PARODI PÅ TILLIT

Thomas Carlzon
Landshövding Thomas Carlzon.   Foto Thoralf Alfsson

I förra veckan avslöjades att landshövdingen i Kalmar län Thomas Carlzon köpte in den alternativa behandlingsformen psykosyntes till ledningsgruppen. Det fanns en rad märkliga omständigheter som t.ex. att enda referensen till enmansföretaget var Thomas Carlzon och ingen upphandling gjordes utan den köptes direkt av landshövdingen. Utbildningen skulle kosta ca 320 000 kronor, sedan tillkommer också resekostnader och boende för konsulten enligt Barometern. Dessutom var konsulten en tidigare arbetsbekant till landshövdingen från hans tidigare jobb på IKEA. Där Anna Ugander var flitigt anlitad.

Syftet med utbildningen var att öka tilliten hos befolkningen för Länsstyrelsen.

”I residenset har ledningsgruppen samlats för en halvdagsutbildning. Thomas Carlzon, länsrådet Malin Almqvist och de andra sitter på stoppade stolar i en u-formation en trappa upp i residensets stora samlingssal. I mitten står Anna Ugander. I dag ska länsstyrelsens högsta chefer, enligt konsultens instruktioner, lära känna varandra. Alla får börja med att berätta vilken känsla de har ”just nu” och vad de vill bidra med. De uppmanas berätta något kul eller annorlunda som ingen vet om dem. I uppgiften ingår också att svara på frågan: ”Vad får ditt hjärta att sjunga?”.”

http://www.barometern.se/kalmar/landshovdingens-ikea-bekant-fick-avtal-vart-hundratusentals-kronor/

Idag avslöjar P4 Kalmar att landshövding Thomas Carlzon vid två tillfällen betalat svarta löner till flera av personalen på länsresidenset i Kalmar. Det har skett vid privata fester för landshövdingens dotter. Dels en maskeradbal när dottern fyllde 25 år i december 2018 och när samma dotter tog sin lärarexamen i juni 2019.

Enligt uppgift skall Thomas Carlzon då betalat svarta pengar till några personer som jobbade i köket. Landshövdingen höll idag en presskonferens och förklarade att han ”missat” det och nu skulle rätta till det och lämna uppgifterna till skattemyndigheten.

http://www.barometern.se/kalmar/hovdingen-lovar-att-gora-ratt-igen/

Han försvarade sig med att en landshövding också kunde göra fel. En tragisk bortförklaring av en fuskande landshövding som borde vara ett föredöme.

Ena dagen köper landshövdingen utbildning i psykosyntes till ledningsgruppen för att öka tilliten för Länsstyrelsen. Nästa dag betalar han svarta löner till personalen. Det är så man inte bygger förtroende och tillit hos medborgarna.

Regeringen är informerad och jag skulle inte bli det minsta förvånad om landshövdingen blir entledigad från sitt uppdrag. Kalmar län kan väl inte ha en landshövding som skattefuskar!

Det kallar jag för parodi på tillit!

Swebbtv bemöter SVT Agendas påståenden i ett nytt videoklipp. Det blir parodi på SVT:s tillit.

 

41 reaktioner på ”PARODI PÅ TILLIT

 1. Anonym 2019-09-20 / 16:12

  Off topic.

  På TV-kanalen Access går ett bra program som heter ”Kärnkraftens framtid”.

  Gilla

 2. Erik 2019-09-20 / 16:05

  Vilken jävla pajas! Läste precis att åklagare ska granska Bindefeldts bjudresa nu.

  Gilla

 3. Peter Pan 2019-09-20 / 14:44

  Vilken totalt omdömeslös man!

  Gilla

 4. Mikael 2019-09-20 / 10:58

  Thoralf, jag var i Tjeckien. Intressant land. Man kunde i alla fall inte tro att man var i Mellanöstern. Såg inga hucklor. Tjeckien har en arbetslöshet på drygt 2% och Sverige har 7,1%. Socialdemokraternas löfte om lägst arbetslöshet i Europa var ännu en bluff av Löfven.

  Thoralf, tror du EUR-kursen kommer stiga över 11 kronor?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-20 / 11:03

   Ja, det är nog sannolikt. Inget i statens budget tyder på att kronan kommer att stärka sig.

   Gillad av 2 personer

  • Henrik Hillberg 2019-09-21 / 16:57

   För några veckor sedan fick jag betala 11:25 på Forex för en euro.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-09-21 / 20:09

    Jag betalade också 11,25 för en euro innan jag åkte till Spanien.

    Gilla

 5. Sven 2019-09-20 / 09:02

  Jag läser att Göteborgs skolor eventuellt ska få två köttfria dagar i veckan. Och det är för det överdrivna klimathotet.

