny istid om ett antal tusen år , något som Lövin o hennes anhang kan börja bekymra sig om idag,då blir de ju sysselsatta med det o kan låta klimatfrågan skötas av sakkunniga.

  Gilla

 6. Polisen 2019-05-10 / 04:07

  Thoralf, det är dags att du frontar SD-ledningen i Stockholm. Ta med dig en kompis med filmkamera och ta reda på varför i helvete du fimpades. Vi vill alla veta skälet. Jag är så in i norden förbannad så du anar inte.

  Men, SD har visat sitt rätta jag och det gör mig lättad.

  Lägg ut fjantarna på tuben.

  Gillad av 1 person

 7. Muhammed 2019-05-09 / 23:35

  Ramadan har börjat. Nu annonserar butikerna i sina annonsblad om ”den stora festen”.

  Gilla

 8. Thomas 2019-05-09 / 23:07

  Jag orkar inte lyssna mer på skiten i tv inför EU valet, vi ska uppfostras och tillrättavisas av globalisterna om hur eländigt det blir om inte Bryssel och EU blir ännu mer överstatligt, jag såg ”debatten ” mellan Bögfredrik(c) och Sara S (kd) i aktuellt.
  Jag mår illa av Federley hur han dribblar med sanningen och ljuger hejvilt, förmodligen tänker han att ”svensken” är obildad och tror på det han säger.
  Välja mellan Orban och Macron är som att välja mellan AfS och centern. Inte svårt om man som jag vill ge mina barn och barnbarn ett europa utan islam och mångkultur att växa upp i, ett tryggt, homogent och ett europa som bygger på kristna värderingar.

  Gillad av 1 person

  • W 2019-05-10 / 06:43

   Ja där har Federley en talang han ljuger och dribblar helt ogenerat. En talang som premieras i PK världen

   Gilla

 9. Hacke 2019-05-09 / 21:17

  Det är nog bara att ställa in sig på att alla nyhetssändningar i public service regi fram till EU-valet blir som kvällens Rapport. Det vill säga inledas och totaldomineras av av två rejäla domegasinslag kring klimatet/miljön. Varvat med lite viktig samhällsinformation som exempelvis vad Skråmobarnen fått för leksaker sen sist (sannolikt inköpta av det enorma hovföljet av ”journalister”).

  Enda avbrottet i propagandan och lite substans fick tittarna i kvällens debatt i Aktuellt med sd:s Peter ”Nalle” Lundgren. Jäklar vilken pondus han utstrålar och vilken skärpa i repliken han besitter. Det fick inte minst naivisterna Helen ”Filippa Bark” Fritzon och Fredrik Federly erfara.
  Det är närmast smärtsamt tydligt hur framförallt sossarna är totalt renons på relevant sakpolitik och numera enbart förlitar sig på skrämselpropaganda för alla som inte tänker som dom. Tänker är väl för mycket sagt om s av idag. Och detta ska vara ett statsbärande parti! Det är bara tack vare valboskapen i form av bidragsmuslimerna som de inte störtdykt likt sina kollegor i övriga Europa. Ett mer före-detta-parti har jag svårt att tänka mig trots den stenhårda konkurrensen från övriga i 7-partiet.
  En likstel Bresjnev med regeringskollegor under de sista dagarna vid makten i gamla Sovjet känns som ett under av vitalitet och framåtanda vid en jämförelse med dagens svenska sossetrojka.

  Gillad av 6 personer

  • Thoralf A 2019-05-09 / 22:10

   ”En likstel Bresjnev med regeringskollegor under de sista dagarna vid makten i gamla Sovjet känns som ett under av vitalitet och framåtanda vid en jämförelse med dagens svenska sossetrojka.” Den var riktigt bra.

   Gillad av 5 personer

 10. ltsundelin1950 2019-05-09 / 20:27

  Klimatfrågan?
  Ge mig ett enda hållbart och verkligt bevis på att klimatet håller på att förändras dramatiskt, att havsnivåerna stiger, att extrema väder ökar i frekvens, att isbjörnarna är utdöende, att öknarna breder ut sig eller att isar och glaciärer smälter av.

  Jag tvivlar starkt på att någon kan presentera sådana riktiga och hållbara bevis. Utan bevis är klimatvidskepelse eller klimatbedrägeri bättre benämningar än klimatkris och klimatfråga. Domedagssekt är också en passande benämning på utövarna av klimatbesvärjelser.

  Det går bra för jorden just nu…
  https://www.di.se/ledare/jorden-blir-gronare/?fbclid=IwAR043ogaPNi8AJBZMsUEHGRMPUEvFJXuTPYWiw3cfAN2JseBhHdAtyOsRxY

  Kunskap är otroligt nog en bristvara och det verkar som om att vi går mot seanser och känslogröt istället för emperi och naturvetenskap. Faktum är att den tid vi lever i nu, historiskt, är den tid där mellanstatliga och inomstatliga konflikter aldrig förut varit så få.

