ÄR SOCIALTJÄNSTEPERSONER SÅ NAIVA?

”I slutet av oktober gjorde socialtjänsten ett akut omhändertagande av en flicka sedan kommun och personskyddspolis bedömt att det finns en påtaglig risk att flickan är i fara. Strax efter röjdes var flickan befann sig – av socialtjänsten.

 Flickan är enligt underlaget till omhändertagandet, mycket hårt hållen hemma och har inte tillåtelse att ha en pojkvän. Hon har tidigare skickats på en ”uppfostringsresa” där hon tvingades bära slöja och be fem gånger om dagen.”

Undrar var föräldrarna skickade dottern på en ”uppfostringsresa”? Till det muslimska hemlandet? Sedan säger dessa muslimer att kvinnorna har slöja av fri vilja. Vilka lögner. Det är säkert i många fall påtvingade religiösa symboler för islam. Rent kvinnoförtryck!

Flickan har blivit hotad av en familjemedlem och blev slagen i ansiktet och att hon dagen efter skulle sättas på ett flyg, till hemlandet förmodar jag. Enligt artikeln skall flickan tidigare också blivit misshandlad och att det finns en polisanmälan.

”Sedan gick det snett. Flickan skickades till ett HVB-hem. Men när det lokala beslutet att omhänderta skulle fastställas av förvaltningsrätten fyra dagar senare röjdes adressen till HVB-hemmet i en så kallad underställan.”

Nu vet föräldrarna var flickan finns men socialtjänsten har sökt upp familjen som lovat att inte söka upp dottern på HVB-hemmet. Beslutet om hemlighållande har också upphävts av ordförande i socialutskottet.

Allt enligt en artikel i Barometern.

http://www.barometern.se/kalmar/flicka-fick-omhandertas-akut-socialtjanst-rojde-hemlig-vistelseort/

Jag undrar dock hur Socialförvaltningens tjänstepersoner kan lita på familjen som redan skickat sin dotter på ”uppfostringsresa” och sedan misshandlat dottern och hotat dottern med att skickas iväg med flyg, sedan hon träffat en kille eller pojkvän? Är verkligen tjänstepersonerna så naiva?

Det handlar om familjens heder och då skulle jag inte lita på de manliga familjemedlemmarna. Skulle det hända flickan något nu! Då får Socialförvaltningen ta hela ansvaret.

Jag undrar dock vilka föräldrarna är? Med stor sannolikhet besöker säkert pappan källarmoskén på Storgatan om familjen är sunnimuslimer. Vilket nog är det troligaste.

Känner någon till vem flickan är eller vem föräldrarna är så får ni gärna tipsa mig. Jag skulle väldigt gärna vilja veta vilka de manliga familjemedlemmarna är.

21 reaktioner på ”ÄR SOCIALTJÄNSTEPERSONER SÅ NAIVA?

 1. Hacke 2019-11-24 / 16:26

  OT
  Samtidigt som det pågår en hård debatt på sd:s landsdagar om public service beter sig propagandakolossen på detta svinaktiga sätt på bästa nyhetsplats:

  ”Efter uppgifterna som framkommit i olika medier de senaste dagarna om att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari har tagit emot bidrag som han inte haft rätt till, kräver nu Moderaterna svar av regeringen.

  ”Olika medier…!” Inte ens inför denna världsomspännande kioskvältare kan man ge den rättmätiga cred som är kutym i dessa sammanhang till fri media, i detta fall Nyheter idag. Skamligt är bara förnamnet och understryker att sd-ledningens (med knapp majoritet) antagna förslag var ett alltför lamt beslut kring denna vänsterns tvångsfinansierade lekstuga.
  Vet inte vilken gång i ordning sd sätter sig i baksätet i sin anpassning till kd och m.
  Det hoppas jag aldrig mer behöva uppleva, framför allt inte på medieområdet.

  Gillad av 2 personer

  • Robban 2019-11-25 / 00:29

   Faktiskt jättebra att SD går ut med det här redan nu! Eftersom det var en av två saker jag inte kommer kompromissa om!
   Dvs SD kan glömma min, min familj och närmaste vänners röster även nästa val!
   SVT/SR måste läggas ned! Då det varken kan räddas eller ska räddas och definitivt inte för skattemedel!
   Möjligen så kan man diskutera att starta upp något nytt efteråt!
   Känns som sagt befriande! SD har rätt mycket att bevisa, innan jag ens kommer överväga att lägga en röst igen!

   Gilla

 2. Ricky 2019-11-24 / 14:04

  Socialtjänsten i Kalmar är en enda stor skamfläck. Hur många misstag har de gjort nu under detta år?!? Vem är högsta chef? Hon/han borde avgå omedelbart.

  Gillad av 3 personer

  • Ralf 2019-11-24 / 16:30

   Cecilia Frid heter hon, en riktig katastrof! Antar att det är svårt att få erfarna och duktiga chefer till småkommuner. I storstäder händer i regel inte liknande misstag.

