ÄR DNA-PROV ENDA SÄTTET ATT AVSLÖJA FUSKET MED DUBBLA IDENTITETER?

Historierna och vittnesmålen är många över hur personer med utländsk bakgrund utnyttjar det svenska välfärdssystemet. Uppdrag granskning gjorde för många år sedan en granskning och hittade till och med avlidna personer i forna Jugoslavien som fortfarande fick pension som släkten tog hand om.

I veckan avslöjade Nyheter idag att till och med Irak:s försvarsminister fick bidrag och barnbidrag från den svenska staten trots att han inte bodde i Sverige och inte gjort det på flera år. Enligt samma källa så hade han en identitet i Sverige och en annan i Irak. Hur han kunde få svenskt medborgarskap är också en gåta. Mutade han någon på Migrationsverket?

I Swebbtv:s senaste intervju så avslöjar Christer Bigander en rad bedrägerier med dubbla identiteter som han stött på under sina resor i världen. Alla med koppling till svenska myndigheter. Allt tyder på en mycket bristfällig kontroll från svenska myndigheter.

Hur mycket av skattebetalarnas pengar och pensionspengarna som försvinner ut ur landet genom fusk varje år kan man bara spekulera om men det är sannolikt tiotals miljarder kronor varje år. Jag accepterar inte att detta fusk får fortgå med mina surt inbetalade skatter. Jag kräver kraftfulla åtgärder från regeringen.

Problemet med dubbla identiteter är sannolikt ett ganska stort problem och något som satts i system av vissa grupper i samhället. Ett problem som vore ganska lätt att komma till rätta med om bara rätt åtgärder införs.

För det första så borde Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten samarbeta för att komma åt fuskarna. Jag vet inte om de får samköra sin dataregister men det borde de få göra för att avslöja fuskare. Bostadsadresser skall kollas upp och det borde göras hembesök.

Sedan skall straffen också höjas för bidragsfusk och i synnerhet för personer som har flera identiteter. Där bör det vara möjligt att dra tillbaka både uppehållstillstånd och medborgarskap. Utvisning skall va praxis i dessa fall.

I de fall där ett bidragsfusk inte kan uteslutas bör man införa andra metoder, som t.ex. DNA-prov. Därför kanske det enda sättet att avslöja vissa fuskare är genom att alla med utländsk bakgrund tvingas lämna ett DNA-prov för att kunna behålla sina bidrag. De som vägrar lämna ett DNA-prov eller som inte dyker upp för att lämna ett DNA-prov fråntas omgående sina bidrag då misstanke om falsk identitet uppkommer tills de lämnar ett DNA-prov.

Givetvis skulle det kosta en del pengar men jag är övertygad om att det skulle innebära en besparing för statskassan. Det är dags att stoppa fusket!

Annons

33 reaktioner på ”ÄR DNA-PROV ENDA SÄTTET ATT AVSLÖJA FUSKET MED DUBBLA IDENTITETER?

 1. Varjager 2019-11-26 / 05:44

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det är endast rena svenskar som ska nekas pengar de har betalat in.

  Gilla

 2. martiusus 2019-11-25 / 13:12

  Härliga tider, strålande tider.
  Östra Småland läggs ner.

  Gilla

  • Andersson 2019-11-25 / 14:52

   Det skulle inte förvåna mig om Gotia lägger ned Blekinge Läns Tidning eller Sydöstran. Jag skulle tro att det i så fall blir Sydöstran. De får väl som Hela Gotland – lägga in flera ledare i samma nättidning. Varför inte rafsa ihop Barometern, Östran, Sydöstran och BLT till en nättidning. Namnet Sydöstra Sveriges Dagblad kan ju komma till heders igen.

   Gotia verkar ha en svart vecka:

   Black week!
   Köp Blekinge Läns Tidning Surf’
   i 2 månader för endast 2 kronor

   Blekinge-Posten håller sig till gamla och beprövade fotspår. Inget trams med nätupplagor där inte. Jag tror att de har en stadig prenumerantstock. Jag tror att hälften av prenumeranterna är blekingar i förskingringen.

   Gilla

   • Andersson 2019-11-25 / 15:35

    Jag ser att Barometern har samma erbjudande. Men inte östran.

    Gilla

  • Peter Pan 2019-11-25 / 13:51

   Det här är när vänskapskorruptionen är som bäst!

   Gilla

  • Thoralf A 2019-11-25 / 13:13

   Jag är inte överraskad. Nu slipper jag sossetrumpeterna Peter Akinder, Joakim Carlsson och krönikören Björn Samuelsson. Jag tror inte att dessa herrar har varit till fördel för Östran/Nyheterna. De har sannolikt inte lockat nya läsare och prenumeranter.

