DET ÄR SÅ FALSKT

Johan Persson (S): Staten behöver öka stödet till kommunerna med 40 miljarder.

IMG_5340Det skriver Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) i en krönika på ledarsidan i den socialdemokratiska tidningen Östra Småland. Det jag framförallt reagerar på är de tre anledningar som Johan Persson anger som orsak för ökat stöd från staten.

”Demografi. Vi lever glädjande nog allt längre vilket innebär att andelen personer som är över 80 år ökar med 50 procent fram till 2028.”

”Vi går mot en svagare konjunktur vilket innebär att ökningen av skatteintäkterna blir lägre. Lägg därtill risken för ännu sämre konjunktur till följd av internationell oro orsakat av handelskrig och en hård Brexit.”

”Den tredje komponenten som gör utmaningen än svårare är alla de reinvesteringar som nu behöver göras.”

http://www.ostrasmaland.se/ledare/staten-behover-oka-stodet-till-kommunerna-med-40-miljarder/

Inte ett enda litet ord om invandringen, massinvandringen. Trots att kommun efter kommun larmar om utvecklingen. Oavsett om det är moderaterna eller socialdemokraterna som styr i kommunerna. Alla kommuner anger dessutom att kommunens dåliga ekonomi beror på det stora mottagandet av så kallade flyktingar. Men Johan Persson i Kalmar mörkar dessa kostnader i Kalmar och anger istället demografin, en lågkonjunktur som ännu inte inträffat och reinvesteringar av kommunens lokaler. Som de riktigt stora problemen. Det är så falskt!

Nu är Johan Persson inte dum i huvudet, utan han är politiker ut i fingertopparna och då pratar han inte om invandringen. Oavsett vad som händer så säger han inte ett enda ont/kritiskt ord om invandringen eller invandrares brottslighet.

Talar man inte om det, så existerar det inte!

Utan det senaste decenniets enorma invandring hade alla kommuner klarat sig alldeles utmärkt utan några ökade bidrag från staten. Välfärden hade inte varit i någon kris och resurserna i samhället hade kunnat fördelas på ett helt annat sätt, då först och främst till de svaga grupperna som t.ex. fattigpensionärerna.

Nu är inte Johan Persson den enda att förneka konsekvenserna för massinvandringen, trots att den kostar flera hundra miljoner kronor i Kalmar kommun. Johan Persson skiter fullständigt i vilka kostnader som Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan har för massinvandringen då det inte ingår i den kommunala budgeten.

Så agerar en slipad kommunpolitiker! Undrar när folket i Kalmar skall vakna.

 

35 reaktioner på ”DET ÄR SÅ FALSKT

 1. Rolle 2019-09-19 / 08:29

  Översättning av socialdemokratiska.
  Henrik Sundström – M:- För den som inte talar socialdemokratiska så lyder översättningen såhär:
  ”För att hålla SD borta så tvingas vi lägga pengar på vansinnesprojekt för att hålla diverse småpartier nöjda. Då finns det inte några pengar kvar till det som verkligen behövs”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/09/oversattning-av-socialdemokratiska.html

  Skulle inte Vänsterpartiet sänka regeringen om regeringen slopade värnskatten?
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/09/regeringspartierna-okar-klyftorna-i.html

  Jonas skulle ju sänka regeringen om de införde detta.
  Tydligen bara rent dravel från kommunisten.

  Gillad av 1 person

 2. Marie 2019-09-18 / 20:58

  Thoralf, har inte sett dig ha något blogginlägg vad du tycker om polisens arbete i Sverige? Tycker du att polisverksamheten fungerar i Sverige? Om inte, vad behöver göras? Tacksam för svar. Gillar din blogg.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-18 / 21:04

   Polisen behöver mer befogenheter samt att det blir fler poliser. Med högre lön kan säkert fler poliser som jobbar i andra yrken idag kanske lockas till baka till polismyndigheten.

