KALMAR FF KVAR I ALLSVENSKAN

Det har varit några ångestfulla veckor, då jag pendlat mellan hopp och förtvivlan när Kalmar FF gått kräftgång i allsvenskan. Kalmar FF hamnade på kvalplats och har tvingats till spela kval matcher mot Brage från Borlänge, Sveriges Somalia. I onsdags vann Kalmar FF borta mot Brage med 2-0 och satte sig därmed i förarsätet inför returmötet i Kalmar under söndagseftermiddagen.

När jag såg att Mohammed Al-Hakim skulle döma matchen fick jag direkt negativa vibbar. Den mannen måste ha något emot Kalmar FF. En typisk storlagsdomare som i synnerhet alltid dömer till fördel för Stockholmslagen. Det har han sannolikt mest att tjäna på. Han blev 2015 vald till årets fotbollsdomare vid fotbollsgalan. På vilka meriter? Att han är muslim och från Irak? Eller för att han alltid dömer till Stockholmslagens fördel?

Idag höll han återigen på att förstöra matchen och dagen för Kalmar FF. I den 65:e minuten när Kalmar FF leder med 1-0 så ger han en helt obegriplig varning till Pjotr Johansson för att han lämnar över inkastet till en annan medspelare. Eftersom Pjotr redan har en varning så får han rött kort. Ett helt obegripligt beslut av Mohammed Al-Hakim. Fullständig kortslutning enligt min uppfattning som sitter på den sidan!

Nu klarade Kalmar FF ändå av att reda ut anstormningen från Brage med en man mindre på planen och matchen slutade 2-2 och totalt 4-2 till Kalmar FF som därmed spelar i allsvenskan även nästa år.

Men jag kan inte glömma hur Mohammed Al-Hakim misstolkade flera situationer under matchen. Han dömde även en straff till Brage i slutskedet av matchen för en hands i muren vid en frispark. Det gick aldrig att bedöma situationen på storbilden på arenan.

Nu skall jag glömma Mohammed Al-Hakim till nästa vår när allsvenskan kör igång igen men då hoppas jag att han inte kommer till Kalmar. Han är inte välkommen till Kalmar!

Nu häller jag upp ett glas cava och firar att det blir allsvensk fotboll i Kalmar för 17:e året i rad under 2020.

44 reaktioner på ”KALMAR FF KVAR I ALLSVENSKAN

 1. Benjamin 2019-11-13 / 13:46

  På 23 poäng ska man normalt inte klara sig kvar, men nu blev det så för att två lag var sämre. Hoppas IK Brage får ta Östersunds plats.

  Gilla

 2. martiusus 2019-11-11 / 18:33

  Vi har en ÖB som går i spetsen för Bögtåget.
  Har det någon inverkan på de kriminellas syn på Sverige?
  På vilket sätt bidrager ÖB till ett stabilt Sverige?
  Vill vi ha en sådan ÖB?

  Gillad av 3 personer

 3. martiusus 2019-11-11 / 17:28

  I minst två decennier har det obehindrat rullat ut skåpbilar, lastbilar och personbilar fulla med stöldgods, ut ur Sverige. Det syns ingen ändring utan det tillåts år efter år.

  Allt stjäls: bilar, båtmotorer, jordbruksmaskiner, tandkräm, möbler, kläder, inget är för stort eller för smått. Vi ser dom här skåpbilarna, vi ser vilka som sitter bakom ratten. Vi vet vad bilarna innehåller. Vi vet vilka dom är och vart dom är på väg.

  Dom rullar obehindrat ut ur Sverige, alla gränsövergångar utnyttjas, Stockholm, Ystad, Helsingborg, för att nämna några. Detta har som sagts pågått i decennier. Alla vet om det, men ingen får stopp på det…

  Vad gäller skjutningarna. Det är narkotikarelaterat, oerhört större pengar inblandade.

  Svenska myndigheters agerande hittills så finns det ingen anledning till optimism om att skjutningarna och sprängningarna ska upphöra. Polisen måste ha agenter på insidan för att komma åt toppen på pyramiden. Har den svenska stake nog för det?

