VEM HADE RÄTT 2011?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fredrik Reinfeldt    Foto Thoralf Alfsson

I min research för bokprojektet hittar jag ibland små ”pärlor” i min blogg. I samband med att Sverige deltog i den militära insatsen i Libyen, vilket slutade med att rebellerna dödade Muammar Khaddafi så uttalade sig statsminister Fredrik Reinfeldt i oktober 2011. Något jag tog upp på bloggen den 20 oktober 2011.

Libyen Reinfeldt

Bara en vecka tidigare hade invandrarungdomar bränt ned halva Berga centrum i Kalmar. Citatet är från en artikel i Dagens Nyheter. Hela ingressen var följande.

”Statsminister Fredrik Reinfeldt tog emot uppgifterna om Muammar Khaddafis död med tillförsikt. ”40 år av diktatur är slut. Nu kan vi bygga ett nytt Libyen”, sade Reinfeldt.”

Idag den 13 januari 2020 kom följande nyhetsartikel om Libyen i Sveriges Radios nyhetssändningar.

”Libyen har varit ett enda stort våldsamt kaos sedan diktatorn Moammar Khadaffi dödades 2011. Rivaliserande klaner och religiösa grupper har stridit om makten och sedan 2014 är landet delat mellan två regeringar. En FN-erkänd, islamistledd regering som kontrollerar stora delar av västra Libyen och huvudstaden Tripoli och en regering ledd av krigsherren Khalifa Haftar med säte i öster.

De båda grupperna strider mot varandra och i snart ett år har Haftars styrkor försökt inta huvudstaden Tripoli- något som hittills inte lyckats. Den utländska inblandningen i inbördeskriget i det oljerika landet är stor. Nyligen beslutade Turkiet skicka styrkor till Tripoliregeringens stöd som sedan tidigare stöds av b la Italien och Qatar.

Haftars styrkor stöds av Frankrike, Ryssland och flera arabländer som Saudiarabien, Egypten och Förenade arabemiraten. I dag görs försök att få tillstånd en mer varaktig vapenvila då de båda parterna träffas i Moskva, under Rysslands och Turkiets ledning.”

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=7383501

Vem var det som fick rätt? Statsminister Fredrik Reinfeldt eller före detta sverigedemokraten och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson?

Fredrik Reinfeldt har inte blivit smartare eller klokare idag. Snarare har han blivit än mer naiv och verklighetsfrånvänd. Det är bara att lyssna till hans tal på den moderata stämman för några månader sedan eller hans utfall och attack mot vårt grannland Danmark när det började införa gränskontroller mot Sverige.

Fredrik Reinfeldt tycks vara fullständigt blind för utvecklingen i Sverige! Eller så saknas det någon form av logiskt tänkande innanför flinten på landssvikaren Fredrik Reinfeldt. Jag tycker oerhört illa om Fredrik Reinfeldt, efter att jag tvingades se och lyssna på honom under fyra år i riksdagen.

Det som förvånar mig allra mest är att det finns kommuner och organisationer som betalar 100 000 kronor för att Fredrik Reinfeldt skall tala i 40-50 minuter. Det är helt absurt. En kommun som gjorde det var Karlskrona kommun. Om jag hade varit skattebetalare i Karlskrona och kommunpolitiker hade jag ställt till med ett litet helvete.

Nu är väl inte risken så stor att socialdemokraten Johan Persson i Kalmar skulle anlita Fredrik Reinfeldt men man vet ju aldrig. Det kan ju finnas andra heltokiga lobbyorganisationer eller företag som betalar 100 000 kronor för att höra en landssvikare tala.

Bevare mig väl från denne tokstolle!

Annons

56 reaktioner på ”VEM HADE RÄTT 2011?

 1. Cosmik Debris 2020-01-14 / 19:03

  Den korkade muslimen Al-Nabhan om att det behövs könssegregerade badtider i Västervik:

  ”Det finns fotbollslag för pojkar, fotbollslag för flickor. Ishockey för flickor ishockey för flickor – finns inte blandade, faktiskt.”

  Min kommentar: Vi har inte könssegregerade bibliotek, faktiskt!

