KOMMUNEN, BLOGGEN OCH SD

Igår hade vi den årliga och förberedande budgetdagen då kommunledningen, förvaltningscheferna och VD för de kommunala bolagen får en kort stund var för att redovisa sina verksamheter och hur de ser på framtiden. Det blir mycket ”korvstoppning” men är ändå ganska nyttigt att få en kort presentation av nuläget från varje verksamhet.

Min sammanfattning är att rent ekonomiskt så mår Kalmar kommun relativt bra. Med andra ord så skall det inte bli någon skattehöjning vare sig 2020 eller 2021 i Kalmar kommun. Det var ingen förvaltningschef eller VD som reste upp några kraftiga orosmoln inför 2020. Kalmar kommuns överskott kommer dock minska till under 1 procent under de kommande åren men det verkade inte oroa majoriteten. Kalmar kommun lever väldigt mycket på befolkningsökningen på närmare 1 000 personer per år. Men man glömmer bort att det finns en eftersläpning med nya behov som kommer med en stigande befolkning. Förskolor, grundskolor, äldreboenden och annan offentlig service som kommer kosta stora pengar i investeringar.

Jag följer givetvis vissa siffror mer än andra och jag kommer givetvis fortsätta att rapportera på bloggen om befolkningsökningens sammansättning, försörjningsstöd, etableringsersättningar, arbetsmarknadsåtgärder och annat som påverkar den kommunala ekonomin.

Min blogg

Nu har jag haft min blogg på WordPress sedan i januari och det har fungerat väldigt bra. Jag har dock inte testat alla möjligheter som finns. När jag flyttade över till WordPress så sjönk antalet unika besökare med ca 20 procent och jag gissar att det beror på att många hade länkar och genvägar som inte längre fungerade. Men efter någon månad så började antalet unika besökare komma tillbaka och i mars-april var det tillbaka på samma nivå som innan flytten.

Det roliga är dock att ökningen bara fortsatt sedan dess och augusti blev en rekordmånad under 2019, med drygt 50 000 unika besökare och drygt 250 000 visningar av blogginlägg. En spännande utveckling som skall bli intressant att följa. Först trodde jag att nedgången i besökare berodde på den orättvisa och fortfarande ej förklarade uteslutningen från Sverigedemokraterna men så är nog inte fallet. Väldigt många av mina läsare är Sverigedemokrater.

Jag tillåter också att WordPress lägger upp annonser på min blogg. Jag vet inte om min lilla inkomst från annonserna ökar om mina besökare på bloggen klickar på annonserna. Om så är fallet så kan det vara ett bra och enkelt sätt att stödja min blogg. Det skulle vara intressant om mina läsare klickar på annonserna under denna vecka och att jag sedan utvärderar och redovisar en eventuell förändring i intäkterna i ett kommande inlägg.

SD

Har hört från en säker källa att SD Kalmar län nu försöker avsätta/utesluta en av sina politiker i regionfullmäktige. Att sätta munkavel på politiker är ingen bra arbetsmetod om man skall verka som politiker. Som politiker kan du inte verka om du får en munkavel och väljarna har faktiskt röstat för att politikerna skall påverka.

Nya medlemmar har tagit med sig nya ”arbetsmetoder” in i partiet och det gäller att komma över arvoderade uppdrag i första hand, politiken kommer uppenbarligen i andra hand. Många är uppenbarligen rädda för att prata med mig, då de kan hamna i onåd hos den egna lokala partiledningen. Jag avstår ifrån att kontakta flera av dem för att de annars kan få problem internt. Det är tråkigt att se och höra om utvecklingen inom SD, mina gamla kamrater, kommunförening och distriktet.

41 reaktioner på ”KOMMUNEN, BLOGGEN OCH SD

 1. Olle 2019-09-12 / 00:07

  Dom nya som kommer till Kalmar är ju med fördel invandrare!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-12 / 08:24

   Du får gärna förklara vilka fördelar du ser!

   Gilla

 2. Kangu 2019-09-10 / 19:50

  Jag har skrivit till SD att Hur fan dem kan ha kvar bedragaren Patrick Reslow och varför de kickade bort laglydiga Thoralf Alfsson. Helt sjukt detta.