   Gillad av 1 person

   • Thomas 2019-09-18 / 21:35

    Apropå poliser. Det är inte 1:april men jag undrar.
    I Sverige prioriterar polisen.
    Allvarligt talat är det varje dag man läser om absurda vettlösa saker i Sverige.
    Bilbränder, bomber, våldtäkter, mord, skjutningar är inte det viktigaste. Då hinner inte polisen med och det behövs så många mer poliser.
    Men så finns det nitiska poliser som dammsuger Sverige på att hitta förfärliga brott. Helst svenska äldre, då blir det lättare att fixa statistiken och få tårta på jobbet för väl utfört jobb.
    Äldre farbrorn som behöver tömma blåsan vid vägkanten u. Askersund då minsann kommer de tuffa batongpoliserna och haffar herrn och det blir åtal.
    ( kan inte länka från Sydsvenskan)

    Gillad av 1 person

   • Onkel Björn 2019-09-19 / 01:06

    Thomas, Den här äldre farbrorn som nu blev bötfälld. Det kan inte ha varit som så att han helt sonika stod helt öppet och visade sitt organ för alla förbipasserande. Och att det då råkade komma en polisbil körande.

    Något hyfs måste det ju ändå finnas hos människor. Om det nu var så akut så kanske han borde ha hunnit ställa sig bakom sin bil och kissat, om han nu inte hann köra undan till en bättre plats.

    Gilla

   • accarlsson 2019-09-19 / 16:44

    Jag tycker att man ska börja med att bygga fler fängelser, gärna i någon av baltstaterna om det blir lägre drifts- och byggkostnader där.

    Sedan ska man precis som en polisman påpekade i SVT:s ”Morgonstudion” slopa alla mängdrabatter för dem som begår flera brott. Dessutom ska man ta bort ungdomsrabatterna.

    Återfallsförbrytare ska ha högre straff, första återfallet plussar man på med 50% av föregående straff, nästa gång får brottslingen sitta hela sitt nya plus hela den gamla strafftiden o.s.v.
    Snart sitter då alla återfallsförbrytare på livstid!

    Eller om man vill göra det enkelt; tredje fängelsestraffet omvandlas automatiskt till livstid.

    Kriminella som sitter inlåsta begår färre brott och därmed minskar behovet av fler poliser.

    Gilla

 3. Onkel Björn 2019-09-18 / 18:22

  Även om nu invandringens kostnader är alldeles för höga, så är de ändå inte hela skulden till det bedrövliga läge som landet befinner sig i.

  Landet har förändrats. det är säkert alla, åtminstone äldre medborgare, säkert överens om. Den politiska godhetsideologin har letats sig in i varje skrymsle och vrå i myndigheter, landsting och kommuner. Även privata företag har drabbats. Det har alldeles för länge gällt att vara pk.

  Det känns som att samhällsapparaten förr styrdes av ansvarstagande människor som hade landets bästa för ögonen. Idag är det den egna karriären som är det viktigaste.

  Om vi tar sjukvården, som krisar och suktar efter mer pengar. Men är det egentligen mer pengar som behövs. Är det inte en mer effektiv organisation vi behöver. Sverige har en av eu områdets högsta kostnader för sjukvård samtidigt som vi har minst antal vårdplatser av alla EU-länder. Inom sjukvården finns idag fler administratörer än läkare. När det gäller läkare så ligger vi bland toppländerna när det gäller antal läkare per invånare, men våra läkare tar emot minst antal patienter än övriga EU-länders doktorer.

  Gissar att alldeles för många av våra myndigheter drivs på ett oeffektivt sätt.

  Hur har man egentligen kunnat missköta ett land så länge som man gjort med Sverige ?
  Har inte politiker någon skam i kroppen ?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-09-18 / 19:15

   Sedan har vi hyrläkare som kostar skjortan för sjukvården. De kan kosta både två eller tre gånger så mycket som en anställd läkare.

