NOLLAN DAMBERG

Lyssnade igår på lördagsintervjun i P1 med Mikael Damberg. Det var nästan pinsamt när utfrågaren Monica Saarinen efter ungefär halva tiden frågade vad skall vi prata om nu? Mikael Damberg ville i princip inte svara på några frågor i intervjun. Jag frågar mig varför han överhuvudtaget ställde upp på intervjun.

Hela intervjun med Mikael Damberg var helt meningslös och lyssnarna fick inga svar.

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1356065?programid=3071

Mikael Damberg är Sveriges inrikesminister och vill inte svara på en enda fråga från Monica Saarinen eller så svarar han undvikande att han inte vill förhandla med sig själv inför förhandlingarna med partierna i 7-klövern.

Jag började samtidigt att fundera över hur Sverigedemokraterna agerar när det inte får vara med i förhandlingarna angående skjutningar, sprängningar och gängbrottslighet. Vilka ingångsvärden har SD? Vad vill SD förändra? Vilka förslag har SD? Vad gör SD?

Det borde ju vara ganska enkelt att kolla upp vad SD vill i denna högaktuella fråga. Allt borde man kunna hitta på nätet och partiets webbsida. Jag letade och letade men hittade inget som var något så när färskt. Jag kontaktade då partiet och frågade om det inte fanns något på nätet.

Svaret från partiet blev valmanifestet från valrörelsen 2018. Det har hänt en hel del sedan valet för ett år sedan. Jag tycker att det är minst sagt pinsamt att partiet inte har publicerat sina förslag för att komma till rätta med gängbrottsligheten, skjutningar och sprängningar. De borde ligga överst på partiets webbsida!

SD har en kommunikationsavdelning och pressavdelning med ca 10 anställda och ändå lyckas man inte publicera en enda rad på partiets webbsida angående den mest aktuella politiska frågan idag.

Sorgligt och skrämmande!

Jag läste en artikel skriven av Johan Westerholm för några dagar sedan, där han skrev om ett möte med en minister i Libanon för ett antal år sedan. Johan Westerholm fick goda råd att ta med hem till Sverige.

”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

Jag är övertygad om att detta är det bästa rådet som sverigedemokraterna kan få. Partiet borde utgå ifrån detta råd när man tar fram förslag som sticker ut för att begränsa kriminellas möjligheter i samhället.

UPPDATERING

För några dagar sedan bad jag mina läsare testa om de små annonsintäkterna jag hade skulle öka om man klickade på annonserna. Om nu mina läsare har provat det så verkar det som annonsintäkterna stigit med ca 50 procent. Lite svårt att bedöma men det verkar i varje fall så. Nu skall ingen inbilla sig att det handlar om några större summor utan det handlar några ”guldpengar” per dag.

Men vill man stödja min blogg så kan det vara ett smart sätt som ger mig ett litet bidrag och som bara kostar ett klick.

42 reaktioner på ”NOLLAN DAMBERG

 1. ! 2019-09-15 / 20:05

  Det 1400-år gamla Shia-Sunni-kriget trappas upp!
  Modern teknik i form av drönare har kommit in som förstörelsevapen. En ruggig utveckling.
  På Statstelevisionens Agenda svamlar de ikväll som varje kväll om sk Klimatkrisen!

  Gillad av 1 person

  • ericr45 2019-09-15 / 21:04

   Är inte frågan:
   VEM har tillhandahållit drönare åt dessa figurer?
   Förresten, drönarna är väl miljövänliga och med nollutsläpp av CO?

   Gilla

   • U 2019-09-15 / 23:19

    Vem tillhandahöll kniven till IKEA-mördren i Västerås Abraham Ukbagabir, lastbilen till Drottningsgatan-terroristen Akilov och flygplanet till 11sep-terroristen Muhammed Atta?

    Är du dum eller spelar du dum?!

    Gillad av 1 person

 2. Tomas 2019-09-15 / 18:01

  SD saknar som alla vet eller borde förstå all kompetens att komma med ”kreativa”dvs effektiva lösningar. Deras kompetens inskränka till att vara experter på att vara missnöjda.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-15 / 19:37

   Du har uppenbarligen missat mycket från t.ex. Kent Ekeroth under hans tid i riksdagen. Det är bara ett exempel.