  Gillad av 4 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-09-10 / 22:14

   Kangu, och du har självfallet inte fått något svar, och jag misstänker att du, tyvärr, aldrig får något. Att denne yrkeskriminella typ kunde manipulera Jimmie & Co. är mig en gåta.

   //Gunnar

   Gilla

 3. Thomas 2019-09-10 / 19:01

  Tittade lite som hastigast på spektaklet vid riksdagens öppnande.
  Allt i landet uppochner är sig likt. Flosklerna från den svagbegåvade svetsarlärlingen från ö-vik stod som spön i backen. När han hyllade Greta fick jag gå på toa och kasta upp..
  Nåväl. Vi har de politiker vi förtjänar. Nu blev vi bli av med den sämsta utrikesminister vi haft i modern tid. Alltid något.

  Ann Linde vet jag lite om, namnet för mina tankar lite till Anna Lindh ( just idag 16 år sedan en kriminell invandrare gjorde slut på hennes karriär)
  Vet inte hur det slutat med Lindh om hon fått fortsätta, men jag kände aldrig lika starkt motstånd och ilska mot henne som jag gjort mot hennes 2 närmsta kompisar, de odugliga Mona&Margot.
  Kanske för att hennes personlighet var så mycket trevligare än de andra soporna och Lindh hade humor. Hennes politik ger jag däremot inte något för.

  Jag glömmer inte att Ann Linde står med nedböjd nacke i slöja vid besöket häromåret i Iran. Feminismen går till överdrift ibland sossar.

  Sedan detta med att Ylva Johansson ska ansvara för migration och terroristbekämpning inom eu-kommissionen, är det ett skämt eller? Det är som att sätta en pyroman att bekämpa bränder.

  För i h*lve*e era dårar i Bryssel. Tänk lite. Sverige med världens mest obevakade gräns och ingen koll alls finns på vem som är terrorist eller inte, och de naivaste bland de naivaste svenskar är sossar som Ylva Johansson.
  Och lycka till Ylva mecl att åka till Budapest och ta Viktor Orban i örat och säga ”ajabaja Viktor, nu måste Ungern bli muslimskt, ni ska ta emot massor av kriminella araber och negrer och ert lands identitet kommer försvinna, men så måste det bli,se på oss i Sverige vi är ett föredöme när det gäller godhet och humanism”

  Ibland diskuterar jag med vänner om det är en dold agenda som pågår. Många vill inte se det så.
  Men det är ju typiskt, lite som kokta grodan i grytan.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-09-10 / 21:55

   Thomas, jag delar din åsikt om Anna Lindh och den rent parodiska utnämningen av Ylva Johansson EU-kommissionär för Migration. Ännu mer roande var EU-kommissionens ordförande kommentar vid utnämningen av Ylva Johansson. Hon menade att Ylva Johansson verkligen är effektiv och får saker att hända. Jag kan inte komma ihåg ett enda exempel på detta.

   Gillad av 2 personer

   • Thomas 2019-09-11 / 00:55

    Ylva Johansson” effektiv och får saker att hända ” milde tid.
    Hon går ut hårt Ursula den nya EU kommissionens ordförande . Ylva Johansson tröttnade till
    och med tråkmånsen Erik Åsbrink på till slut sägs det.
    Och som du skriver Thoralf så kan jag inte heller komma på något exempel på Ylvas förträffliga kunskap och något effektivt bra eftermäle från den fd kommunist-tanten.

    Gilla

  • Onkel Björn 2019-09-11 / 01:01

   ”Jag glömmer inte att Ann Linde står med nedböjd nacke i slöja ……….” Vad man inte får glömma är att då statsråden är på officiella besök så representerar de Sverige och den svenska befolkningen.
   Visar ju bara vilken ledning vi har påtvingats.

   Gilla

 4. jonna 2019-09-10 / 18:32

  Thoralf när började du och Hans Mattias Karlsson få grannfejd? Såg att du nämnde i ett blogginlägg tidigare att han lyfte fram dina insatser för Sverigedemokraterna innan ni kom in i riksdagen.

