OLLE NYMANS KORSTÅG FÖR ASTRID LINDGREN

Astrid
Staty på Stortorget i Vimmerby.     Foto Thoralf Alfsson

Olle Nyman, VD för Saltkråkan AB som är barnbarn till Astrid Lindgren fortsätter med sitt korståg mot de som citerar Astrid Lindgren eller kopplar samman Astrid Lindgrens böcker med Sverige som det en gång i tiden var, genom att värna vårt land. Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna har tidigare blivit utsatta för Olle Nymans påhopp, som ofta sker gärna med hjälp av Expressen och pk-media.

Jag blev själv utsatt för detta under 2017. Läs mitt blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/04/05/11432947-saltkrakan-ab/

I min bok så kommer Olle Nyman och Saltkråkan AB få ett eget kapitel. Det är redan skrivet men jag kanske måste revidera det lite efter hans nya angrepp.

I förra veckan var AfS och Gustav Kasselstrand och hade torgmöte i Vimmerby och givetvis så pratade Gustav om Astrid Lindgren. Hon står ju till och med som staty på Stortorget i Vimmerby. Vips så var Olle Nyman ute i media med sina anklagelser i sitt korståg mot nationalkonservativa politiker. Gustav Kasselstrand svarar dock väldigt bra på angreppen.

https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/40858/kasselstrand-ar-det-nagon-som-gor-politik-av-detta-ar-det-astrids-barnbarn/

Vad Astrid Lindgren ansett om dagens situation i samhället med skjutningar, våldtäkter, kris inom välfärden och alla fattigpensionärer kan ingen vet idag, inte ens Olle Nyman. En sak kan vi dock vara säkra på. Astrid Lindgren hade haft en åsikt som hon sannolikt också luftat offentligt.

Vi lever i ett fritt land med åsikts och yttrandefrihet. Åtminstone finns det de som påstår det. Det står varje människa fritt att tolka Astrid Lindgrens böcker och citera från dem. Var och en har också rätt att recensera en författare och både tala och skriva om detta offentligt.

Det tycks VD Olle Nyman ha svårt att acceptera. Ett bra exempel på hur den osynliga åsiktskorridoren begränsar yttrandefriheten i Sverige, där pk-media är en viktig budbärare .

27 reaktioner på ”OLLE NYMANS KORSTÅG FÖR ASTRID LINDGREN

 1. W 2019-05-17 / 16:50

  https://www.nyatider.nu/almhults-kommun-raknade-fel-pa-42-miljoner-i-skolbudgeten-helt-tagna-pa-sangen/
  Älmhults kommun styrs av Alliansen och ordförande för utbildningsnämnden är Gustav Mårtensson (C), som säger till Smålänningen att ”Man har inte haft full koll på intäkter och kostnader”. När tidningen frågar honom vems fel det är att kommunen nu ser ut att göra ett underskott på hela 42 miljoner så svarar Mårtenssson att “det är ingen större poäng i att fundera över det. […] Men det gäller att tänka lite framåt också, så vi inte gör samma misstag igen”.

  I sina prognoser har man framförallt missat tre faktorer inom skolan:

  Statsbidragen har minskat med 15 miljoner
  2018 års personalökning inom skolan belastar 2019 med hela 20 miljoner kronor
  88 ”överåriga elever” går på gymnasiet till en kostnad om 10 miljoner kronor

  Hur många fler kommuner sitter i samma sits?

  Gilla

  • stefan a. 2019-05-18 / 03:42

   Alla glesbygdskommuner som massinvandringen skulle ”rädda” enligt en enig media….

   Gillad av 1 person

   • Thor 2019-05-18 / 12:59

    Inte bara glesbygd. Nu rapporteras att Lund behöver spara 250 miljoner.

    Gillad av 1 person

 2. Amanda 2019-05-17 / 16:13

  Thoralf, du har varit med i matchen länge och jag har en fråga till dig.

  Junilistan startades samma år som Europaparlamentets valet år 2004. På ca ett halvår från det att partiet startats så fick man nästan 15% av rösterna. Hur var det möjligt att på så kort tid få så många röster?