   Gillad av 4 personer

   • Tomas 2019-09-15 / 21:28

    Jag håller med dig. Ekeroth är kreativ. Särskilt med järnrör.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-09-15 / 22:35

    Även det har missförstått. Han filmade järnrören. Du har inte mycket rätt!

    Gillad av 1 person

  • Anonym 2019-09-15 / 22:52

   Övriga partier som ju har försatt Sverige i moras och dekadens uppvisar däremot mycket stor kompetens när det gäller destruktiva beslut som förpestar tillvaron för vanliga, normala medborgare.

   Gilla

 3. Niklas R 2019-09-15 / 16:43

  Damberg är socialist.
  Socialister är, per definition, idioter.
  Ergo, Damberg är en idiot.

  Gilla

 4. Bulvan 2019-09-15 / 13:42

  Det är väl just av denna anledning som SD inte är med på kafferepet. De har inga idéer eller lösningar.

  Gilla

   • turrim 2019-09-15 / 16:33

    Jag håller med. Då borde man just nu ta chansen och lobba på alla kanaler.

    Betalmedia hjälper inte till. Så då får man söka andra möjligheter, även gator och torg. Det är precis det som de flesta svenskar vill se just nu, ledarskap. Släpp loss kreativa medlemmar och gå ut från partihögkvarteret.

    Skickliga medlemmarna törs inte med risk för uteslutning om man blir för duktig. Man ser exemplen Thoralf, Ekeroth, Kesselstrand m fl.

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-09-15 / 18:33

    De slåss väl inbördes om vem som ska presentera de kreativa lösningarna … …

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-09-15 / 19:38

    Snarare hoppas de på att någon annan skall komma med de kreativa lösningarna. Finns ju en risk att det inte gillas av partiledningen.

    Gillad av 2 personer

 5. lasse axelsson 2019-09-15 / 11:56

  Vad hände med samarbetsavtalet mellan socialdemokraterna och muslimska brödraskapet som Carina Hägg avslöjande för ca 4år sen, sen vart hon utesluten ur partiet. Hörde detta på webbtv av Stefan Torsell

  Gillad av 2 personer

 6. Hacke 2019-09-15 / 11:33

  Västvärlden skriker efter riktiga politiker och ledare som Trump, Salvini, Orban, Boris Johnsson m fl.
  Dessa praktexempel till folkföreträdare är så långt ifrån vaxdockorna (är exempelvis Damberg på riktigt?) i det svenska skräckkabinettet man överhuvud taget kan komma. Och det är ju helt logiskt då att denna mardrömslika uppställning av tondövhet och likstelnad representerar just det land som idag är i allra störst behov av handlingskraft och total makeover.

  Gillad av 4 personer

 7. Stig Bergman 2019-09-15 / 10:56

  Det är nyttigt att alltid läsa Thoralf. Jag kommer just från Gymmet och läser bloggen. Olika synpunkter på exempelvis SD bryts och bänds som gör att mina egna tankar modifieras och förhoppningsvis nyanseras genom bloggen. Jag är för gammal för att få en sixpack på gymmet och även för gammal för att få solsken i blick genom Thoralfs blogg, men på båda ställena får jag ändå en magkänsla av att jag får något som sitter bra i grunden.

  Jag, som så många andra, gillar när tankar och erfarenheter går i samma riktning men ändå kan tillföra ytterligare nyanserade synpunkter. Så t ex läste jag på morgonen Jan Olof Sandgrens artikel om att ”Rött är det nya gröna” i Det goda samhället. Den gav också nyanser i samma riktning.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-09-15 / 12:04

   Stig, man blir aldrig för gammal för en six-pack, personligen föredrar jag Weihenstephan Hefe Weissbier. Hefeweizen.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Stig Bergman 2019-09-15 / 17:38

    Jo, du födde en tanke. Jag bor dock inte så till att jag på ett naturligt sätt omger mig med Hefeweizen Weissbier. Men jag kanske ska aktualisera frågan nästa gång vid besök på Systemet.