  Jag hörde på BBC för några månader sedan om att förbrukningen av rött kött (dvs från nötkreatur, får osv) har gått ned kraftigt på grund av rädsla för klimathotet, och man tror att kyckling, kalkon är bättre för klimatet.
  De sa också att ca 60% av UK bördiga yta endats är lämlig för att driva upp djur som ger rött kött. Men nu vill folk istället ha kyckling, kalkon etc – det betyder att man måste importera foder till dessa. Mycket av detta foder består av palmolja som har en tveksam produktion. Slutresultatte blir att betesmarker läggs i träda och foder importeras.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-09-20 / 09:51

   Det betyder att landskapet växer igen fullständigt på väldigt kort tid.

   Jag undrar hur Centerpartiet kommer agera på dessa vansinniga förslag.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2019-09-20 / 10:06

    Centerpartiet är på väg att lyckas med att avveckla kärnkraften. De är nog stolt nöjda med det. Hur det går för nationen, folket och bönderna har man inget intresse av med nuvarande ledning.

    Gillad av 1 person

   • Sven 2019-09-20 / 11:45

    I BBC studion var det en lantbrukare och en miljöaktivist – och de blev överens (till programledarens irritation) om att äta rött kött var bättre för miljön är kyckling, kalkon etc.

    Gillad av 1 person

  • Rune 2019-09-20 / 10:40

   Kyckling och kalkoner föds ju upp i stora djurfabriker med tillväxthormon och antibiotika i fodret. Nötkreatur kan man ju ändå föda upp på betesmarker i naturen och få hälsosammare kött på köpet.

   Gillad av 1 person

 6. Robban 2019-09-20 / 08:50

  Den högsta chefen över polisen i en mellanstor svensk stad sa till mig en gång att: – Vill de inte ha det såhär, så får de ju rösta på något annat!
  När jag frågade om han inte kunde ordna fler patrullerande poliser i ett par områden med mycket rån och misshandelproblematik och berättade att det var vad folk önskade sig!
  Efter ett halvår, då han bytt jobb och vi satt på verandan och lyssnade på nyheterna, så gick den nya polisledningen ut och sa att de skulle öka närvaron i dessa områden!
  -Fyfan va bra! Det är ju det jag hela tiden sagt att det borde göras!
  Utbrast min bekant!
  Sosse naturligtvis! Sjukdomsinsikt är väldigt långt borta! Dessa människor förstår verkligen inte att de är i det närmaste rubbade!
  Betänk nu att landet styrs av sådana, alla institutioner, skolor, myndigheter osv mm

  Gilla

  • Maja Dacke 2019-09-20 / 17:53

   Och vad skrev hon den här gången för blajblaj?

   Gilla

 7. Bert 2019-09-20 / 08:43

  Och, hur går det för de timlönsanstälda på Länsstyrelsen som på sin fritid bevisligen arbetade för och också tog emot svartlön – blir de synade och lagförda? Nej, de ses väl mer som hjältar!

  Gillad av 1 person

 8. Niklas R 2019-09-20 / 08:43

  Hans vara eller icke-vara kommer nog ner till vem som tillsatte honom. Var det Reinfeldt så är han nog körd vid det här laget. Var det Löfvén kommer han sitta kvar.

  Tänk, en gång i tiden utnämndes landshövdingarna av Kungen för att hålla ett vakande öga på att politikerna i landstingen och kommunerna gjorde rätt.
  Idag är det en belöningsposition för trotjänare och goda kompisar till statsministern.

  Gillad av 4 personer

  • Anders L. 2019-09-20 / 19:28

   Den förre, eller förrförre, landshövdingen hette också Carlsson. Han blev relegerad för porrsurfning och alkoholism. Fast han vart tjockare. Är det samma som ändrat stavningen eller är det något som går?

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-09-20 / 17:51

   Sjöstedt vill hellre skjuta landet i sank totalt än att ge SD det minsta lilla inflytande. Ännu ett sänke … …

   Gilla

 9. Anonym 2019-09-20 / 08:11

  Det som är mest fascinerande är inte alla maktfullkomna as som beter sig bedrägligt och berikar sig själva utan väljarna som val efter val röstar fram dessa varelser till maktpositioner.
  Gud hjälpe oss…

  Gillad av 1 person

 10. Peter 2019-09-20 / 06:23

  Saudiarabien lägger en stor del av sin militära budget (budget på 70 miljarder US dollar per år) på att köpa amerikanska vapen. Sverige åker till Saudiarabien tillsammans med Wallenberg och kröker rygg för Saudis kung för att få till en vapenaffär som gynnar Wallenberg. Sverige köper det totalt föråldrade och förlegade svindyra luftvärnssystemet Patriot. Patriot tillverkas av amerikanska Raytheon och köpet villkorades med att svenska SAAB ska licenstillverka komponenter till systemet. Ser ni hur allt rör sig kring affärer och vår svenska Investor går inte av för hackor när det gäller att äga/kontrollera vapenföretag och telekomföretag. Vilka äger de största amerikanska vapentillverkarna? Amerikanska banker. Wallenberg som äger Investor äger den viktiga banken SEB. Krig får pengar att snurra och fylla fickor på dess ägare. Det är den helt dominerande orsaken till krig i världen. Pengar!