  De väpnade konflikterna är alltså inget stort problem längre. Samma gäller fattigdom och analfabetism som är kraftigt på tillbakagång. Dessutom, berättade jag på Aftonbladet Debatt, häromdagen, att jordens klimat blivit bättre. Det var från en artikel i DI som beskrev minskade öknar, mer grönska och bättre skördar globalt. Då påstår miljötalibanerna alltså att det är dåligt för planeten att öknarna minskar, att syreproducerande växtlighet ökar och att tillgången på vegetabiliska livsmedel blir allt bättre? De säger att grödorna blir sämre.

  Vet ni vad….. Detta luktar klimatfanatism och något slags religiöst miljövanvett. CO2 och lite varmare (0,7°C på 140 år) har gjort gott för mänskligheten och CO2 borde nomineras till Nobels Fredspris i st f ett obildat barn. Greta Thunberg är en humbug skapad av penningkåta vuxna och ni andra borde släppa känslogröten och söka er till Kom Vux. På tal om klimatsekten och dess anhängare; Nästan inte någon av klimattillbedjarna kan redogöra för vad CO2 är rent kemiskt och vad det fyller för funktion biologiskt i fotosyntes etc. Märkligt.

  PS
  CO2 är knappa fyrahundra miljondelar av atmosfären. Under tvåhundra miljondelar upphör livet på jorden. CO2 är livets gas. Det borde påpekas alltid när klorofyllaktivisterna paniklarmar om CO2’s farlighet: CO2 är livets grundsten och livets gasmolekyl och när CO2-halten blir för låg, så dör all växtlighet och vi med den.

  Något för WWF att grunna på: ”Sedan 1960 har isbjörnen i Arktis ökat i antal från 5 000 till 25 000 och orsaken är jaktförbudet.

  Klimatkorthuset rasar snart
  https://www.klimarealistene.com/2019/04/05/apent-brev-til-statsminister-erna-solberg/?fbclid=IwAR39F8SLCUpJVHi7lKDdugg4NITli0W4GB4Htobr9NRZyZaa0FauffjqTGY

  ”Den klimaträdsla som samhället utvecklat håller på att skrämma slag på en generation unga som nu försöker leka vuxna. Den franske filosofen och författaren Pascal Bruckner riktar i dagarna en bredsida mot vad som näst intill blivit en kommersiell klimathysteri. Han gör det i en stor artikel i den franska dagstidningen Le Figaros premium-upplaga och skräder inte orden.”
  ”Vad som sker nu när vuxnas klimathysteri överförs på barn är osmakligt ur flera synpunkter. Vi skapar barn som är skräckslagna av vår egen propaganda menar Bruckner och tar upp Greta Thunberg som ett tydligt exempel på detta.”
  https://ledarsidorna.se/2019/04/ledande-fransk-filosof-riktar-hard-kritik-mot-malena-ernman-med-familj/
  Alla talar om klimatkrisen men ingen har sett den.

  Man hör ofta att 97 procent av klimatforskarna är överens om att klimathotet är verkligt. Siffran kommer från en nätenkät som skickades ut av Doran och Zimmerman vid universitetet i Illinois år 2009.
  Formuläret skickades till 10 257 forskare och man fick svar från 3 146 personer (ett svarsbortfall på nästan 70 procent). Men dessutom sållade man bort alla svar utom 79 stycken för att få fram en sådan hög siffra som 97 procent.
  Av dessa 79 svarade 76 ja på frågan att ”det blivit varmare sedan tiden före år 1800” och 75 höll med om att ”mänsklig aktivitet är en signifikant bidragande faktor till förändringar i den globala medeltemperaturen”. Fler ingår inte i ”den förkrossande majoriteten av världens klimatforskare”.
  75 av 10 257 blir ju faktiskt inte mer än 0,73 procent.

  Tankesmedjan ”Global Utmaning” och dess styrelseordförande Ingemar Rentzhog drar in stora pengar på Gretas engagemang. Journalisten Andreas Henriksson har nystat upp hela businessen. Se vidare https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/ Ingemar Renzhogs bolag ”We don’t have time AB” finansieras av miljardären Kristina Persson. Det här är big business och Greta är en säljande person i företagets och tankesmedjans verksamhet. Tankesmedjan presenterar på sin hemsida 103 st s k rådgivare. Ingen av rådgivarna är fysiker, kemist, astronom, geolog, oceanolog eller naturvetare överhuvudtaget.
  DS

  Gillad av 3 personer

 11. Cosmik Debris 2019-05-09 / 19:20

  Jan Lööf – 75 år av dumheter (sidan143)
  https://seriersant.se/jan-loof-75-ar-av-dumheter

  ”Vad tyckte du om dåtidens vänsterrörelse?

  -Det var så uppenbart att folk gjorde sig till idioter, på ren vilja. De sade precis vad som helst. Lennart Hellsing sade en gång att han inte begrep varför hans vänner inom vänstern hyllade massmördare.”

  Ingenting har således förändrats. Socialister och kommunister inom t.ex. V, AFA, NMR och S hyllar fortfarande massmördare.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s