PROFETEN ÄR NAKEN

Sverige håller på att bli fullständigt tokigt. Exemplen blir bara fler och fler för varje dag som går. I synnerhet när det gäller klimatalarmismen. Greta uppmanar nu alla vuxna att strejka den 27 september och media hänger på. Samtidigt publiceras en bild där Greta bär en t-shirt med texten ”Antifascist All stars”. Men jag tror knappast att den politiskt korrekta median kommer lyfta fram det och den politisk innebörden.

Istället så kallar Aftonbladet in en arbetsrättsexpert på strejkfrågor som ger klartecken till att strejka den 27 september och att det inte bryter mot några lagar.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/b5eQvg/greta-uppmanar-vuxna-att-strejka

Den socialdemokratiska ledamoten i Tro och solidaritet och diakonen Anna Ardin upphöjer Greta till profet, dessutom i Kyrkans tidning. Med tanke på Anna Ardins utspel den senaste veckan så kan jag inte annat än fundera på om det står rätt till där uppe i hjärnkontoret hos henne.

https://www.kyrkanstidning.se/debatt/greta-thunberg-bar-ett-budskap-fran-gud

Anna Ardins tweet om Brevik på årsdagen av dåden i Norge är nog något av det värsta jag läst. Människan kan inte vara frisk.

https://petterssonsblogg.se/2019/07/22/sosse-tweet/

Myndigheten SMHI gick nyligen ut med varningar om extremt höga temperaturer men bara några timmar senare så drog man tillbaka varningarna. En som uppmärksammade det hela var ledarskribenten Vidar Andersson i Norrköping som skrev följande.

”Häromdagen gick den statliga myndigheten SMHI ut i pressen och varnade för att det skulle bli 37 grader varmt i Hudiksvall. Några timmar senare kom staten via SMHI med ett kontrabesked. Invånarna i Glada Hudik skulle få nöja sig med 19 grader; en nätt liten nedskrivning med 18 grader.

Min avsikt här är inte att diskutera väderprognosers tillförlitlighet. Det jag är ute efter är istället det alltmer hysteriska väderklimatet som nu även statliga myndigheter spelar med i. Hur gick det till när SMHI bestämde sig för att kabla ut nyheten om 37 grader i Hudik? Det skulle jag vilja veta.”

https://www.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/37-grader-tar-pa-statens-fortroende/?blog=2518025&entry=9970936

SMHI har mer och mer utvecklats till klimatalarmistisk myndighet, en sensationsmyndighet.

Finns det inte en enda journalist i det här landet som vågar gå emot den politiska korrektheten och tala om att kejsaren är naken.

Jag hör fler och fler människor som tappat tilltron till svenska politiker, till svenska myndigheter, till det svenska rättssystemet, till välfärdssystemen och till pensionssystemet. Som undrar om alla tappat förståndet och i synnerhet landets public service företag som skall vara objektiva. När skattepengarna kommer in så går tydligen vettet och förståndet ut.

Det senaste exemplet kommer från den stora orienteringstävlingen O-ringen.

”Den här veckan pågår O-ringen i Östergötland. Idrottsevenemanget är världens största orienteringstävling och lockar varje år upp mot 20 000 deltagare i åldrarna 5–95 år från ett 40-tal olika länder. Men den kulturella och etniska mångfalden lyser med sin frånvaro bland de aktiva från Sverige.”

En politiskt korrekt journalist beklagar sig över den kulturella och etniska mångfalden trots att tävlingen har deltagare från 40 länder. Jag tar mig för pannan!

Inte undra på att Danmarks tidigare statsminister Fogh Rasmussen säger att svenskarna blivit helt galna av politisk korrekthet.

Jag skäms som svensk!

Rasmussen

Den som inte har sett om sitt hus kommer få det väldigt besvärligt i framtiden och i synnerhet när man når pensionsåldern. Men som många konstaterar, det svenska folket har röstat fram dessa politiker och då får svenska folket skylla sig själva.

Idag tycks allting kretsa kring klimatalarmismen. Till och med den svenska börsen har börjat styras av klimatalarmisterna och hållbarhetsåsikter. Jag pratar och har kontakt med svenskar som lever i andra länder ute i världen tack vare min blogg. De bekräftar min bild att klimatfrågan är en ickefråga i många länder eller har en ganska låg profil. Men i Sverige överskuggar klimatalarmismen allt!

