INVANDRARE PRIORITERAS FÖRST

För ca två veckor sedan skrev jag i ett blogginlägg om hur majoriteten i Kalmar snedfördelade skolpengen. Där en skola med hög andel elever med invandrarbakgrund kunde få en skolpeng på 105 000 kronor per elev medan en skola med en stor majoritet av svenska barn från ett finare bostadsområde endast kunde få en skolpeng på ca 70 000 kronor per elev. Något som givetvis påverkar möjligheterna till ett bra skolresultat väldigt kraftigt och får negativa konsekvenser för vissa skolor.

I Kalmar kommun skall hela 20 procent av undervisningsbudgeten fördelas på socioekonomiska grunder, tidigare var det endast 15 procent. Jag anser att det är ett minst sagt orättvist system och Kalmar är en av de kommuner som drivit detta längst i förhållande till de problem som finns i Kalmar. Läs mitt blogginlägg

https://thoralfsblogg.com/2019/11/08/snedfordelning-av-resurser/

Jag fick också en debattartikel publicerad i Barometern angående denna snedfördelning av resurser.

http://www.barometern.se/debatt/pengarna-till-skolan-snedfordelas/

Ingen från majoriteten valde att svara på min debattartikel i Barometern, trots att jag pekade ut Utbildningsnämndens ordförande Lasse Johansson (S) i debattartikeln. Ynkligt att inte våga besvara mig i ett genmäle.

I mitt blogginlägg och i debattartikeln tar jag upp några skolor som exempel som invandrartäta skolan Thoren Framtid och den mer homogena Södra skolan.

Idag fick jag en kopia underskrivet av rektorer för Södra skolan och Västra skolan. I brevet beskriver de vilka konsekvenser det får för eleverna. De tvingas öka antalet elever i varje klass.

Undrar hur föräldrarna kommer att reagera?

Brev södra skolan

17 reaktioner på ”INVANDRARE PRIORITERAS FÖRST

 1. Lennart Karlsson 2019-11-25 / 14:00

  Löfven avgår efter nyår och regeringen ombildas som minoritets regering utan blysänket MP.
  Valet 2022 kommer att bereda väg för muslimernas krav på Sverige och inbördeskrig syns vid horisonten. Jämför med Tyskland under 1930 talet. S och C går i samregering med muslimerna för att försöka undvika ett oundvikligt inbördeskrig. Jämför Libanon!
  Förhoppningsvis faller Irans terrorist regering och Persien återuppstår med goda relationer med Irak (där en ny regering behövs).
  När msm någon gång i framtiden synar EU och dess lurendrejare återgår Europa till civiliserade demokratier om vi dessutom lyckas kasta ut alla muslimer.

  Gilla

 2. Lollo 2019-11-23 / 19:14

  Min erfarenhet som lärare under många år är att de extra resurser man lägger på svagpresterande elever i princip är bortkastade. Det finns två grupper av s.k. svagpresterande elever dels de som är obegåvade dels de som struntar i skolan. I båda fallen är de extra resurserna bortkastade. Det är som att kasta pengarna i sjön.

  Gillad av 5 personer

 3. IS 2019-11-23 / 18:27

  De prioriteras alltjämt i det nya Sverige. Bostad, tandvård och lågkvalificerade jobb går till invandrare i första hand.

  Gillad av 1 person

 4. Djungelstedt 2019-11-23 / 18:08

  Det måste bli förändring innan det är försent. Det är för långt bort till 2022!

  Gillad av 2 personer

 5. Robban 2019-11-23 / 17:11

  Allas lika värde var det!
  I socialdemokraternas Sverige har svenskar uppenbart ett mindre värde!
  Oerhört obehagligt folk och klassförakt!
  Det är för mig helt obegripligt hur någon kan rösta på S.

  Gillad av 6 personer

 6. martiusus 2019-11-23 / 16:36

  Sverige har en dålig skola på grund av elever från dysfunktionella patriarkaliska klankulturer och dåliga lärare som tror att alla människor är lika.

  Motviljan att skilja de värsta rötäggen ur klasserna har skapat en studiemiljö som omöjliggör all form av konstruktivt lärande.

  Hade man gjort som på den gamla goda tiden satt de lågpresterande bråkstakarna i OBS-klasser så hade man gett de andra eleverna den chans de förtjänar.

