MUSLIMSKA PARTIET NYANS

Tidningsartikel

Det har tidigare gjorts några försök att starta politiska partier med islam som grund men de har alla runnit ut i sanden. Gissningsvis beroende på att det finns så stora motsättningar inom de olika muslimska grupperna i Sverige. Främst när det gäller sunnimuslimer och shiamuslimer men det finns även andra grupper med sin tolkning av islam.

Nu görs ett nytt försök av före detta centerpartisten Mikail Yuksel som startat partiet Nyans. Partiet har sitt första möte i Göteborg den 22 september. Mikail Yuksel uteslöts från Centerpartiet efter att det framkommit att han haft kontakter med organisationen Grå Vargarna i Turkiet.

Mehmet Kaplan

Enligt en artikel har han själv inga planer på att bli partiledare, utan han menar att Mehmet Kaplan skulle vara den bästa partiledaren.

Dessutom skulle han gärna se Yasri Khan som en del av partitoppen. Mehmet Kaplan fick lämna regeringen och sin statsrådsplats efter att det framkommit att även han haft kontakter med de Grå vargarna.

Yasri Khan fick lämna Miljöpartiet efter att han vägrat ta en kvinnlig journalist i hand.

 

Enligt artikeln vill Mikail Yuksel kriminalisera islamofobi.

”ISLAMOFOBI SKA få en egen brottsrubricering och muslimer ska få en minoritetsställning i grundlagen, anser Mikail Yüksel, som själv är muslim.”

Han fortsätter sedan med detta påstående.

”HAN MENAR att få hatbrott mot muslimer blir uppklarade och att politiker vill kriminalisera muslimer från att praktisera sin tro.”

Det skulle vara intressant att veta vad Mikail syftar på med att ”politikerna vill kriminalisera muslimer från att praktisera sin tro”. Jag känner inte till några sådana förslag från någon etablerad politiker. Eller syftar Mikail Yuksel på förslagen att förbjuda slöja/hijab i förskolan och grundskolan.

”MIKAIL YÜKSEL planerar att starta lokala avdelningar av Partiet Nyans i förorter i Göteborg, Malmö, Stockholm och Örebro och i Växjö kommun.

– Det finns folk i Växjö som är intresserade av att ställa upp för Partiet Nyans. Jag har kontakter i Växjö och jag pratar med dem om ett samarbete. Vi har målet att ställa upp i val i flera kommuner, det är lättare att ta sig in i fullmäktige i små kommuner.

– Vi har stor chans att komma in i kommunfullmäktige i Växjö. I Växjö kommun bor runt 25 procent med invandrarbakgrund och det skulle det krävas 1 200 röster för att komma in i fullmäktige i Växjö, säger han.”

Jag tror att Mikail Yuksel har goda möjligheter att lyckas denna gång. Han kommer givetvis ta en hel del röster från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Så frågan är hur S, V och MP kommer agera mot detta nya parti

Det går fort till valet 2022.Då kan vi ha ett nytt parti i många kommunfullmäktige församlingar i landet. Det gäller säkert också Kalmar och många andra kommuner i landet. Bara att gratulera alla naiva svenskar som fortsatt rösta på de så kallade etablerade partierna och blundat för utvecklingen i landet.

Läs hela artikeln.

http://vaxjo.lokaltidningen.se/nyheter/2019-09-09/-Partiet-Nyans-vill-v%C3%A4rna-muslimer-nu-siktar-de-p%C3%A5-fullm%C3%A4ktige-i-V%C3%A4xj%C3%B6-5698040.html

44 reaktioner på ”MUSLIMSKA PARTIET NYANS

 1. Hacke 2019-09-12 / 17:52

  Skadeglädjen är inte att förakta. Särskilt inte när den är som njutbarast och slår mot den svenska lögn- och folkförföljelseindustrin:
  Expressens nyhetssamarbete med Facebook hade premiär i tisdags. Programmet livesändning sågs av 417 personer!

  Gillad av 1 person

 2. martiusus 2019-09-12 / 16:07

  Efter att ha lyssnat på Morgan Johansson på nyheterna
  känner jag mej lika entusiastisk som en hund,
  som upptäckt ännu en loppa i pälsen.

  Gillad av 3 personer

 3. jonna 2019-09-12 / 14:07

  Egyptiern och al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri uppmanar till attacker mot amerikanska, europeiska, israeliska och ryska mål, skriver nyhetsbyrån AP.

  Denna muslim är inte att leka med Thoralf.

