KALMAR KOMMUNS SANSLÖSA HYRESAVTAL

Östrans journalist Ulf Carlsson är kalmarregionens bästa journalist. Nu har han grävt i socialförvaltningens alla hyresavtal för fastigheter som använts till ensamkommande ungdomar och hittat minst sagt sanslösa hyresavtal. Avtal som innebär stora kostnader, trots att lokalerna inte längre använts av socialförvaltningen men avtalen är skrivna på så många år, i några fall ända till 2025.

Jag protesterade i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige när Kolbodagården köptes in till ett överpris på 7,9 miljoner kronor, sedan utfördes reparationer för minst lika mycket under 2016 -2017. Idag används inte fastigheten, utan den står tom till en hyreskostnad på 175 233 kronor/månad eller 2,1 miljoner kronor per år för socialförvaltningen.

Nu är det inte den enda fastigheten som socialförvaltningen skrivit hyresavtal på. Här kommer ytterligare tre exempel.

”Boendet Horisont, med fastighetsägare Rikshem, kostar 987 000 kronor om året för 802 kvadratmeter. Kontraktet går ut den 31 mars 2025. Från i år till kontraktstidens utgång kommer lokalen att kosta 6,1 miljoner.”

”Boendet Torpet ägs också av Rikshem. Det kostar 950 000 kronor om året för 1 132 kvadratmeter. Kontraktet gäller till 30 april 2021. Den kommer att kosta 2,2 miljoner.”

”På Skeppsbron hyrs 465 kvadratmeter för 744 000 kronor av LW-fastigheter. Kontraktet gäller till 30 juni 2025. Den kostar 4,8 miljoner till kontraktstidens utgång.”

Tillsammans innebär det en hyreskostnad på ca 4,8 miljoner kronor per år för lokaler som inte används.

Till detta skall även inköpen av de så kallade Attefallshusen till den tänkta ”flyktingbyn” i Påryd också räknas in. Även i detta fall protesterade jag i såväl kommunstyrelsen som i kommunfullmäktige. Jag hjälpte dessutom de boende i Påryd med att överklaga kommunens detaljplan för ”flyktingbyn”.

De 5 attefallshusen köptes in för 1 950 000 kronor men efter överklagan av detaljplanen så kom aldrig husen på plats i Påryd. Istället så såldes de för ungefär halva inköpspriset till en privatperson. Med andra ord en förlust för Kalmar kommun på ca en miljon kronor. Huruvida Kalmar kommun fick betala en hyra till sågverket i Tvärskog för att Attefallshusen fick stå på deras mark under ca två år har jag ingen kännedom om men det skulle inte förvåna mig.

Att man skriver så långa hyresavtal som ända till 2025 på lokaler som man borde förstått vara en tillfällig lösning under 2-3 år tyder på en stor inkompetens hos de ansvariga på socialförvaltningen. Jag tänker i första hand på förvaltningschefen Cecilia Frid och socialnämndens ordförande Roger Holmberg.

Roger Holmberg har nu visat sin inkompetens ännu en gång. Hur länge skall kommunalrådet Johan Persson hålla Roger Holmberg om ryggen? Det är dags att entlediga Roger Holmberg från hans politiska uppdrag.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/socialen-tvingas-betala-175-000-i-manaden-for-tom-kolbodagard/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/betalar-nastan-5-miljoner-for-lokaler-som-inte-anvands/

EU-VALET

 Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.

Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.

Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll! 

(Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

 

22 reaktioner på ”KALMAR KOMMUNS SANSLÖSA HYRESAVTAL

 1. Brat 2019-05-10 / 18:00

  Ett tips är att kolla på Josefsson på SVT Play från i onsdags där man gjorde ett reportage om Bergsjön för 20 år sedan. Redan då insåg man att landet är kört!

  Gilla

 2. Sven 2019-05-10 / 17:28

  Jag trodde smålänningar var snåla och försiktiga med pengar. Kalmarbor kanske inte är smålänningar?

