DAGS FÖR MORGAN JOHANSSON ATT KLIVA AV

Morgan Johansson
Justitieminister Morgan Johansson .  Foto Thoralf Alfsson

Äntligen kom misstroendeförklaringen mot justitieminister Morgan Johansson. En misstroendeförklaring som jag efterfrågat ett antal gånger på min blogg.

Morgan Johansson har inte bara ansvaret som justitieminister sedan 2014, utan Morgan Johansson var också ordförande i justitieutskottet under åren 2010-2014. Det skall inte förglömmas.

Totalt 9 år med stort ansvar för att inte tillräckligt kraftfulla åtgärder tagits mot kriminaliteten. Morgan Johansson har snarare blockerat möjligheterna för att skärpa straffen och andra åtgärder som till exempel att utvisningar blir praxis och att de också genomförs.

Det är dags att den lille mannen lämnar sin ministerpost.

Moderaterna och Kristdemokraterna har nu sagt att de stödjer en misstroendeförklaring!

Skall Liberalerna och Centerpartiet nu ta ännu ett kliv in i famnen på Stefan Löfven?

Om Liberalerna nu väljer att göra det så tror jag att de är rökta i nästa val. (S)enterpartiet har jag inga förhoppningar om att de skall stödja en misstroendeförklaring i riksdagen. Jag skulle vilja kalla Annie Lööf och hennes riksdagsledamöter för förrädare!

De verkar skylla på att förändringarna i rättssystemet skulle tappa fart om justitieminister Morgan Johansson avsätts. Men jag menar att förändringarna har bromsats och tappat fart under Morgan Johanssons ansvar och det finns ingen anledning att tro att Morgan Johansson skulle öka farten.

Frågan är om det finns några ”normala personer” inom Liberalerna och Senterpartiet?

28 reaktioner på ”DAGS FÖR MORGAN JOHANSSON ATT KLIVA AV

 1. turrim 2019-11-12 / 17:41

  Sabuni säger, att Morgan har inte gjort något fel.

  Nej, om man inte gör något så har man inte gjort något fel!! Jag trodde faktiskt Liberalerna om bättre slutsatser.

  Gilla

 2. Janne 2019-11-12 / 11:58

  Det är ju bara att konstatera att L och C tillsammans med dom andra idioterna vill
  att våldet ska fortsätta i oförminskad omfattning,så grattis ni som röstat på dom.

  Gillad av 1 person

 3. U 2019-11-12 / 09:35

  Alla kriminella grabbars sockermamma Sigrun Sigursson från Fryshuset i Malmö bekräftar sambandet mellan låg intelligens och våld (gårdagens Aktuellt SVT).
  Dessa grabbar klarar inte skolan och därför söker de framgång inom den kriminella världen, menar den bedagade tanten!

  Gillad av 1 person

  • Thor 2019-11-12 / 11:01

   Och hamnar på fryshuset.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-11-12 / 17:03

    och sedan på bårhuset…..

    //Gunnar

    Gilla

 4. Sven d.ä. 2019-11-12 / 09:05

  Kan det inte vara vettigt med en person med juristutbildning som får jobbet som justitieminister. Kompetens borde premieras.

  Gillad av 1 person

 5. Tony Ingman 2019-11-12 / 08:03

  Misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson kommer inte att gå igenom,
  det flummiga centerpartiet, som för övrigt är lika grovt ansvariga för hur landet
  ser ut idag, kommer att fega ur. Sen förstår jag inte varför detta misstroende
  inte gäller hela regeringen, som snackar mycket, men som agerar likt en lus
  på en tjärad sticka..

  Hoppas att väljarna kommer ihåg både liberalerna och C s svek och belönar
  dem därefter 2022, ifall landet är kvar då!

  Gillad av 2 personer

 6. ericr45 2019-11-12 / 00:33

  Förstår inte allas upprördhet över Morgan Johansson agerande?
  Han gör precis det han är satt att göra, att sega, dra ut på, fördröja handlingar som stör muslimernas avancemang i samhället.
  Exakt samma som Ynkeman..
  ..och Damberg.
  ALLA vet exakt vad de gör – och vad de är tillsatta för att göra…

  Gillad av 1 person

  • hllviken 2019-11-12 / 08:40

   Instämmer!

