TRAMS?

”Thoralf påstår att du har förbjudit SD-medlemmar att dela och gilla saker som han har skrivit – stämmer det?

– Nej, det är trams från hans sida. Han är bitter för att han inte längre är medlem i SD och kan påverka politiken. Det är flera som har gillat och delat hans inlägg både före och efter att han blev utesluten. Det har inte givit några repressalier eller resulterat i något personärende, säger Mattias Bäckström Johansson.”

Barometern 2020-02-04

Det Mattias Bäckström Johansson säger till Barometern är inte sant och det kan många medlemmar intyga om de vågar och får vara anonyma. Dessutom är det lätt att kolla upp sanningen i hans påstående. Det är bara att kolla upp när någon Sverigedemokrat delade något inlägg skrivet av mig på Facebook.

Annars kan det gå som för Anders Ahl.

Anders 1

Anders blev utesluten av partistyrelsen och Mattias Bäckström Johansson för att han umgåtts med uteslutna Sverigedemokrater. Sina gamla vänner! Jag tror inte att Anders Ahl upplevde det som trams från Sverigedemokraternas partistyrelse. Det var verkligheten för det före detta regionrådet i Värmland.

Tolkningen av brevet blir också att enligt partiets etiska riktlinjer såväl som partiets grundläggande värderingar skall medlemmar inte umgås med uteslutna partimedlemmar.

Vad tror mina läsare att uteslutningen av Anders Ahl skickar för signaler till partiets medlemmar? Jag kan svara. Ha ingen kontakt och umgås inte med uteslutna medlemmar! Inte ens på sociala medier! Det är innebörden och den upplevda verkligheten.

I annat fall riskerar medlemmen att bli utesluten från Sverigedemokraterna.

I SVT Småland beskyller dessutom Mattias Bäckström Johansson mig för att jag självt kan ha framställt den enligt honom förfalskade skärmdumpen. Jag funderar på att imorgon göra en anmälan av  Mattias Bäckström Johansson för förtal av mig.

Media har fått kopior på det mejl jag fick med skärmdumpen. Personen som skickade skärmdumpen har skickat nya mejl idag, med nya anmärkningsvärda uppgifter som jag också skickat vidare till media.

Jag är inte det minsta bitter för att jag inte är med i SD, det är snarare en befrielse. Men jag vill kunna umgås med mina gamla vänner utan Mattias Bäckström Johanssons och partiets pekpinnar!

PS

Kontakta gärna Lotta Nyberg på Barometern och berätta om era upplevelser inom SD och hur det betraktas om ni ”gillar” och ”delar” mina inlägg eller umgås med mig. Ni får vara anonyma.

 

16 reaktioner på ”TRAMS?

 1. Onkel Björn 2020-02-05 / 22:16

  Sverigedemokraterna är nu inte ensamma om sådana här fasoner. Jag brukar lite då och då gå in och läsa på Stefan Torsells facebooks sida. De som inte vet vem han är, så gissar jag att han nog är mest känd för att ha skrivit en bok om Estonia; ”Estonia : svenska statens haveri”
  Stefan Torsell har sedan flera år engagerat sig politiskt och blev under fjolåret vald till partiledare för Landsbyggdspartiet oberoende. Ett parti som verkar ha ett vettigt program och som dessutom vill ha ett Swexit.

  Utan att känna mannen eller ens ha träffat honom har jag fått ett intryck av att han är en man med en stor kapacitet och som har brunnit för det han har engagerat sig i, vilket har varit arbetet med landsbyggdspartiet. Känner att jag har ett precis likadant intryck av Toralf och hans arbete för SD kalmar innan han nu uteslöts.

  För nu har det öppnats ett uteslutningsärende mot Stefan T. Själv vet han inte varför, men misstänker att det finns flera i partistyrelsen som ser ogillande på hans arbetsinsats och att hans arbetsinsatser gör att andra styrelseledamöters insatser hamnar i dålig dager.
  Verkar vara precis som i SD. Man får inte lägga ner för mycket engagemang i partiarbetet för då kan ju de andras arbetsinsatser för partiet hamna i skymundan, eftersom de inte alls lägger ner lika mycket tid och engagemang. Typisk svensk avundsjuka.
  Visar ju att även SD har en egen sandlåda.

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100006161327235

  Gilla

 2. turrim 2020-02-05 / 17:55

  När jag läser partiets krav så kommer jag direkt att tänka på en sekt, eller ännu värre en klan. Sådant som vi måste motarbeta i ett öppet och demokratiskt samhälle med yttrandefrihet.

  Att kasta ut någon och förbjuda föreningskamrater att tala med denne hör inte hemma i vårt land. Att ha en whiplasher som ordningsman hör heller inte hemma i vårt land. Att från partiledningen springa till polisen för att någon varit ”dum” hör heller inte hemma i vårt land. Särskilt som partiet har viktiga uppgifter för polis, åklagare och domstol högt på agendan.

  Jag minns vad som hände i en liten ort i min ungdom. Där fanns ett litet bryggeri. Ägaren och alla anställda var djupt religiösa och engagerade i en frikyrka. Givetvis tillverkade man endast läskedrycker; öl var satan. Där fanns en trevlig man med familj som levererade dryckerna med lastbil och som noga betalade sitt tionde till församlingen.

  När ägaren blev för gammal så sålde han till ett större bryggeri i den stora staden. Där bryggde man även öl. De anställda i det lilla bryggeriet fick följa med.

