VALFÖRRÄTTARNA GJORDE FEL

Idag fick jag information från en väljare att det varit problem i förtidsröstningslokalen i Löttorp på Öland. Valförrättarna gjorde helt enkelt fel under första dagen när man kunde förtidsrösta. Valförrättarna stoppade inte med röstkortet i det kuvert som skall innehålla valsedelskuvertet och röstkortet. Utan de röstande fick ta med röstkortet hem efter att de röstat. Alla som röstade första dagen har nu kontaktats och fått rösta om eller skall få rösta om.

Efter att jag fick informationen besökte jag vallokalen för att jag skulle få beskrivet för mig vad som gått fel och hur de gått till väga med de som röstat om, då det fanns frågetecken om hur det gått till. Kan väl säga att valförrättarna var måttligt förtjusta över mina frågor eller helt ovilliga att svara. De var med andra ord inte så speciellt trevliga, utan hänvisade till valnämndens ordförande.

Jag ringde upp honom och vi hade ett bra samtal där han förklarade att man kontaktat länsstyrelsen och rådfrågad dem hur de skulle gå till väga. Den valförrättare som hade ansvaret första dagen var entledigad från att sköta dessa uppgifter.

När man ändå får klart för sig hur förtidsröstningen fungerar blir jag ändå bekymrad. Den är inte hundraprocentigt säker.

Jag rekommenderar alla att rösta på valdagen. Kom ihåg att även om du förtidsröstat kan du rösta på valdagen. Då makuleras din förtidsröstning.

 

Utfrågningen av toppkandidater fortsatte idag.

Jag upplevde det som att Alice Bah Kunhke inte var med på banan i utfrågningen. Både när det gällde skärpt terroristlagstiftning och i synnerhet hur man skall ersätta kärnkraft, kolkraft och gaskraft och ersätta det med vind och sol. Synd att programledarna inte pressade henne hårdare på den punkten. Men det är klart att då hade det blivit riktigt pinsamt för Alice Bah Kunhke. Det var SVT inte det minsta intresserad av.

Hur många eller hur stor andel av TV-tittarna förstod att hon blev bortgjord. Jag tror tyvärr att det bara var en väldigt liten andel. De flesta tror säkert på hennes och Miljöpartiets sagor om vindkraft och solkraft, förnyelsebar energi.

Peter Lundgren gjorde som vanligt en stark insats men det finns ändå ingen anledning att kryssa Peter då han toppar listan. Kryssa Kristina Winberg! Hon behöver kryssen mycket mer.

 

19 reaktioner på ”VALFÖRRÄTTARNA GJORDE FEL

 1. messkalle 2019-05-18 / 04:51

  Vi förtidsröstade. Röstkortet stoppades korrekt med valsedelns kuvert i ett ytterkuvert.
  Men den andra delen av röstkortet tog de hand om.
  Kan jag bara med hjälp av identitetshandling få omrösta i min vallokal den 26 maj?
  Det är fel när TV4 inte visar Afs reklamfilm!

  Gilla

 2. Bea 2019-05-17 / 12:29

  Kalmar- och Ölandsfolk har en jävla attityd!

  Gilla

 3. Arne Groningsson 2019-05-17 / 08:30

  Sossarna var ju inne på rätt väg under en tid, när man sorterade bort kvinnor, som inte borde fortplanta sig av olika själ.
  När man upptäckte att det var uteslutande ”vänsterblivna” som drabbades, upphörde verksamheten.

  Idag borde det vara aktuellt att införa en hälsokontroll på ”gamlingar”, där man sållar bort dessa, som inte är vid ”sina sinnes fulla bruk”, att rösta.

  Då får man bort de ”fifflande hjäpsamma” sossepacket!

  Gilla

 4. Linden 2019-05-17 / 07:43

  Klanerna är inblandade i utpressning, pengatvätt, prostitution, människo- vapen- och drogsmuggling och opererar i princip helt utan straff. Medlemmarna uppgår till tusentals individer och kontrollerar stora delar av tyska städer.
  https://detgodasamhallet.com/2019/05/17/lars-hassler-tysk-polis-attackerar-svensk-polis-saknar-vapen/comment-page-1/#comments

  Råder inte samma förhållande i Sverige?
  När ska vår feministiska sjuklöver inse att de håller på att tappa greppet?
  Ska man rå på klanerna krävs extraordinära åtgärder
  Det är drabbar inte hederligt folk. Idag råder motsatsen det är bara pursvensken som sätts åt, T.o.m. om när vi yttrar vårt missnöje. Vi har förminskats till kuvade skattebetalande arbetshjon.

