PROVOCERANDE

Regionens ekonomi är ansträngd med stora underskott för sjukvården. Vid regionfullmäktige för bara två veckor sedan så beslutade majoriteten att höja skatten med 49 öre. Majoriteten består av S+C+L men Vänsterpartiet stod även bakom höjning och ville höja med 51 öre.

Bara en vecka senare åker 5 politiker och två ledande tjänstemän från regionen till Kina.

”Den delegation som reser till Shanghai består av politikerna Angelica Katsanidou (S), Christer Jonsson (C), Malin Sjölander (M), Karin Helmersson (C) och Pär-Gustav Johansson (M). Dessutom åker regiondirektör Ingeborg Eriksson och samordnare Mattias Nylander med på resan.”

Barometern

Det är minst sagt provocerande efter att man höjt skatten men det är också provocerande med anledning av de uttalande och hot som kinas ambassadör uttryckt under november.

Igår var jag på Stadsbiblioteket och gick igenom alla nummer av Östran från september 2010, det vill säga valrörelsen 2010. Jag gjorde det som research för min bok efter att jag kollat på mina gamla blogginlägg som länkade till artiklar i Östran men som inte fungerar längre. Passade sedan även på att gå igenom samtliga nummer av Barometern för samma månad. Intressant läsning!

Företrädare för Fridays for future kritiserar idag Region Kalmar län i en debattartikel i Barometern för att de har tecknat ett avtal om att köpa 50 procent av Kalmar Öland Airport för 80 miljoner kronor av Kalmar kommun. De skriver bland annat så här.

”Forskarna har kommit med varningar för klimatförändringar på grund av människans utsläpp av växthusgaser sedan 1800-talet, och de vetenskapliga rapporterna har blivit alltmer alarmerande.”

Sedan 1800-talet? Jag noterade när jag läste tidningarna från valrörelsen 2010 och jag såg inte en enda artikel som berörde klimatet. Global uppvärmning, klimatförändringar och klimathot fanns inte i debatten. Det existerade inte i valrörelsen 2010. Inte ens Miljöpartiets Jonas Löhnn eller Anna Thore tog upp det när det tillfrågades vilken fråga de tyckte var viktigast. De ville ha biogas anläggning och bättre järnvägsförbindelse till Stockholm men inte på grund av klimatförändringarna.

Tänk vad det förändras fort!

9 reaktioner på ”PROVOCERANDE

 1. Cosmik Debris 2019-12-05 / 20:53

  Provocerande.

  Under det senaste dygnet har det skett minst tre mord i vårt land. Allt beror på den skadliga invandringen från muslimska länder.

  Islam är lika välkommen, i ett friskt samhälle – som en cancerdiagnos är för en frisk människa.

  Gillad av 3 personer

 2. Thomas 2019-12-05 / 20:51

  Operation rimfrost har frusit fast. kling&klang får snabba på med pizzaleveransen i Malmö, det blev ett mord till idag hitills. ( dagen är inte slut än..) Norrköping leder än.
  Egentligen borde man vara förskräckt men man rycker bara på axlarna och tänker att det kan inte bli värre med allt våld i Sverige, men det bekymrar inte Steffe, lite pang pang, det som får Löfven att gå upp i limningen är när tuffeuffe tar en lunch med Åkesson, då är 30-talet här igen.
  För min del behöver vi inte gå tillbaka ända till 30-talet. Det räcker gå tillbaka till 80-talet..

  Gillad av 3 personer

 3. Ölandsbonde 2019-12-05 / 18:13

  Finns det något sätt att se i boklslutet för regionen hur mycket pengar som har gått till tolkkostnader?
  Respektive hur många 50-kronorsavgifter som har ersatts med fulla kostnaden?

  Gillad av 3 personer

 4. Sven d.ä. 2019-12-05 / 17:19

  Du kan säkert få ut agendan för deras besök och kanske en rapport efter besöket.

  Gillad av 1 person

 5. Ted 2019-12-05 / 17:13

  Regionens ekonomikontroll har ju dömts ut också av revisionen!

  Gillad av 1 person

 6. LA 2019-12-05 / 16:22

  Ja, klimatfascismen breder ut sig. Det påminner starkt om Italien under 1930-talet.

  Gillad av 2 personer

 7. Thomas 2019-12-05 / 16:19

  Patriarkatet och därmed rasismen från från vita män ligger bakom klimatkrisen enligt den heliga Birgi.. menar Greta.
  Inte bara klimatkrisen Greta. Det vita män gjort i världshistorien gör att sådana som du över huvudtaget kommit nånstans, annars hade du bott i en hydda och ätit larver.
  Vita män är onda. Svarta är goda människor
  Undrar om Zaida Cataláns sista ord var sådana..

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s