  Gillad av 2 personer

 11. Tel Aviv 2019-09-20 / 01:06

  ”Under torsdagskvällen var det stor fest med arabiskt tema….”

  Citat Aftonbladet angående Bindefeldts kändisfest.

  Låter som en trevlig tillställning.

  Gillad av 1 person

  • Anonym 2019-09-20 / 08:08

   Den fina PK-adeln roar sig.
   Själv hyser jag ett oändligt förakt för dessa individer.

   Gilla

  • Sven 2019-09-20 / 08:54

   Jag skulle stannat hemma den kvällen.

   Låt dem roa sig, det är förmodligen inte för skattebetalarnas pengar.

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-09-20 / 17:44

   Arabiskt tema får de ju varje dag på hemmaplan – om de vågar sticka ut hakan i vimlet … …

   Gilla

 12. Borde veta bättre... 2019-09-20 / 00:33

  Som landshövding hör det till att vara nästan klinisk i sitt yrkesutövande och det har han självklart inte varit.

  Lika självklart påverkas Carlzons förtroende av det som nu uppdagats, gissningsvis dyker det upp fler avslöjanden.

  Kan bli svårt för honom att fortsätta som vanligt med detta i bagaget.

  Gillad av 1 person

 13. Tel Aviv 2019-09-20 / 00:32

  Den förre satt och ringde sexsamtal för skattepengar. Kontraktet med medborgarna är inte högt värderat i dessa dagar. Makten är viktigare än något annat.

  Bindefeldts lyxresa för sina ”tre nära poltiska vänner” är ju också en parodi på tillit. Ebba och Ulf pratar om att ta fram snabba åtgärder för det sjunkande skeppet Sverige och mitt i budgetarbetet och de pågående diskussionerna om gängkriminaliteten, så drar dessa två till Tel Aviv ihop med Sabuni.

  Ingen slump att det var just dessa tre kanske?!?

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-09-20 / 17:43

   De kanske hämtar krafter för att våga bete sig naturligt och kraftfullt tillsammans med SD och AfS … …

   Gilla

 14. Flum flum 2019-09-20 / 00:01

  Psykosyntes låter som något riktigt flummigt. Ska myndigheter syssla med sådant? Det är väl ungefär på samma nivå som när Kalmar kommun en gång för länge sedan köpte spökutdrivare i äldrevården. Den ena värre än den andra.

  Landshövdingen sa att han var en ärlig smålänning eller något liknande. Parodi minst sagt.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2019-09-20 / 08:50

   Flum flum och pling pling
   Jag vet inte om det är bekant men på slutet av 2000-talet köpte kommunen in små plingklockor till alla anställda. Syftet var att stärka deras självförtroende. När det kändes som att man gjort något bra så skulle man pingla med klockan. Trots att det bara var ett fåtal som pinglade lades projektet ned snabbt då det missbrukades av anställda.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-09-20 / 09:49

    Var det inte näringslivschefen Tomas Davidssons förslag att köpa in plingklockorna.

    Gilla

 15. Thomas 2019-09-19 / 23:49

  Parodi var det även i opinion live då ..trumvirvel! ..Prideflaggans icke varande i Sölvesborg avhandlades. Tyvärr var Dick Erixon på den ”vettiga sidan” han är ingen bra debattör och framtoningen ger lite töntstämpel över sig.
  Nu vann Dick ju debatten ändå eftersom motståndaren Aleksa Lundberg (av okänt kön) efter nån minut började prata om att det hörs stöveltramp och Gestapo marscherar om inte Prideflaggan hissas.

  Gillad av 1 person

 16. en småländska 2019-09-19 / 23:20

  Ja, han måste vara körd. Vilken historia, går ju inte ens att hitta på, som det mesta nuförtiden.

  Gilla

 17. Cosmik Debris 2019-09-19 / 22:52

  GP: MP vill ge förstahandskontrakt till nyanlända
  Emmali Jansson: ”för kommunens ekonomi så tror jag det skulle vara den bästa lösningen”

  ”Nyanlända ska INTE ha förstahandskontrakt. De ska skickas hem till Mellanöstern och Afrika.

  Att vara miljöpartist är inte att ha en politisk åsikt. Det är att ha en psykiatrisk diagnos. Sjukare och elakare människor än miljöpartister finns inte. Dessa kryp är ondsinta sadister och fullblodspsykopater.

  Emmali Jansson bör fanimej omedelbart tvångsomhändertas enligt Lag (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård. Människan är uppenbart inte frisk.

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/mp-vill-ge-f%C3%B6rstahandskontrakt-till-nyanl%C3%A4nda-1.18377166

  Gillad av 6 personer

  • Staffan Sundqvist 2019-09-20 / 04:47

   Cosmic Debris, du fullkomligt slet orden ur min mun! Jag bugar mig ödmjukt!

   Gillad av 1 person

  • Robban 2019-09-20 / 08:38

   Kan inte mer än instämma!
   Det här är farliga människor som skulle behöva tvångsvård för sin omgivnings skull, då de utgör en påtaglig fara för både sig själva och andra!

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s