    Jag hade en tysk kompis, som tyvärr avgick genom naturlig avgång för något år sedan, men han blev ofta fram mot småtimmarna lyrisk över någon sort Hefeweizen och riktigt stortysk blev han när han la till sauerkraut und eisbein. Det var faktiskt fina grejer och fina tider.

    Men i morgon bittida blir det dock jakt på den odefinierade sixpacken på gymmet.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-09-15 / 21:21

    Hej igen Stig, det är både tråkigt och sorgligt när man har kommit upp i åren så att kompisarna börjar ta ned skylten, men tyvärr et är så livet fungerar.

    Jag bor inte heller till så att jag kan köpa dessa godsaker i de lokala affärerna, jag måste köra drygt 20 mil nordöst, upp till Freiburg im Breisgau i Baden-Württemberg för att kunna inhandla riktigt öl, det franska ölet är alldeles för sätt, för min smak, men å andra sidan finns det fullt med andra godsaker här i Frankrike..

    //Gunnar

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-09-15 / 21:26

    Rättning : ”det franska ölet är alldeles för sätt” skall vara ”det franska ölet är alldeles för sött”

    /Gunnar

    Gilla

 8. Tony Ingman 2019-09-15 / 10:33

  Mikael Damberg är en Babbelmaskin av Socialdemokratiskt mått som kan
  babbla i timvis utan att egentligen säga något, hur hade det varit att ställa
  några så enkla krav som att man ska kunna bevisa vem man är när man
  söker sig hit, samt att redovisa vad som absolut inte är tillåtet här i landet
  heller, till exempel Negern som går i tunnelbanan välter en ner för en trappa
  möter en tjej och helt oprovocerad knuffar omkull henne så att hon slår huvudet
  i väggen. Dom vet att dom kan göra hur fan dom vill utan att det händer något,
  en utvisning på fanskapet hade sänt klara signaler till andra pundhuven att sådana
  brott kan rendera utvisning att koppla dåliga uppförande till utvisning hade
  sänt signaler till liknande missdådare, för det är inte första gången sådant
  händer!

  Gillad av 5 personer

 9. Ludvig 2019-09-15 / 09:58

  Har länge undrat varför SD är så tyst och inte utnyttjar öppna mål, ändå går det framåt enligt sista undersökningen. märkligt.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-09-15 / 10:28

   Det beror nog mest på övriga partiers flathet och naiva syn på samhällsutvecklingen. Många hoppas på SD, utan att SD behöver lyfta ett finger. Mest tack vare att övriga partier stänger ute SD från förhandlingarna.

   Gillad av 2 personer

   • Stig Bergman 2019-09-15 / 11:01

    Varför ro när man kan sitta stilla i båten och bara flyta med strömmen? Då slipper man ju dessutom kritik över hur f-n man ror.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-09-15 / 11:11

    Om man ror med strömmen kommer man till målet mycket snabbare!

    Gillad av 3 personer

 10. Mats johansson 2019-09-15 / 09:07

  Vi svenskar stå upp för SD nyval kasta ut dom färädarn

  Gilla

 11. Rolle 2019-09-15 / 08:20

  Att den arrogante Damberg är en nolla visar han så fort han öppnar truten.

  Nu har klimatbluffen avslöjats.
  Mannen bakom klimatlarmen fälld som bedragare
  ”Med tanke på vilka gigantiska effekter hans lögner givit upphov till – allt från ekonomiska till mänskliga – måste detta betraktas som ett av världens värsta bedrägerier. Eftersom nu klimatalarmisterna – även om de inte vill erkänna det – inser att hela deras s.k. vetenskapliga grund är falsk, tvingas de göra klimatlarmen till en närmast religiös fråga, bortom all vetenskap.”
  https://samnytt.se/mannen-bakom-klimatlarmen-falld-som-bedragare/

  Sifo: Högsta nivån någonsin för SD
  https://samtiden.nu/2019/09/sifo-hogsta-nivan-nagonsin-for-sd/

  Gillad av 3 personer

 12. Gunnar Karlsson 2019-09-15 / 07:55

  Off Topic.