  Gilla

  • Muhammed 2019-05-10 / 19:10

   De är fruktansvärt snåla – men inte med andras pengar.

   Gillad av 1 person

 3. Gunnar Karlsson 2019-05-10 / 16:57

  Off topic.

  Jag tittar numera mycket sällan på TV, det skall vara något mycket speciellt innan jag gör det, däremot försöker jag via nätet hänga med vad som visas och läser gärna recensioner av de indoktrineringsprogram som SVT & TV4 spyr ur sig.

  Idag hittade jag en sådan där härlig recension av programmet Josefsson som sändes igår, i detta fall ett mycket gammalt reportage av Janne Josefsson, en av de få riktiga journalisterna som finns kvar.

  Njut av recensionen och missa inte de giftiga kommentarerna.

  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/05/jag-vantar.html

  För de som vill se originalreportaget så finns länken nedan.

  https://www.svtplay.se/video/22127610/josefsson/josefsson-sasong-1-tunneln

  //Gunnar

  Gilla

 4. turrim 2019-05-10 / 15:19

  Vi ser nu ser facit på hyresavtal i Kalmar som du kritiserade som då talandes som legalt ombud för SD i kommunen när de skulle skrivas på. Nyfiken undrar vad MBJ sa om din kritik just då? Fick du stöd? Säger han i dag: Vad var det ”vi” sa och är stolt över dig? Eller var och är han irriterad över din korrekta kritik, men som kanske innebar kritik från de partier som ska skämmas? Skönare för MBJ om det är lugnt i Kalmar!

  Jag undrar också vad MBJ säger nu när Säpo börjat ta in imamer. Du var ju som vanligt ute i framkanten på kritik. Är han glad nu när det visar sig att du hade rätt?

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2019-05-10 / 17:15

   SÄPO hade sannolikt aldrig rört imamerna, om det inte varit för att utländsk makt velat hjälpa Sverige genom att åberopa internationell lag om utlämning av brottslingar.

   När kvarnarna malt, så kommer ett (ev hemligt) domslut, som överklagas, som överklagas, som överklagas. Och frikänns de inte, så hamnar ärendet hos Regeringen, och med de dödshot imamerna för dyra pengar SJÄLV köpt innebär att de inte kommer att utvisas ändå. Det är ju bara skötsamma kristna migranter som verkligen utvisas av petitessanledningar, men även några skötsamma muslimer.

   Så de släpps och är tillbaks till sin moskée efter något år. MED FETA SKADESTÅND! Och alla deras lärjungar är övertygad om att Islam numera styr Sverige,

   Gillad av 1 person

 5. EU 2019-05-10 / 13:05

  Inte undra på att socialförvaltningen är konkursfärdig och måste avskeda personal, men icke förvånande då det gäller Kalmar. Kompetens saknas rakt över!

  Gillad av 1 person

 6. Viveka 2019-05-10 / 11:56

  Denna utveckling är ofattbar! Vad gör det med ett land om man tar emot många flyktingar/invandrare? I Sverige vet vi det! Vilka kostnader! Vilken otrygghet! Vilka orättvisor mot de svenska fattigpensionärerna inte minst! Tack för att du kämpar mot denna utveckling Thoralf!!
  Ja, vad skall man göra? Jag sätter ett kryss på Kristina! Hon kan behöva det!

  Gillad av 3 personer

 7. Spiro 2019-05-10 / 09:46

  Om denna utveckling har Thoralf skrivit om i många år. Nu är vi framme vid stupet, nu är Göteborg också konkursmässigt.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/
  Finanspolitiska rådets skriver i en rapport från 2019.
  ”Samtidigt som Sverige har den högsta sysselsättningsgraden i EU, präglas den svenska arbetsmarknaden av stora skillnader mellan olika grupper. Svårast att få en förankring på arbetsmarknaden har de som saknar gymnasial utbildning och de som är födda utanför Europa. Sysselsättningsgraden för utrikesfödda med förgymnasial utbildning i åldern 25-54 år, visar att sysselsättning mellan åren 2005-2018, aldrig har gått över 50%. Inrikes födda med samma utbildning och ålder, hade 75% sysselsättning! Det är också problematiskt att sysselsättningsgraden i gruppen med förgymnasial varit närmast oförändrad de senaste tio åren och inte visar några tendenser att stiga.”

