BROTTSLIGHET JANUARI

Det är många som är tveksamma till hur Rättsväsendet och BRÅ presenterar brottsstatistik. Experter påtalar ofta att antalet brott minskat under senare åren och att det inte dödas lika många personer idag som det gjorde på t.ex. 70-talet.

Att föra någon egen statistik på detta är omöjligt då det ofta råder sekretess under förundersökningar och att det kan ta månader och år innan det är möjligt att få tillgång till en utredning.

Jag har dock roat mig med att notera alla nyhetsartiklar om knivattacker, explosioner och skjutningar under januari månad. Även noterat antal döda där polisen utreder misstänkt dråp eller mord men det kan senare ändras.

Här kommer det jag noterat och som Expressen skrivit om. Jag har även länkar till artikeln om någon skulle vara intresserade i något speciellt fall. 23 misstänkta dråp eller mord under januari.

Brottslighet januari 2020

26 reaktioner på ”BROTTSLIGHET JANUARI

 1. Sven d.ä. 2020-02-04 / 23:20

  Är detta statistiken när operation Rimfrost går upp i full fart? Vad ska då normalläget vara? Det ser utsom att Polisen har misslyckats. Ingen större överraskning. Polisen skriver ”4000 narkotikaklassade tabletter och ett 20-tal vapen” har tagits i beslag. Så det blir nog bra.

  Gillad av 1 person

 2. Ölandsbonde 2020-02-04 / 23:03

  Som Elisabeth Höglund upptäckte så är det svårt med statistik där någon har dött av annans gärning.

  Jag har för mig att i statistiken så är det tingsrättens dom som utgör underlag. Det finns mycket att välja på när någon tagit livet av en annan. Mord, dråp eller vållande till annans död. Detta om vi håller oss till svensk lagstiftning i fredstid.

  Det är bra att du ändå listar upp sådant du sett i Expressen som kontrast till vad sådana som Mållgan och Snicky Snacky framför.

  Traumabehandlingen har gått väldigt mycket fram sedan 70-talet. Dessutom med alla mobiler ute bland folk så kommer ambulanser fram mycket tidigare.

  Jag har tidigare framfört att det vore intressant om någon akutläkare granskade skadebilden hos de som idag inte avlidit och bedömer hur utfallet hade blivit om samma skadekaraktär förevarit på 70-talet.

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2020-02-04 / 20:18

  Expressen just nu:

  ”En person skjuten – förd till sjukhus”
  ”Bombskyddets robot undersöker föremålet”
  ”Här avslöjas IS-rekryteraren Ulrika Pape av dold kamera”

  Sannolikt är det muslimer inblandade i alla tre händelserna. Ska vi ha fler eller färre muslimer i vårt land?

  Gillad av 1 person

 4. W&D 2020-02-04 / 18:50

  Linda Sneckers slöja täcker inte hela håret. Slöjan avslöjar snarare hennes hårfärg. Hon skulle stenas till döds om hon visade sig i ett islamskt styrt land.
  Linda Snecker är dock för dum för att fatta, kanske tur för henne.

  Gillad av 2 personer

  • N 2020-02-04 / 19:31

   Den Muhammedanska slöjan är en pedofilsymbol.

   Gilla

  • Cosmik Debris 2020-02-04 / 20:12

   ”Linda Snecker är dock för dum för att fatta, kanske tur för henne.”

   …och otur för oss.

   Gilla

  • turrim 2020-02-04 / 20:39

   Det blir färre brottsoffer när skurkarna sitter i fängelse. Det hade inte Linda tänkt på.

   Gilla

  • Anonym 2020-02-04 / 22:30

   Vilken galen tant! Det är klart att kriminella blir mindre kriminella om de är inlåsta. Möjligheterna att ställa till elände för andra reduceras kraftigt.

   Och vad tror hon vi har sjukhus till om inte för att bota sjukdomstillstånd? Alla kan inte botas, men i alla fall få smärtlindring och en bättre livssituation.

   Jag är nu så trött trött på alla tanter som visar upp vad deras små och trasiga hjärnor producerar. Var i helvete kommer de ifrån? Är det något de röker eller dricker som totalt dödar hjärnans logikkretsar? Ligger det något i att Islam har rätt om kvinnor och bjuder på en passande hantering av dem? Man börjar faktiskt undra. Må kalifatet få dem!!

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-02-04 / 22:36

   Nej. Inte stenas till döds. 40 piskrapp är vad som gäller när något av hårets syns. Fast de kan komma undan med en varning först om de ödmjukar sig. Det är ju ändå fredens och kärlekens religion som styr.

   Ser att hon sitter i riksdagen. Fyfan så sorgligt.

   Gilla

  • Onkel Björn 2020-02-04 / 23:27

   Linda Sneckers har förmodligen inga dåliga erfarenheter av återfallsförbrytare. Hon har ju rätt. Som regel blir ju inte folk, om vi pratar grovt kriminella som ständigt återfaller i brott, bättre av att sitta inlåsta. men för oss andra som faktiskt försöker följa de lagar och regler som finns, så vill vi inte ha dessa ute i friheten. Och här handlar det om inkapacitering. En inlåst kriminell person kan inte begå ett brott mot mig, inte här och nu i alla fall.

   Sen räcker det ju inte med att bara låsa in folk. Det behövs mer. Brottslingar har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Och här är det ju viktigt att samhället kan bekämpa orsakerna till själva brotten och inte bara brottslingarna.

