KÄRNKRAFT FÖR KLIMATET

Idag lämnade Moderaterna och Kristdemokraterna energiöverenskommelsen. Det var väl ganska väntat efter de signaler som kommit de senaste veckorna. Det var säkert planlagt att ske just idag med tanke på klimatmötet COP25 i Madrid går in på sista veckan.

Det är ganska märkligt att de allra ivrigaste klimatalarmisterna som vill stoppa koldioxidutsläppen med snart sagt vilka medel som helst, ändå säger nej till kärnkraft. Fullständigt obegripligt! Kärnkraften är den elenergikälla som ger minst utsläpp av koldioxid enligt de livstidsanalyser som gjorts av till exempel Vattenfall. De borde till och med vara villiga att betala mer för den elproduktionen än annan elproduktion.

Jag lyssnade för en liten stund sedan på energiminister Anders Ygeman och moderaternas energipolitiska talesperson Lars Hjämered i en diskussion i Studio Ett. För det första så ogillar jag starkt Anders Ygeman efter mina år i riksdagen och jag får mer eller mindre utslag på hela kroppen när jag hör honom i radion. Hans dryga, arroganta, mästrande och överlägsna attityd får mig att kräkas. En mer osympatisk person är nog svårt att hitta. När sedan intervjuarna i Studio Ett mer eller mindre bara angriper och avbryter Lars Hjälmered och samtidigt inte ställer en enda kritisk fråga till Anders Ygeman så blir det pinsamt för den som är uppmärksam. Du milde vilka partiska programledare Markus Nilsson och Mattias Rensmo. Att båda hör hemma på den rödgröna sidan behöver man inte betvivla det minsta efter deras insats.

Du hittar inslaget på följande länk.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7363995

PS

Jag säljer bildekaler som stöd för kärnkraften och klimatet. De kostar 30 kronor/st plus porto. Skicka mejl till thoralf.alfsson@telia.com om du vill beställa en eller flera dekaler.

IMG_3148

Svensk vindenergi med Charlotte Unger var givetvis ute och gnällde på Moderaterna och Kristdemokraterna. Hon är emot subventioner till kärnkraften men själv har hon inte haft de enorma subventionerna som vindkraften har haft i flera decennier.

http://www.barometern.se/nyheter/vind-och-solbranschen-sura-pa-m-och-kd/

 

34 reaktioner på ”KÄRNKRAFT FÖR KLIMATET

 1. T. P 2019-12-11 / 13:33

  De svenska marksistiska propagda skitt medier har spridit fakenews om att den polska statliga TVP kommer inte sända nobel.

  Gilla

 2. Thomas 2019-12-11 / 13:31

  Varför hoppar Greta på Norge och Canada var gäller oljeproduktionen?
  Varför inte klaga på Irak och Saudiarabien?
  Och varför klagar hon inte på de länder som släpper ut mest plast i haven? De värsta miljöbovarna är arabiska och afrikanska länder.
  Om hela Sverige så skulle leva som Amishfolket gör. Vad skulle det hjälpa världen i stort?
  Greta. Åk till arabvärlden och kritisera oljeshejkarna så är det en början i vart fall..

  Gillad av 2 personer

  • ! 2019-12-11 / 17:33

   Skicka Greta Thunberg på studieresa med OneWayTicket till Mecka!

   Gilla

 3. I väntan på våren... 2019-12-11 / 12:56

  Är klimatmålet bra för klimatet?

  Kallare klimat som domedagssekten förespråkar leder bara till ökad energikonsumtion.

  Och fler hemlösa kommer att frysa ihjäl i kylan.

  Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2019-12-11 / 12:14

  Nu blir det äntligen Vinterfest för de i Lund. Jag förstår att ni har haft det svårt att hålla er. Det är ordnat av Lunds kommun, IK Eos Basket och andra föreningar. Det sägs att ”Målet är integration och inkludering av nyanlända familjer och barn via meningsfulla fritidsaktiviteter.”

