STOPPA BIDRAG TILL IBN RUSHD

Loga

Vid senaste regionfullmäktige blev jag uppmärksammad på att den muslimska organisationen Ibn Rushd erhåller bidrag från Region Kalmar län. Flera källor som granskat organisationen hävdar att de har nära kopplingar till den sunnimuslimska Muslimska Brödraskapet. Det handlar om att Ibn Rushd bjudit in extremister/salafister som föredragshållare och imamer. Johan Westerholm har granskat Ibn Rushd i flera blogginlägg och menar att Ibn Rushd inte skall definieras som ett studieförbund, utan ett trossamfund.

”Ett talande exempel på utfallet är årsredovisningen för Ibn Rushd distrikt södra. Samhällskunskap om det svenska samhället kunde räkna 20 arrangemang medan arabiska kunde samla 198 arrangemang och ”folkbildning om islam” samlade 255. Undervisningen i svenska kunde räkna ihop 18 arrangemang eller samma nivå som kunskap om det svenska samhället.”

 https://ledarsidorna.se/2019/08/studieforbundet-ibn-rushd-egentligen-ett-trossamfund-bor-forlora-ratten-till-statsbidrag/

Den senaste tiden har det skrivits flera artiklar med krav på att stoppa bidragen till Ibn Rushd.

https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/stoppa-stod-till-ibn-rushd-och-andra-studieforbund/

https://www.dagen.se/debatt/sameh-egyptson-finns-otaliga-kallor-ibn-rushd-ar-del-av-muslimska-brodraskapet-1.1581695

Med anledning av uppgifterna från regionfullmäktige ställde jag en fråga till ekonomiansvariga på regionen om Ibn Rushd även fått bidrag tidigare år och i så fall hur stora bidrag. Till min stora förvåning fick jag följande svar.

Ibn Rushd mejl1

Region Kalmar län nekade alltså till att några pengar betalats ut till Ibn Rushd. Trots att detta diskuterats i en interpellation från SD och som besvarades av regionrådet Pierre Edström (L). Jag skickade då kopia på interpellationen med svar till personen som svarade på mitt första mejlet och bad dem kontrollera uppgiften att Ibn Rushd fått hela 201 438 kronor i bidrag under 2019.

Efter någon dag fick jag följande svar.

Ibn Rushd mejl2

En bekräftelse på att uppgifterna stämde. Jag begärde även ut Ibn Rushd ansökan om bidrag och den var intressant att granska. Regionen kräver att den som söker har verksamhet i minst hälften av länets kommuner och Ibn Rushd har precis verksamhet i 6 av 12 kommuner. De påstår sig ha verksamhet i följande kommuner Kalmar, Oskarshamn, Västervik, Nybro, Emmaboda och Borgholm.

Redovisning 2018

Precis som Johan Westerholm så granskade jag deras verksamhet under 2018. Utbildning i religionen islam är stående i samtliga kommuner. I deras egna årsberättelsen finns följande.

”Vi har haft flera studiecirklar inom trosundervisning och livsåskådning. Vidare har vi även haft fler kulturarrangemang inom Folkbildning om islam.

Kulturarrangemang med tema tro som har arrangerats är exempelvis firandet av Eid dagen med mat från olika kulturer och aktiviteter för barn och ungdomar. Under fastemånaden arrangerade vi föreläsningar som handlade om Ramadans innebörd och betydelse på hälsan i syfte att stärka identitet.

Exempel på kurser:

Vad betyder tro i islam?

Tro och gemenskap -vad är gemensamt mellan de orden

Råd för goda handlingar.”

 Jag tror precis som Johan Westerholm också kommit fram till att Ibn Rushds verksamhet mest liknar ett trossamfunds verksamhet och därmed inte skall beviljas några bidrag för sin så kallade fortbildningsverksamhet och som studieförbund. Men svenska politiker och tjänstemän är så fullständigt naiva och verklighetsfrånvända att de inte vågar säga nej till Ibn Rushd. De kan ju anklagas för rasism.

På nationell nivå får Ibn Rushd närmare 30 miljoner kronor i bidrag per år och drygt 200 000 kronor av dessa kommer från Region Kalmar län.

