VAD BEROR TYSTNADEN PÅ?

Döda 20200217

Jag är lite förundrad över att börsen inte reagerat på utbrottet av coronaviruset i Kina. Börsen har bara fortsatt upp de senaste veckorna men jag är övertygad om att det kommer ett bakslag på börsen, förr eller senare. Det är många företag som kommer drabbas om några veckor när båtarna från Kina inte kommer med de leveranser som man har förväntat sig. Det kommer sätta sina spår inom verkstad och elektronikföretag. Såg att Apple var ute och varnade för sin försäljning i kommande kvartal.

Coronaviruset tycks idag tas med en axelryckning. Jag tror det är betydligt allvarligare än vad många i västvärlden förstår. Kan vi lite på de officiella siffrorna från Kina? Jag är mycket tveksam. Coronaviruset har en dödlighet på drygt 2 procent av de som smittats men jag tror den är betydligt högre. När man ser videoklipp från Kina där personalen på sjukhusen går omkring som astronauter i sina dräkter så blir i varje fall jag ganska fundersam.

Vad är det som man har släppt löst i Wuhan?

Bekräftade smittade 20200217

Jag tycker att det också är väldigt märkligt att smittan fortfarande är så koncentrerad till just Wuhan. Av de som dött kommer närmare 96 procent från Hubei-provinsen dör Wuhan ligger. Jag förvånad att coronaviruset spridit sig mer. Eller har de styrande satt in så kraftfulla åtgärder för att stoppa spridningen. Eller är det så att de har mer kunskap om coronaviruset än vad det framkommit och den kunskapen är orsaken till isolering av flera miljonstäder. Jag bara undrar.

”Local doctors have heard of many such cases and many Wuhan residents have complained that family members cannot get a proper diagnosis because frontline hospitals are overwhelmed in the face of high patient numbers and a shortage of supplies and testing kits.

Wei Peng, a community hospital doctor in the city, said that medical staff were not allowed to list coronavirus as a cause of death when cases had not been confirmed and said that later instructions had even banned them from listing pneumonia. Instead they can only write the immediate cause of a patient’s death, such as diabetes or organ failure.

He also said the problem was compounded by the difficulty in getting some patients to hospital in time.”

Efter att jag läst detta i en kinesisk officiell tidning blir man ju fundersam om den officiella statistiken stämmer och vad som händer i Kina. Det har ju också förekommit flera anmärkningsvärda videoklipp på Youtube och några av de som gjort dessa videoklipp är försvunna idag.

Jag har en före detta arbetskamrat och vän som sedan några år bor i Kina och är gift med en kinesiska. Han skrev på Facebook om hur det var i deras stad som ligger i södra Kina den 27 januari och la upp några bilder på sig själv med munskydd och ifrån affären och den öde stadsbilden. Då skulle jag gissa att staden ligger kanske så mycket som 100-150 mil från Wuhan. Det märkliga är att efter den 27 januari har han inte skrivit något mer på Facebook. Jag har skickat meddelande på Messenger men inte fått något svar. Jag undrar givetvis vad tystnaden beror på. Är Facebook och sociala medier nedstängda? Eller är det förbud på att kommunicera med omvärlden?

Jag undrar verkligen vad tystnaden beror på?

 

 

31 reaktioner på ”VAD BEROR TYSTNADEN PÅ?

 1. Thomas 2020-02-19 / 18:08

  Tänkte gå in på barometerns webbsida och läsa pekoraltexten av Björn Samuelsson men så klart det är en låst artikel, lika bra det, men vem betalar för att läsa skit? En dåre till journalist till gör varken till eller från.
  Löfvens hantlangare typ så.
  Varför ger inte karlsloken upp bara? Ingen vill ha honom kvar, enda anledningen måste vara att det finns ingen riktigt bra efterträdare. Sossarna är helt vilsna i sin egen uppblåsta egotripp.
  Hos Malou på tv4 satt en annan misslyckad sossemupp, Annika Strandhäll med spelad nedstämdhet gråter krokodiltårar över sin sambos självmord , vilken idiot till falsk kvinna.
  Det finns personer som tagit livet av sig pga beslut som Annika Strandhällvetet är ansvarig för.

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2020-02-19 / 17:50

  Om jag skriver neger eller har synpunkter på svensk invandringspolitik på Twitter eller Facebook blir jag varnad eller får kontot raderat.

  Om muslimer lägger upp en film där man brutalt misshandlar och förnedrar en kvinna händer däremot ingenting.

  Fundera gärna på varför.

  VIDEO: Gäng stampar flicka i huvudet: ”Döda henne wallah”
  https://samnytt.se/video-gang-stampar-flicka-i-huvudet-doda-henne-wallah/

  Gillad av 1 person

  • Laglydig 2020-02-25 / 00:11

   ”Om muslimer lägger upp en film där man brutalt misshandlar och förnedrar en kvinna händer däremot ingenting.”

   Det där var inte helt sant Cosmik. Det händer givetvis ingenting med de som ursprungligen la upp filmen, de tillhör ju ”fredens religion”. Däremot kan det få lagliga konsekvenser för de som sprider filmen vidare i syfte att visa hur avskyvärd denna religion är!

   Jag tänker närmast på danskan och norskan som ”fredens religions” anhängare skar av huvudet på under någon minut för något år sen, vilket av svensk skattefinansierad ”public service” kallades för knivskador!