   Gilla

 5. turrim 2020-02-04 / 18:10

  Jag kan inte läsa Barometern bakom betalvägg. Men jag säger grattis. Nu är han desperat. Nu måste allt fram i ljuset. Så här vill således SD lösa interna frågor. Han sitter ju i styrelsen. Därför måste nu även Jimmie äntligen visa sina kort. Är medlemmarna stolta över sin distriktsordförande?

  Ska bli intressant att se om hans anmälan prioriteras före din tidigare anmälan om hoten mot dig.

  En sak är klar. Detta genererar inga röster till SD. Tvärtom börjar det likna Ny Demokrati.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-02-04 / 17:28

  Då hoppas vi att allt gick bra och att det muslimska slöddret är hemma i Afghanistan.

  Gillad av 2 personer

 7. ROLLE 2020-02-04 / 16:39

  Detta kommer aldrig den vänstervridna censur SVT att ta upp.
  Påhittad klimatmodell har använts som fakta i tusentals studier
  När klimatpanelen IPCC släppte sin femte rapport 2014 presenterade forskare fyra exempel på scenarier som beskriver hur koldioxidutsläppen skulle kunna se ut under resten av århundradet. Nu avslöjas att forskarnas mest alarmistiska exempel RCP8.5 har använts på fel sätt och att klimatläget inte alls är så allvarligt som det framställts i tusentals rapporter.
  https://samnytt.se/pahittad-klimatmodell-har-anvants-som-fakta-i-tusentals-studier/

  Gillad av 3 personer

 8. erik 2020-02-04 / 15:47

  thoralf! mattias har anmält dig till polis. vad är det med honom? kan han inte stå för det han håller på med?

  Gillad av 2 personer

 9. Hjalmar 2020-02-04 / 14:46

  Ser på nyheterna nu att det vevas om och om igen att du blivit polisanmäld av Mattias Bäckström Johansson. Han måste vara helt sjuk i huvudet, stå på dig Thoralf! Berätta för Media vad han gjort dig!

  Gillad av 5 personer

 10. Karl 2020-02-04 / 14:29

  SD-topp polisanmäler Thoralf Alfsson: ”Gått över gränsen”
  KALMAR
  9 minuter sedan

  Mattias måste vara sjuk!

  Gillad av 3 personer

 11. Cosmik Debris 2020-02-04 / 13:59

  Berätta mer om Linda Sneckers briljanta och knivskarpa intellekt.

  Gillad av 1 person

  • Antipedofil 2020-02-04 / 16:14

   Linda Snecker poserar med pedofilsymbolen.
   Vad säger det om hennes läggning?

   Gillad av 1 person

 12. Staffan Sundqvist 2020-02-04 / 13:20

  Finns det någon som har förtroende för BRÅ fortfarande? Jag har det inte.

  Gillad av 8 personer

 13. Cosmik Debris 2020-02-04 / 13:06

  Ansvariga för misshandeln av Gabriel är; Stefan Löfven, Miljöpartiet, Annie Lööf, Liberalerna, KD och VPK.

  ”Natten mellan 25-26 Januari 2020 blev min lillebror påhoppad av ett gäng Afghaner i Uppsala![…] Dom hoppa på han och han blev slagen i ansiktet, Gabriel Blev arg, han blev rasande och fick adrenalinpåslag så han gav sig inte och kämpade emot! Han lyckades motta ett hårt slag mot njuren på mannen som stod närmast! Efter det så blev han nertryckt på asfalten av dom andra Afghanerna där dom sen försökte slita av hans jacka och ta hans tillhörigheter!”

  https://tinyurl.com/wqf3nwb

  Gillad av 6 personer

 14. Roland Salomonsson 2020-02-04 / 12:37

  Några saker!
  *När så många anmälningar leder till att ärenden läggs ned, så minskar anmälningsbenägenheten. Det ärv ju inte lönt att anmäla.
  *Man kan ana brott av typ som leder till utvisning av illegala resp invandrare, av aktivister inte anmäls. det kan ju leda till att en ”stackare” utvisas. Däribland i synnerhet våldtäkter.
  *Aktivister inom Polis, åklageri, domstolar manipulerar med brottsrubriceringar så att statistiken skall bli bättre ur regeringens synvinkel. Bombattentat blir ”allmänfarlig skadegörelse” etc. Räkna med att även det grövre våldet och kriminalitéten plötsligt börjar ”minska”.

  Gillad av 4 personer

 15. Nils Dacke 2020-02-04 / 12:24

  Väldigt intressant, skulle du orka hela året så kunde man jämföra med statistiken från BRÅ, journalisten Elisabeth Höglund gjorde något liknande på sin blogg för 2016 tror jag det var och hon lade ner ett jättejobb med dubbelkoll av alla uppgifter och räknade även konservativt vid oklarheter, det året hamnade hon på ca 160 mord/dråp medan BRÅ redovisade ca 110-115 st. Här finns säkert en hel kennel begravd när det gäller statistiken från BRÅ.

  Gillad av 4 personer

 16. mynameislena08 2020-02-04 / 12:06

  Hej,
  Komplettering till din statistik

  2020-01-30 Misstänk vållande till annans död, 3-årig flicka, Norrköping.
  Föräldrarna sitter nu häktade i Norrköping, tidigare kända av myndigheterna i Norrköping.
  Artiklar i både Aftonbladet och Expressen.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s