VALRÖRELSEN 2010

I mitt bokprojekt skriver jag just nu om valrörelsen 2010. Inte minst den lokala valrörelsen i Kalmar. Jag häpnar över det klimat som rådde i media och vissa personers uttalanden och skriverier. Undrar om de idag är stolta över sina uttalanden eller om de helst vill glömma dem.

Jag hade faktiskt till vissa delar glömt hur erbarmligt illa som jag och andra sverigedemokrater behandlades under den valrörelsen. Idag är det fascinerande att läsa det igen.

Jag kommer i varje fall påminna både journalister och privatpersoner om deras texter och uttalanden från 2010 i min bok.

32 reaktioner på ”VALRÖRELSEN 2010

 1. Karl 2019-12-05 / 11:56

  ”Protestaktioner planeras mot Jomshofs föreläsning på JMG

  I en Facebookgrupp uppmanas folk att protestera utanför lokalen där föreläsningen ska äga rum under torsdagen.
  …..
  Inför föreläsningen – som ska hållas under torsdagseftermiddagen – uppmanar nu gruppen bakom protesterna folk att samlas utanför Annedalsseminariet där föreläsningen ska äga rum.

  ”Vi är studenter, forskare, föreläsare och professorer från universitetet som tror på principen om jämlikhet och solidaritet, och därför tycker vi att det är oacceptabelt att den här föreläsningen äger rum på det universitet vi är en del av”, skriver de i uppropet på Facebook – och uppmanar alla att komma till Annedalsseminariet vid 12.30.

  I sitt upprop skriver de att de inte ser att något gott kan komma ut ur föreläsningen, som de ser som en chans för SD att bygga en ”modern fasad”.

  Under förmiddagen hade knappt 200 personer uppgett att de skulle ansluta sig till protesterna utanför seminariet. Ytterligare närmare 500 hade markerat att de var intresserade av att komma.”
  https://www.gp.se/nyheter/göteborg/protestaktioner-planeras-mot-jomshofs-föreläsning-på-jmg-1.21180688
  https://web.archive.org/web/20191205105308/https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/protestaktioner-planeras-mot-jomshofs-f%C3%B6rel%C3%A4sning-p%C3%A5-jmg-1.21180688

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-12-05 / 23:59

   Uppvigling till antidemokratiska handlingar är tydligen inte något moraliskt eller rättsligt fel … Och Mörkrets herre har många dyrkare bland dem som inte förstått vad som hänt dem.

   Gilla

   • ajxn 2019-12-09 / 00:05

    Klart man får uttrycka sina åsikter, eller är det bara när man håller med SD som man har yttrandefrihet?
    Javisst ja, det är det. Bara att läsa SD partiprogram. Där står det svart på vitt.

    Gilla

 2. turrim 2019-12-05 / 11:04

  Missa inte Julia Caesar ”Migrantsmugglarna sa ingenting om jämställdhet”. En mycket tänkvärd artikel. Länk i högermarginalen.

  Gillad av 2 personer

 3. Karl 2019-12-05 / 09:09

  Ang Staffanstorps reklamfilm.

  Svenska kyrkan ger sig in i debatten och gör en egen film…

  ”Kyrkan gjorde egen film

  Prästen Johanna Öhman menar att Staffanstorps kommunfilm inte ska vara den enda röst som hörs från orten”
  https://www.skd.se/2019/12/05/kyrkan-gjorde-egen-film/

  Låst artikel givetvis. Men tror att det är denna det handlar om…

  ”En liten film om samhörighet, att vi är olika men en enda mänsklighet. Vi är många som inte känner igen bilden av vår omgivning som homogen och likriktad, utan gläds åt mångfalden.
  Glad advent, låt ditt hosianna-rop höras högt och tydligt eller viska det försiktigt. Det viktigaste är att vi aldrig står själva, vi står tillsammans.”

  facebook.com/uppakraforsamling/videos/vb.740835366050420/726892017833915/?type=3&theater

  Gillad av 2 personer

 4. turrim 2019-12-05 / 07:29

  Ytterligare ett bevis för korruptionen inom politikersekten. M, C. L och S lobbar för att Cecilia Wikström ska bli EU-ombudsman. Tydligen en byråkrat i Bryssel som ska ta tillvara väljarnas intressen med säkert någon miljon i lön och förmåner.

  Jag vill bara säga till er som lobbar för henne att hon kan inte bli min ombudsman. Jag litar inte på henne. Dessutom tappar ni som lobbar för detta ytterligare mitt förtroende som partier.

  https://samnytt.se/petades-pa-grund-av-jav-erbjuds-nu-toppjobb/

  Gillad av 3 personer

 5. Galne Gunnar 2019-12-05 / 00:02

  @ Thoralf. Har känslan av att du sparat allt SD-relaterat som tänkas kan i ditt huvud eller i datorn, stämmer det?

