12,6 PROCENT

Gota Media meddelade i måndags att man lägger ned tidningarna Östran och Nyheterna. Redan på onsdagen utkom det sista numret av tidningarna. Det måste vara en allvarlig och akut kris när det går så snabbt.

Jag saknar dock redan att det inte finns två tidningar att kolla nyheterna på och insändarsidorna. Ledarsidan sörjer jag dock inte det minsta eller krönikören Björn Samuelsson.

Det troliga är väl att i varje fall 50 procent av prenumeranterna går över till Barometern eller Oskarshamns tidning då innehållet i  Östran och Barometern har varit till 50-70 procent detsamma i nyhetsartiklarna. Därmed borde Barometern och OT säkert få några tusen nya prenumeranter och nya sköna intäkter.

Vad gör då Gota media? Från den 1 december höjer man avgiften för Barometerns e-tidningen med 12,6 procent. Från 159 kronor per månad till 179 kronor per månad. De som har  papperstidningen får ingen höjning. Det gäller att straffa de som kostar minst!

Monopol på tidningsmarknaden med tanke på att det bara är ett halvår sedan även 24Kalmar försvann.

Konkurrenten är borta och ”då dansar råttorna på bordet”!

Krisen måste vara total på Barometern/OT.

6 reaktioner på ”12,6 PROCENT

 1. Ludvig 2019-12-02 / 16:39

  Efter att haft Östra Småland i cirka 55 år så blir det som jag tänkt. Ingen dagstidning hädanefter.

  Gilla

 2. Svante 1 2019-12-01 / 00:23

  Borås Tidning, vänsterbluffare….lägger ner 2-3 år framåt, kollar dödsannonser på nätet….Usch !!!

  Gillad av 1 person

 3. ulsansblogg 2019-11-30 / 20:44

  Monopol på en tidningsmarknad när de s k journalisterna skriver samma på alla medier i Sverige från norr till söder betyder endast att fler tidningar går i graven. (Apropå gå i graven är väl det mest intressanta i lokalpressen dödsannonserna) Problemet för svensk press är deras förhållningssätt till makten. Skulle de skriva mer kritiskt ”kanske” de skulle få en mer betydande läsekrets.Konkurrensen av fri media som i stor grad är kostnadsfri är ett problem för MSM.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s