  Gillad av 1 person

 4. martiusus 2019-11-11 / 16:53

  Danskarna har ”Den lille havfrue”
  Sverige har ”Den lille mopsen” Morgan

  Gillad av 1 person

 5. Svante 1 2019-11-11 / 16:20

  Flera domare…Mohammed Al-Hakim främst…Elfsborg gula kort i toppen….Jesper Karlsson årets mål mot Falkenberg !!!!

  Gilla

 6. Hacke 2019-11-11 / 13:42

  Så kom den då till sist, misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson.
  Man får vara glad för det lilla i demokraturen. Att det finns åtminstone ett parti som efter sin givna position gör vad det kan för att skaka om den betongkoloss av handlingsförlamning som påstås regera det här landet.
  Tyvärr trängs det för mycket sillmjölke i knät på den osynlige svetsarlärlingen för att det nödvändiga ska bli verklighet. Den lille flinande bromsklossen och folkförrädaren lär sitta i orubbat bo.
  Men en nyttig markering kring vanstyret är det trots allt.

  Gillad av 5 personer

 7. Lennart Karlsson 2019-11-11 / 13:34

  Irans ledare samlade in alla fotbollsspelares huvud efter förlust under OS (om jag minns rätt).
  Tyvärr gick de inte att skruva tillbaka!

  Gilla

 8. Mats 2019-11-11 / 13:21

  Jag höll på Brage. Kalmar FF har havererat fullständigt de senaste 10 åren och misskötts totalt av samtliga inblandade. 4 sparkade tränare, en ekonomi körd i botten p.g.a. inkompetent folk, supportrar som inte kan uppföra sig o.s.v. På de meriterna har man inte förtjänat en allsvensk plats

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-11 / 16:10

   Supportrar som inte kan uppföra sig? Vad anser du då om supportrar från AIK eller Djurgården?

   Gilla

   • Olle 2019-11-11 / 18:37

    Kalmarsupportrarnas agerande efter förlusten mot Falkenberg hemma och även Eskilstuna borta är ju knappast smickrande – hur besviken man än är på tränaren.

    Har man sparkat 4 tränare, så kan man undra varför ingen lyckas i KFF, förutom möjligtvis Nanne.

    Dessutom verkar det vara supporterklubben som styr och inte styrelsen. KFF är ett enda stort skämt. Hur kan man lyckas gå back 12 miljoner på ett år?

    Tyder på riktigt dålig ledning.

    Gillad av 1 person

 9. Sven d.ä. 2019-11-11 / 10:39

  Två funderingar denna måndagsmorgon:

  10000 poliser ska anställas, det är ett S-löfte. Jag antar att dessa poliser ska utbildas och just nu så kommer det ut ca 600-700 poliser varje år från utbildningen. Sedan ska de praktisera så det kommer att ta ett tag för varje kull att bli effektiva polismän. Men 10000/700 = 14 . Det kommer att ta 14 år innan vi får ut dessa 10000. Under den tiden lär många ha slutat och pensionerat sig.

  Det senaste är sprängdåden. Kan det finnas ett samband mellan IS kollaps och sprängdådens ökning. Har en människa lärt sig att döda (och kanske uppskattar det) så är inte steget långt till att brisera en bomd istället för att tända eld på en bil.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-11-11 / 11:31

   Johan Westerholm på Ledarsidorna har skrivit om att det är omöjligt att fram så många poliser till 2024.

   Gillad av 2 personer

 10. Skämt åsido! 2019-11-11 / 09:35

  SVT Textnyheterna sid 106 idag säger:
  18 av 20 regioner går med underskott, klarar inte vårdbudgeten, och det beror främst på att efterfrågan på vård har ökat!

  Vi säger: WELCOME REFUGEES!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-11-11 / 09:05

   Ja, det var bedrövligt av Anna Hedenmo. Undrar om hon gör på samma sätt när Isabella Lövin eller Per Bolund intervjuas? Undrar om stasimedia kommer uppmärksamma hennes tilltag?