Klimatkris och klimatnödläge påstår vissa personer och i synnerhet miljöpartister men ingen kan säga vad denna klimatkris består av i Sverige. Att det blir 30 grader varmt under några sommardagar? Jag minns en pingsthelg på Öland när jag var ca 10 år gammal, då var det också 30 grader varmt men då pratade man istället om att jorden var på väg mot en ny istid. Tänk så det kan förändras trots att vetenskapen går framåt och vi blir bättre och bättre utbildade men uppenbarligen dummare och dummare när vi litar på allt som skrivs på sociala medier. När människor litar mer på Greta än en Sveriges mest meriterade professor i meteorologi, Lennart Bengtsson. Han får inte ens komma till tals i svensk media, utan svensk media försöker istället baktala honom för att han varit kritisk mot massinvandringen.

Det är Sverige i ett nötskal. SVT och SR ägnar sig åt att mobba ut experter/professorer som inte har politiskt korrekta åsikter. 

IMG_3002[1]

Jag har precis läst Lennart Bengtssons nya bok ”Vad händer med klimatet?” En balanserad bok som försöker lyfta fram det viktigaste aspekterna och vare sig gå klimatalarmisternas ärenden eller framstå som en klimatförnekare, som många politiskt korrekt gärna vill stämpla Lennart Bengtsson. Jag tänkte citera slutorden i boken vilka jag tycker sammanfattar dagens läge på ett bra sätt.

 

”I flera avseenden har här det svenska samhällets insatser varit förnuftiga, alltifrån utvecklingen av kakelugnar på 1700-talet, över utbyggnaden av vattenkraft, kärnkraft och kommunala värmecentraler till välisolerade bostäder och installation av värmepumpar. Men många felbeslut har också tagits i en hast av beslutsstressade politiker. Etanol, dieselbilar och ljusrörslampor är exempel på förhastade och ogenomtänkta beslut.

Energiprojekt tycks fungera bättre om de överlåts till ingenjörer och andra tekniska och vetenskapliga experter. Vad som behövs inom klimatpolitiken är med andra ord sunt förnuft och långsiktighet – inte politiskt bravado.

Avslutningsvis anser jag ändå att trots alla svårigheter och besvärliga utmaningar är det två omständigheter som gör att man ändå kan se hoppfullt på situationen.

Det första är att temperaturen stiger förhållandevis långsamt, och allt tyder på att ökningen ligger i den lägre delen av IPCC:s temperaturintervall. Det andra är att jordens energisystem befinner sig i en definitiv och omfattande omvandlingsprocess, där förnybar energi är på väg att ersätta den fossila energin samtidigt som den fossila energin utnyttjas alltmer effektivt. Vi har också anledning att tro att nya och säkrare former av kärnkraft kommer att finnas mot mitten av innevarande sekel. Med andra ord: det finns ingen anledning till framtidsdystopi.”

Jag tycker alla som uttalar sig bombsäkert om klimatförändringarna skall läsa på i ämnet. Jag rekommenderar att läsa följande böcker.

Klimatkarusellen, Elsa Widding

Vad händer med klimatet, Lennart Bengtsson, professor i dynamisk meteorologi

Falskt alarm, Gösta Pettersson, professor biokemi (finns som gratis pdf)

http://falsktalarm.se/

Solen driver vårt klimat, Tege Tornvall

Jag har läst dem alla och jag skulle aldrig får mig att uttala mig tvärsäkert om orsakerna till klimatförändringarna. Eller påstå att det finns någon konsensus om orsakerna till klimatförändringarna.

Profeten är naken men än så länge vågar ingen inflytelserik person uttrycka det.

PS

Läs gärna sedan Karl-Olof Arnstbergs essä som uppföljning. Då ökar förståelsen för hur landet blivit så tokigt!

https://juliacaesar.blog/2019/07/26/karl-olov-arnstberg-ni-som-anser-att-vi-kattare-bor-skammas-ge-mig-argumenten-tack/

 

 

 

43 reaktioner på ”PROFETEN ÄR NAKEN

 1. Spiro 2019-07-29 / 20:52

  ”Anna Ardins tweet om Brevik på årsdagen av dåden i Norge är nog något av det värsta jag läst. Människan kan inte vara frisk.”

  Var det inte Ardin som kröp i säng med Assange och sedan anmälde honom för våldtäkt? Där var hans framgång till ända..kostsammare snedsprång lär väl vara svårt att uppbringa.

  Kanske ska kända personer passa sig för att komma till Sverige, att komma i klorna på svenska rättsväsendet och inte vara muslim är ingen sinekur.