   Gilla

  • Peter Pan 2019-11-25 / 13:50

   Johan Persson lever i fablernas värld.

   Gilla

 3. Robban 2019-11-25 / 11:59

  Kolla på diverse tidningars mm annonser!
  Massor med folk som dagligen annonserar att de ”letar efter sitt borttappade pass”!
  Vissa påstår att de måste göra det för att tex kunna få ut ett nytt! Andra påstår att det är ”dolda” annonser för att sälja pass!
  Jag har naturligtvis en egen uppfattning, om vad detta beror på! Vi kan ju säga att det inte gynnar Sverige!

  Gilla

 4. Roland Salomonsson 2019-11-25 / 11:13

  Värstingarna bland id-fuskarna är ”internationella”. De kan ha 2 id vardera i Italien, Frankrike, Tyskland resp Sverige. kontrollen är inte bättre i andra länder. således kan bidrag flyta in från 4 länder samtidigt. Eftersom detta fusk döljs av flyktingaktivister inbäddade i Migrationsverket m fl berörda myndigheter finns få avslöjanden omnämnda i Sverige. Men Norge gjorde en räfst och hittade massor för några år sedan. De kunde dessutom spara ett antal miljarder, genom att mängder med invandrare kunde utvisas enligt Shengen/Lisabon-avtalen till första asylland, d v s Italien, Frankrike, Grekland etc. Sverige har aldrig och kommer aldrig att följa dessa avtal. I sverige hemlighålls fusket för de skattebetalande gräsrötterna!

  Gillad av 2 personer

 5. Niklas R 2019-11-25 / 10:17

  Självklart har illegala utlänningar flera olika identiteter. Migrationsverket är världens största producent av falska identiteter, en tjänst som den utför gratis åt världen kriminella från tredje världen. Det enda som utlänningen behöver göra är att producera vilket namn, födelseort, nationalitet och födelsedatum den vill ha så producerar Migrationsverket en helt ny identitet med denna information som då blir giltig eftersom den utfärdats av en svensk myndighet.

  Denna identitet kan sedan arbetas in i det svenska myndighetssystemet och efter tre år kan ett svenskt pass hämtas ut som är helt lagligt och säljas för 5000 euro på den svarta marknaden.

  Gillad av 4 personer

  • hllviken 2019-11-25 / 11:35

   Man kan fråga sig vilka det är som är mest skyldiga till att ha plundrat och förslavat det svenska folket?!?!?

   Gillad av 1 person

   • Niklas R 2019-11-25 / 13:53

    Den gamla devisen, följ pengarna, är alltid en bra idé.
    Vilka tjänar pengar på detta? Det asylindustriella komplexet.
    Vilka är det som är inblandade i detta komplex? Vanligtvis socialister och andra vänstergrupperingar. Det är bara att kolla vilka sympatier och nätverk de advokater, läkare, uthyrare, jobbcoacher, etc, etc, har för att bli varse om inriktningen.
    Vilka tjänar politiskt på detta? Socialisterna – vänstern, sossarna, MP samt vänsterliberala C – L(FP) har tappat bort sig själva och lider mest av euroforia.

    Gilla

 6. Thomas 2019-11-25 / 00:09

  Det känns tröstlöst, allting. Mörkret är värre än nånsin i höst och solen verkar ha tagit en lång semester,
  Det är blött, blåsigt, dimmigt och tröstlöst precis som tillståndet i nationen . Ett land befolkat av manliga sillmjölkar till mähän och aggressiva kvinnliga radikalfeminister.
  Totalt tappat det. Ingen tar ansvar för verkligheten. Sossarna vill inget, kan inget, har inga visioner , inga åtgärder. Bara makten var viktigast, sedan skiter dem i hur det går till.

  Tillsätt en utredning så låter det bra, då går en tid.
  Sedan en 34-punkts program, sedan en proposition ,lite studiebesök ute i verkligheten för att lugna massorna, och så lite fler utredningar, förslag som ska dras i kammaren och så mer förslag på åtgärder och mer utredningar under överinseende av Steffe, Mollgan och Micke.
  Det finns ingen riktig kapten på den här skutan Svea. Den vi har tillsatt är en kapten ynkrygg, en lealös tönt, totalt oduglig till att ens ro en eka.

  Gillad av 3 personer

 7. Sven d.ä. 2019-11-24 / 23:18

  För det första så kan man begränsa behovet av identitetskontroller. Dela inte ut medborgarskap så lättvindligt som det görs idag. Begränsa antal uppehållstillstånd.

  För det andra så utnyttja de metoder som finns idag, fingeravtryck, DNA, fotografering mm. DNA kan också utnyttjas vid familjeåterförening.