  Att tänka är inte muslimers starka gren.

  https://samnytt.se/kulturforening-vill-ha-konssegregerade-badtider-i-vastervik/

  Gillad av 4 personer

 2. Cosmik Debris 2020-01-14 / 18:45

  Lamotte: ” Kvinnorna berättar även att det blir allt vanligare att manliga kunder vägrar prata med dem när de vill få hjälp i butikerna.[…] När kvinnan kontaktar mig känner hon sig både ledsen och förnedrad, men framförallt arg. Hon menar att det här inte borde få ske i Sverige.”

  Sverige har fyllts med muslimskt slödder och kvinnorna har varit pådrivande. Nu kommer fakturan.

  ….och det är kvinnorna som ska betala. Det trodde ni inte? 👍😊

  Det lönar sig alltid att tänka längre än näsan räcker.

  Gillad av 4 personer

 3. turrim 2020-01-14 / 18:38

  Maria Wetterstrand Miljöpartiet har tydligen utrett att flygbränsle i framtiden ska bestå av pinnar och kottar från skogen. Säkert en välbetald utredning som tack för senast. Att hon flygpendlat från Finland för att genomföra utredningen är ingen nackdel??!! Att ingen utom hon själv hittar ekonomi i förslaget spelar ingen roll.

  Ett annat tack för senast får Björklund av Statsministern. Björklunds sista uppgift som partiledare var att rädda Löfven med JÖKen till skada för landet. Nu blir han ambassadör i Rom.

  Gillad av 3 personer

 4. Thomas 2020-01-14 / 15:51

  Det ollonhuvudet borde vi slippa se mer. FR är ondskan själv. Och dryg,arrogant och mästrande mot alla som inte anammat den globalistiska härskande världsordningen.

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2020-01-15 / 12:15

   Föreslår livstid utan möjlighet till benådning pga sitt maktmissbruk och vilseledande.

   Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-01-14 / 15:06

  Expressen ” En kilometerskatt som tas ut på all biltrafik och mäts med hjälp av GPS”

  Expressen debatt: ” Vid folkräkningen bör varje invånare lämna sitt fingeravtryck, som kopplas till person- eller samordningsnumret.”

  1984?

  Nej, det är betydligt värre än 1984. Detta är en våt dröm för den vedervärdige dvärgen från Höganäs och han fascistiska parti.

  Gillad av 3 personer

  • Svinfylking 2020-01-14 / 20:53

   NWO-satanismen är tydligen planerad att sjösättas i Sverige, det är därför etablissemanget gladeligen slaktar landet och trycker på för en så grotesk övervakning som möjligt. George Orwell’s 1984 på steroider!

   Gillad av 2 personer

 6. Människokännare 2020-01-14 / 13:39

  Bilden ovan bekräftar för en människokännare att Fredrik Reinfeldt är en psykopat.

  Gillad av 3 personer

  • Andersson i Pinan 2020-01-14 / 15:44

   Jag kommer osökt att tänka på Göran Persson (S).

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2020-01-14 / 18:11

    Andersson, då är vi två !! Den dryga grisen…

    //Gunnar

    Gilla

  • ac carlsson 2020-01-14 / 20:20

   I kommunen där jag bor ser det kommunala bostadsbolaget till att inte hyra ut till personer från andra kommuner om dessa inte kan visa att de fått en anställning i vår kommun.
   Men vad hjälper det när kommunen gladeligt säljer tomtmark till fastighetsbolag som vill etablera sig i kommunen.

   Gilla

 7. Sven d.ä. 2020-01-14 / 13:27

  Jag råkade titta på Civilministern Lena Mickos CV. Hon är född 1955. Hennes akademiska bakgrund är en Treårig humanistisk linje. På min tid (samma som Micko) så var det valet för de som ville komma igenom Gymnasiet på enklaste sätt. Sedan kröner hon sin akademiska karriär med 1 år fransk studier på Universitet.

  När man ser hennes befattningar och uppdrag så är det en mängd orförandeposter, ledamot i S verkställande utskott – allt är inom kommun, Landsting och nu Regeringen.

  – Hon har ingen erfarenhet från konkurransutsatt verksamhet i t ex ett företag.
  – Hon är en typisk ”politikerbroiler”.
  – Hon har en mycket begränsad utbildning.