  Gilla

 2. Onkel Björn 2019-07-28 / 14:04

  Jag kan egentligen inte förstå allt hat som sprids mot Greta. Själv så varken känner jag eller har träffat henne eller någon av hennes familj. Är inte heller någon fan till mamman.

  Men är det inte bra att hon jobbar för något hon tror på. Att det hela har fått sådana proportioner är ju inte hennes förtjänst. Hon har blivit en bricka i spelet. Utan ledande politikers och pk finansmäns stöd hade hon nog aldrig blivit uppmärksammad överhuvudtaget utan kanske fortfarande suttit utanför riksdagshuset som en lika okänd protestant som alla andra som är där och demonstrerar för sina saker.

  Förstår inte varför klimatet har fått sådana proportioner. När något blir stort, beror det på att det finns folk bakom som tjänar pengar på det. Och så är det säkert i detta fall också. Skattebetalarna är som vanligt de stora förlorarna medans pengarna håvas in av kapitalet. Politikerna de tramsar med och tror att de ska ta poäng på det hela.

  Jag kanske har fel. Trots att jag, vad jag kan förstå, har samma inställning till klimatet som Toralf, så kan jag ändå inte låta bli att gilla Greta för hennes framgångar. Gissar att Greta nog är mer känd ute i Världen än Sara Sjöström vid det här laget, trots Saras senaste framgångar.

  Gilla

 3. Tony Ingman 2019-07-28 / 08:15

  Det räcker att läsa Text Tv på SVT, för att förstå att proppskåpet har brunnit,hos dem
  nästan 10 inslag som kopplar till den Extrema värmen??’

  Tyckte väl att isen jag lade i groggen i går kväll försvann ovanligt fort, kan det bero på
  den extrema temperaturen???

  Gillad av 1 person

 4. botwid 2019-07-28 / 07:03

  Skall vi forma vår framtid grundad på vetenskap eller anarki?

  Vetenskapen representeras av dem som går in för att studera.

  Gilla

 5. Galne Gunnar 2019-07-28 / 01:21

  @ Thoralf. Vad tror du driver vårt klimat och varför?

  Gilla

 6. Stig Bergman 2019-07-27 / 19:31

  Även Lars Bern tar idag kraftigt avstånd från Greta med anhang. Naturligtvis var det väntat men nu fick han det sagt – sakligt och med eftertryck.

  Gillad av 1 person

 7. Onkel Björn 2019-07-27 / 18:33

  När man för länge sedan tyckte att taket måste vara nått när de gäller tokerier i dårarnas paradis, så visar det sig att taket är mycket högre än så.

  Och Toralf, vi ska inte behöva skämmas för att vi är svenskar. Vi har inget med dessa tokerier att göra.

  Gilla

 8. Robban 2019-07-27 / 17:08

  Vansinnet breder ut sig! De galna har inget stopp! Förr kunde man läsa något och tänka att galnare kan det inte bli! Numera slås det rekordet i princip dagligen!
  Är tyvärr pessimistisk! Vi kommer med stor sannolikhet inte kunna vända detta utan massiva inslag av maktmedel!
  Frågan är var brytpunkten går? Hur långt utför stupet vi måste, innan det går upp för folk hur illa det är!?
  Om det blir ekonomin som kraschar eller ett renodlat muslimskt parti som tar makten är nog en smaksak!
  Då bägge kommer leda till samma sak! Massiv och obegränsad användning av maktmedel!
  Framtiden ser inte direkt ljus ut!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-07-27 / 17:20

   Det är i varje fall skönt att veta att jag har gjort vad jag kunnat för att upplysa mina medmänniskor. Om de sedan inte lyssnat är deras val och de kommer bittert ångra det i framtiden. Jag behöver i varje fall inte ha dåligt samvete. Jag planerar istället för hur jag på bästa sätt skall undvika eländet idag och i framtiden.

   Gillad av 3 personer

 9. Thomas 2019-07-27 / 15:16

  Först var det flyktingar , nu är det klimatet, vad kommer härnäst för den masspsykotiska vänsterhjonen.
  Pride hysteri har vi ju redan.. Regnbågsprylar överallt. Jag ska spy i en regnbågskasse, gärna pyntat med fröken Gretas porträtt oxå
  Men snart får Greta leka med andra. Upp som en sol och ner som en pannkaka.
  Den flickan är bara för tragisk. Och hennes mamma och andra rådgivare.
  Ställ en enda konstruktiv fråga och hon kan inte svara. Hon har inget vettigt att tillföra men den stora naiva trögtänkande pkmassan hyllar allt oreserverat.
  Det finns dock värre och vidrigare personer än lilla Greta. Hon är bara ett villigt redskap utan kunskap.
  Det finns betydligt värre personer som sagt. Anna Ardin till exempel. Julian Assanges liv har AA förstört. Assange är ingen våldtäktsman, däremot är Ardin kändiskåt och tog chansen att ljuga ihop en bisarr historia.
  Anna Ardin är diakon står att läsa. Skämtar Hon? En diakon helt utan samvete och trovärdighet då.