  Gilla

  • martiusus 2019-09-12 / 17:46

   När han får en drönare i skallen är det färdiglekt.

   Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-09-12 / 15:19

   Denna video med Stefan Thorsell MÅSTE spridas till så många som möjligt, den är gravt avslöjande för Sossarnas fulspel, hur de totalt överger sina gamla kärnväljare, den svenska arbetarrörelsen, och istället satsar allt på muslimerna och dras värderingar..

   Skicka länkar till videon till alla ni känner och be dem att skicka länken vidare precis som i ett pyramidspel.

   //Gunnar

   Gillad av 4 personer

   • Sven 2019-09-13 / 08:54

    Om detta stämmer, och varför skulle det inte göra – då är vi illa ute. Kommer vi är detta på ett bra sätt så har många personer mycket att stå till ansvar för.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-09-13 / 15:58

    Sven, vi är illa ute, på ren bondsvenska så är vi djävligt illa ute, vi hänger i ett lillfinger ovanför stupet !!

    //Gunnar

    Gilla

 4. jonna 2019-09-11 / 19:37

  Thoralf, jag hoppas SÄPO har koll på denna individ nedan som skriver på din blogg.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-09-12 / 17:31

   Jonna, håller helt med dig, en sådan där pajas gör sig bäst i öknen och absolut inte i ett civiliserat samhälle.

   //Gunnar

   Gilla

 5. Pappenheimarkännaren 2019-09-11 / 17:40

  1400 år av krig!
  Islams historia är kantad av interna krig, inte bara mellan shia och sunni utan även mellan etniska raser; araber, perser, turkar, negrer (memluk) m fl.
  Möjligtvis kan turken Mehmet Kaplan vinna somaliern Abdirizak Waberi (Moderatinfiltratören) på sin sida genom att muta honom med en ministerpost men han kan svårligen värva araben Mahmoud Aldebe (Centerinfiltratören) och definitivt inte
  Shiairanska fejkprofessorn Seyyed Mohammad Fazlhashemi.
  En sak är dock säker;
  Mellanöstern och alla dess konflikter är här,
  Tar man hit Mellanöstern så ……
  Det är bara att gratulera alla de som ville ha det så!

  Gillad av 5 personer

 6. Robban 2019-09-11 / 17:30

  Jag tror att vi behöver se över religionsfriheten!
  Personligen så skulle jag gärna se att islam förbjuds i det offentliga rummet!
  Görs inget, så kommer vi inom en inte alltför avlägsen framtid, att få välja mellan att lyda under islam eller ta strid.

  Gillad av 5 personer

  • Lennart Karlsson 2019-09-18 / 12:41

   Islam är en kriminell våldsideologi som gömmer sig bakom ”religion”.
   Kommunism är också en våldsideologi där man skjuter folk med nackskott.
   Socialism är en ideologi där man gömt sig bakom ”politiskt parti” som beslagtar dina ägodelar och pengar så att du svälter ihjäl.

   Nu kommer frågan: Vilka ideologier samarbetar bäst i Sverige idag?
   Blir det som i Persien till slut?

   Gilla

 7. Kalle 2019-09-11 / 14:13

  ””För fyra dagar sedan höll SD Uppsala en protest mot det planerade moskébygget i stadsdelen Stenhagen. SD:arna på plats blev där utsatta för stenkastning medan polisen inte gjorde något åt saken. Nu kräver SD ett krismöte med polisen för att säkerställa att något liknande inte får hända igen.

  Det var vid lunchtid i lördags som Sverigedemokraterna hade satt upp ett tält och delade ut flygblad vid Sankta Maria Kyrka mot moskébygget. Där blev de hotade av ungdomar som krävde att de skulle lämna platsen.””

  https://samnytt.se/sd-begar-krismote-med-polisen-efter-att-de-inte-agerade-mot-stenkastare/

  Detta borde tagas upp på SD-riks nivå och inte lämna Uppsala SD avd ensamma för att kämpa mot moskebygget. Det är en angelägenhet för HELA sverige.

  Jimmie borde fråga Lövden, Morgan och alla andra om detta stenkastande på SD vid protestmöten mot ett fremtida moskebygge skall få förekomma i det s.k. demokratiska sverige och varför ingenting görs mot detta SD-hat!!! SD är också människor som bor i sverige.

  Polisen agerar inte på något handgripligt sätt mot de störande elementen. Har polisen en röd partibok??? De måste kanske ha det för att bli befäl eller komma upp sig i polisheriakin.

