ETT ÅRSDAGEN AV UTESLUTNINGEN

Idag är det precis ett år sedan Sverigedemokraterna partistyrelse beslutade utesluta mig från partiet. Det var lite svårt att ta in med tanke på att det var så nära ”vänner” från min tid i riksdagen och ca 14 år i partiet som medlem, som verkställde beslutet. Ingen i partistyrelsen vågade dock gå emot partiledaren och de som drev på för en uteslutning.

Idag är det historia!

Jag har tagit nya beslut och antagit helt nya utmaningar. Jag skriver på min bok och trivs med tillvaron. Det bästa är dock den totala friheten som jag känner idag. Jag är inte övervakad av SD-stasi längre. Det var faktiskt så jag upplevde det under det sista året eller åren. Partiet hade ögonen på min blogg och allt jag gjorde.

Utvecklingen och de förändringar som pågått inom SD under det senaste året är något som jag har svårt att se positivt på. Inte minst att partiet övergav Swexit, bara för att passa in. Vid partiets Landsdagar i helgen togs flera beslut som jag hade röstat emot om jag varit ombud. Det enda jag tittade lite på från landsdagarna var Jimmie Åkessons tal. Jag har hört så många tal av Jimmie Åkesson att de inte fastnar i mitt minne längre och det gjorde inte heller lördagens tal. Abortfrågan, homoadoptioner, samvetsfrihet och dubbla medborgarskap var några av de beslut som partistyrelsen drev igenom för att partiet skall passa etablissemanget. ”Slipa av kanterna” har blivit ett modeuttryck det senaste året. Frågan är om partiet slipat bort för mycket och idag lever delvis på gamla meriter.

Sverigedemokraterna är inte längre det parti jag gick med i 2004/2005 eller som det var 2010 vid riksdagsinträdet.

Läs brevet och mina kommentarer på brevet från partistyrelsen på nedanstående länk.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/12/19/11580323-ett-hapnadsvackande-och-sensationellt-brev-fran-partistyrelsen/

Brev från PS sid1

26 reaktioner på ”ETT ÅRSDAGEN AV UTESLUTNINGEN

 1. martiusus 2019-11-26 / 17:20

  Den irakiske försvarsministern åkte tunnelbana i Stockholm.
  Så nu har vi en svensk som försvarsminister i Irak.

  En identitet i Sverige en annan i Irak? Därav brott mot folkbokföringen?
  Bidragsfusk? Hur många fler?

  Gillad av 2 personer

 2. magnus 2019-11-26 / 17:05

  Thoralf, speltips till dig. Lokomotiv Moskva – Bayer Leverkusen, +0.5 på Lokomotiv Moskva. Bra odds 1,86 Svenska spel.

  Gilla

 3. MrM 2019-11-26 / 15:22

  Jag tycker det är oartigt att rätta språket men jag kan inte låta bli när det är rubrik. Mitt tips är att skriva ihop ett årsdagen till ettårsdagen. Jag stör mig en smula på särskrivningar. Sär skrivningar, haha. Ingen fara, bara ett tips. Du behöver inte publicera det här meddelandet om du inte vill.

  Gilla

 4. Robban 2019-11-26 / 14:02

  Som sagt.. SD har otroligt mycket att bevisa innan jag ens kommer överväga en röst igen!
  Med SDs senaste beslut att SVT/SR ska vara kvar och fortsätta finansieras via skatten, så misstänker jag att det kommer dröja!
  För att överhuvudtaget komma ifråga, så behöver det parti som vill ha min röst som minimum, vara EU kritiska och förespråka en Swexit alt en folkomröstning och det måste finnas en önskan/planering om en mycket omfattande obligatorisk återvandring!
  AfS är idag det enda alternativet!

  Gillad av 1 person

 5. Thomas 2019-11-26 / 13:36

  Sd vill bli insläppta i värmen, tyvärr verkar det innebära att Sd tar bort det väsentliga. Jag röstar inte på Sd längre,
  AfS behövs mer än nånsin. Ett parti som vill ta oss ur sekten EU.
  Men det är ju alltid något att Sd blir större än sossarna. Vi måste ha ett konservativt block innan 2022 som kan ta över, sd+kd+m är redan över 50%. Bra om dom tar över.
  Då kommer folk våga välja AfS i större utsträckning , jag är övertygad om att det är stigmatiseras som gör att folk inte vill säga dom röstar på AfS, brunsmetning och hatet är mycket värre mot AfS än Sd, och få vill det inte säga lite.
  Gustav Kasselstrand är dessutom mer framåt och inspirerande att höra än den bekväma lite nöjde Åkesson.

  I förmiddags var jag och besökte en gammal sjuk släkting, vi satt och drack kaffe och åt pepparkaka framför tv:n, just då var Isabella Lövin gäst hos Malou.
  Den äldre sjuke släktingen är en handlingskrafig och god man dom jobbart hårt hela sitt liv, nu får han vända på varje öre som fattig pensionär.
  Lövin är så ful, en skata som vill förstöra tillvaron för just sådana människor som bor på landet och är svenska fattiga äldre.