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2019-07-27 / 13:57

  Apropå naken 😊

  ”Jag går av bussen för oavsett om jag vill stanna kvar i ren protest var jag så arg så jag ville bara skrika och gråta. Jag ifrågasätter vad det är för ”jävla sexistiskt skit” och går ifrån. Jag har ALDRIG i hela mitt liv känt mig såhär förnedrad någonsin,”

  ”så jag ville bara skrika och gråta”

  Kommer ”skrika och gråta” och prata om ”jävla sexistiskt skit” att hjälpa? Tycker jag synd om Amanda? NEJ, hon kan skrika och gråta hur mycket som helst. Hon är tjugo år och har bara sett början på det muslimska helvetet. 2050 är Amanda 50 år och är då sannolikt muslim om hon inte har flytt utomlands.

  https://petterssonsblogg.se/2019/07/27/amanda-sommarkladd-tvingades-ga-av-bussen-i-det-socialdemokratiska-kalifatet-malmo/

  Gillad av 1 person

 11. Alfa 2019-07-27 / 13:25

  Är det inte ovanligt mycket inbrott i Kalmar med omnejd numera? Verktyg för 100 000 stals i torsdags på franska vägen.

  Gilla

 12. Skämt åsido! 2019-07-27 / 13:02

  Kyla är Väder
  Värme är Klimat

  Gilla

  • ! 2019-07-27 / 14:29

   Ute är det Lokalt
   Inne är det Globalt

   Gilla

 13. botwid 2019-07-27 / 12:56

  Hur kan man tillåta kulturskribenter skriva om klimatet? Inte låter man en smed hoppa in om en hjärnkirurg blir sjuk? Grönland smälter bort innan veckan är slut? IPCC påstår att om temperaturen höjs tre grader från idag så tar det 1.000 år innan isen har smält. Det är bara att läsa innantill!
  Man måste alltid utgå ifrån att journalister inte kan någonting eller at de har fått i uppdrag att sprida propaganda.

  Gillad av 1 person

  • Nils Dacke 2019-07-27 / 14:08

   Tja, inget är omöjligt i Sverige, här blev ju en knackigt utbildad svetsare statsminister.

   Gillad av 3 personer

  • Niklas R 2019-07-27 / 16:00

   Om temperaturen stiger med 3 grader så kommer sommartemperaturen över den Grönländska inlandsisen vara runt -15 till -10 grader C.

   Gillad av 1 person

  • Benny 2019-07-27 / 16:41

   Om du höjer temperaturen med 3 grader över Grönland händer inget med inlandsisen som ligger där! Det är nästan aldrig plusgrader på inlandsisen! Ska du ha en avsmältning av isen på Grönland måste temperaturen upp minst 10-15 grader om inte mer. Grönland har inte varit isfritt på miljoner år trots de värmeperioder man hade under äldre stenålder och senare under romartiden. Det är enkelt att lura folk som inte läst paleoklimatologi…Ja, det är ett tungt ämne att läsa in och det är det som klimatbluffarna utnyttjar. IPCC är för övrigt en samling skojare och inte forskare som påstås.

   Gillad av 1 person

 14. ! 2019-07-27 / 11:55

  Sverige har fått den stora nippran!

  Gilla

 15. Rolle 2019-07-27 / 08:35

  LO:s ungdomsklubb Inte Rasist Men får svar på tal
  ”Så nu är jag nödgad att skriva om dem igen för att reda ut det här med LO, pengarna och att de inte är små söta gräsrötter utan sedan många år en del av den mäktiga arbetarrörelsen opinionsbildningsmaskineri – just deras jobb är att skrämma LO-medlemmar att inte överge S för SD. ”
  https://uvell.se/2019/07/22/los-ungdomsklubb-inte-rasist-men-far-svar-pa-tal/

  Gilla

 16. Staffan Sundqvist 2019-07-27 / 08:26

  Gretas entourage med mamma Malena i spetsen försöker slå mynt av lilla Greta så länge det någonsin går. Gretas skolstrejk för miljön började ju samma dag som Malena släppte sin bok i miljöfrågan….Vilket sammanträffande.