Min personliga uppfattning är att Ibn Rushd och t.ex. alla dessa källarmoskéer som poppat upp som svampar ur jorden de senaste åren inte har som mål att förbättra integrationen i det svenska samhället. Det handlar istället om att uppehålla segregationen och istället verka för att öka islamiseringen i det svenska samhället. Att verka för särrättigheter och att sharialagar smygs in i det svenska samhället.

Stoppa bidragen till Ibn Rushd!

Interpellation från SD. Michael Erlandsson (SD) gjorde flera mycket bra inlägg under debatten i regionfullmäktige. Där han satte liberalen Pierre Edström på plats!

Interpellation SD

 

22 reaktioner på ”STOPPA BIDRAG TILL IBN RUSHD

 1. Bosse 2019-10-09 / 17:15

  Det är muslimernas fel.

  Gilla

 2. martiusus 2019-10-09 / 16:30

  Egentligen var det väl ren tur att misstanken om Ebola på Malmö sjukhus visade
  sej vara falsk. I Sverige testar man hundar för rabies, men hur är det med alla
  asylsökande? genomgår dom läkarundersökning/test för TBC, Ebola, Aids och
  andra dödliga sjukdomar innan dom sprider sej i samhället?

  Skulle inte tro det. Det kränker väl den personliga integriteten.
  Det är att vara omtänksam om den egna befolkningen!

  Gilla

 3. Förbjud pedofilsekten! 2019-10-09 / 15:55

  Om de har ”nära kopplingar till det sunnimuslimska Muslimska Brödraskapet”, vet vi inte med säkerhet, dessutom mindre intressant.
  För vi vet med all säkerhet att de är pedofildyrkare och det borde i sig vara skäl nog att förbjuda och utvisa dem.

  Gilla

 4. Maja Dacke 2019-10-09 / 13:53

  Man kan bara uttrycka ett WOW!!!
  Mycket kommer hela tiden upp om islamiseringens möjligheter och genomförande. Men går det så går det – och i det här fallet går det och har gått för långt.

  Det är ju ett misch-masch av S-anstrukna och IS-anstrukna i alla läger och på alla nivåer i det svenska samhället … Tro och ISolidaritet … S-kyrkan med likasinnade …

  Vi på nätet har fått det hela uppenbarat i flera år nu och värre blir det. Vi undrar: – Men vad tycker shiaanhängare om att sunniterna lagt beslag på hela tolkningsföreträdet? De är ovanligt tysta …

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2019-10-09 / 12:28

  ”Det handlar om den demografiska utvecklingen där färre ska försörja fler, säger Anna Westerling som är ekonomidirektör för Malmö stad.”

  Tuffa siffror för Malmö stad – det saknas 392 miljoner
  https://www.expressen.se/kvallsposten/tuffa-siffror-for-malmo-stad-det-saknas-392-miljoner/

  På korrekt svenska betyder den ”demografiska utvecklingen” att färre svenskar ska försörja fler muslimer och afrikaner.

  Varför krångla till det?

  Gillad av 5 personer

 6. Robban 2019-10-09 / 10:04

  Omkring noll(0)procent av de muslimska organisationer i Sverige som får bidrag och påstår sig arbeta med och för intregration gör det i en svensk kontext!
  De arbetar alla i själva verket för segregation och/eller möjligen för intregration av svenskar i det muslimska civilsamhället!
  Se separata badtider, relegiös klädsel, halal i alla skolor, barn åtskilda i klassrum/bussar/gymnastik osv mm

  Snälla! Väck mig ur mardrömmen!
  Vårt land håller på att tas ifrån oss och vi tvingas att betala för det!

  Gillad av 2 personer

 7. Tony Ingman 2019-10-09 / 09:39

  Allmänna Arvsfonden är en annan stor välgörare för Muslimska sammanslutningar
  av olika tvivelaktiga slag. Tänk på detta om ni hör någon som tror att detta är en
  fond som gagnar samhällets intressen!