  Jag fattar inte vad du gjort för fel att du blivit utesluten.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-09-10 / 21:47

   Det borde vara dags för Mattias Hans Karlsson att redovisa de verkliga orsakerna till uteslutningen.

   Gillad av 3 personer

 5. martiusus 2019-09-10 / 18:18

  Sveriges mest osympatiska, lögnaktiga ögon, tillhör Jonas Sjöstedt.
  Nu ska byfånen flytta från sin lyxlägenhet på Östermalm till Umeå.
  Han behöver nu dubbelspår på järnvägen dit…

  Bättre vore ett enkelspår till Hanoi för idioten.

  Gillad av 2 personer

 6. Förbjud Pedofilsekten! 2019-09-10 / 17:59

  Halalpesten sprider sig!
  Snart finns bara av IS halalcertifierade restauranger och livsmedelsbutiker.

  Gilla

 7. Nils 2019-09-10 / 16:53

  Jag ser inga annonser, men skulle glädjeligen klicka in på någon intressant annons!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-10 / 17:57

   du kanske har någon annonsblockerare installerad som ad-block.

   Gilla

  • Cosmik Debris 2019-09-10 / 18:14

   Bra. Det betyder att du har adblock och ägnar dig åt digitalt självförsvar 😊👍

   Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-09-10 / 18:14

   Visst finns det annonser, men betydligt mer diskreta än på Ledarsidorna och Samnytt där de är störigt aggressiva.

   //Gunnar

   Gilla

   • LA 2019-09-10 / 22:26

    Skaffa annonsblockerare om du inte har någon. Adblock fungerar utmärkt. Det finns andra sätt att stödja bloggare än att tvingas ha fullt med annonser på skärmen..

    Gilla

 8. martiusus 2019-09-10 / 16:45

  Den situation som skapats idag i form av ett stort antal invandrargetton där invånarna lever på bidrag är ohållbar. Svenska staten kan inte låna pengar för att försörja denna växande parasiterande skara, antingen måste de sättas i riktigt lönearbete eller måste Sverige kasta ut dem ur landet.

  Folk måste sluta lyssna på kulturelitens empatiska snyftvalser om hur synd det är om alla asylsökande flyktingar, Sverige kan inte vara hela världens socialbyrå.

  När vi en gång i tiden skapade våra sociala skyddsnät var de avsedda för den egna befolkningen, inte för en massa hitresta ekonomiska migranter. Framför allt var de inte avsedda att försörja Rumänien och Bulgariens zigenarbefolkning.

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2019-09-10 / 18:47

   Riktigt lönearbete blir helt omöjligt att ordna för analfabeter. Men hårt kroppsarbete i kommunal eller statlig regi där enkla anvisningar räcker måste till för att avskräcka nya inflöden av asylanter.

   Gilla

 9. turrim 2019-09-10 / 16:20

  Så har vi en statsminister som hyllar Greta i sitt ”trontal”. Det innebär att Centern och Liberalerna också ställer upp. Hur långt är det kvar till lägsta botten för en statsledare? Man måste faktiskt tänka på hur det i dag är för länder som styrdes av Mugabe och Chavez.

  Gillad av 2 personer

  • martiusus 2019-09-10 / 18:07

   För inte så länge sedan exporterade Sverige begåvade, vackra stjärnor,
   som t ex, Greta Garbo, Zarah Leander, ABBA, för att nämna några.

   Nu exporter vi ett litet troll…

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-09-10 / 22:20

    Martiusus, jag fyller i där du slutade : ett litet troll med flera svåra diagnoser !!

    //Gunnar

    Gilla

 10. Cosmik Debris 2019-09-10 / 14:00

  Mattias Hans Karlsson på Facebook:
  ”Blev nyss konfronterad på stan av en grupp män från Mellanöstern som tyckte att sådana som jag kan dra åt helvete och förtjänar att bli spottade i ansiktet.”

  Det kommer inte att dröja länge förrän ”männen från Mellanöstern” inte nöjer sig med att bara spotta i ansiktet på oss svenskar. De vet att de är underlägsna (ressentiment) och våld är deras lösning.