  Återigen den vidriga Socialdemokratiska bläckfisken, vars långa tentakler når in i den enskildes privatekonomi och med hjälp av den unika svenska (läs Socialdemokratiska) lagstiftning, vars obalans, nästan alltid sätter den lilla människan i ett enormt underläge mot specialdomstolar och kollektiva organisationer.

  Läs mer om den sjuka svenska rättsordningen, som i decennier förvridits av ett abnormt Socialdemokratiskt tankesätt, där kollektivet kan göra individen nästan rättslös.

  https://ledarsidorna.se/2019/09/den-svenska-rattsordningen-ur-balans/

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

 13. Janne 2019-09-15 / 07:24

  Jag kan inte begripa var alla usla oduglingar i regeringen kommer i från,är det något
  som flutit i land någonstans,för riktiga Svenskar kan det knappast vara,eller dom framröstade av gammal tradition eller vad fan är det,Samtliga är ju totalt handlingsförlamade,ta bara den här Mikael dambinda större dåre får man leta efter,ja det skulle vara Ynkeman i så fall,men där
  har väl proppen gått.Men vad händer med SD, missar öppet mål ständigt och jämt.
  Skärpning anbefalles plus uppvaknande.

  Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2019-09-15 / 23:01

   o Thoralf som kommunminister!

   Gilla

 14. svinfylking 2019-09-15 / 02:06

  Hahaha … Nolla var väl kanske beröm i överkant!? Herr Damberg är ännu en i raden av folk & landsförrädare som blir inbjuden till Bilderberg möten och tar order därifrån istället för att tjäna Folket i Sverige som avlönar honom och som förväntar sig en handlingskraftig politiker i folkets tjänst.

  Gillad av 3 personer

 15. Laglydig 2019-09-15 / 01:45

  Jag trodde att Socialdemokraterna efter det att Mona Sahlin avgick skulle välja Mikael Damberg till ny partiledare i brist på bättre kandidater, men istället valde man Håkan Juholt 😉 Säger allt!

  Mitt förtroende för Mikael Damberg har en stark korrelation med Sveriges Riksbanks styrränta. Från en väldigt låg nivå ner till negativt territorie.

  Som aktiv Sverigedemokrat kan jag inte annat än att hålla med dig Thoralf!

  Det är ytterst beklagligt att man lutar sig tillbaka och håller tyst, istället för att inte utnyttja situationen och flytta fram positionerna och basunera ut det grundläggande budskapet som har gett alla framgångar hittills så håller man tyst.

  I sammanhanget kan jag inte låta bli att påpeka att det var ett stort strategiskt misstag av SD Riks att istället för att utnyttja din kompetens, kunnande och erfarenhet genom att knyta dig närmare den innersta kretsen (likson som man behandlat Kent Ekeroth) gjorde precis tvärt om.

  Det är just nu den Sverigevänliga rörelsen behöver vara som mest aktiv när vi kommer allt närmare ”the tipping point”!!!

  Angående den eskallerande krisen i Sveriges kommuner, ännu en ytterst sevärd video av Henrik Jönsson:

  Gillad av 3 personer

 16. Onkel Björn 2019-09-15 / 01:08

  Hörde Dambergs intervju på nyheterna med anledning av sprängningen i Lund. På frågan vad man ska göra för att stoppa dessa sprängningar som bara ökar år för år svarade Damberg att man måste förhindra att de kommer in i landet och att man därför måste stärka upp tullen.

  Suck. Inte ett ord om att man kanske måste börja med lite hårdare tag mot brottslingarna som ligger bakom dåden. Invandrarrelaterad brottslighet som bara ökar, har vi ju haft nu under de senaste 30 åren och vad har våra regeringspartier under den tiden gjort för att stävja detta.

