VÅR STORA EKONOMISKA REDOVISNING

Regionrådet Pierre Edström påstår att alla uppgifter om regionens kostnader för invandringen finns i ”vår stora ekonomiska redovisning” enligt en artikel i Barometern. Det var efter att SD hade efterfrågat kostnaderna som regionrådet gav detta svar.

http://www.barometern.se/kalmar/sd-krav-redovisa-invandringens-kostnader/

Jag har redan tagit kontakt med ledande tjänstemän för att jag skall få tillgång till den ”stora ekonomiska redovisningen”. Det skall bli väldigt intressant att läsa dessa siffror. För det kan väl inte vara så att liberalen Pierre Edström pratar i nattmössan.

När jag får denna redovisning så kommer jag veta hur Region Kalmar län har använt de stora ersättningarna från Migrationsverket. Men framförallt jag kommer se om de överhuvudtaget redovisat intäkterna från Migrationsverket. Det är ganska många miljoner som har trillat in på regionens konton de senaste åren.

Enligt statistik från Migrationsverket rör det sig om närmare 600 miljoner kronor under åren 2012-2018. Enligt nedanstående diagram.

Migrationsverket 2012-2018

Kom ihåg denna ersättning gäller bara de personer som Migrationsverket haft ansvar för, det vill säga asylsökande. De som fått ett uppehållstillstånd och placerats i en kommun finns inte med i dessa siffror. Men jag skulle gissa att den kostnaden är mångdubbelt större än de ersättningar som Migrationsverket redovisar.

14 reaktioner på ”VÅR STORA EKONOMISKA REDOVISNING

 1. Robban 2019-12-12 / 12:06

  Allting har budgetar och redovisas! Utom.. Kostnaderna för den pågående invasionen!
  En redovisning skulle med stor säkerhet ge tillräckligt mandat för att ge SD egen makt!
  Detta har naturligtvis vägrats konsekvent av 7 klövern!
  Men nu är det nya tider, förutom att jag vet att tex riksdagens utredningstjänst kan ta fram korrekt underlag i diverse frågor, om en fråga ställs av ex en riksdagsledamot!
  Så uppstår ju frågan om inte SD skulle kunna begära ut att få svart på vitt, vad det kostar för invasionen!?
  Eller missar jag något?

  Gillad av 2 personer

 2. Fredrik 2019-12-12 / 11:36

  Thoralf, vad är det som är orsaken till att islam växer överallt? Sverige hade en befolkning på 6.33 milj 1940. Saudiarabien hade 1940 ca 2.5 milj invånare. Nu är Saudi Arabien uppe i 33 milj(!) invåndare. Kläcks det ungar på löpande band?

  Gillad av 1 person

  • pllay 2019-12-12 / 12:18

   Befolkningsutvecklingen står i proportion till försörjningsmöjligheterna.
   Finns det mat ökar befolkningen.
   Vårt bistånd till Afrika i form av mat och hälsovård spelar en stor roll för befolkningsutvecklingen.
   Det är oljeinkomsterna som får Saudis befolkning att explodera och vi som betalar oljan att hålla igen på nyproduktionen.
   Inom Islam, Judendomen och den katolska delen av kristendomen spelar naturligtvis förbudet mot preventivmedel en stor roll för födelsetalen.

   Gillad av 1 person

  • hllviken 2019-12-12 / 12:34

   ”33 milj(!) invåndare”

   Så sant som det var skrivet!

   Gilla

 3. turrim 2019-12-12 / 10:23

  Jag läste Rebecca Uvell om ”Högsta domstolen sviker handlarna”. Man höjer gränsen för stöld till 1250 kr. Jag tänkte på det när jag nyss veckohandlade.

  Det blev 5 kassar, öl, hushålls- och toapapper. Kostnad drygt 1400 kr. Hade jag inte tagit med en stor rostbiff så hade jag landat under 1250 kr.

  Jag hade således tufft eller i smyg kunnat köra ut med vagnen utan att betala och hade jag haffats så hade jag gått fri. Jag undrar om justitieråden aldrig handlar själva eller om deras beslut är i linje med att skydda brottslingar och djävlas med handlarna, svenska folket och lagstiftarna.

  Gillad av 2 personer

 4. hllviken 2019-12-12 / 06:50

  Bra när kommunister är öppna med sina avsikter!

  Gillad av 3 personer

 5. Stig Bergman 2019-12-12 / 06:44

  Kalmar i all ära. Men tar man ut svängarna till Finland så har ju landet fått en statsminister som bland annat vill gå i spetsen för klimatförändringar och globalisering. Och hur blev då landets regering?