  Så här roligt kan man ha det:

  Om nu det är för att få en integration i det svenska samhället så skulle jag föreslå att fira ”JUL”. Kanske dessutom sjunga några psalmer om varför man firar jul.

  Gillad av 2 personer

 5. Thomas 2019-12-11 / 12:04

  Alltså..GretaThunberg är helt bindgalen. Vem tror hon att hon är?
  En snorunge är Greta, precis som Brasiliens president Bolsonaro säger.
  Hon vill förstöra och riva murar mellan människor. Det går inte avfärda henne som ett okunnigt barn längre, hon har en agenda och villiga medlöpare.
  Greta och klimatsekten kommer inte ge med sig så därför måste goda krafter sätta stopp för utvecklingen. Hon vill göra människor till redskap för en sjuk agenda om att världen håller på gå under. Om deras illvilliga agenda går igenom kommer folk tvingas fly och det kommer bli än mer splittrat, landsbygden ,öar ,öde platser kommer ingen människa kunna bo på eller besöka.
  Folk kommer sätta upp sig mot andra människor. En globalistisk elit kommer styra minsta lilla by. Ingen får avvika från planen dessa har. Skrämselpropaganda är inget nytt. Vi har sett det förr.
  En flicka på utsidan, och en h*tl*r på insidan är Greta.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-12-11 / 15:58

   Hon är uppfostrad av vänsteraktivister som vet att sko sig och tycker dottern är en utmärkt försörjningskälla. Och de övriga aktivisterna runt om tösen förser henne med manus som pappan tränar in. Sen är det bara att köra … Säljer man sig till de svarta makterna finns bara en väg att gå – ja, ni vet.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-12-11 / 22:33

   Hon är inte bindgalen – utan en slug politiker och maktmänniska, med en kompetent organisation bakom sig. Det är som du säger Thomas ”Det går inte avfärda henne som ett okunnigt barn längre”. Hon är farlig. Men jag tror mest farlig för sig själv – kommer hon att klara pressen?

   Gilla

 6. hllviken 2019-12-11 / 11:16

  Hallå Kalmar!

  Har ni läst om er solbrände skojare Abdi Elmi (S)?

  SR och Petterssons blogg.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-12-11 / 12:50

   Hllviken, varför inte bifoga länkar till SR & Petterssons ??

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • hllviken 2019-12-11 / 13:23

    Jag är trött… och det är så förbaskat långa länkar.

    Gilla

  • Maja Dacke 2019-12-11 / 15:52

   Jag har läst om skojaren på Petterssons förträffliga blogg och det är ruskigt hur många som har låtit sig luras av en kanin … Va? Nu förstår jag inte.

   Gillad av 1 person

 7. Sven d.ä. 2019-12-11 / 11:05

  Alla tonåringar har inte samma åsikter som Greta – men de framställs som det i media.
  Jag hoppas att de kan komma fram i media, eller det kanske är för farligt – man kan bli mobbad för mindre.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-12-11 / 11:53

   Hur kan han vara säker på det? Han borde i varje fall inse, att även hans majoritet kommer att drabbas av elavbrotten. Då kommer han att mötas av en samlad vrede.

   Gillad av 1 person

 8. Robban 2019-12-11 / 06:18

  Det sista jag läste var någon artikel där klimatsekten slog fast att det var 99,4% av planetens klimatforskare som stödjer dom!
  Det var jätteviktigt att vi andra lyssnade på vetenskapen och vad tex IPCC säger!
  Det som är märkligt är att IPCC säger att kärnkraften är vital för denna omställning till ett ”hållbart samhälle”! Faktum är att den måste ökas radikalt för att vi ska lyckas med sektens klimatmål!
  Men tydligen så gäller det inte just i Sverige och just denna del av vad IPCC säger ska vi alltså inte lyssna på?
  Enligt mig så bör den stora majoriteten i klimatsekten genomgå en paragraf 7 utredning, för att säkerställa formen av vårdbehov!