  PÅ 1960-talet gick de flesta elever ut ur nian med full läs- och skrivförmåga. Idag är siffrorna skrämmande låga, något som man kan tillskriva det skolsystem som socialister och borgare skapat.

  Gillad av 6 personer

  • Lennart Karlsson 2019-11-25 / 13:49

   Det som var bristfälligt under 60 talet var de lärare som höll sig kvar pga lång anställningstid.
   De var i många fall från den ”tyskvänliga” tiden.
   Sedan lyckades 68 vänstern infiltrera med ”Röd partibok” och tom DDR lovordades!

   Gilla

 7. Per Lundström 2019-11-23 / 15:11

  Det är väl självklart att det behövs mest resurser där behoven är störst.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-23 / 15:43

   Frågan är till vilken grad och hur illa det skall drabba andra!

   Men du står säkert bakom alla människor lika värde. I Kalmars skolor är invandrarbarn mer värda än svenska.

   Gillad av 6 personer

  • ltsundelin1950 2019-11-23 / 20:08

   Rosengårds skolor har haft uppemot trefaldig skolpeng de senaste tio tolv åren. Resultaten har ändå inte förbättrats, så felet ligger nog inte i materiella resurser utan i något annat. Det finns länder med stora skolklasser som ådstakommer lysande skolresultat (Thailand, Burma). Kanske ska man leta efter felen i familjetraditioner och skolmotivation.

   Gillad av 1 person

 8. Hacke 2019-11-23 / 15:01

  Socialdemokraterna är inte bara folkförrädare de är även klassförrädare.
  Åkesson var inte nådig mot Löfven i sitt tal efter att ha blivit omvald under pågående landsdagar. Han har hållit många bra tal genom åren, detta var definitivt ett av de absolut bästa enligt min mening. Trots hans ”obligatoriska” förkylning under dessa träffar var det en grymt taggad och löftesrik Åkesson. Det bådar gott för de närmaste åren för det som trots allt fortfarande utgör det enda verkliga hotet mot det samlade landsförräderiet hos det politisk/mediala makteliten.

  Gillad av 3 personer

 9. turrim 2019-11-23 / 14:52

  Om ditt hjärta tål det – läs omgående Jan Ericson i Ubbhults siffror om hur våra skattepengar betalas utan kontroll till efterlevandepension till utrikes födda barn.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 2 personer

 10. ROLLE 2019-11-23 / 14:28

  Att inte Lasse Johansson (S) svarar beror på att han kan inte försvara den orättvisa snedfördelningen.
  Håller med att det är ynkligt av Lasse att inte svara men inte förvånande från en sosse

  Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2019-11-23 / 13:50

  Kan man vara både svensk och irakisk försvarsminister på samma gång?

  Det är smärtsamt när man till slut inser att det fanimej sitter idioter, femfemmor, blådårar, byfånar och aktivister på alla betydelsefulla befattningar. Säpo har inte haft en aning om att en av Saddams mördargeneraler levt på socialbidrag i Sverige, under falskt identitet – i tio år!?

  Det enda Säpo duger till/kan är att jaga och trakassera pensionärer som skriver neger på Facebook.

  Lennart Matikainen: Kommande stabsläge på sjukhusen?

  Gillad av 9 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-11-23 / 16:25

   Det Lennart hintar i videon låter ju minst sagt oroväckande. Sossarna är nog kapabla till att göra vad som helst för att behålla makten !! Tur man befinner sig 150 mil ifrån Sverige.

   //Gunnar

   Gilla

  • Svinfylking 2019-11-23 / 17:25

   Kan tänka mig att Säpo visste vem denna person var och att de ”blundade” på order av regimen i Sverige. På 80-talet var det ”allmänt känt” inom militära kretsar att Grekland och Sverige var ”frizoner” för allsköns terrorister och ”frihetskämpar. Här kunde de vila upp sig och hålla sig undan tills situationen ändrade sig i hemlandet.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2019-11-23 / 22:09

    Det tror inte jag. Jag är övertygad om att Säpo inte haft en aning. Att Säpo skulle tillåta att en möjlig terrorist leva i Sverige under falsk identitet i tio år och dessutom på socialbidrag är väl magstarkt.

    ….och som senare avslöjas av Nyheter Idag? Inte en chans.

    Säpo visste inte någonting. Det är därför det är helt tyst i lögnmedia.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s