  Detta borde inte varav tillåtet. Hur ska man stoppa dessa personer med noll verklig erfarenhet att styra Sverige?

  Gillad av 3 personer

 8. robin ekman 2020-01-14 / 12:51

  Thoralf, har sett fram emot din granskning av Ibn Rushd som får massa bidrag. Har du lagt det på is med tanke på att muslimerna försöker skrämma dig till ”tystnad” ?

  Gilla

 9. Roland Salomonsson 2020-01-14 / 12:28

  SR har en liten lögn av stor betydelse i början av beskrivningen av läget i Libyen. DEN ”ERKÄNDA” REGERINGEN KONTROLLERAR ENDAST CA 20% AV LANDET (NV delen). Resten är kontrollerat av Haftars regim, vilken är Gadaffis efterträdare. USA har misslyckats än en gång med att lägga oljetillgångar under USA:s globala storbolags vingar. Oljetillgångar som de avsåg stjäla från de Italienska ägarna. Det är ingen slump att Turkiet blandar sig i Libyens inrikespolitik. ”Regeringen” står inför nederlag. Som vanligt är Ryssland på den blivande segrarens sida och blev tungan på den väg som leder till Haftars seger.

  USA kan knappast räkna med att bibehålla något inflytande i Libyen. Och någon typ av västerländsk ”demokrati” är Libyens folk botade från för flera generationer framåt – liksom överallt USA lägger näsan i blöt onödigtvis. Det enda USA:s inblandningar slutar med, är att stärka militant islamism, vilket dock INGET islamskt land eg vill ha.

  Gillad av 2 personer

  • ac carlsson 2020-01-14 / 20:30

   På tal om att lägga näsan i blöt, så ska vi inte glömma att Sverige deltog aktivt i störtandet av Gadaffi. Vi sände ner ett antal av våra Gripen (JAS) och är därmed medskyldiga till det kaos som nu råder i Libyen.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2020-01-14 / 23:02

    Vilka vi gjorde detta? Jag blev inte ens tillfrågad och hade i så fall sagt NEJ.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-01-14 / 23:15

    SAAB tjänade nog en hel på det uppdraget. Det var säkert bra marknadsföring för JAS-Gripen.

    Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-01-14 / 11:37

  Jag hörde på Stefan Hanna på Swebbtv. Intressant. Men jag tror inte en integration är möjlig. Hur ska man integrera ut islam? Islams värdegrund skiljer sig så från den svenska.

  Historien lär väl visa vem som är mest naiv – jag eller Hanna. Jag tycker dock att jag leder på poäng än så länge.

  Gillad av 2 personer

 11. dajevlar 2020-01-14 / 10:52

  Reinfeldt har och hade ett enda syfte med sin politik. Att förgöra välfärdspolitiken och att bort bidragen helt och hållet. Det är på god väg och vänstersidan förstår inte att de hjälper honom.

  Gillad av 1 person

 12. anders johansson 2020-01-14 / 10:39

  Thoralf, denna man promenerar fritt i Gävle, trots att han ska utvisas. Muslimer och särskilt salafister har inte här att göra!

  Gilla

 13. Lollo 2020-01-14 / 09:38

  Ja, antingen är Reinfeldt mentalt störd och borde tas in på mentalsjukhus eller så är han köpt av den globala storfinansen och skiter fullständigt i hur det går för Sverige bara han själv har det ekonomiskt gott ställt. Jag tror på den senare förklaringen.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2020-01-14 / 12:00

   Lollo, iofs. så utesluter inte det ena från det andra, jag är rätt övertygad om att han både är trasig på översta våningen och köpt av den globala storfinansen.