   Gilla

  • turrim 2019-11-11 / 18:29

   Det är som när den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Malmö, Hillevi Larsson, poserar med en karta där Israel inte existerar.

   Gillad av 1 person

 11. ROLLE 2019-11-11 / 08:44

  Grattis Kalmar FF.
  Helt klart skall man inte ha muslimer som domare.

  Gilla

 12. Thomas 2019-11-10 / 23:41

  Hellre Kalmar än Brage, så grattis då till allsvensk fotboll på Fredriksskans nästa år oxå😏
  jag vet att namnet på arenan är annat numera men jag vägrar ta dessa namn i min mun, det var bättre förr när det var svenska spelare/nordiska spelare, nu är det bara massa utbölingar, brassar må vara hänt, de är oftast sevärda män alla dessa mediokra afrikaner tillför inget.
  Hade varit kul med Halmstad oxå istället för ett sunkigt lag som Sirius ,halva Halland är då i allsvenskan.
  Jag var fotbollsintresserad en gång, numera måttligt. Bor iofs hyfsat nära en allsvensk arena men det laget bryr jag mig föga om. Det förstörde fotbollens själ när det är är massa utbölingar med.

  För övrigt tycker jag att Zlatan är kass. Här aldrig presterat när det gäller. Han är inte Sveriges bäste genom tiderna.
  Det är Torbjörn Nilsson. Punkt.

  Gillad av 1 person

   • Thomas 2019-11-11 / 12:22

    Precis. Zlatan är en dålig förebild för ungarna , dryg, kaxig,oförskämd men är man uppväxt i Sveriges Bagdad , Rosengård så vad är annat att vänta?
    Sedan undrar jag varför det sällan kommenteras i gammalfakenews om damlandslaget och att det är så få invandrartjejer med där..
    Ingen journalist kräver att fler invandrartjejer ska kvoteras in i laget.

    Gillad av 1 person

 13. Pekka 2019-11-10 / 22:29

  Hittade en äldre sammanställning där både Rasmus och Viktor har 0:-.

  https://www.aftonbladet.se/a/qned11

  Hittade även en annan där Rasmus hade 0 och Viktor cirka 500 000. Det blir runt 40 000 i månaden. Gissar att han tjänar tre gånger mer, minst.

  Gilla

   • Olle 2019-11-11 / 22:46

    Det är bara att googla upp alla sajter där uppgifterna redovisas offentligt eller kolla med Skattmasen. Två sajter har ju redan redovisats här i bloggen.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-11-11 / 22:48

    Jag har inte sett någon redovisning från din sida. Aftonbladet anser jag inte vara någon källa. Jag förutsätter att du kollat med Skattemyndigheten.

    Gilla

  • Olle 2019-11-11 / 18:42

   Har alltid undrat varför Rasmus är nollad i varenda löne-sammanställning. Mycket märkligt om han skulle få hela lönen som en pensionsförsäkring. Vad lever han av nu? Viktor är väl oftast nolltaxerade även han?!?

   Gilla

 14. L8 2019-11-10 / 21:39

  ”Försörjningskrav för ”ensamkommande flyktingbarn”” åt sina föräldrar? Men vänta lite nu. Var det inte de sk ensamkommande flyktingbarnen som inte hade några föräldrar? Har föräldrarna likt Jesus återuppstått eller är det som motståndare till massinvandringen sagt hela tiden, det rör sig om ankare som ljuger sig kvar i landet och som belönas med PUT, livstids försörjning samt möjlighet att få hit hela tjocka klanen. Var det inte så att det förvisso helt sinnessjukt låg på svenska myndigheter att försöka hitta föräldrarna i hemlandet? Om det mot förmodan skulle inträffa skulle väl ”barnen” återförenas med föräldrarna i hemlandet. Anna Hedenmo skäms inte ens när hon basunerar ut att ”ensamkommande” storljugare måste kunna försörja sina föräldrar för att de skall kunna komma till Sverige och få asyl. Av vilken anledning skulle de ha rätt till att få komma hit? Familjeåterförening? Är familjeåterförening asylgrundande eller ör det ljuga bäst som vinner mest? Nu får det väl ändå vara nog. Om de sk ensamkommande ljugit sig till PUT och föräldrarna sedan mirakulöst återuppstår, återkalla uppehållstillståndet och låt ”barnet”
  återförenas med sina föräldrar i hemlandet.