   Gillad av 1 person

 3. Robban 2019-11-24 / 13:09

  När jag gick i skolan, så fanns det en söt utländsk tjej, som fattade tycke för en kompis!
  Vi umgicks och hade kul halva sommaren, tills hon skulle åka på semester med familjen till hemlandet!
  När höstterminen började så var inte hon där och kompisen, jag mf började oroa oss och tog upp det med skolan!
  Det visade sig, att hon enligt hennes föräldrar, träffat en kille som hon blivit blixtkär i på semestern och därför bestämt sig för att gifta sig och inte komma tillbaka till Sverige!
  Hon var ~14år, vi såg henne aldrig mer!

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-11-24 / 14:49

   Fruktansvärt! Och inte ovanligt.

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2019-11-25 / 14:18

    Vi som jobbade med flyktingläger blev ibland förfrågade om att smuggla ut över gränser kidnappade barn (flickor 9 – 15 år). Jag vågar inte skriva om vi gjorde så för då kommer Hall Medias ”agenda reportrar” att ånyo anklaga mig för krigsbrott på deras förstasidor.
    Men jag sover med gott samvete vilket vänsterextrema Jönköpings Postens redaktörer inte har.
    Fast Hall Media har just sagt upp hälften av de anställda.

    Ägarna frågade hur många som var anställda på blaskan och svaret blev: Alldeles för många.
    Då frågade ägarna hur många som jobbade där och svaret blev: Ungefär hälften!
    Hade man sedan hållit sig till sanning istället för odemokratisk propaganda för Vänsterliberalerna hade man kanske behållit några prenumeranter?

    Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-11-24 / 14:47

   Ja, det kan de – med hjälp av MV-personal, advokater och läkare som möjligen har samma härkomst.

   Gillad av 2 personer

  • Rune 2019-11-24 / 14:13

   Hur har de kunnat glömma en sådan sak? Hur gick det till?

   Gilla

 4. ROLLE 2019-11-24 / 08:55

  ”Nu vet föräldrarna var flickan finns men socialtjänsten har sökt upp familjen som lovat att inte söka upp dottern på HVB-hemmet.”
  Att de inte fattar att det som en muslim lovar till en ickemuslim är noll värt.
  Hur sinnesslöa är dessa som sitter på socialtjänsten?
  Tillika finns det personer av samma kaliber på socialutskottet.
  En dag så kommer säkert flickan att försvinna (kidnappas)?

  Gillad av 3 personer

 5. Ralf 2019-11-24 / 00:52

  Det är skrämmande hur en socialtjänst gång på gång kan begå så här grova och allvarliga misstag. Vad är det för människor som jobbar där? Har de ingen utbildning i offentlighets- och sekretesslagen och socialtjänstlagen?

  Man har hört rena skräckexempel om socialnämnden i Kalmar och hur de t.ex. tar in bemanningsföretag för att ingen vill jobba där. Sedan pratar Johan Persson och personalenheten om hur attraktiv arbetsplats Kalmar kommun är!

  Tror Kalmar kommun på fullaste allvar att dessa muslimer lyder deras vink? Det är häpnadsväckande! Fallet borde JO-anmälas.

  Gillad av 4 personer

 6. Sven d.ä. 2019-11-24 / 00:03

  Flickans liv hänger på en skör tråd.

  Gillad av 2 personer

 7. Thomas 2019-11-24 / 00:00

  Vi såg det inte komma sa Bill, vi har vart naiva sa Bull. Sverige håller på implodera snart av all dårskap.

  Men det börjar gunga rejält nu under Löfvens plattfötter. förhoppningsvis var detta droppen bluffen med den irakiske försvarsminister. Löfven har inte haft en bra vecka😎
  Varenda muslim, försvarsminister eller kebabtekniker ska återvända och aldrig mer sätta sin fot i Sverige. Sverige är till för oss vita. Och för västerlänningar. Inte en muslim ska få tillträde.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-11-24 / 14:43

   Många har redan rest för gott och tagit med sig visakortet – ingen kollar ju!!!

   Gilla

 8. Tim 2019-11-23 / 23:55

  Det är inte första gången socialtjänsten i Kalmar röjer uppgifter och beter sig allmänt inkompetent. Roger Holmberg är ännu ett bra exempel på detta…och hur i helvete kan kommunen tro att familjen nöjer sig med deras uppmaning att inte besöka?

  De är ju totalt jävla rökta och naiva.

  Gillad av 3 personer

 9. Cosmik Debris 2019-11-23 / 23:47

  Snart kommer Swebbtv att få sin andra varning. Jag är övertygad om att Dvärgen och Bananansiktet har stängt ned Swebbtv inom ett halvår. Så fungerar socialdemokratisk fascism.

  Lördagsintervju 67 med Christer Bigander om TV4 fake och asylbedrägerier.

  Gillad av 6 personer

  • Maja Dacke 2019-11-24 / 14:40

   Otroligt upplysande!!! Måste ses och höras! Och – som jag gjorde – sparas ner.

   En tanke: Om det är så många som kommer hit och skaffar sig olika identiteter – som inte heller bor i landet – hur kan då ett säkert invånarantal räknas???

   En sak ur intervjun: Det finns tydligen en hel advokater som deltar i denna enorma härva och fuskar iväg oskäliga pengar …

   En fråga: Är det värt att bevara detta land? Egentligen? Detta är inte längre mitt – och ditt (du som läser detta) – land så … Men vi ligger ju i skottlinjen varför vi …

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s