  Igår, på väg in i en ICA-butik mötte jag en negerfamilj. Mamma, pappa och fem små välekiperade negerbarn. Jag kände bara hat, blev nedstämd och tänkte; hur fan ska det gå med det här landet om detta är framtidens ”svenskar”. Negerfamiljen är numera delägare i Sverige och har getts politisk makt som är lika stor som er och min. Vi har inte blivit tillfrågade om vi ville att det skulle ske. Det har skett utan svenska folkets godkännande. Jag betraktar det som landsförräderi.

  Jag har inte och kommer inte att ha något gemensamt med dessa varelser. Jag är uppvuxen i ett homogent Sverige utan negrer, araber eller muslimer. Fram till ca: 1995 var Sverige ett bra land. Nu är det på god väg att bli världens soptipp. Vi är bestulna på vårt eget land.
  När negrerna, araberna och muslimerna till slut upptäcker att det inte finns något ymnighetshorn och bidragen uteblir eller sänks kommer det att bli våldsamt.

  Jag vill att alla invasiva arter omedelbart skickas hem och att deras extrempolitiska och subversiva sambandscentraler rivs. NU!

  Gillad av 8 personer

  • Maja Dacke 2019-09-10 / 15:21

   I Malmö syntes vändningen redan 1985 … …

   Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2019-09-10 / 21:33

   Jag ser uppenbarligen en parallell när det gäller invasiva växter,ex lupiner som förkväver inhemska växter,för att ta över allt! Eller varför inte göken som förgör småfåglar i boet,och själv blir kvar! Det kommer hit fler och fler människor från länder utom Europa,vad händer?

   Gilla

 11. turrim 2019-09-10 / 12:52

  För en vecka sedan bredde Annie Lööf leende ut sig i TV och skröt med att hon sänker skatten i glesbygd. I dag mer i skymundan så ställer hon upp på en automatisk bensinskattehöjning. Det kommer säkert fler pålagor för oss som bor långt från Stureplan när hon ska betala alla konsekvenser av ”gymnasielagen”.

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-09-10 / 15:29

   Annie Lööf är helt enkelt IQ-befriad eller urbota dum i huvudet på ren svenska !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 12. Sven 2019-09-10 / 11:58

  Jag läser ovan ” ekonomiskt så mår Kalmar kommun relativt bra”.
  Kommunalskatt på ca 22% och
  Landstingsskatt på ca 11%.
  Arbetsgivaravgift 33%
  Moms 25%

  Så för en inkomstagare som har ca 25000kr per månad så plockar kommun, stat och landsting ca 60% i skatter och avgifter. Det resulterar i t ex att barnen får gå på Pridedagis, därför inkomstagaren har inte pengar kvar till andra alternativ.

  Inte konstigt att ekonomin går relativt bra. Finns det ingen ambition att sänka skatten i Kalmar.

  Gilla

   • Sven 2019-09-10 / 16:26

    Jo så är det rent tekniskt för kommunen, men som skattebetalare får man ta ansvaret för de 60%.

    Men du är också delansvarig för Regionfullmäktige eller Landstingsfullmäktige – så du har de 11% också.

    Du är också delansvarig för att Kalmar kommuns företag inkasserar moms på 25%.

    Det är det som gör det så svårt för skattebetalaren att ansvaret ligger på så många instanser – vem har sista ansvaret?

    Gilla

  • Thor 2019-09-10 / 18:42

   Glöm inte punktskatter på bland annat energi och alkohol.

   Gilla

 13. Hacke 2019-09-10 / 10:25

  Mycket glädjande med utvecklingen av din blogg, i mina ögon en av landets absolut bästa av många i den sverigevänliga folkrörelsen. För mig är och förblir du den riktige sverigedemokraten och etablissemanget i och omkring de som uteslöt dig i lika hög grad är och förblir avfällingar.
  Ska bli mycket intressant att följa utfallet och fortsättningen av bloggen.

  Gillad av 9 personer

  • Rune 2019-09-10 / 11:30

   Håller helt med! Thoralf är den äkta Sverigedemokraten. De som uteslöt honom är ute på villovägar.

   Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-09-10 / 13:38

   Jag håller med, Kalmar får vara titthålet in i Sverige.
   Jag har slutat att kommentera på andra ställen, nu är det bara här. Det håller min mentala hälsa i balans.