  Jag tror tyvärr inte Afs lär komma upp i ens 50 000 röster.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-17 / 17:05

   Junilistan och Nils Lundgren fick draghjälp av media.

   Jag är övertygad om att AfS får mer än 50 000 röster!

   Gillad av 1 person

 3. Hacke 2019-05-17 / 15:52

  OT.
  ”Svenska mediers bevakning av klimatfrågan ökade med 38 procent 2018, jämfört med året innan. Mest rapporterade Dagens Nyheter”…”Klimatfrågan var totalt det andra största nyhetsämnet under året, efter riksdagsvalet.”
  Förvånad, någon?
  Tänk då på siffrorna hittills i år och då inte minst ”oberoende och sakliga” public service´s groteska kampanjande och valspurt inför till EU-valet!
  https://www.journalisten.se/nyheter/ny-rapport-klimatrapporteringen-okade-2018

  Gillad av 1 person

 4. Spiro 2019-05-17 / 14:06

  http://www.friatider.se/tv4-stoppar-afs-reklam-den-st-rsta-p-verkansoperationen-i-det-h-r-valet
  TV4 har också vägrat kommentera varför man förbjuder Alternativ för Sverige att annonsera.

  – TV4 utgör ett hot mot yttrandefriheten och demokratin. Den största påverkansoperationen i det här valet kommer från TV4. De är den enda kanal i Sverige som får sända politisk reklam, och nu förbjuder de reklam från det enda parti som driver frågan om EU-utträde. Det finns en stor grupp EU-motståndare i Sverige – en grupp som TV4 inte vill att vi som parti ska nå ut till. Det är klart att detta påverkar valresultatet på ett avgörande sätt, säger partiledaren Gustav Kasselstrand.

  Enligt partiet bryter beslutet mot TV4:s egna regler som säger:

  ”I samband med valet till Europaparlamentet 2019 gäller för åsiktsannonsering och period om 3 veckor innan valet att alla politiska partier erbjuds samma annonseringsvillkor.”

  Gillad av 3 personer

  • Johan Nilsson 2019-05-17 / 17:00

   Så där, har nu sagt upp mitt C More-abonnemang. TV4 ska inte ha en krona till från mig.

   Gillad av 1 person

  • C Andersson 2019-05-17 / 17:17

   Varför inte en anmälan till granskningsnämnden? Granskning av TV4:s verksamhet ingår i deras uppdrag såvitt jag känner till. En anmälan leder knappast till något. Förutom att det kan leda till lite uppmärksamhet.

   Gilla

 5. Laglydig 2019-05-17 / 13:35

  Tja, i dagens Sverige hade lilla Ida knappast behövt oroa sig för att bli upphissad i någon flaggstång (finns snart inga kvar), men däremot att bli gruppvåldtagen av ett gäng pedofiler som är här för att sprida fredens religion.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-05-17 / 14:35

   Folk skäms snart för att hissa den svenska flaggan. De kan ju bli anklagade för att vara rasister!

   Gillad av 4 personer

 6. sanningssägare 2019-05-17 / 12:30

  Olle Nyman vet att hans mormor var antifacist så varför skulle han inte ge uttryck för det.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-17 / 14:33

   Han kan få det jäkligt jobbigt om han skall hoppa på alla som kopplar samman Astrid Lindgren med en egen åsikt! Jag önskar Olle Nyman lycka till. Han ger bara publicitet till de som citerar Astrid Lindgren.

   Gilla

  • Thor 2019-05-17 / 15:00

   Du verkar obildad som inte kan stava till fascist om det nu var det du var ute efter.

   Gilla

   • Staffan Sundqvist 2019-05-17 / 15:32

    Och du verkar vara en besserwisser som ger dig på de som inte skriver prickfritt. Skäms du inte? Du kanske rent av gillar lyteskomik?

    Gilla

 7. messkalle 2019-05-17 / 11:40

  Oaktat vem som ska tillskruvas citatet är det aktuellt.
  ”När människor med makt, slutar lyssna på folket. Då är det dags att byta ut dem.”
  Vi har gjort vår plikt och Vi kräver vår rätt.