  Hon vurmar bara för kriminella invandrare och bryr sig inte ett skit om dem som bor utanför Stockholms tullar. En som inte lever som hon lär.
  Kärringen Lövin spottar på oss vanliga skötsamma svenska skattebetalare.
  Hur kan den där tokan vara vice statsminister? Visserligen är det en tok som är statsminister men ändå, Sverige, är sjukt,

  Gillad av 3 personer

 6. Ludvig 2019-11-26 / 11:52

  Är man så lite rädd om sina egna, då får man inte min röst mer.

  Gillad av 1 person

 7. Ida 2019-11-26 / 10:12

  De som är i SD skiter fullständigt hur partiet förändras, de är mer intresserade av arvodet…

  Gillad av 1 person

 8. Onkel Björn 2019-11-26 / 10:08

  SD är idag inte längre samma parti som jag en gång började rösta på. Känns som att kampvilja har svalnat. Man växer ju inte längre av egen kraft utan av de andra partiernas inkompetens att vilja ta ansvar för landet och våra skattepengar.
  Finns det något annat land i världen där man skär ner på en redan krisande sjukvård samtidigt som man öser pengar över människor som man inte ens vet vilka de är. För att inte tala ombidragen till den Irakiska försvarsministern.

  Gillad av 3 personer

 9. stigrydmark 2019-11-26 / 10:03

  Vi väntar fortfarande på en rak och ärlig förklaring till ditt uteslutande. Det har ju ingenting med dina åsikter att göra, de är ju SD:s, eller???????????????????????????????

  Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2019-11-26 / 12:24

   Absolut! Motiveringen (läs motiveringarna) som tillställdes Thoralf var så uselt skrivna och motiverade att de förefaller vara någon som befinner sig i puberteten och snackar skit och skriver lappar om någon på skolgården.

   Jomshof, Karlsson och Åkesson har för mig fått en törn i min uppskattning av dem. Åtminstone Jomshof borde tagit lärdom av hur ett silkesnöre inte ska hanteras. Ändå är dessa tre bland de få som har någon så när utsikt till att ”rädda landet”.

   Gillad av 1 person

 10. Håkan 2019-11-26 / 09:06

  Delar synsättet.
  Det känns befriande att som icke-medlem i SD kunna ta del av vilka medier man vill och slippa fråga om lov innan man höjer sin röst och torgför sin åsikt.
  Jag har dessutom väldigt svårt för hyckleri och principlösthet.
  SD’s önskan om att få krypa upp i knäet på PK-etablissemanget tydliggjordes på landsdagarna.
  Nästa landsdagar blir det väl revidering av migrationspolitiken.
  I vänsterliberal riktning, givetvis.
  ”Vi hade fel….”

  Gillad av 1 person

 11. Andersson i Pinan 2019-11-26 / 08:00

  Sett i backspegeln är det är bara att konstatera att du är som en oslipad diamant. Tala om förspilld mannakraft. Att köpa loss varumärket Östran från Gotia är nog inte att tänka på. Det vore annars en fin Megafon. Nyheterna kan väl knappast vara skyddat? Du har ju inget namn på bloggen.

  Jag vet inte vad jag rösta på i nästa riksdagsval. Men det är kanske ett icke-problem. I min ålder får man vara beredd på det mesta. Kristdemokraterna kanske?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-11-26 / 11:08

   Andersson, har du redan glömt bort AfS ??

   //Gunnar

   Gilla

 12. Fredrik Östman 2019-11-26 / 07:53

  Det där brevet är ju inte skrivet på begriplig svenska. Det skulle ha fått underkänt i min småskola i tredje klass. Skolans förfall har gått mycket långt. Sverige kan inte räddas, utan på sin höjd återuppbyggas och återskapas som en gång Grekland eller Israel.

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2019-11-26 / 01:34

  ”Detta gör att Sveriges resultat i dessa undersökningar ändå är för högt – trots att det sjunker varje år. Eftersom fusket är så omfattande och accepterat blir resursfördelningen fel och fel elever kommer in på olika skolor/program. ”

  Det här är gammal skåpmat. Det begrep en normalbegåvad för många år sedan. Det är därför det är så provocerande när SVT ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet och desinformerar om att skolresultaten ökar.

  En knarklangare är mer pålitlig och hederlig än SVT, DN och Aftonbladet.

  https://samnytt.se/larare-i-malmo-vittnar-barnen-far-lara-sig-om-svenskar-som-otrogna-hundar-redan-i-lagstadiet/

  Gillad av 3 personer

  • Andersson i Pinan 2019-11-26 / 08:08

   Ett citat från en handling som jag fick häromdagen från ‘granskningsnämnden för radio och tv’.

   ”Anmälan aktualiserar kraven på saklighet och opartiskhet. Dessa krav gäller endast för sändningar i marknätet.”

   Sug på den karamellen!

   Gilla

  • Håkan 2019-11-26 / 09:09

   SD gillar Public Sevice, tydligen…

   Gilla

   • Lollo 2019-11-26 / 12:41

    och det är ännu en anledning till att jag aldrig kommer att rösta på SD.

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s