  För det tredje så borde det vara den besökande som ska kunna visa, på bästa sätt, vem han eller hon är.

  Gillad av 2 personer

 8. L8 2019-11-24 / 22:24

  Jag blir ta mig fan spyfärdig när någon ur 7-klövern låtsas värna svenska folkets skattepengar. Dessa avskum som gett bort vårt land och våra skattepengar till allsköns parasiter. Isabella Lövén, dra åt helvete.

  Gillad av 4 personer

 9. Hacke 2019-11-24 / 21:17

  I dagens Sverige gäller 7-klöverns förvanskade form av den gamla devisen ”Gör din plikt, kräv din rätt”. Där gammelsvensken ska göra sin plikt medan nysvensken, d v s ockupanterna, enbart kräver sin rätt. Och varför skulle de inte när det t o m står i klartext på gångbara språk på de svenska ambassaderna runtom i världen. Hur länge gammelsvensken tuggar och sväljer detta svårsmälta faktum ändå tycks vara en tiotusenkronorsfråga som vi trots decenniers väntan ännu får avvakta svaret på.

  Sedan kan jag inte släppa det här med sd:s anpassning (till döds?), som blir så övertydlig genom den antagna urvattnade public service-policyn. Förra landsdagarna var det gräsrötterna som med rätta körde över partiledningen med Aron Emilsson i spetsen. I år var det tvärtom, partiledningen med samme Emilsson understödd av direkt oförskämda Paula Bieler och Julia Kronlid som tog ”pöbeln” ute i landet med annan åsikt i örat. Och vann (som i nästan alla frågor)!
  Denna bryska rockad tycker jag sammanfattar sd:s utveckling under senare tid, eliten mot fotfolket. Tror sjutton det att man vinner dessa slag när snart sagt alla olydiga blivit uteslutna, en del med vidhängande förklaringar andra utan. Hur många hänger löst efter denna dust med oliktänkande?
  Nej, det här håller inte för det som ska föreställa en folkrörelse. Jag ser med stor oro på partiets utveckling eller ska man säga avveckling av folkrörelsepartiet där makten och anpassningen övertrumfar allt och inte minst alla.

  PS I kväll fick ännu ett program på den tvångsfinansierade statsteven falla ifrån för min del. I ”Allt för Sverige” var det Greta Thunberg-tema toppat med ett besök under Järvaveckan!
  Och det är uppenbarligen så man vill ha det, inte minst nu när t o m det åttonde partiet anslutit sig.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-11-24 / 21:20

   Blev också sur på Greta-tema i Allt för Sverige. I stort sett det enda nöjesprogram jag ser på TV.

   Gilla

   • Andersson 2019-11-25 / 08:47

    Detta avsnitt av ‘Allt för Sverige’ var ett verkligt bottennapp. Dessvärre ser jag mig tvungen att se och höra vad som kommer mera om Peter Gunnarsson Rambo.

    Lyssna gärna på det här avsnittet av Släktband från SR P1:

    [audio src="https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6768137.mp3" /]

    Här hittar ni dna-analyser, ‘dubblerade identiteter’ m.m.. I programmet påstås också att en nämnd person härstammar från Peter Rambo. Jag vill gärna veta hur.

    När det gäller forskning så måste man kunna verifiera sina uppgifter i källorna man har använt sig av. En källhänvisning gör att läsaren kan kontrollera vad som står i källorna och själv bedöma hur pass tillförlitliga dessa uppgifter är. Faktum är att en felaktig uppgift med källhänvisning är mera värd än en korrekt uppgift utan källhänvisning! Reglerna gäller för all forskning. Släktforskning är inget undantag.

    Jag har föreslagit att släktutredningarna som flyktigt visas i programmet skulle publiceras på SVT:s hemsida allteftersom. Där släktforskare skulle kunna komma med kompletteringar och rättelser. Som är väl förankrade i källorna. Med tydliga anvisningar så det går att hitta dessa källor.

    Samma sak med programmen ‘Vem tror du att du är’ och ‘Det sitter i väggarna’.

    Det talas så mycket om källkritik i dessa dagar. Hur källkritiken ska gå till när man inte får veta källorna förstår jag inte. Trovärdigheten har inget att göra med var en uppgiftt är publicerad. Trovärdigheten beror på hur väl förankrad uppgiften är i verkligheten.

    Gilla

  • L8 2019-11-24 / 22:44

   Väldigt ofta som PK-Anders luftar sina egna eller SVT:s agenda att ljuga amerikanerna fulla med PK-lögner.