   Gillad av 1 person

  • Fair & Square 2019-09-18 / 17:34

   Greta Thunberg on Capitol Hill
   makes Sweden the laughingstock of the whole world.

   Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2019-09-18 / 15:49

  GP: Anders bil totalförstördes i branden
  ”– Man kan bara konstatera att världen har kommit till Gåsmossen, säger Anders Manheden vars bil totalförstördes i branden. ”

  Fel, fel och FEL.

  Den muslimska invasionen har kommit till Gåsmossen.

  Gillad av 2 personer

 5. T. P 2019-09-18 / 15:41

  Är det fler än mig som har lagt märke till att anställda på kommunen och andra statliga verksamheter i Kalmar, åker runt i kommun bilar och uträttar sina privata ärende?

  Gilla

  • Roger... 2019-09-18 / 22:46

   Är väl inte bara kommunanställda som flexar på eftermiddagarna fredagar, lätt att se på stan/bolaget.
   Ska man ha tag i någon på myndigheterna så är de på möten eller upptagna i samtal, semester/gått för dagen.
   Har ju varit kutym i över 30 år i de flesta städer.
   Ju större kommun ju lättare att smita undan, gäller även stora företag med många anställda.

   Jobba vill ni inte men lön vill ni ha, en gammal regel, stämmer bra på våra beslutsförfattare oavsett färg.

   Gillad av 1 person

 6. Maggan 2019-09-18 / 15:35

  Naturligtvis låter det besvärligt att en grupp i samhället ökar med 50%. För att få lite siffror tittade jag på hur många som beräknas vara över 80 år 2028. Det var 255 000 personer. Det betyder att idag finns det under 130 000 personer i den åldern. Ökningen blir då densamma. Hur många invandrare kommer hit under dessa 9 år? Betydligt fler kan jag lova. Hur försörjs dessa invandrare och betalar de skatt? Svenska pensionärer betalar skatt och bidrar fortfarande till det allmäna.

  Gillad av 1 person

  • maggan 2019-09-18 / 16:51

   Jag har använt fel siffror! Tyvärr. Ökningen skall vara 255 000 år 2028 jämfört med 2018. År 2028 beräknas 112 000 personer invandra,

   Gilla

   • ! 2019-09-18 / 17:46

    Invadera!

    Gilla

 7. ! 2019-09-18 / 15:27

  Staten saknar 10 000 poliser
  för att kunna upprätthålla ordningen i samhället!
  Ja, 10 000 poliser,
  enligt samstämmiga uppgifter från alla statens sju partier.

  Och var ska dessa 10 000 poliser hämtas ifrån,
  KTH
  Fi
  HBTQ
  eller
  IS?!

  Gilla

  • Roger... 2019-09-18 / 22:54

   Poliser ser man knappt på vägarna, därför är det bara att stå på.

   Är oftast ute när det är fint väder så håll koll.

   Saknas 10000 Dirty Harry som kan göra ett bättre jobb.

   Utredningar läggs ner p.g.a brist på munkar, kan finnas en släng av (ironi).

   Gilla

 8. botwid 2019-09-18 / 13:39

  Om Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) med ett enda ord nämnt elefanten i rummet hade det varit ett politiskt självmord. Svårt att vara politiker och ärlig samtidigt!

  Gillad av 1 person

 9. Anonym 2019-09-18 / 12:21

  Jag vill lära mig äta med kniv och gaffel. Skulle någon av er som står nära Johan Persson försöka starta ett sådant projekt?

  Gilla

 10. Eric 2019-09-18 / 11:13

  Men Thorald då!
  Det vet du väl, i Sverige gäller: Talar man inte om det – då finns det inte!

  Gillad av 1 person

 11. stefan a. 2019-09-18 / 11:00

  Förstår inte vad de gnäller över förutsättningarna var ju glasklara, efter två år övergår försörjningsansvaret för flyktingarna till kommunerna och för två år sedan fick man 10 miljarder extra till slukhålet, och man kan inte räkna med att man skulle få 2000 kr dygnet för ensamkommande män i all evighet, har man med öppna ögon tagit emot massor med flyktingar så får man stå sitt kast….