  Gilla

  • Maja Dacke 2019-12-05 / 23:52

   Helt klart fall hur det förhåller sig och hur djupt djävulen har grävt ner sig i vissa själar … …

   Gilla

 6. Thomas 2019-12-04 / 22:28

  Idag är det många inom sd som är nöjda över att Kristersson och Åkesson käkat lunch ihop. Vänta lite med hyllningarna.
  Jag litar inte på Reinfeldts lärjunge för fem öre.
  UK vill få över sdväljare som flytt från moderaterna, tro inget annat.
  Men det är lite skoj hur panikångesten sprider sig hos sossarna nu, och även Fp och c.
  De hycklarna ska bara tiga.
  Sverige har gigantiska ohanterliga problem, orsakat av Reinfeldt och Löfven ( bl a, det finns fler men nu tar vi med de senaste bedragarna)
  Och Sd har inte en susning med detta kaos att göra. Men nu går fake news media all-in och Anders Lindberg, Göran Greider och feministsekteristerna ser nu framför sig Gestapo marschera på gator och torg.
  Nu hoppas jag att AfS får större väljarstöd, kan Sd bli insläppta i värmen, då borde AfS komma in i tamburen åtminstone. Folk kanske vågar prata mer om AfS nu, eller vad tänker du om det Thoralf?

  Reinfeldt förresten, han kan byta parti , och till miljöpartiet lämpligen, ett ägghuvud till gör ingen sommar..

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-12-05 / 23:50

   Tänk vad girighet kan ställa till det … …

   Gilla

  • ajxn 2019-12-09 / 00:23

   Du vet att Reinfelt inte längre är partiordförande i M längre? Så varför ta upp honom, om det inte handlar om vad han gjorde eller inte gjorde när han var ordförande?
   Så du skall kanske komma över honom och koncentrera dig på dagens partiordföranden i de olika partierna, om du skall diskutera dagspolitik? Tips bara, du gör som du vill.

   OT:

   Undra om detta kommer med i Thoralfs bok? https://www.gd.se/artikel/statistiken-ar-falsk

   Gilla

 7. martiusus 2019-12-04 / 19:19

  Från hejdlös glädje och optimism till djup olust och pessimism.

  Följande musik single var den fösta skiva jag inhandlade, troligen 1962,
  och som visar den optimism vi unga hade då.

  Aldrig, inte ens i min vildaste fantasi kunde jag ana att landet Sverige skulle förvandlas
  till en avstjälpningsplats för hela världens kriminella, snyltare och otrevliga figurer.

  Inom några decennier blev mitt vackra, älskade Sverige till Europas gödselstack.

  Gillad av 5 personer

 8. Sven d.ä. 2019-12-04 / 18:49

  Det skulle vara intressant om du kunde skriva om spelet med val-listorna. Vilka som får komma på valbar plats, vem som petas. Jag ser det som en stor fara för demokratin att partierna sätter sina listor som i princip avgör allt. Sedan när de utvalda kommer in i Riksdagen (eller kommunfullmäktige etc) så vågar de inte göra annat än att trycka på rätt plats – se bara på Hanif Bali.

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2019-12-04 / 20:12

   Partierna måste bli öppna och offentliga. Så att jag och andra kan ansluta oss till valfritt parti och själva sätta upp oss på valsedlarna.
   De nuvarande partierna är ju offentligfinansierade privatföretag där partiledningarna ser sina partier som sin privata egendom. Därav kommer förstås alla konstiga uteslutningar i SD.

   Gillad av 1 person

 9. turrim 2019-12-04 / 18:20

  Jag skrev nyss om att KD avstod från att rösta om bensinskatten. Jag vill nu passa på att lufta min återkommande ilska över valda personer som inte vågar ta ställning.

  Vi väljer ledamöter till riksdagen för att styra landet. De har mycket bra betalt och många förmåner. Jag kräver då att de sätter sig in i frågorna som ska beslutas och att de vågar säga ja eller nej.

  Att avstå anser jag vara fegt och rimmar inte med det ansvar som de har betalt för. Man styr inte landet med att lägga ner sin röst. Jag anser att det borde vara förbjudet att avstå. Ta bort den knappen i pulpeten.

  Har jag fel eller finns det bevekelsegrunder som jag inte har begripit?

  Gillad av 4 personer

 10. turrim 2019-12-04 / 18:04

  I dag har KD ånyo visat att man inte är att lita på. Motionen från M om att sänka bensinskatten stöddes av SD. KD vågade inte rösta utan avstod, Precis som i klimatomröstningen i Europaparlamentet.