   Alla figurerna i Regeringen har *double-face* dvs de visar ett helt annat ansikte inför folket än för sina uppdragsgivare Makten Bakom Kulissen. Den dolda handen styr dem. Den som har som motto ”Verka men inte synas”.

   Gillad av 1 person

   • Hacke 2019-11-12 / 10:09

    Det gäller dessvärre inte bara regeringen. Såg precis moderaternas pressträff om ny integrationspolitik. Personlighetsklyvning måste närmast vara en förutsättning för att rösta eller vara engagerad i det partiet. Där stod Ulf Kristersson och föreslog åtgärder (självklarheter i vanliga människors ögon) som gick stick i stäv med den politik han och hans parti genomförde i regeringsställning och som partiet hållit fast vid nästan fram till idag.
    Trovärdig? Knappast. All den stund han inte ser ut att lita på de haranger han själv häver ur sig.
    Han hade också uppenbara problem med de berättigade följdfrågorna efteråt.
    Som man bäddar får man ligga.
    Men löftet om att stödja misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson höll han fast vid. Åtminstone för dagen.
    Alltid något…

    Gillad av 1 person

 7. Cosmik Debris 2019-11-12 / 00:07

  I kvällens Aktuellt intervjuas Sigrun Sigursson från Fryshuset på plats i Malmö.

  Reportern: -Vad drömmer de har killarna om?

  Sigrun Sigursson: – De flesta av dom här killarna drömmer om svenssonliv med villa, Volvo och vovve. Kanske inte vovve men… villa, Volvo och barn.

  Varför ändrar sig Sigrun och ångrar ”vovve”? Jo, därför att alla kriminella i Malmö är muslimer.

  Gillad av 1 person

  • stefan a. 2019-11-12 / 08:58

   Nej de drömmer om snabba stålar för ett liv i sus och dus, med BMW, kvällar på lyxkrogen och vackra brudar och status i kriminella kretsar, minst av allt vill de ha ett dåligt betalt 7-16 jobb och ett
   sk. Svenssonliv, men de vet precis vad de skall säga till figurer som Sigursson för att hon ska bli nöjd, och det gäller även reportern som inte ställer problematiserande frågor….

   Gillad av 1 person

 8. Tvi Vale! 2019-11-11 / 23:51

  Malmö är som Baghdad
  Och towelheadsen trivs där!

  Gillad av 1 person

 9. Leading Lady 2019-11-11 / 23:04

  Morgan Johansson
  Stor i orden
  Liten på jorden

  Gilla

 10. Robban 2019-11-11 / 22:04

  Liberalerna verkar ha någon form av tvångsmässig önskan att få lämna riksdagen!
  Det tycker jag ska uppmuntras!
  Frågan är bara om tillräckligt många hinner drabbas av S, V, C, L och MPs politik innan nästa val eller om de hinner trycka in så många från mena att Sverige är förlorat för alltid!
  För att svara på Thoralfs fråga! Nej! Det finns inga normala människor i de partierna!

  Gilla

 11. stefan a. 2019-11-11 / 21:59

  L vinglar som vanligt hit och dit medan C helt klart har tagit klivet över till det socialistiska blocket, en hel del C-politiker av den gamla stammen ute i landet som är vilse i pannkakan nu, de håller god min just nu men hur länge? de har ägnat årtionden till att bekämpa S och socialismen och nu skall de plötsligt vara stödhjul till samma parti…..