  Uppenbarligen inte något, eftersom brottsligheten bara ökar. Landet styrs och har styrts alltför länge av amatörer som inte vet vad man ska göra åt de problem man har varit med om att skapa.
  Under denna tid har vi hört den ena ministern efter den andra prata om hårdare tag mot brottslingarna. Men vad blev det…. nedmonterade myndigheter som ska bekämpa brottsligheten.

  Det är så typiskt svenskt. Har man stora problem med brottsligheten, då tar man till brottspreventiva medel som ökad kameraövervakning, ökad gatubelysning , klippa ner häckar och buskar samt anställer fler ordningsvakter. I och för sig vällovliga åtgärder, men borde inte första prioritet vara att sluta döma återfallsbrottslingar till minimistraff och istället till maxistraff samt att utvisa alla invandrare som ser landet som en godisbutik där det bara är att ta åt sig det man vill ha.

  Och börja med att ha en relevant statistik. I Norge är (enl Petterssons blogg) invandrare överrepresenterade i 96 av alla brottstyper. Har vi sett någon motsvarande statistik i Sverige. när det gäller invandrares sätt att förhålla sig till våra rättsregler.

  https://petterssonsblogg.se/2019/09/06/i-96-procent-av-all-brottstyper-ar-invandrare-overrepresenterade/

  Gillad av 4 personer

 17. Cosmik Debris 2019-09-15 / 00:51

  Mikael Damberg är en streber och en osannolikt inkompetent nolla. Sossarna varken vill eller kan stoppa den muslimska brottsligheten. Muslimerna tillhör idag sossarnas kärnväljare och därför kommer absolut ingenting att hända. Det som däremot kommer att hända är att fascisterna i Löfvens regeringen kommer att jaga svenskar, inskränka yttrande- och åsiktsfriheten och stänga ned fri media.

  Det är därför Damberg vill få alla tvångsmedel på plats så fort som möjligt.

  Ps. Nu ska tydligen Özz Nûjen vara med i ”Klassfesten”. Özz Nûjen möjliggjorde det muslimska terrordådet på Drottninggatan och belönas av TV4?

  https://www.flashback.org/t3076314

  Gillad av 3 personer

  • Tony Ingman 2019-09-15 / 10:44

   Ja och även av skattemyndigheterna som trots att dom känner
   till hans skumma kontakter med Akilov och vet om att han blivit
   avlönad av Özz med Svarta pengar inte har förmåga att ingripa,
   och låta honom beskatta dom svarta pengar han betalat ut.

   Har skattemyndigheterna blivit beordrade att inte ingripa???
   Då är ju frågan från vem?

   Gillad av 2 personer

 18. Thomas 2019-09-15 / 00:40

  Det arroganta fejset står jag inte ut med, med grötmyndig röst står Damberg och försöker framstå som han är en handlingskraftig person men han är en nickedocka som bara svammlar ordbajseri.
  Kommer aldrig bli nån ändring på de ofattbara svåra kriminella problemen i Sverige så länge vi har hantlangare som Damberg som springer de kriminella invandrarnas ärenden, allt är bara teater.
  Damberg och sossarna struntar högaktningsfullt i allt våld, de vill bara det ska låta så.
  Det är deras väljare i en eller annan grad och som bekant man hugger inte av den gren man sitter på.

  Gillad av 2 personer

 19. Anonym 2019-09-15 / 00:01

  Sosseriet ger arrogansen ett ansikte.

  Gillad av 1 person

 20. Gunnar Karlsson 2019-09-14 / 23:30

  Thoralf, jag är helt enig med dig, det är så pinsamt agerat av Damberg att klockorna stannar och blommorna vissnar !! Pajasen var ju inte ens med i matchen, hade han rökt något innan ??

  I ett normalt land hade en minister som offentligt står och pinkar på sig omedelbart lämnat in sin avskedsansökan, men inte i Sverige !! Här kan Sosseadeln totalt göra bort sig utan att det får några konsekvenser,

  Den har regeringen är ett stort djä… skämt, jag skrev i morse här på bloggen att Sossarnas högsta ledning består av tomtar, troll, stolpskott och några knallkorkar och det står jag för !!

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s