   Gillad av 1 person

   • Har retat mig på honom länge nu. Bara PK-floskler och nedsättande tal om våra seder och traditioner, att dom är rät töntiga och kåldolmar fick vi från Turkiet. Verkar som vi slapp midsommar och nationaldagen i år. Men det kan kvitta för det blir alltid den mångkulturella versionen. Eller som dom två lagen ska övernatta hos en svensk familj. Slår aldrig fel att ena fmiljen är ”svensk”.

    Dock verkar vi ha sluppit en öppet homosexuell deltagare i år. Men det kompenserade dom väl med den rasblandade kvinnan. Måste tillägga dock att jag retar mig inte särskilt på henne. Hon verkar pigg, glad och trevlig. Nämner det mest av principsak. Att dom inte kan låta bli sånt där och jag föredrar henne framför ytterligare en bög som måste tjata om sin läggning i varje avsnitt.

    Om man får lov att drömma, så hoppas jag att efter SVT’s nedläggning, när man har startat upp ett nytt, mindre och objektivt public service. Att man erbjuder en reboot av programmet till Red Ice TV med Henrik och Lana som nya producneter och programledare. Övertygad om att det skulle bli mycket bättre än nuvarande version.

    Gilla

 10. HW 76 2019-11-24 / 20:41

  Låt arbetssökande och socialbidragstagare få hämta (FÅ HÄMTA FYSISKT) sina bidrag.
  Visst, kan kosta mer, men det kommer att löna sig

  Gillad av 3 personer

 11. Gunnar Karlsson 2019-11-24 / 20:22

  Inte nog med att samma individ förekommer under ett antal olika namn och förmodligen lyckas lura till sig samma typer av bidrag flera gånger i Sverige sedan förflyttar de sig snabbt över Sundet och försöker köra samma sväng där.

  De som inte hade med sig sina identitetshandlingar när de kom till Sverige, skall inte ha en spänn i bidrag utan förpassa tillbaks till därifrån de kom.

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 12. Gus 2019-11-24 / 19:54

  Det behövs ett Alexander hugg! Inget små duttande för att få bukt med detta missbruk. Inga bidrag över huvud taget till icke svenska medborgare vore en lämplig början.

  Gillad av 2 personer

 13. accarlsson 2019-11-24 / 19:53

  Irisigenkänning och fingeravtrycksidentifiering är moderna metoder som fungera väldigt bra när personen som ska identifieras är fysiskt närvarande. Metoderna är också relativt enkla och billiga. Kan väl knappast uppfattas som integritetskränkande heller.
  DNA-prov är jag däremot väldigt tveksam till att införa som allmän identifieringsmetod. Förutom att användas för direkt identifiering kan DNA användas för många andra syften.

  Gillad av 2 personer

 14. DecemberKartellen 2019-11-24 / 19:47

  Jag läste för kanske 15 år sedan att de i Rinkyby på 90-talet hade gjort så att de som skulle ha bidrag fick gå på postkontoret och hämta ut. Det visade sig då att många inte kom och de antog att de befann sig utomlands. Vi skulle kunna göra så även idag. Alla utbetalningar, barnbidrag som bostadsbidrag, försörjningsstöd måste hämtas ut – sätts ej in på konto.

  Eftersom att de kan se att svenskar använder bankkortet i Portugal – borde det gå att se alla uttag som görs utomlands. Det är enkelt att stoppa detta om vilja bara finns. Antingen att man personligen måste hämta ut pengar alternativ att myndigheterna ser vilka som bara gör uttag från utlandet. Det går säkert att spärra kortet så uttag bara kan göras i Sverige.

  Ang Dubbla identiteter, om man tog fingeravtryck på alla skulle det inte gå att ha flera identiteter.

  Myndigheterna jagar svenskar som är sjukskrivna – men delar ut pengar till folk som inte ens bor här.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-11-24 / 21:16

   Många har saboterat sin fingrar för att det inte skall gå att identifiera via fingeravtryck.

   Gillad av 1 person

 15. ltsundelin1950 2019-11-24 / 19:09

  Numer är det så att jag, för att undvika att bli utskrattad, undviker att berätta att jag är svensk, när jag är utomlands. Jag säger att jag är Finlandssvensk och att jag bor i Finland.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2019-11-25 / 09:56

   Jag är från Schweiz.

   Gilla

 16. Thor 2019-11-24 / 18:45

  Vet inte vad som är sanning längre och det är väl det som är meningen. Jag har sett uppgifter om att migverket tar fingeravtryck på asylanter och att det finns en EU-databas med fingeravtryck. Men det är väl som med det mesta i asylsvängen, godtycket styr.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-24 / 18:58

   Den databasen kommer har vare sig Arbetsförmedling, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten tillgång till. I det här fallet kan det handla om personer som kom till Sverige redan på 90-talet.

   Gilla

Kommentarer är stängda.