  Tittade på när finansministern presenterade vinnare(inga förlorare?) i stapelform, visade de två små första staplarna med fattigpensionärer och låginkomsttagare i rött, medan den sista jättelika stapeln med höginkomsttagare och storvinnare i grått så den knappt syntes, också det var säkert uträknat av partistrateger, tvärtom var nog inte aktuellt….

  Gilla

 12. Hacke 2019-09-18 / 10:51

  Det är vidrigt osmakligt att nu höra företrädarna för de kommuner som mest naivt och oansvarigt öppnade sina dörrar på vid gavel och skulle överträffa varandra i ”godhet” – och därmed dumhet och kortsiktighet – när det gällde flyktingmottagandet. Samma kommuner som nu gråter ut i media och går med håven efter ännu mer av våra skattepengar för den kris man i högsta grad själva skapade.
  Dessa blinda bidragsentreprenörer kan gärna stå där med byxorna vid anklarna när man inte tänker längre än näsan räcker d v s de två år som de statliga pengarna, våra gemensamma skattepengar, påstods skulle täcka kostnaderna för århundradets största bedrägeri.
  Men framför allt borde de lika obarmhärtigt som rättvist straffas av väljarna/kommuninvånarna som alltid är de som får ta smällen när kommunpamparna surfar omkring på högmodets och den s k godhetens vågtoppar för att visa sig bäst i klassen inför de ännu större förrädarna i 7-klövern på riksnivå. För att inte tala om deras stödtrupper i form av naivistiska småglin i vänsterorganisationer som refugeeswellcome, allmänna godhetsposörer och offentlighetsfinansierade batikhäxor på olika nivåer i våra samhällsfunktioner.
  Detta episka svindleri och humbug som ärkeskurken och landsförrädare Löfven har mage att kalla ”att ta ansvar” när det i själv verket handlar om en destruktion av landet och svek mot folket som saknar motstycke i historien.

  Gillad av 3 personer

 13. Robban 2019-09-18 / 10:22

  Har av olika anledningar varit bekant med några mer välrenommerade sossar!
  Kan tyvärr meddela att de har noll(0) sjukdomsinsikt, även privat och i förtroliga samtal och umgänge!
  Lögnen och verklighetsförnekelsen är helt naturligt för dom! Det sitter i ryggmärgen!

  Gillad av 2 personer

 14. AWSvensson 2019-09-18 / 08:56

  Det märkliga är att personer i det här landet kan bli åttio år utan att någon lagt märke till dem, demografin ändras tydligen över en natt. Att kommuner åsidosatt allt som kunnat skjutas upp när det gäller underhåll till förmån för massinvandringens kostnader är väl ingen hemlighet,men sådant kommer för eller senare ifatt,

  Gillad av 4 personer

 15. Rolle 2019-09-18 / 08:17

  Så skriver en äkta falsk sosse. Måste inte vara sämre än hans förebild Stefan.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-09-18 / 09:36

   Så sitter han också i partiledningen. Så lite vet de om realia i det land som de ska styra. Vi som betalar deras löner är de som drabbas.

   Gillad av 2 personer

 16. Det största bedrägeriet 2019-09-18 / 01:49

  Översten som lämnat Sverige ger sin bild av landet och kriminella politiker!

  Gillad av 3 personer

 17. Muhammed 2019-09-18 / 00:41

  Finns det någon mer verklighetfrånvänd person än Johan Persson? Det är nästan skrämmande! En sådan som han ansvarar över andras pengar????

  Gillad av 2 personer

 18. Hasp 2019-09-17 / 23:00

  Om folk kunde sluta rösta på arroganta, oikofoba sossar så hade det funnits en glimt av hopp för framtiden.
  Men, tyvärr…
  Lågbegåvning och dekadens förstöra nationen.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s