   //Gunnar

   Gillad av 3 personer

 14. Hacke 2020-01-14 / 09:10

  OT
  Vad fa´n får vi för licenspengarna förutom fake news?
  Gårdagen var nyhetsintensiv med sprängningar i såväl Stockholm som Uppsala och så alla de andra löpande vardagligheterna i vårt mångkulturella helvete som numera inte ens får notiser i regimmedia.
  Jodå, det rapporterades plikttroget i gårdagens Aktuellt. Det man framhärdar är landets tyngsta nyhetsprogram. Reporter på plats, bildsvep, ”folk på gatan” och ett hålögt polisbefäl rapande samma gamla trötta fraser. Men inte en ansvarig politiker så långt ögat kunde nå.
  Allt fick naturligtvis ge vika i såväl engagemang som programtid när en av deras egna politruker skulle hyllas. Agendajournalistikens och sd-/Trumphatets okrönta drottning Carina Bergfeldt tronade likt en världsstjärna inför sina dreglande kollegor i studion och fick ohämmat vika ut sin agenda och misshandel av uppdraget inför sina hyllande och beundrat flinande och underdåniga kollegor i studion under merparten av sändningstiden
  Detta kan vara det äckligaste jag någonsin sett i regimmedia. Åtminstone på inavelsområdet. Men det är väl för att det senaste man har på näthinnan av ren överlevnadsinstinkt förtränger floden av de sanslösheter vi översköljs med i det regimtrogna monster vi alla är tvingade att finansiera.
  En sak är säker, någon nedre gräns för osmakligheter existerar inte i propagandabunkern.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2020-01-14 / 09:54

   SVT = klubben för inbördes beundran.

   Jag såg också eländet. Hon lovade till och med att dra med sin bebis till USA till presidentvalet i november. Kunde hon inte vara mammaledig hela året?

   Gillad av 3 personer

 15. ROLLE 2020-01-14 / 09:03

  Sverige präglas av oro – Då låser regeringen in statsministern
  I exceptionellt oroliga tider samlas Sveriges främsta politiker och experter till den årliga konferensen Folk och Försvar i Sälen. Dagar då Sveriges säkerhet står i fokus och samtliga samhällssektorer är närvarande. Men en person saknas. Statsministern. Den person som är satt av väljarna att hålla ihop arbetet och ansvaret för Sveriges säkerhet är undangömd.
  https://ledarsidorna.se/2020/01/sverige-praglas-av-oro-da-laser-regeringen-in-statsministern/

  Gillad av 3 personer

 16. Anonym 2020-01-14 / 07:19

  Reinfeldts tid var moderaternas största framgång i modern tid, kanske beroende på att han till skillnad från nu höll ett klart avståndstagande mot nyfascismen.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-14 / 07:32

   Och vi ser också hur negativt landet utvecklats sedan 2006. En katastrof för nationen Sverige.

   Men du anser väl att utvecklingen varit positiv. Det viktigaste för dig är att antalet muslimer växer i Sverige, oavsett hur mycket brottslighet det innebär när dessa shariamarionetter invaderar Sverige.

   Gillad av 3 personer

  • Thor 2020-01-14 / 09:54

   Jaså, valet 2014 var en framgång för moderaterna? Så Reinfeldt avgick bara för att ägna sig åt lukrativa föredrag och få statsrådspension ovanpå det?

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-01-14 / 11:29

   Reinfeldt vann framgångar när han kunde ge ett alternativ till socialdemokratin.

   Gilla

  • ROLLE 2020-01-14 / 08:42

   Herre jösses Timell. Först nu är det läskigt när det sker i deras miljöer.
   Tydligen det endaste som kan få dessa varelser att reagera är när de blir drabbade själva.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-01-14 / 11:32

    Jag tror också det, det måste svida i det egna skinnet. Detta märks bäst av den politik som genomförs lokalt på kommunnivå. Därför är de lokala partierna mycket viktiga. Det ligger på deras bord att belysa problemen.

    Gilla

 17. Fred 2020-01-14 / 02:55

  Landsförrädaren har nåt riktigt ont i blicken.

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2020-01-14 / 11:38

   Menar du att han liknar Trumph?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-01-14 / 13:13

    På vilket sätt skulle Trump vara landsförrädare? Reinfeldt har mer gemensamt med Obama.

    Gilla

 18. Cosmik Debris 2020-01-14 / 01:20

  ”Sverige är konstruerat som ett öppet samhälle. Vi har kunnat vara öppet därför att befolkningen har varit homogen och klyftorna små. Vi har inte förberett oss för vare sig djupgående etniska eller religiösa konflikter. Inte för kriminella som saknar alla spärrar.”

  Så sant. Det finns bara en enda lösningen.

  REPATRIERING AV MUSLIMER OCH ”AFRIKANER”.

