MUSLIMSKA BRÖDRASKAPET I NYBRO?

Ledarsidorna och flera andra har tagit upp den tidningsartikel som jag skrev om i ett blogginlägg för några dagar sedan, om det nystartade partiet Nyans. Partiet har startats av den uteslutna centerpartisten Mikail Yuksel.

Johan Westerholm tar upp att det finns kopplingar till Muslimska Brödraskapet och partiet Nyans om man ser till vilka personer och organisationer som är inblandade. Läs gärna inlägget på ledarsidorna.

https://ledarsidorna.se/2019/09/partiet-nyans-expanderar/

Moske layout

Jag tror dessutom att det finns kopplingar mellan moskén i Växjö som Johan Westerholm menar har kopplingar till Muslimska Brödraskapet och den Islamiska Kulturföreningen i Nybro som skall bygga en moskébyggnad i Nybro som är 600 m2 stor.

I Kalmar finns också en Islamisk Kulturförening som sannolikt också har kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Det är sannolikt ingen slump att de ger föreningarna samma namn. De ingår säkert i samma muslimska organisation.

P4 Värmland rapporterade 2017 om den Islamiska Kulturföreningen i Karlstad som skall bygga en ny moské i Karlstad och att de vid flera tillfällen har bjudit in salafistiska imamer att predika/föreläsa i deras lokal i Karlstad.

Salafismen är den bokstavstrogna inriktning av sunni-islam som råder i bland annat Saudiarabien.

”De betraktas som väldigt intoleranta fundamentalister av det enkla skälet att de avvisar alla andra tolkningstraditioner av Islam som avvikelser, och framställer sin egen som den enda rätta och sanna tolkningen. De ser till exempel shia-muslimer som avfällingar, säger Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi vid Uppsala universitet.

P4 Värmlands granskning visar att flera imamer som utbildats i Saudiarabien talat i Karlstad. Ett exempel är en föreläsning som arrangerades av en lokal salafistgrupp i en lokal som de hyrt av en bostadsrättsförening på Bellevue.  En saudiutbildad salafist höll där föreläsningen ”Den exemplariska kvinnan”, som uppmanar muslimska kvinnor att lyda sina män utan att säga emot:

”Hon får inte gå ut utan hans tillåtelse, för han har den rollen att vara en ledare”, sägs det i föreläsningen som ligger på en salafistisk websida, samt att den första och främsta plikten för en kvinna är att hon värnar mannens sexuella rätt, eller rätten mannen har när han kallar henne till sin bädd”.

Salafismens syn på könsroller skiljer sig markant från den lagstadgade jämställdheten i Sverige:

– Den utgår från ett bokstavstroget och patriarkalt perspektiv. Kvinnan ska begränsas till hemmets sfär och mannen ska vara förmyndare för kvinnan, förklarar Mohammad Fazlhashemi.”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6686017

Det är med stor sannolikhet sunnimuslimer med dessa åsikter som nu fått köpa mark till ett väldigt lågt pris av Nybro kommun. Tjänstemän från Nybro kommun ljuger nu om försäljningen och hur de har agerat i samband med försäljningen. De undviker att berätta hela sanningen och undviker vissa fakta i sina svar på Nybro kommuns webbsida.

Det ansvariga politikerna, kommunalrådet Christina Davidsson (C) och oppositionsrådet Mikael Svanström (S) vägrar svara på mina frågor angående hanteringen av försäljningen till Islamiska Kulturföreningen. Istället låter de tjänstemän svara på frågorna.

Ett väldigt fegt agerande av ansvariga politiker. Christina Davidsson har haft en dryg vecka på sig men hon har inte svarat överhuvudtaget. Följande svar fick jag från Mikael Svanström.

Mejl Svanström

Jag påtalade för Mikael Svanström att jag ville ha hans svar, inte något svar från någon tjänsteman men det svarande han inte på.

Det är minst sagt uppenbart att Nybros ledande politiker inte kan svara på mina frågor och de inte vill ta ansvar för sina egna beslut. Eller kanske ännu värre, att de försöker dölja den hantering vid försäljningen av markområdet som de har ansvar för. Jag går nu vidare med ytterligare krav på information från Nybro kommun och markförsäljningen.

Att sälja mark till Muslimska Brödraskapet är knappast någon merit, inte ens i Sverige!

 

35 reaktioner på ”MUSLIMSKA BRÖDRASKAPET I NYBRO?

 1. E 2019-09-15 / 21:44

  Det är ju också såhär, att det faktiskt kan vara så (enligt hörsägen) att folk i Nybro fått nog och inte vill ha någon moské, nu ni SÄPO kan ni få något att bita i. Tänk om varje försök till bygge sprängs? För sprängmedel är väl lika lätt att få tag på som en falukorv på ICA. Nybro kommun, de arma själar som betalar skatt till er vill INTE ha det här. Är det i Nybro eller Växjö kriget kommer starta?