  Gillad av 3 personer

 9. Thomas 2019-12-10 / 23:34

  Slötittade lite på nobelutdelningen. Det enda jag ville se var vem som skulle nicka till först av pristagarna när de lyssnade på de allt mer sövande anförandena.
  John Goodenough vinner nog. Farbrorn är ju snart 100, respekt.

  Annars är det konstigt att det aldrig kommer nån pristagare från muslimska länder. Eller hur.
  Åtminstone inte när det gäller medicin/kemi/fysik pristagare.
  Alltså personer som gjort avgörande insatser för mänskligheten på ett eller annat sätt.

  Det är pristagare från USA, England, Japan, Tyskland., Kina ,Holland, Israel, Kanada, Schweiz, Ryssland, Australien år efter år.
  En infödd turk som flyttade till USA fick det en gång, en pakistanier på 70-talet.

  Är det inte konstigt? Det påstås från politiker att det finns massor av kompetens, vi kommer inte klara oss utan denna invandring från mena länder och dessa hjärnforskare kommer ta hand om oss svenskar när vi är gamla.
  Borde det inte finnas forskare, uppfinnare, vetenskapsmän, professorer från Somalia, Irak, Syrien, Afghanistan att belöna?🙄😏

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2019-12-11 / 11:09

   Har inte Nobels Fredspris blivit något av en slasktratt. Man behöver inte gjort så mycket eller som i Obamafallet bara ha en tanke om att göra något för att få priset. Där kan det säkert trilla in en från de länder du menar.

   Men i de andra mer krävande ‘grenarna’ där lyser frånvaron. Man kanske måste ordna med ett snabbspår.

   Gillad av 1 person

 10. Svinfylking 2019-12-10 / 23:25

  Vi behöver kärnkraft och kolkraft om vi ska överleva Grand Solar Minimum och en mindre istid! CO2 har inget med ”global warming” att göra, det är naturliga cykler.

  Gillad av 3 personer

  • botwid 2019-12-11 / 06:27

   Helt klart har kosmisk strålning en betydligt större inverkan på väder ock klimat än vad CO2 har.

   Gillad av 2 personer

 11. Olle 2019-12-10 / 21:52

  Hörde på KFF-podden att mäklaren Löfgren är det hetaste tipset om ny VD när Jonas Persson avgår på kommande årsmöte. Nanne ska tydligen bli tränare igen.

  Herregud, vilken sylt! De går runt runt och tillsätter varandra i ankdammen. Var det inte Löfgrens kollega som nyligen fick kicken? Vad kan Pontus om fotboll? Är han ens fotbollsintresserad? Det är möjligt han är.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-12-10 / 23:23

   Jag tror Nanne är det bästa valet som tränare just nu.

   Gilla

   • Olle 2019-12-10 / 23:30

    Även Pontus som ordförande?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-12-11 / 00:01

    Ordförande har jag ingen uppfattning om. Det är något för klubben för inbördes beundran. Jag intresserar mig bara för laget och fotbollen och så vem som blir tränare.

    Gillad av 1 person

 12. Grålle 2019-12-10 / 19:33

  Man måste ju ändå ge viss credit till Drygeman. En man som börjat från botten och lyckats hålla sig kvar där.

  Gillad av 2 personer

 13. Gunnar Karlsson 2019-12-10 / 18:55

  Thoralf, klanka inte ned på Anders Ygeman, han är en av Sossarnas effektivaste blysänken och varje gång han öppnar käften på TV så får SD 10.000 nya röster.

  //Gunnat

  Gillad av 2 personer

 14. Cosmik Debris 2019-12-10 / 18:18

  ”Det är ganska märkligt att de allra ivrigaste klimatalarmisterna som vill stoppa koldioxidutsläppen med snart sagt vilka medel som helst, ändå säger nej till kärnkraft.”

  Svaret är nog ganska enkelt. Klimatalarmisterna vill inte ha billig energi. Klimatalarmisterna vill kontrollera, skrämma och beskatta befolkningen.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s