  Gilla

 12. Hacke 2019-11-11 / 20:42

  Jag trodde i min enfald att public service hade lärt läxan efter sitt famösa och med rätta uppmärksammade och hårt kritiserade tilltag i den avslutande valdebatten inför senaste valet när man gick in och tog avstånd från ett uttalande av Jimmie Åkesson.
  Trodde även att den tvingande skattefinansieringen skulle göra att man blev lite återhållsammare i sin oförblommerade vänsteraktivism.
  Men det verkar snarare tvärtom. Den som såg gårdagens Agenda igår med Anna Hedenmo fick otäcka flashbacks när hon på ökänt uppfostringsmanér efter intervjun med Ebba Bush Thoor gick in och justerade med egna ord och åsikter. Hårresande minst sagt.
  Samma fenomen upprepade sig i eftermiddagens Studio Ett på statsradion. Här intervjuades några malmöpolitiker med hjälp av en alltmer frekventerad intervjuteknik där man genom strikt ledande frågor styr bort de medverkande från att prata fritt i ärendet. Lämplig strategi när det som nu handlade om skjutningarna och tillståndet i Malmö.
  Detta till trots hade den sverigedemokratiske representanten fräckheten att likna situationen i Malmö vid ett ”krigsliknande tillstånd”. Genast var programledaren där och bröt in med påpekandet att det kunde diskuteras var gränserna för ett krigsliknande tillstånd gick och att programtiden inte räckte till för att reda ut begreppen.
  Har ni hört på maken! Som om det inte är upp till var och en att avgöra och ge uttryck för vad han/hon ser och upplever. Vilken sanslös von oben-attityd och fräckhet mot en inbjuden gäst och vilket avgrundslikt förakt för uppdraget och lyssnaren.
  Nej, public service i nuvarande form är bortom all räddning och går inte att reformera. Fostringskolossen måste blåsas ren från vänsterockupanterna och byggas upp från grunden igen om den ska ha något berättigande.
  Kd, m och sd börjar förstå det om än i alltför försiktiga ordalag och beslut. Inte minst borde söndagens Agenda ge kd näring till än kraftfullare beslut kring propagandakolossen än de man antog bara någon dag innan. Men alla steg i rätt riktning i frågan är ändå glädjande och direkt nödvändiga om det ska gå att bryta 50 år av vänsterhegemoni som förgiftat landet inte minst från politiska maktinstitutioner som public service

  Gillad av 4 personer

  • Svinfylking 2019-11-11 / 23:01

   SVT borde ha en varnings text innan utsändning av ”nyhets/politiska” program, precis som varningstexter gällande alkohol och tobak:

   ”Detta är en propaganda och hjärntvätts utsändning, långvarigt tittande kan skada det självständiga tänkandet och förmågan att dra egna slutsatser / fatta egna beslut”.

   Gillad av 1 person

 13. lollo 2019-11-11 / 20:41

  ”(S)enterpartiet skyller på att förändringarna i rättssystemet skulle tappa fart om justitieminister Morgan Johansson avsätts”

  Någonting som står helt stilla kan inte tappa fart. Morgan bromsar och har bromsat alla förslag om att skärpa brottslagstiftningen..

  Gillad av 2 personer

 14. Moder Svea 2019-11-11 / 20:39

  750 ensamkommande måste lämna Miggans boenden enligt Expressen ikväll.

  Var ska dessa ta vägen?

  Tack för att ni valde Sverige/Reinfeldt.

  Gillad av 2 personer

  • Arne Groningsson 2019-11-12 / 00:09

   Det måste enbart vara sossar som skyller på Reinfeldt, numera…

   Gilla

 15. HS 2019-11-11 / 20:34

  Med sosseriet ner i den dekadenta avgrunden…

  Gilla

 16. ROLLE 2019-11-11 / 20:05

  Det senaste jag hörde var att liberalerna sitter säkert i sosseknät.
  Skrikpipans parti C har inte bestämt sig.
  Kommunisterna är emot och anledningen skulle vara att SD är ute efterväljare.

  Gilla

 17. Thomas 2019-11-11 / 19:56

  Malmö-Here we go again.. Det är skottlossningar ikväll igen. Inget nytt under solen alltså.
  Och svetten i pannan på träbocken Morgan borde vara stor nu..
  Malmö är total förstörd för många år framåt. Grattis till utmärkelse Europas farligaste stad.

  Gillad av 1 person

 18. martiusus 2019-11-11 / 19:48

  Åkesson i Ekot.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s