  I DGS skriver Eric Erfors om socialdemokraten Sanna Marin, 34 år. Kvinnan som alltså blivit världens yngsta statsminister och beträffande Finlands nya regering fortsätter han:

  ”Finansminister blir Centerns partiordförande Katri Kulmuni, 32. I regeringskoalitionen ingår även Vänsterförbundet vars ordförande Li Andersson är också 34 år. Vidare deltar De Gröna med partiledaren Maria Ohisalo 34 och som vanligt Svenska Folkpartiet vars partiledare heter Anna-Maja Henriksson. Hon sticker ut, då hon nämligen har fyllt hela 55 år. Samtliga fem partiledare är alltså kvinnor och fyra av fem är under 35 år.”

  Det nya Finland lät inte vänta på att visa sig, för omedelbart har det beslutats om att IS-kvinnor och deras barn omgående skall flygas ”hem” till Finland. Personligen ser jag det som sorgligt att Finland med dess regering med all sannolikhet kommer att glömma och vanhelga alla dem som dog för att bevara landet fritt. Det var ändå inte så länge sedan som kommunister och nazister slogs om landet. Och nu…

  Arma Finland! Alldeles självförvållat skapar landet nu sina egna bekymmer och ser faktiskt till att även det feministiska Sverige riskerar att hamna på efterkälken.

  Gillad av 7 personer

  • Thoralf A 2019-12-12 / 08:10

   Finland har fått en äkte vänsterfeministisk regering! Då kan det bara gå åt ett håll. Nedåt.

   Gillad av 4 personer

  • Thomas 2019-12-12 / 12:33

   ”Finlands sak är vår” sades en gång i tiden.
   Nu är det lite omvänt.
   ”Sveriges förfall ska vi överträffa ” kanske de tänker, eller?
   Vad skulle Gustaf Mannerheim, Zacharias Topelius, Johan Ludvig Runeberg, Jean Sibelius sagt? Dom roterar av sorg i sina gravar.
   Arma Finland .

   Gillad av 2 personer

 6. Cosmik Debris 2019-12-12 / 02:28

  Tino är sarkastisk/ironisk på Facebook:

  ”Det blåser otäcka vindar, det är viktig i dessa tider att vara på sin vakt, ta på sig folliehatten och misstro statistik som svartmålar Sverigebilden. När någon visar er fakta måste ni först åsnelikt förneka det så länge ni kan som en imbecill, och när ni är överbevisade anklagande fråga ”vad är din lösning då?”

  Daniela Marquard, Fredrik Furtenbach, Helena Groll, Li Hellström, Susanne Palme, Alice Petreen, Pontus Mattsson, Ulrika Bergsten, Kajsa Boglind, Cecilia Uddén, Kerstin Holm, Carina Bergfeldt, Erika Bjerström och Tomas Ramberg

  Där har vi ett axplock av lydiga och ondskefulla kuggar i den fascistiska socialdemokratiska förtryckarstatens lögnmaskineri.

  Gillad av 4 personer

 7. turrim 2019-12-11 / 17:56

  Signaturen Billy Boy hos Pettersson ger en intressant länk till Wikipedia om tidigare utnämningar till Årets Person från 1927.

  Här har Greta sällskap med bl a Wallis Simpson, Adolf Hitler, Josef Stalin två gånger, Nikita Chrusjtjov, Lyndon Johnson, Richard Nixon, Kung Faisal, Ayatollah Khomeini, George W Bush, Barack Obama två gånger, Donald Trump.

  Är hon och hennes stab stolta över sällskapet?

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Person_of_the_Year

  Gillad av 6 personer

  • Thomas 2019-12-11 / 20:45

   Ja Donald Trump är väl inte fel? menmen.. nu brinner topplockspackningen på klimatsektens följare. Greta utnämnd till årets person av Time Magazine, och det står klart. Världen är fullständigt galen. Finns det nån plats jag kan vistas på utan denna cancersvulst? Mars nästa kanske?
   Löfven spricker av stolthet. Hur kan en masspsykos bli så sjuk??Inte bara Sverige, utan i andra länder ses alltså Greta som ett helgon?
   Jag spyr. Jag bidrar inte till detta förljugna samhälle mer, den onde dockan var en skräckfilm på 90-talet, nu har vi den onda dockan inom klimatsekten.
   Jag ska ut och köra hela natten med en gammal avgasstinkande östtysk Trabant från 1977 och stå på tomgång och äta en rejäl köttbit, använda plast bestick och sugrör 😎

   Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s