  Frånsett det är det för djäkligt och detta borde inte SD-riks fega undan utan slå på stora SD-trumman så att det hörs i alla svenska stugor med vita knutar.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-09-11 / 16:14

   Här missar man ånyo en liggande boll. Koppla för sjutton detta till att man inte får vara med de ”goda” när de ska lösa gängkriminaliteten. Man hade till och med bjudit in rikspolischefen. Då hade Jimmie kunnat fråga.

   Gillad av 2 personer

 8. Ted 2019-09-11 / 13:35

  Det kommer snart till Kalmar!

  Gilla

 9. Fredrik Östman 2019-09-11 / 12:47

  Självklart måste islam förbjudas om Sverige skall överleva. Vill man inte bo i ett kristet land skall man inte söka sig till Sverige. Det finns massor av muslimska länder man kan välja i stället.

  Gillad av 1 person

 10. Thomas 2019-09-11 / 11:41

  Skiten träffar fläkten om och om igen i Sverige.
  Jag blir inte överraskad om det finns ett renodlat islamistiskt parti i riksdagen 2022.
  Men då har jag lämnat det sjunkande skeppet Svea som piskar på i oförmindkad orkanfart emot förlisningen som kommer eftersom befälhavaren är en kapten ynkrygg som mer är ute efter att glänsa och leka god än att bry sig om sin besättning.
  Muslimerna kommer inte ge sig med mindre än att alla i Sverige vänder r*ven mot mecka.
  Hur svårt kan det vara?

  Vi.Ska.Inte.Ha.Islam.I.Sverige. Därmed Basta. Väck bara med skiten från vårt land.
  Det kommer bli inbördeskrig annars.

  Hur ska feminismen ,klimattjafset och pridehysterien som flyttar fram positioner hela tiden samsas med den ökande muslimska invandringen främst män från dysfunktionella länder kunna leva i samförstånd i framtiden? Det kommer inte gå.,Det har aldrig fungerat i något land.

  Gillad av 3 personer

 11. stefan a. 2019-09-11 / 10:30

  Välkomnar och lyckönskar det nya partiet, och det helt av egoistiska skäl, kommer ställa till problem för sjuklövern och dränera deras väljarstöd, inte minst för extremistpartierna MP och V, tvingar även fram godhetsknarkarna i sjuklövern ur deras hålor när kraven på särbehandling börjar hagla och man inte kan handplocka moderata representanter från invandrarkollektivet…

  EU striks again….

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/patrick-forlorar-sitt-korkort-for-tunga-fordon

  Gillad av 2 personer

 12. Niklas R 2019-09-11 / 09:49

  Detta är ett bevis på att Muslimska Brödraskapet anser att Sverige är redo för steg två i jihadtrappan.
  Tittar vi på vad de vill göra är detta klassisk MB politik, att genom lag ställa muslimer över alla andra genom hittepå saker som ”islamofobi”.
  Dessutom är Yuksel, Kaplan och Khan alla medlemmar i Muslimska Brödraskapet.
  Vad vi kan tolka från detta är att MB nu är trötta på att sitta med som andra fiol i andra partier utan vill hellre ta makten själva. Vilket är förståeligt i Sverige eftersom statsministerämbetet ger dem oinskränkt makt i landet.

  Gillad av 3 personer

 13. hasp 2019-09-11 / 09:30

  Detta är bara början…
  Men svenskarna vill ha denna utveckling, uppenbarligen…

  Vidhåller att man borde kunna få betalt av staten för att avsäga sig sitt medborgarskap.
  Win-win.
  Staten slipper mig som etnisk svensk, jag får en grundplåt att leta annan plats att leva och slipper uppleva hur PK-folket tar sönder Sverige.

  Gillad av 3 personer

 14. ! 2019-09-11 / 09:07

  Kan Mehmet Kaplan bli Sveriges första sultan?!

  Och med en enkel taliban
  Heja på Mehmet Kaplan
  Han är son av Murdo Khan
  Han är vår blivande sultan

  Ja, det kan han bli, om bara han skaffar sig en fez!

  Gilla

 15. Rolle 2019-09-11 / 08:49

  Thoralf, när kommer blogginlägget om svenska islamister? Jag tänker på Abdullah Suedi. Det är en islamist som är wahabi och vill stena homosexuella som man gör i den muslimska världen.

  Gillad av 1 person

  • Rolle 2019-09-11 / 10:26

   Alias Rolle har jag använt länge. Ändra till ett annat.

   Gillad av 3 personer

 16. botwid 2019-09-11 / 08:10

  Mina favoriter heter Ferdinand och Isabella, Los Reyes Católicos.
  De slängde 1492 ut morerna från Spanien. Bra jobbat!