  Gillad av 5 personer

  • C Andersson 2019-05-17 / 13:42

   Vet du inte vem du citerar kan du alltid skriva Facebook.

   Gilla

 8. C Andersson 2019-05-17 / 11:11

  ‘Det står varje människa fritt att tolka Astrid Lindgrens böcker och citera från dem’

  Att tolka eller recencera är alltid okej. Likaså att citera så länge man håller sig till ‘sedvanlig citaträtt’..Det är till exempel tillåtet att citera äldre upplagor av böcker eller tidigare versioner av ändrade nätsidor.

  En god idé kan vara att citera verkställande direktörer som Olle Nyman. Nu när det ska bli förbjudet att länka.

  Gilla

 9. Staffan Sundqvist 2019-05-17 / 10:28

  Olle Nyman är en publicitetskåt fjant, inget annat. Han är beredd att göra precis vad som helst för att få visa upp sitt fula (jodå) falska flin i media. En linslus av Guds nåde. Om han sen tjänar några kronor på att vara politiskt korrekt så gör ju det inte saken sämre för Olle. Men, en fjant är och förblir han.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-05-17 / 13:55

   Är han inte rädd för att framstå som skinnskalle – eller var han möjligen inte med på den tiden? Någon borde upplysa honom innan något annat kommer tillbaka till honom …

   Jag växte upp med Pippi Långstrump och formades av hennes styrka (inombords) och rättrådighet. Hon var egentligen en föregångsfigur för flickor som vågade stå på sig och gå egna vägar. Utan att därför bli någon konstig feminist! … Flickor kan också, kvinnor kan också! Och det är vi stolta över utan att se ner på eller trycka ner våra vänner pojkarna/männen. Inget fjams eller trams där inte!

   Gillad av 4 personer

 10. Spiro 2019-05-17 / 09:46

  EU ger Sverige miljardbelopp i bidrag för migrant- och flyktingmottagandet. Men efter svenska budgetmissar och förseningar har bara en bråkdel kunnat användas.

  DN kan nu avslöja att EU-kommissionen i ett skarpt formulerat brev till regeringen hotar med att dra tillbaka upp till en miljard kronor.

  Miss på miss på miss…
  Samtidigt ser vi vad våra skattekronor används till av EU byråkraterna.

  Gillad av 5 personer

  • Staffan Sundqvist 2019-05-17 / 10:39

   Jodå, en del av pengarna går åt till att bekosta Jean-Claude Junckers supande. Ingen kan förneka att den mannen är ett fullt utvecklat fyllo.Att sen folk försvarar honom med att ”han har ischias” är bara rent, oförfalskat och högoktanigt skitsnack. Han är alkis, så var det med den saken. Hade jag eller vem som helst som inte är politiker eller kändis i PK-svängen burit sig åt som den mannen gjort offentligt vid otaliga tillfällen, då hade man fått avsked på grått papper. Sen hade man kunnat gasta om ischias i alla upptänkliga tonarter. Boris Jeltsin i all ära, den gode Boris hade blivit ett perfekt radarpar ihop med Juncker. Visst är det trevligt att veta var våra skattepengar går? Och sen som grädde på moset tycker Liberalerna att vi ska betala högre medlemsavgift till EU. Blir man galen eller???

   Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-05-17 / 10:43

   Här måste utkrävas konkret ansvar. Bollen ligger på straffpunkten. Vilket parti törs skjuta?

   Gillad av 1 person

 11. Bajen666 2019-05-17 / 08:12

  Håller med Gustav mycket tramsigt och rent av löjligt av Olle, inte många som kan prata omkull den killen all heder ska han även ha att han inte viker sig när PK-stollar kör med halmgubbar.

  Gillad av 3 personer

 12. Anonym 2019-05-17 / 08:08

  Olle Nyman får således betraktas som vänsterliberal oikofob.
  Vilket avspeglas i min konsumentmakt.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s