  Gilla

 2. Onkel Björn 2019-09-15 / 02:26

  Islam underminerar Sverige mer och mer genom alla moské byggen. Och likt en snöboll som rullar ner för backen, så blir de nog bara mer och mer svårstoppade. Det gäller att inte vänta för länge för att få stopp på det hela.

  Vi får hoppas att kommunledningen i Sölvesborgs agerande kommer att smitta av sig på flera kommunledningar i landet.

  Och att sälja mark ska nog kommuner vara försiktiga med. Framförallt till invasiva religioner.

  Gilla

   • Lars Johansson 2019-09-14 / 21:33

    Bra,bara att sparka Kristersson han är bara en bromskloss som bara ska bort! In med Sonesson som talar i klartext,det er en sådan ledare vi behöver!

    Gilla

 3. ulsansblogg 2019-09-14 / 16:43

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  De små stegen mot tyranni.
  Vi bör se upp och ta lärdom
  av hur det gått med andra länder
  där Islam tagit över allt mer.

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2019-09-14 / 14:33

  Expressen: ”Oron i studentstaden: ”Våldet har kommit även till oss””

  Ja, vad fan hade ni väntat er?

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-09-14 / 16:05

   Tittar man på butiken som blev utsatt – kraftiga galler på fönstren. Jag tror inte det var för att de var rädda för att någon skulle göra inbrott och stjäla en gurka eller två. Jag tror man sålde annat än grönsaker och frukt i butiken.

   Den förbipasserande kvinnan, hur vet man att hon bara var förbipasserande? Polisen har ju inte ens pratat med henne.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2019-09-14 / 17:02

    Politikerna vid makten i Lund har konsekvent bäddat för problem och höga kostnader.

    Gillad av 1 person

  • Sven 2019-09-14 / 17:10

   Ja du Gunnar det kan man fråga sig. Kan det vara för att man måste ha någon som kör Polisbilarna? Jag kan inte komma på något bättre just nu.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-09-14 / 20:24

    Ja du Sven, ett totalt förvirrat land är vad Sverige blivit, långt ifrån det Sverige som du och jag växte upp i, tragiskt men sant.

    //Gunnar

    Gilla

 5. Lennart 2019-09-14 / 13:29

  Svenskarna kommer bli en minoritet i detta land

  Snart har vi en muslimsk stadsminnister också

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-09-14 / 14:08

   Lennart, jag betydligt mer optimistisk, pendeln har vänt, det märks på flera sätt, inte minst på alla roddare i journalistkåren som producerar artiklar som de omedelbart fått sparken för, för bara 2–3 år sedan.

   Jag hoppas och tror att vi inte skall behöva vänta till 2022 på en helt ny och frisk regering med helt utan en sönderfallen Socialdemokrati, tänk positivt !!

   //Gunnar

   Gilla

  • Bert 2019-09-14 / 15:04

   Ang en muslimsk Statsminister i Sverige: det har vi redan, detta då det SOCIALDEMOKRATISKA Partiet sedan ca 20 år tillbaka ogenerat intimt samarbetar med Muslimska Brödraskapet via sosseorganisationen ”TRO och SOLIDARITET”.
   .

   Gillad av 1 person

  • turrim 2019-09-14 / 16:53

   I London har man redan en sådan Borgmästare Sadiq Khan. Av Donald Trump kallad en ”nationell skam”.

   Gillad av 1 person

  • Sven 2019-09-14 / 17:17

   Minoritet, det är väl bara en tidsfråga.

   London har en muslim borgmästare, så varför inte en muslimsk statsminister i Sverige. När det sker så kommer huvuddelen av befolkningen att tycka att det är helt naturligt.

   Gillad av 1 person

 6. Thomas 2019-09-14 / 12:43

  Nu brinner det i skallen av ilska på pedofilsektens korvryttare.
  Att Sölvesborg inte tänker flagga offentligt med prideflaggan skulle naturligtvis inte accepteras av böglobbyn. Nu ska det demonstreras mot homofobin i allmänhet och mot Sd i synnerhet.
  I inget annat land är homosexuella lika omhuldade som i Sverige. Här får de all positiv uppbackning. Politikerna älskar att visas med homosexuella . Ändå så är de inte nöjda. Sjukt är bara förnamnet. Vore lite klädsamt om pridedårarna demonstrerade mot muslimer och kräver att det ska hissas prideflaggan även vid moskéer.
  Det är sinnessjukt hur den vidriga perversa pridelobbyn får styra samhället.
  Varför ska bussar köra runt med prideflaggan? Varför flaggar brandstationer, kyrkor, bibliotek, idrottshallar, skolor, kommunhus med den flaggan?
  Varför får t ex inte samernas flagga vaja lika mycket runt omkring i landet?

  Gillad av 5 personer

  • Maja Dacke 2019-09-14 / 13:51

   Tänk, jag vet inte ens hur samernas flagga ser ut!!!

