NYTT JANUARIREKORD I KALMAR

Det blev ett nytt värmerekord i januari för Kalmar. Medeltemperaturen blev 4,6 grader vilket är 0,3 grader högre än det tidigare rekordet från 1989 på 4,3 grader. Rekordet är hela 6,5 grader högre än medeltemperaturen under perioden 1961-1990, som räknas som normaltemperatur med -1,9 grader för januari.

Samhället har tack vare den höga temperaturen sparat enorma belopp i utebliven snöröjning, sandning/saltning av vägar och framförallt har enorma summor sparats i uppvärmningskostnader. Kommer svensk media rapportera om dessa enormt stora besparingarna för samhället.

Dessutom är klimatet ytterst gynnsamt för grundvattenbildningen. Den kan nu ske kontinuerligt under vintern när det inte finns någon tjäle i marken.

Det blir enormt många positiva effekter av ett varmare klimat.

4 reaktioner på ”NYTT JANUARIREKORD I KALMAR

 1. botwid 2020-02-01 / 09:58

  Visst är värme ljuvligare än köld.
  Tyvärr finns det ingen som kan säga varför temperaturen stigit från 1900-talets början. Vet vi varför koldioxidhalten ökar?
  Varma hav gasar ut CO2 fast med fördröjning. Det var varmt under Medeltiden och nu, 600-800 år senare, avger haven större mängder CO2. Jorden släpper ut gaser och står för 96% av naturliga utsläpp av CO2. Vem har hittat på att människan står för 100% av CO2-utsläppen? Alarmisterna!

  Gillad av 2 personer

 2. daniel johansson 2020-02-01 / 09:22

  Thoralf, kikade du på Morgan Johansson mot Jimmie Åkesson i debatten som var i veckan?
  Vad är dina intryck från debatten?

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-02-01 / 10:49

   Det är nu tredje gången jag sett Åkesson svälja uppgiften om att asylsökandet minskar och att ”bara”ca 25.000 personer sökte 2019. Å berör inte att det handlar om 120.000 beviljade uppehållstillstånd samma period.

   Varför gör han det? Vet han inte? Bryr han sig inte? Hur lågt vill han ligga med hakan utan att riskera att sticka ut?

   Att tystnadens politik betalat sig i goda opinionssiffror är förvisso sant. Men är det inte mest som folk har tröttnat på alla andra partier än en rejäl övergång till SD? Hur har medlemstalen förändrats inom SD. Det är väl snart förnyelsedags?

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s