  Gillad av 3 personer

  • Eric 2019-10-09 / 11:18

   Ang Allmänna Arvsfonden finns det bara en sak att få fram.

   Har du inga som naturligt vid din bortgång skall ärva dig är det OERHÖRT VIKTIGT att skriva ett korrekt testamente så att Inte Allmänna Arvsfonden kan inkassera vad du efterlämnar.
   Läser Du detta här och nu är du sannolikt inte ense med AA vad dina pengar skall användas till
   Så agera NU!

   Gillad av 3 personer

 8. Sven d.ä. 2019-10-09 / 09:31

  Detta är ett utmärkt exempel på vad man kan göra själv i sin egen kommun. Sänd ett antal emails till ansvariga. Om jag inte har fel så finns det inskrivet att de måste svara. Om man inte är kommunalpolitiker som Thorlaf så kan det vara svårt att veta vem man ska fråga. Men efter ett antal försök så kommer man säkert rätt.

  Nu har inte alla en hemsida och lägga upp svaren. Men det är inte så viktigt. Det viktiga är att de ansvariga känner att vi, folket, har ögon på vad de gör.

  Allt detta kan man göra utan att lämna sin egen kammare. Man behöver heller inte konfrontera personer öga mot öga.

  Gillad av 3 personer

 9. Sandra 2019-10-09 / 09:03

  Thoralf, vad tycker du om att CSN ger studiestöd till svenska konvertiter som studerar och radikaliseras till imamer med salafistisk inriktning i Saudi arabien. Hur fan kan det vara tilltået?

  Förresten, 1 EUR = 10,91!!

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-09 / 10:47

   Förresten: Pundet idag plus 0,02.
   Nu kostar ett pund 12,18 kronor – mycket högt.
   Och det i ett mycket svårt läge för UK med Brexit. Det borde vara så att pundet sjunker mot svenska kronan.

   Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2019-10-09 / 08:58

  Det finns ingen som gör ett sådant fantastiskt arbete i politiken och då framförallt på det kommunala/regionala planet som du Thoralf. En kapacitet och kraft långt utöver det vanliga.
  Men hur ser det ut framöver? Kommer du att starta eget lokalt parti till nästa val eller riskerar Kalmarborna att gå in i den stora dvalan och okunskapens mörker igen och råttorna ges fritt spelrum att dansa ostörda på bordet igen?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-10-09 / 09:03

   Min plan är att starta ett nytt lokalt parti i samband med att jag släpper min bok någon gång i mitten av nästa år. Sedan hoppas jag att det finns några personer som vill vara med i det nya partiet. Så att vi blir en grupp direkt.

   Gillad av 3 personer

   • Hacke 2019-10-09 / 09:49

    Wow, vilket glädjebesked! Grattis till alla sverigevänliga Kalmarbor och alla oss övriga runt om i landet som följer din suveräna blogg.
    Och tji till de folkförrädare och motståndare inom politiker/medieetablissemanget som närt förhoppningar om något annat.

    Gillad av 2 personer

   • Sven d.ä. 2019-10-09 / 10:43

    Som utlandsboende och inte har jag flyttat ut från Kalmar, så kan jag inte rösta på dig. Vad kan jag då göra, förutom att betala in en liten peng?

    Kan jag ändra min utflyttningsort till Kalmar? Jag har ställt frågan till Skatteverket, men jag är tveksam.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2019-10-09 / 09:34

   Du kan stoppa in Jan Eliasson i gruppen ”En som tror han är gud och står över lagen”.

   Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2019-10-09 / 01:05

  ”menar att Ibn Rushd inte skall definieras som ett studieförbund, utan ett trossamfund.”

  Det är fel. Ibn Rushd är varken ett studieförbund eller ett trossamfund. Muslimerna i Ibn Rushd bedriver omstörtande verksamhet. Det är farliga människor som inte har i vårt land att göra.

  NEJ. UT. NU!

  Gillad av 2 personer

 12. Johanna 2019-10-09 / 00:15

  Thoralf, CSN borde absolut inte ge studiestöd till imamer som utbildas i Saudi Arabien. Ett exempel på vem som gör det är den extrema Abdullah As Suedi.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s