  Gillad av 5 personer

 15. Hacke 2019-11-10 / 21:29

  Grattis till Kalmar och dig Thoralf!
  Själv följer jag min tidigare kära Allsvenskan med ett alltmer avslaget intresse. Detta då det verkar vara mer av Afrika/Balkan/Mellanöstern i en osalig röra i de flesta matcher. Och heter då domaren dessutom Muhammed…
  I varudeklarationens namn är det kanske dags att byta namnet Allsvenskan mot Allvärlden.

  Gillad av 2 personer

 16. Muhammed 2019-11-10 / 21:05

  Maskningen var ett självklart gult, det säger samtliga experter. Hålla på att kasta bollen fram och tillbaka, varför? Hands var också glasklart.

  Kalmar är nog för övrigt snart i Borlänges klass vad gäller MENA.

  Förresten, så undrar jag varför både Rasmus och Victor Elm är nolltaxerade flera år, trots att de tjänat runt 200 000 i månaden i KFF?!?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-10 / 21:12

   Uppgifterna om Rasmus och Victor hoppas jag att du har en källa på!

   Gilla

   • Muhammed 2019-11-10 / 21:36

    https://www.aftonbladet.se/a/e868Q9

    Sök på Rasmus Elm i rutan eller kolla med Skatteverket, så får du svar. Finns även fler sidor att söka på där spelarnas löner deklareras offentligt.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-11-10 / 21:53

    Källa på att Rasmus och Victor nolltaxerar!

    Gilla

   • Muhammed 2019-11-10 / 22:05

    Viktor Elm skulle det vara. Rasmus är inte ens sökbar på sidan.

    Kolla med Skatteverket, så får du svart på vitt.

    Gilla

 17. Dalahäst 2019-11-10 / 20:50

  Varför påtala att Borlänge är Sveriges Somalia? Är inte varenda stad kraftigt kulturberikad idag? Ser inte på vilket sätt detta har med sport att göra..?

  Att Kalmar ens tvingades kvala och klarar sig kvar på 23 poäng, visar vilket bottenlag de är. Med deras usla ekonomi, tappade publiksiffror o.s.v., blir det troligt kval eller nerflyttning nästa år.

  Gilla

   • Olle 2019-11-11 / 18:49

    Kalmar FF kommer nog fortsättningsvis klara sig med konstgjord andning, men frågan är om man har råd att behålla eller förstärka truppen med bra spelare samt tränare. Sedan är nog inte ryktet det bästa efter höstens turbulens.

    David Elm förklarade skillnaderna mellan t.ex. Elfsborg och Kalmar tydligt då han gick till Boråsklubben. Allt från läkarteam till fysträning och ledning som var som dag och natt.

    Gilla

  • Thoralf A 2019-11-10 / 21:13

   Borlänge är väl Sveriges Somalia. Är inte Somalias bandylandslag från Borlänge?

   Gillad av 4 personer

   • Pekka 2019-11-10 / 22:38

    Finns snart somaliska/arabiska- lag, kulturföreningar, samlingslokaler, idrottsföreningar m.m. i alla städer. Varit i många städer eller stadsdelar som är betydligt mer berikade än Borlänge. Det som är positivt med Borlänge är att de har mycket av det gamla genuina kvar; stålverk, pappersbruk, hantverk och framför allt trevlig natur.

    Det är viktigt att producera för att överleva.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-11-10 / 23:07

    Jag kanske skall granska Borlänge lite. Till exempel befolkningsutveckling och arbetsmarknad.

    Gillad av 1 person

  • stefan a. 2019-11-10 / 23:45

   Och som vanligt när invandrarlag är inblandade…..

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s