  Efter en tid så rapporterade en spion i frikyrkan att han sett att utköraren nu även hade pilsnerdricka på flaket. De äldstes råd blev djupt bekymrade och hade många möten och förhör med den ogudaktige. Han sa i klartext: Utan pilsnerdricka på flaket så blir jag arbetslös. Jag är duktig och trivs med mitt arbete även om jag måste ha några backar öl på flaket.

  Beslutet blev: Uteslutning från kyrkan. Har inte följt ”kommunikationsplanen”. Han blev arbetslös. Han förlorade alla gamla vänner som inte längre vågade tala med honom när de sågs på gatan vid torget eller i affären. Jag lämnade orten och vet inte vad som sedan hände med hedersmannen som jag som barn stundom köpt Skogsbärsdricka av.

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2020-02-05 / 14:18

  SD skämmer ständigt ut sig, men väljarna röstar ändå. Mattias verkar inte riktigt klok, vad lider han av? Psykisk störning? Verkar vara på samma låga nivå som Johan Persson.

  Gillad av 2 personer

 4. ROLLE 2020-02-05 / 10:59

  En våldtog en 7-årig flicka, en hade fel försäkring.
  Gissa vem som ska utvisas?

  ”UTVISNING. I går skrev vi om Faranak Lotfizad vars arbetsgivare efter råd av Migrationsverket hade tecknat en arbetsmarknadsförsäkring för arbetare i stället för en för tjänstemän. Faranak är relativt högavlönad, jobbar med flygutbildning och betalar skatt.
  Kongolesen Silver, 47 år, våldtog en 7-årig flicka.”
  https://petterssonsblogg.se/2020/02/05/en-valdtog-en-7-arig-flicka-en-hade-fel-forsakring-gissa-vem-som-ska-utvisas/#more-310204

  Gillad av 1 person

 5. johan olsson 2020-02-05 / 10:17

  Thoralf, här är en nyheter från 2018 om MBJ

  https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/20362/forre-sd-ordforanden-jag-blev-totalt-utfryst/

  Han är ju inte klok denna mattias

  Bengt Barkstam var ordförande i SD Vimmerby fram till årsmötet 2017. Nu hävdar han att han blev utfryst av partiet – och tvingades lämna ordförandeposten.
  – Bo Karlsson och Mattias Bäckström Johansson gjorde allt i sin makt för att odla ett misstro mot mig som person,

  Gillad av 3 personer

 6. Andersson i Pinan 2020-02-05 / 10:06

  Har han det svårt hemma?

  Gillad av 1 person

 7. magnus j 2020-02-05 / 08:49

  Thoralf, jag hoppas du motanmäler Mattias. Han behöver verkligen professionell hjälp.

  Gillad av 4 personer

  • Yvonne Sundén 2020-02-05 / 09:45

   Är det Jehovas regler ni följer?jag tror inte det är sant det jag läser. K

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-02-06 / 00:14

    Jag har en faster som är 96 och bor uppe Småland. Hon är ett vittne och hon blir så himla glad när man kommer och hälsar på. Särskilt om man har kroppkakor med sig. Hemlagade.

    Gilla

 8. Befria Sverige 2020-02-05 / 02:21

  Mentaliteten och behovet av att ha fullständig kontroll över sina medlemmar i politiska partier får mig bara att tänka på religiösa sekter där man blint ska följa ledaren och behandla avfällingar som om dom inte existerar för att få så mycket kontroll över dom som möjligt..

  Sen så undrar jag vad som är så farligt med att aktiva SDare ses med uteslutna? Det är sånt här som gör att folk blir rädda för att engagera sig i partier för man offrar ju rätt mycket genom att gå med i SD men vad händer sen om man blir utesluten eller lämnar och alla vänner man har fått på vägen får inte ens träffa en? Det är helt sjukt och något som bör pratas mer om

  Gillad av 6 personer

 9. Cosmik Debris 2020-02-05 / 01:43

  Dettta är tydligen Linda Sneckers, Annie Lööf, Miljöpartiet och kommunisternas muslimska drömsamhälle. Ni kunde ju ha frågat vad svenska kvinnor tyckte innan ni fyllde landet med muslimska vildar. Det är kvinnor som drabbas först och hårdast. Tänkte ni inte på det?

  Nu är det bara tvångsrepatriering med våld eller hot om våld som kan rädda landet.

  Horrifying video of Afghan woman cowering in a hole as she is stoned to death by a furious crowd shouting ‘hit her’ and ‘Allahu Akbar’ is investigated by rights group

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7964797/Rights-group-investigates-horrifying-video-Afghan-woman.html

  Gillad av 4 personer

 10. Arne 2020-02-05 / 00:45

  Man finner snart inga ord för spektaklet och Kalmar utmärker sig som vanligt. SD framstår allt mer som en diktatur eller sekt, men tyvärr är de nu största parti, trots unken behandling av medlemmar. Det finns heller inget bättre alternativ att rösta på.

  Barometern gottar sig nu, likt en skvallerblaska.

  Mattias Bäckström borde söka professionell hjälp.

  Ebba meddelade förresten i intervju i Expressen igår att hon inte vill regera med SD. När det börjar osa bränt kommer både hon och Dvärg-Ulf med Landsförrädaren spökandes i kulisserna att börja darra på manchetten och fega ur. Dessa två partier, M och KD vill regera ihop med stöd från vänster och höger. SD kommer aldrig i närheten av någon makt eller ministerposter.

  Godnatt arma Sverige!

  Gillad av 6 personer

  • Stig Bergman 2020-02-05 / 13:16

   Det finns ju kommuner också! Och det finns ju kommunpolitiker också. Landet representeras ju inte bara på Helgeandsholmen.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s