  Gilla

 5. W 2019-05-17 / 06:37

  Sedan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sedan några månader tillbaka antagit en mer SD-lik retorik kring samhällets problem, och i synnerhet migrationen samt dess konsekvenser, har partiet gått upp kraftigt i opinionen.
  https://samnytt.se/kd-gor-gemensam-sak-med-s-forordar-sanktioner-for-eu-lander-som-vagrar-ta-emot-migranter/
  Vi som pålästa har genomskådat retoriken från början. Är man för global compact
  är man för fri invandring,
  Nu har KD gjort gemensam sak med S och vill straffa de länder som inte böjer sig och släpper in muslimerna.
  Tala om falskspel.

  Gilla

 6. Åke Nordlöf 2019-05-17 / 06:37

  Självklart AfS för mig

  Gilla

 7. Bajen666 2019-05-17 / 06:15

  Nu tycker jag det börjar bli riktigt konstigt här, själv ska du rösta på det enda seriösa alternativet AfS men i samma andetag uppmanar du folk (förvirrade Sverigedemokrater) att rösta på Kristina Winberg SVERIGEDEMOKRATERNA jag får inte ihop det.

  Är folk så hjärntvättade och vilsna att SD fortfarande är ett alternativ så borde dessa talas till rätta med fakta om hur det verkligen fungerar med mobbing och uteslutningar samt ändrad politik i fråga efter fråga.

  Hade inte AfS funnits så skulle jag stannat hemma och låtit bli att rösta, inte hade jag röstat på Kristina Winberg bara för att hon är bra och en kompetent politiker för till syvende och sist är det en röst på SD.

  Är jag helt ute och reser eller hur tänker du.?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-17 / 08:27

   Det finns väldigt många väljare som håller fast vid SD och inte kommer rösta på AfS. Jag försöker få dem att kryssa Kristina Winberg och därmed ge SD:s partiledning en spark där bak! Vilken nesa det skulle vara för SD:s partiledning om Kristina skulle kryssa sig förbi de utsedda toppkandidaterna.

   Jag hoppas att du läser mina blogginlägg där jag skrivit nedanstående ett antal gånger.

   EU-VALET

   Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

   Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

   I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.
   Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.
   Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll!

   (Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

   Gillad av 1 person

 8. stefan a. 2019-05-17 / 05:44

  De är klart att man inte vill pressa den forna kollegan, de kanske t.o.m. umgås privat, vad vet jag, nej få märkte nog att Bah K. blev bortgjord, svårt med de enorma ordkaskader som väller ur henne….

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2019-05-16 / 22:39

  Jag kommer att rösta på AfS på valdagen. Ryktet gör gällande att det uppehåller sig en kommunist i den vallokal där jag kan förtidsrösta. En kommunist i en vallokal är demokratiskt bekymmersamt. Till alla som tänker rösta på SD har jag en liten fråga.

  Känns det bra att rösta på ett parti som kommer att ingå i en grupp, som leds av en muslim – som dessutom vill öka invandringen till Europa?

  För mig är det helt uteslutet.

  Syed Kamall
  https://en.wikipedia.org/wiki/Syed_Kamall

  Gilla

 10. hasp 2019-05-16 / 21:02

  Kan man deklarera elektroniskt så borde man rimligen kunna rösta elektroniskt.
  Det förekommer väl i andra länder.
  Då slipper vi dessutom politiska aktivister och gråsossar som valförrättare.

  Ett minimum är en valsedel för alla partier så slipper vi fusket med otillgängliga/bortplockade valsedlar.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-16 / 21:30

   personligen tror jag inte röstning via datorn. Då blir det fusk och valpåverkan.

   Då kommer mängder av socialdemokrater sitta hemma hos många äldre och ”hjälpa” dem att rösta.

   Gillad av 3 personer

 11. molle3 2019-05-16 / 20:43

  Bor det bara vänsterextrema på norra öland?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s