  Anne Ramberg, ska du flytta nu? #välkommen-till-inbördeskriget
  https://suntfornuft.space/antidemokrati/postmodernism/globalism/ann-ramberg-ska-du-flytta-nu-valkommen-till-inbordeskriget/

  Gillad av 3 personer

 19. Cosmik Debris 2020-01-14 / 00:13

  Klarspråk

  Gillad av 1 person

 20. stefan a. 2020-01-13 / 21:24

  Även den vapen-rädde majoren FP stred som en hel stridshingst för att Sverige skulle få vara med på ett hörn, inte en enda gång har jag hört någon journalist fråga de ansvariga om de tycker insatsen blev bra… eller snarare värre ….

  Gillad av 2 personer

 21. Cosmik Debris 2020-01-13 / 20:47

  Vem hade fel 2014?

  Gillad av 3 personer

  • messkalle 2020-01-14 / 06:20

   Tjugo-fjortons dröm. Det som skulle bli guld blev till sand.

   Nu till kärnfrågan;
   https://www.dn.se/debatt/sd-leder-oppositionen-i-ett-forsok-att-radda-ringhals/

   – Håller tummarna att blir en länge köldknäpp över hela Sverige. Om den milda vintern består är det ett klimathot. Om det blir kallar är det ett väderfenomen.

   Rösta rätt – Bevara Ringhals – Annars mister du din riksdagsplats vid nästa val

   Gilla

 22. Anders S 2020-01-13 / 20:20

  Hade inte Pontus Löfgren Fredrik Reinfeldt som gäst för ett tag sedan? Har för mig att jag såg det på någon av sociala medier för ett-två år sedan

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-01-13 / 20:29

   Det stämmer men det är säkert 3-4 år sedan. Pontus Löfgren är politiskt korrekt ut i fingerspetsarna.

   Gillad av 2 personer

 23. messkalle 2020-01-13 / 19:47

  Thoralf är klok. Vem/vilka tankar styr Fredriks munläder eller är det ett genetiskt arv från hans anfader?

  O.T. Expressen skiver något läsvärt:
  Enligt en opinionsmätning som Novus gjort för SVT tycker 11 procent av väljarkåren att den nuvarande regeringspolitiken är ganska bra eller mycket bra. 58 procent tycker att den är dålig.

  – Svenskarna är klokare än Jökarna och regeringen har fatta nada.

  https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/det-finns-ingen-vag-ut-for-januaripartierna

  Gillad av 2 personer

 24. AWSvensson 2020-01-13 / 19:40

  Kan väl inte finnas någon moderat som ser tillbaka på epoken Reinfeldt annat än med förskräckelse, att under hela tiden tvingas jamsa med i despoten Reinfeldts utspel med rädsla att förstöra sin karriärväg inom moderaterna, det man kunde förvänta sig idag är att de framträder o ta avstånd från denna politik som fördes o allra helst lämnade politiken med en ursäkt.

  Gillad av 1 person

 25. Hacke 2020-01-13 / 19:20

  I de blindas rike är den enögde kung.
  Arma land. Hur jag än söker finner jag inget hopp om att demokraturen Sverige kan befrias och komma på rätt köl inom överskådlig tid.
  Den särklassige landsförrädaren Reinfeldt är det ultimata belägget för att det han så riktigt kallade Det sovande folket nu nått komastadiet.
  Det är bara i ett gravt sjukt land vår tids Quisling inte bara går fri utan dessutom kan ta hutlöst betalt för att torgföra och stoltsera med sitt vidriga livsverk.

  Gillad av 2 personer

 26. lennart 2020-01-13 / 19:18

  Med facit i hand hur Sverige utvecklats under Reinfeldts styre är det för mig en gåta hur statliga inrättningar kan betala 100.000 skr för att lyssna till hans försvarstal (läs tokerier), han har ju inte ändrat uppfattning en millimeter.

  Gillad av 3 personer

 27. martiusus 2020-01-13 / 19:04

  En galning som körde Sverige i botten tillsammans med sin hästsvansförsedde finansminister som hängde ut snoppen på en fest i skärgården. Herregud vilken mardröm och den bara fortsätter.
  nu med Herr Löfven, byfånet från norr.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.