   Gillad av 2 personer

 14. Sven 2019-09-10 / 09:00

  Annonser på din hemsida. Jag klickade på den och kom då till en sida där jag kunde köpa en roddmaskin. Jag skulle säkert behöva en roddmaskin men det är en anna historia. Men det har en koppling till att jag sökte på en roddmaskin igår, och därför så fick jag upp den nu. Deta är kopplat till Teads https://privacy-policy.teads.tv/?utm_source=inread&utm_medium=icon&utm_campaign=adchoices

  Det är på engelska, om det kommer från USA vet jag inte. Men de verkar samla på sig en mängd information.

  We collect data through our web tags on publisher web pages, or through our Software Development Kit within publisher mobile Apps.

  Collected data are :

  – Page URL
  – Browser Information (eg: Browser name and version)
  – Device Information (eg: Device type, OS)
  – Network carrier information (eg: Wifi, 4G or Wired connection)
  – Mobile application information (eg: Application name or IDFA)
  – User Interactions with Teads Ad (eg: clicks or video views)
  – IP address
  Location Information :
  –Non-Precise Geolocation data : On Web and Web Mobile, we collect non precise location information such as Country and City that are derived from user IP Address.
  –Precise Geolocation data : On Mobile Apps, when user opt-in for Geo Location on the Publisher’s App, precise user geolocation (Latitude / Longitude) might be transferred to Teads SDK by the mobile App, but this data is neither stored nor used by Teads.

  Ruskigt tycker jag. Så fort jag trycker på en annons så registreras jag. Nu kan jag säkert stå ut med att få roddannonser i massor. Undrar om jag ska trycka på så många annonser som möjligt och få systemet ur rytm.
  Någon som vet?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-09-10 / 11:17

   Det gäller det mesta på nätet söker jag efter ett ämne på google så vet jag att jag får massa annonser på detta i mitt flöde på t.ex. Facebook.

   Gilla

 15. Sven 2019-09-10 / 08:49

  Jag tänkte på det du skrev om ”det gäller att komma över arvoderade uppdrag i första hand”. I UK där hoppar ministrar och folkvalda av med stor frekvens från parlamentet. Jag tänker på t ex Boris Johnssons bror, nu senast hoppade Rudd av för hon tror inte på regeringens politik. Min första tanke, kanske väldigt svensk, hur ska de då klara sig.

  I den svenska regeringen har jag inte hört mycket om avhopp. Nu hoppade Wallströmskan av men det var av ålderskäl skulle jag tro. Pension och vara mer med barn och barnbarn – vilket jag kan förstå. Men politiska avhopp har jag inte sett, som har sin grund i att man inte har samma syn på politiska frågor.

  I Sverige utesluter partierna istället. De folkvalda verkar klamra sig fast desperat vid sina poster, och jag tror att de har med arvoden och fördelar att göra. Man kan inte vara utan pengarna och fördelarna. Dessutom så har många folkvalda ingen kompetens som kan värderas på arbetsmarknaden (på ett positivt sätt). Det enda de kan är politik och det har sina begränsningar.

  Gillad av 1 person

  • Thor 2019-09-10 / 13:38

   Wallström är megasniken in i det sista. Genom att avgå strax före 65-årsdagen får kärringen ett års avgångsvederlag. Vid avgång efter 65-årsdagen hade det blivit 6 månaders avgångsvederlag. I en rättvis värld hade kärringen tvingats betala tillbaka de flesta miljoner hon kapat åt sig.

   Gillad av 3 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-09-10 / 18:21

    Thor, vad jag förstår så har vi ungefär lika låga tankar om kärringen, hennes avgång är en gåva från ovan, mitt blodtryck kommer att må mycket bättre nu.

    //Gunnar

    Gilla

   • Lars Johansson 2019-09-10 / 21:39

    Hon har som sann socialdemokrat kapat åt sig mängder av miljoner! Så äckligt,hon som låtsas värna om de sämst ställda som ex fattigpensionärer! Hade hon haft någon heder så hade hon skänkt en del av hennes miljoner till de fattiga i Sverige!

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s