  Gillad av 6 personer

  • W&D 2019-09-11 / 09:38

   Glöm inte Johan III Sobieski!

   Gilla

  • Rune 2019-09-11 / 10:43

   Morerna kastades ut 1492. Men Moriskerna blev kvar ett tag till. De kastades ut 1610. Detta är även omnämnt i ”Don Quijote” av Cervantes.

   Gillad av 1 person

 17. Tony Ingman 2019-09-11 / 08:05

  Det handlar inte om Fobier när det delas ut kritik mot Muslimers beteenden,
  kommer man till ett land ,med enligt dem annorlunda livsmönster så är det dom
  som ska rätta in sig i ledet inte vi. Och om det inte passar och ifall dom inte vill
  eller kan leva efter våra värderingar så finns alltid möjligheten att åka vidare.

  Men i syltryggarnas land skulle det inte förvåna ifall deras krav tillgodoses!

  Gillad av 3 personer

 18. Gunnar Karlsson 2019-09-11 / 07:27

  Man har nog fått stora frossan nu på Sveavägen 68 i Fjollträsk (Sosseriets högborg), i och med detta kan riktigt många viktiga röster försvinna, såg en uppgift att drygt 3% av sossarnas röster vid valet 2018 kom från muslimska väljare.

  Onekligen kan detta nya parti leda till en spännande förändring av det politiska landskapet i Sverige.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-09-11 / 07:35

   3 procent låter faktiskt ganska lite 150 000 – 200 000 väljare av minst 1 miljon i Sverige.

   Gillad av 3 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-09-11 / 11:09

    Thoralf, håller med dig att det låter lågt, höll igen eftersom jag inte minns var jag läste detta, vill nämligen minnas att det stod 3–6%, skall googla för att försöka hitta källan.

    Gjorde själv en överslagsberäkning, men tog då hänsyn till det faktum att i denna delpopulation på uppskattningsvis en miljon finns en abnormt hög andel under 18, förmodligen dubbelt så stor andel som i en svensk delpopulation på en miljon. Nativiteten är betydligt högre hos den invandrade delen av befolkningen.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

   • Thor 2019-09-11 / 11:52

    Instämmer helt. Vänsterpartiet får visserligen en rejäl andel och något till Miljöpartiet. .Hursomhelst, runt 80% av mussarna röstar vänster.

    Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-09-11 / 12:54

    Har googlat och funnit m8n källa, dessvärre är det inte den mest trovärdiga. Precis i början av denna video kommer siffrorna som borde få Sossarna att darra som ett asplöv.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2019-09-11 / 13:04

   Jag undrar om det här partiet egentligen kommer att rita om sverigekartan så särskilt mycket? Troligen kommer nog ett sådant parti visserligen att ta röster från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet och det kommer dessutom att använda offerkoftan som uniform för att söka betydelsefull medömkan i media.

   Men Socialdemokraterna vill som bekant göra allt för att behålla makten och säkert kommer dess tålmodiga partigängare att driva frågor i kommuner och riksdag där man kan få stöd (eller förhandla fram stöd) från det här partiet. Så i praktiken blir det förmodligen business as useal, menar jag.

   Och beträffande V så hänger dess partigängare naturligtvis på bara för att få hänga med. För V spelar det ingen roll om det är rött eller grönt runt moskén. Men man har ju inte lyckats ändra på grundbulten i vår tideräkning genom att ta bort den egentliga meningen med julen och jag tror inte man är i stånd att på allvar dagtinga med exempelvis den kulturtraditionen. Så en V-vurm för muslimer blir nog trots allt bara till snack från en högskola eller möjligen från Umeå.

   Och C? Ja, det partiet har väl i exempelvis Växjö med omnejd förstås redan krattat manegen fram till predikstol och talarstol av ren s k godhet för muslimer. Så visst kan C slå armkrok med ett sådant här parti, men det är nog inte troligt att det är ett övergripande C-recept för att få behålla väljare på riksplanet. Så man ligger nog lågt på den kanten. (Och MP? Det partiet underkastar sig allt, bara det blir lite grönt fram till en Stairway to heaven vid nästa val. Men vägen ser ju vissen ut redan nu.)

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-09-11 / 17:25

    Stig, det ligger onekligen något i vad säger, men det är relativt små marginal som gäller vid mandatfördelningen, låt oss som ett exempel anta att Nyans får 3,5% i nästa Riksdagsval, vem tror du då kommer att förlora mest på existensen av Nyans ??

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s