   Uselt! Ska googla …

   Gillad av 1 person

 7. Gunnar Karlsson 2019-09-14 / 12:36

  Muslimska Brödraskapet är en invarsiv organisation som metodiskt försöker skaffa politiskt inflytande inte bara i västvärlden utan även i den muslimska världen.

  För den som vill skaffa sig en ordentlig portion bakgrundsinformation kring det Muslimska Brödraskapets aktiviteter i Sverige rekommenderar jag ett femtontal artiklar som Johan Westerholm skrev i somras.

  På Petterssons blogg finns en sammanställning över dessa artiklar, se länken nedan.

  https://petterssonsblogg.se/2019/08/04/det-muslimska-brodraskapet-2/

  Nedan finns länkar till Wikipedias artiklar om MB.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Muslimska_brödraskapet
  https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Brotherhood

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 8. Sven 2019-09-14 / 11:53

  Hade jag flyttat åter till Sverige hade Sölvesborg och Staffanstorp legat högst på listan.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-09-14 / 12:11

   Du är nog inte ensam om de tankarna. Jag tror dessutom att detta gäller även för de som flyttar inom Sverige. Det kommer sannolikt bli en viktigare faktor i framtiden.

   Gillad av 6 personer

   • Onkel Björn 2019-09-15 / 02:15

    Ska bli intressant att följa hus och lgh priserna i Sölvesborg framöver

    Gilla

 9. C Andersson 2019-09-14 / 11:46

  Yttrandefrihet innebär att du har rätt att hissa din flagga på din egen stång men inte på någon annans.

  Men inte ens på sin egen stång får man hissa vilken flagga man vill. Det är en inskränkningen i ytrandefriheten.

  Gillad av 1 person

 10. Mats 2019-09-14 / 09:57

  Någon gång måste väl ändå svensken vakna och göra uppror och slänga ut dessa landsförrädare,inför tjänstemannaansvar retroaktivt och straffa dessa lögnare mycket hårt.Att förstöra ett land och hundratusentals medborgares liv ska vara kännbart,mer än 18 år som är ”livstid”

  Gillad av 3 personer

  • Adamson 2019-09-14 / 13:02

   Landshövdingen struntade i upphandlingsreglerna och tillfrågade sin gamla kollega. Låter ju smidigt det! Funkar inget i Kalmar?

   Gillad av 1 person

   • Roger 2019-09-14 / 17:26

    Johan Perssons kärring signerade fakturan. Fin ankdamm!

    Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-09-14 / 13:46

   Tänk!!! Jag deltog i denna sifo-undersökning där man frågade om sympatier. Och jag svarade AfS! Alla alternativ behövs i Sverige nu, sa jag. Så SD kunde ha fått åtminstone en röst till …

   (Intervjuaren var helt ovetande om AfS …) (Sifo borde utbilda sina medarbetare om de politiska partierna i landet.)

   Samtidigt frågade kvinnan om vad jag tyckte om Systembolaget. Om detta tyckte jag inte utan att vi ska följa Danmark – och därmed bli mer kontinentala – fria alkoholbutiker/gårdsbutiker etc.

   Gillad av 1 person

 11. Gunnar Karlsson 2019-09-14 / 07:59

  Off Topic.

  Jag misstänker att Sosseriet kommer att få några riktigt tuffa år att se fram emot, förutser att strömhoppen från S till SD kommer att accelerera. Skulle inte alls bli överraskad om S passerar 20%-strecket på väg ned mot 15% inom de närmaste 6–8 månaderna.

  Förklaringen är mycket enkel, S har inte haft en svagare laguppställning i deras ledningsgrupp, VU (Verkställande Utskottet), under de senaste 100 åren. Idag består VU bara av tomtar, troll, stolpskott och några knallkorkar, jag tror ingen av ledamöterna når upp till den genomsnittliga IQ-nivån i den svenska befolkningen.

  VU lever i en röd bubbla och har noll koll på verkligheten, jag tror att denna totala brist verklighetskoppling är förklaringen till de många vansinniga besluts som fattats under de senaste decennierna. Det allvarligaste misstaget var när de bestämde sig för att byta sina trogna kärnväljare från den svenska arbetarklassen mot valboskap i form av över en miljon importerade muslimer, sakta men säkert börjar de gamla kärnväljarna förstå detta svek, med resultatet att de överger S och istället blir medlemmar i SD.

  https://petterssonsblogg.se/2019/09/13/atta-av-tio-lo-valjare-sager-att-sverige-tagit-emot-for-manga-icke-europeiska-invandrare/#more-292893

  //Gunnar

  Gillad av 5 personer

 12. Ralf 2019-09-14 / 00:08

  Grattis Nybro, Växjö och Kalmar, snart muslimernas Mecka.

  Kan tillägga att Kalmars politiker aldrig någonsin svarar på något heller och de fjuttiga svar man får av de eminenta (!) tjänstemännen lämnar ju definitivt mer att önska.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s