  Gillad av 3 personer

  • Alfa 2019-07-27 / 13:09

   I Johans dator hade man bara hittat temporära filer och kakor till Thoralfs blogg 🙂

   Gilla

 17. ltsundelin1950 2019-07-26 / 22:30

  Hon ser sjuk ut på blick och ansiktsuttryck. Jag känner igen det från någon bok jag läst. Hon ser ut att behöva hjälp.

  Gilla

 18. Bengt 2019-07-26 / 21:54

  Östra Småland skriver idag om mängder med olagliga uthyrningar under Ironman. Tittar man på Blocket så häpnar man över priserna. Klart snåla Kalmarbor försöker göra sig en hacka. I oktober är det slut med ocker och olovliga uthyrningar då nya lagen träder i kraft. Kanske kan bidra till något sundare bostadsmarknad.

  Gilla

 19. Nils Dacke 2019-07-26 / 20:18

  Den 27/9 kommer jag att fylla tanken och åka bil hela dagen och mest i de centrala delarna av stan, detta för att protestera mot klimatsektens strejk och klimatGreta. Det kan vara värt ett antal hundralappar för att må bra.

  Gillad av 1 person

 20. L8 2019-07-26 / 20:13

  OT/ Hur kan det komma sig att det så väldigt ofta brinner i avfallsanläggningar?

  Gilla

 21. Stig Bergman 2019-07-26 / 20:07

  Alf Henrikson om vattnets liv

  ”Vågorna skvalpar
  med kluckande läte
  Mot strändernas stenar och bryggornas kar.
  Det beror på atomer
  av syre och väte
  som förenade dansar
  och flyger och far.”

  Gilla

 22. SasjaL 2019-07-26 / 20:04

  De fick avbryta en etapp på Tour de France idag pga snö- och hagelstorm …

  Gilla

 23. Fredrik Östman 2019-07-26 / 19:49

  Men varför märker ni att våra ledare är galna först nu? Det har ju varit likadant sedan ATP-striden åtminstone. Inget har blivit värre i politikernas mentala sjukdom. De har bara haft mer tid på sig att leva ut den.

  Gilla

 24. Muhammed 2019-07-26 / 19:32

  Det finns inte en enda statlig myndighet i Sverige att lita på längre tyvärr.

  Gilla

  • Nils Dacke 2019-07-26 / 20:36

   Instämmer helt och hållet, alla myndigheter är marinerade i en värdegrundsoppa av vänsterflum och genusextremism och som påverkar varje aktiv handling och beslut.

   Gilla

 25. Hacke 2019-07-26 / 19:23

  Det enda klimat vi bör vara oroliga för är det svenska debattklimatet.
  Där visar alla mätare på rött. I dubbel bemärkelse.

  Gillad av 4 personer

  • martiusus 2019-07-26 / 19:34

   Rött är fint tycker ”herr” Greider, expert på allt.
   Ställ en fråga om perenner eller bäverns nattliv.

   Denne Greider, en expert på allt-så skönt att det finns:
   en sådan man…

   Gilla

 26. Kenny55 2019-07-26 / 19:20

  Jag åker nog snart upp till psykpatienterna i pustergränd 1-3 med min amerikanska muskelbil och bränner av såna dounuts så hela kåken skakar och rutorna immar igen med fet gummirök!
  Beställ gärna FUCK YOU GRETA dekaler stickers och klistra på alla era motorfordon. Finns att beställa lite överallt och Tyskland och Sverige! Greta hysterin är regiserat och icensatt!!

  Gilla

 27. martiusus 2019-07-26 / 19:12

  Denna månad efter en infarkt och några nätter på intensiven.
  sedan hjärtavdelningen och b la en kärloperation.

  Kostnad: Läkarbesök 1 000, medicin 2 000, och som pricken över
  i så lossnade en tandfyllning, blir väl ca 2 000 till inom snar framtid.

  What s the problem? Jo att jag och framförallt framtidens pensionärer
  saknar medel att betala dessa räkningar.

  Vissa måste betala – andra inte.

  Gilla

 28. hasp 2019-07-26 / 19:04

  Svensk media och svensk politik är helt kontrollerade av vänsterextremister.
  Så länge väljarna inte plockar bort dem från inflytande så kommer förstörelsen att fortgå.
  Enkelt.
  Till och med en svensk borde begripa det.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s