  Gillad av 4 personer

  • martiusus 2019-12-04 / 19:22

   Floskelsprutan Ebba B T Totalt opålitlig. Vem tror hon att hon lurar?

   Gillad av 2 personer

 11. Hacke 2019-12-04 / 14:32

  Det finns sannolikt väldigt många i rörelsen som välkomnar din bok (även om en och annan luspudel där hade hoppats på evig tystnad).
  För det ska aldrig få falla i glömska det stålbad av hat, förföljelse och smutskastning ni modiga pionjärer och folkhjältar i frontlinjen fick – och dessvärre fortsatt får – utstå från demokraturens kreatur bland såväl politiker som deras medlöpare i media.
  Det var ni som lade grunden till det vi alla njuter av idag, en blomstrande och framgångsrik folkrörelse, en historisk framgångssaga som vi ännu inte sett den fulla omfattningen av. Vilken osannolikt härlig revansch för er och inte minst det plågade och grundlurade folket.
  Ja, jag innesluter fortsatt dig dig Thoralf trots partiets skamliga behandling. Din gärning, både innan och efter, kommer alla till del. För det är unika kämpar som du som utgör själva kärnan i den Sverigevänliga folkrörelsen. Det kan ingen ta ifrån dig, framför allt inte de löss som fortsatt tillåts härja fritt och solka rörelsen.

  Gillad av 6 personer

 12. Petter 2019-12-04 / 13:53

  Nu har Dvärgen och Åkesson träffats enligt media. Ett trick för Uffe att få upp sifforna?

  Gilla

  • Olle 2019-12-04 / 16:21

   Han vill locka tillbaka väljare från SD. Imorgon är en annan dag.

   Gilla

 13. hllviken 2019-12-04 / 13:17

  Att möta sitt alter ego är nyttigt.

  Hoppas att häcklarna rannsakar sig själva och går vidare i livet med bättre insikt om sig själva och samhället.

  Gilla

 14. Nils Dacke 2019-12-04 / 13:16

  Blir spännande att läsa, var försiktig bara Thoralf och kolla gärna bakom dig ibland, man vet aldrig vad dessa värdegrundsfacister kan ta sig för.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-12-05 / 23:43

   Också min tanke – var uppmärksam och försiktig, Thoralf!

   Gilla

 15. Sven d.ä. 2019-12-04 / 13:07

  Ja det får inte glömmas hur SD har behandlats under de första åren. Bra att du skriver ned, det är så lätt att glömma.

  Gilla

 16. Lollo 2019-12-04 / 12:40

  OT: Det sägs att SCB:s partisympartiundersökning är den mest tillförlitliga bl.a. för att tillfrågade personer är så stort, över 9000. Om man sedan läser lite noggrannare om hur undersökningen har gått till så finner man följande:

  ”Av urvalet har 26,8 procent ej anträffats (inkl. hemligt telefonnummer och saknar telefon), 3,0 procent har varit förhindrade att medverka och 19,5 procent har inte velat delta i intervjun. Det totala individbortfallet uppgår till 49,2 procent. Det totala antalet svarande är 4 645, vilket motsvarar 50,8 procent. Det förekommer också att personer inte velat besvara vissa frågor.”

  I princip har således bara hälften av de tillfrågade svarat! Hur tillförlitligt är då resultatet?

  Gillad av 2 personer

  • Hoppalong 2019-12-04 / 14:27

   Förmodligen redan döda sosseröstare som av naturliga skäl inte svarade i bakelittelefonen.

   Gillad av 1 person

  • Andersson i Pinan 2019-12-04 / 14:40

   Hälften så bra eller dubbelt så dåligt jämfört med PISA. Eller tvärtom kanske. Det vore av ett diagram över tillförlitligen över tid angivet i procent. Jag tror den är i dalande. En diagram i absoluta tal är också av intresse.

   Gilla

   • ajxn 2019-12-09 / 00:11

    Vad har PISA med partisympatiundersökning att göra? Eller har jag missat något?

    Gilla

  • ajxn 2019-12-09 / 00:09

   Det är motsvarande frånfall på alla seriösa undersökningar.
   De gör ett bättre jobb än vad du verkar tro.

   Dessutom, 4500 är fortfarande ett stort antal människor, som är slumpmässigt utvalt. Så ja, statistiskt så är det ett gott underlag.

   Gilla

 17. Bajen666 2019-12-04 / 12:31

  Det ”goda” hatet har/hade inga gränser och att dessa personer skulle ångra eller ha skuldkänslor för sitt hat kan vi nog glömma….det har dom inte intelligens för.

  Ska bli otroligt spännande att läsa ditt alster…när den väl kommer.

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s