  Tittar vi sedan på de cirka 50% som har arbete, är det fråga om låtsasjobb som täcks av bidrag från Arbetsförmedlingen. Dessa fakta är skrämmande! Sverige tar emot mängder av invandrare med ingen eller dålig utbildning som aldrig kommer att kunna sysselsättas med ett produktivt arbete.

  Beräkningar vi sett från Ruist, Norges myndigheter, visar att en invandrare i snitt är en belastning för samhället i storleksordningen 5-9 miljoner SEK/invandrare. Då inkluderas ej rättskostnader. Låt säga att Storgöteborg har ca 300 000 bidragsinvandrare, då blir nettokostnaden, enligt Ruist 2700 miljarder kronor.

  Det är en direkt följd av utgifter för invandring och underhåll av de MENA som kommit hit tidigare och nu, är en tickande utgiftsbomb. Fördelen med krisen nu, är att den kommer aldrig att lösas med ökad beskattning. Nu är det prioriteringar som gäller. Bostad? Visst om du har pengar. Behöver du omläggningar av dina bensår? Fixar du lätt själv! Vi kommer att se ett Sverige, vi inte kunnat ana.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2019-05-10 / 11:53

   Du glömde 🙂

   ”Men i grund och botten är utvecklingen positiv. Alla inser att extrema höjningar av skatten inte går att genomföra. Först då kommer folk inse, att det måste bli ett totalstopp för invandring och repatriering av nuvarande bidragstagare. ”

   Då kommer det inte att vara roligt att vara sysslolös kringdrivande somalier eller muslim i uniform längre.

   Det är då det kommer att bli våldsamt.

   Gillad av 2 personer

 8. Tony Ingman 2019-05-10 / 09:21

  Ja du Svensk, det skulle ju bli en enorm vinst med hög invandring, fast dom sa väl inte att det gällde den Svenska befolkningen? För det blev istället så att du kommer tvåa på alla områden,
  sjukvård ,Tandvård, köerna till Bostad, Kö till lediga jobb O s v O s v.,,dessutom plågas
  befolkningen av all den nya brottslighet som följt i den höga invandringens spår men ni
  har ju själva röstat fram dessa individer till makten, ni köpte ju all den propaganda som
  sipprade ur munnen på sju klöverns falska profeter över hur fint o bra det är
  med Mångkultur o Medias Doa körer hjälpte till att sprida denna falska bild.
  ,

  Istället får du glädja dig åt att betala världens högsta bensinskatt där 65 % utgörs av skatt+Moms
  Alltså MOMS ÄVEN PÅ SKATTEN, och för övriga skatter som även dom ligger i absolut
  världstopp,en krona vars värde snart likna den polska Zlotyn före kommunismens fall?
  Så det är ljusa tider som Sverige står inför? jag är ganska säker påatt inom 10 år kommer
  Landet att vara Europas fattiglapp nr !:

  Gillad av 1 person

  • Egon 2019-05-10 / 15:34

   Bra där Tony.
   Moms även på skatten.
   4% röstade på miljöpartiet i valet.
   Dessa 4% styr vårt samhälle idag.
   Tok Greta lallar om panik……
   Jag får panik av hur kortsiktigt politikerna låter sig luras av miljömaffian.
   De som tjänar minst får betala mest.
   Den ekvationen går inte att bestrida.

   Gillad av 2 personer

 9. Bajen666 2019-05-10 / 09:11

  Visst är det uppfriskande med vakna och pålästa journalister…men jag undrar nu om stackarn får problem inom PK-sfären…att få beröm av den så ”hatade” Thoralf kan väl aldrig bli accepterat.?!!

  Att politiker och tjänstemän slänger pengar i sjön i sin ”godhet” är ingen nyhet för oss som är insatta, nu ska bara resten av Kalmar och Sverige också vakna och göra dessa arbetslösa.

  Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2019-05-10 / 09:09

  Är det inte ganska uppenbart att sossarna har bestämt sig för att gå all in med det vinnande och smutsiga koncept man körde i slutskedet inför senaste riksdagsvalet. Då satsade man desperat på en miljon riktade sms-meddelande och dörrknackning i förorterna med direkta lögner och skräckpropaganda om vad som skulle hända folket där om alliansen fick makten tillsammans med sd. Bidragen skulle dras in och alla utlänningar kastas ur landet!! Lögner man senare motvilligt tvingades erkänna.
  Valanalysen visar ju också på en remarkabel svängning i opinionen sista veckan innan valet.
  Nu kör man en favorit i repris och har i stort sett bara ett enda budskap inför EU-valet: Europas snara undergång om de ”högerextrema” (i realiteten alla som står till höger om de själva) får makten.
  Så fruktansvärt ovärdigt ett statsbärande parti. Att inte folk ser igenom detta simpla och övertydliga bedrägeri från ett alltmer desperat och maktgalet gammelparti.

  Men man blir väl som man umgås. Sossarna tycks nu helt anammat valboskapen muslimernas manual där i princip allt är tillåtet så länge det gynnar Allah (partiet). Där ingår som bekant inte minst lögnen som vapen.
  Fy fa´n vad vidrigt det forna arbetarpartiet har blivit. Per Albin torde vrida sig i sin grav av vånda och avsky inför dagens arvtagare.

  Gillad av 2 personer

 11. Roland Salomonsson 2019-05-10 / 08:56

  Räkna med att S internt har gått ut med hemliga uppgifter om att hålla massor av lokaler i beredskap för direktinflygande ekonomiska invandrare i enlighet med s k Gobal Compact, avsedd för muslims migration. De som kommer den vägen, d v s enbart muslimer, är genom Global Compact för sig och alla sina efterkommande garanterad full försörjning på högsta standard i evighet – det finns inga tidsgränser angivna och heller inga regler om SKYLDIGHETER.

  Att direkflygningarna inte startat på allvar – de har dock i hemlighet testats, och kallades då ”kvotflyktingar” – beror förståss på EU-valet. Men inom ett halvår efter valet, så drar EU-kansliet igång projektet – var så säker. Parlamentet är fört bakom ljuset, liksom vad gäller Frontex, som ger sken av att skydda yttre gränserna, men vars uppdrag från EU-kansliet är att ÖKA massinvandringen. Notera att migranterna kommer att anlända utan någon bakgrundskontroll, utan att säkert vara identifierade och har ”rätt” (enligt Compact) till all positiv särbehandling före den inhemska befolkningen direkt en tå är innanför ett EU-lands gräns.
  EU verkar ge uppdraget att rekrytera migranter till Islams olika organisationer – och Muslimska Brödraskapet har varit en viktig partner då Compact-texten skrevs. Andan är densamma i texten, som när Kairodeklarationen författades – d v s ALL rätt innehas av muslimska MÄN, muslimska kvinnor har ”viss” rätt före övriga, medan icke muslimer är helt utan rätt.
  Och snart kommer ett feministiskt FN-dokument om kvinnors mänskliga rätt författad av samma kretsar där bara vänsterregimer och Islam är representerad?

  Gillad av 2 personer

 12. Thor 2019-05-10 / 07:56

  Det blir afs. Har beställt valsedlar 😉

  Gillad av 1 person

 13. Bo Adolfsson 2019-05-10 / 07:37

  Det skulle ju vara en stor ekonomisk vinst med invandring sades det för bara ett par år sedan.
  Nu ylar Federley, Fritzon och Löfven högt över att andra länder inte vill ta sitt ANSVAR och att det skall kosta om de inte tar emot invandrare.
  Varför skall det kosta om det är en stor vinst?
  Här har ju sd öppet mål! Logos mot patos!

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s