   Det var flera som blev åtalade för detta ”avskyvärda” brott att sprida sanningen om ”fredens religion”…

   Gilla

 3. ROLLE 2020-02-19 / 16:41

  Det är sådana här kriminella som SD vill debattera om.
  Kommer säkert från sju(k)klövern att tystas ned och tycka synd om i vanlig ordning.
  Gäng stampar flicka i huvudet: ”Döda henne wallah”
  https://samnytt.se/video-gang-stampar-flicka-i-huvudet-doda-henne-wallah/.
  BEGÄR RIKSDAGSDEBATT OM DEN RASISTISKA SVENSKFIENTLIGHETEN
  Idag har Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Henrik Vinge, föreslagit en särskild debatt om den växande svenskfientlighet som präglar förnedringsrån och angrepp på svenska ungdomar.
  https://samtiden.nu/2020/02/begar-riksdagsdebatt-om-den-rasistiska-svenskfientligheten/

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2020-02-19 / 17:18

   Alltid i flock, som hyenor eller vargar, som det fega avskum dom är, överfaller dom
   en ensam flicka. Detta borde visas i Sveriges riksdag och Reinfeldt skulle interneras
   och tvingas se filmen varje kväll innan sängdags.

   Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2020-02-19 / 15:08

  1990 anmäldes 500 utpressningsbrott mot näringsidkare.
  2000 var siffran 700.
  2010: 2500
  2018: 15.600 utpressningsbrott!!

  Hur många etniska svenskar tror ni håller på med utpressningsbrott mot näringsidkare?

  Vilka är det då som är problemet och som omedelbart ska skickas hem till öknen?

  Katerina Janouch
  https://katerinamagasin.se/politikerna-har-gjort-sverige-till-en-sadomasochistisk-cirkus-dar-vi-skattebetalare-betalar-for-att-bli-pissade-pa/

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2020-02-19 / 14:37

  Nyheter idag om förnedringsrånen mot svenskar:

  ” – Att han är en svenne, att han tror att han är så mycket mer värd än de andra, fast det är de inte för nu är det de som ska ta över det här samhället, säger mamman.”

  Ressentiment kallas det babbarna håller på med. Det kommer bara att bli värre och värre. Men det finns en lösning på det muslimska och ”afrikanska” problemet.

  TVÅNGSREPATRIERING.

  Wikipedia om ressentiment :

  ”Ressentiment är ett begrepp, som först infördes av filosofen Søren Kierkegaard, för att senare hos Nietzsche beskriva ett känsloläge hos individer, som anser sig förorättade eller underlägsna. Det uttrycks sällan öppet och yttrar sig i avundsjukt förakt för mäktiga, rika eller friska människor och ibland i en uppvärdering av fattiga och svaga”

  ”underlägsna”? Japp, där har babbarna helt rätt.

  Gillad av 1 person

 6. Lasse 2020-02-19 / 14:11

  Pratade med en tågkonduktör som körde tåg mellan Kalmar och Göteborg. Han sa det var fruktansvärt mycket knark i Kalmar nu, invandrare typ överallt och massa rån och inbrott.

  Stämmer detta?

  Gilla

   • Lasse 2020-02-19 / 18:49

    Jag menade i Kalmar stad, inte på tågen.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-02-19 / 19:26

    Jag menade Kalmar. Jag kan inte bedöma det i förhållande till andra städer.

    Det har ökat väldigt mycket de senaste åren.

    Gilla

 7. ROLLE 2020-02-19 / 12:46

  Ytterligare en politiker som inte såg det komma.
  Kommun tvingas låna till löner – planerar lägga ned skolor
  – Det är fruktansvärt. Jag trodde aldrig att vi någonsin skulle hamna i en sådan situation, säger kommunalrådet Annika Andersson (C) till Dagens Samhälle.
  https://samnytt.se/kommun-tvingas-lana-till-loner-planerar-lagga-ned-skolor/
  Jo du Annika. Varför inte ta in fler invandrare för de är ju rena vinstmaskiner som din förre partiledare påstod.
  Hjärnsläpp brukar en del säga eller alla hästar är inte hemma i stallet som diagnos.

  Gillad av 3 personer

 8. Sven d.ä. 2020-02-19 / 11:19

  Jag köpte flygbiljetter för ca 10000 kr idag. Jag var glad att jag kunde välja bort SAS, vilket hade varit en möjlighet.

  Gillad av 3 personer

 9. Roland Salomonsson 2020-02-19 / 10:49

  Enligt vissa kalkyler i en internationell forskargrupp, så verkar dödligheten vara ca 12% samt spridningshastigheten för smitta vara ca 3,5 (index), vilket är det högsta som ”uppmätts”. Gruppen har dock begränsad tillgång till ”data”.

  Jag förutspådde för några veckor sedan att det var ”fel” att lägga kryssningsfartyget i karantän i Japan. Detta innebär att fartygets olika system distribuerar luftburen smitta. Idag är det över 500 smittade av ca 3500 ombord och ökande. Motsvarande måste svenska myndigheter planera för i händelse att viruset får fäste här. All ventilation i byggnader där smittade vistas måste stängas av. Lokaler måste indelas i täta områden med luftslussar emellan. etc
  Skulle svensk sjukvård klara sådant? Knappast så indoktrinerad som svenskar är idag!

  Gillad av 3 personer

 10. Svinfylking 2020-02-19 / 10:37

  Wuhan har bl.a ett BSL-4 laboratorium (Bio Safety Lab) som är högsta säkerhets klassningen. Det finns mängder med info och rykten om kopplingar till ett liknande laboratorie i Kanada! Även verkar det som om WHO har kopplingar till laboratoriet i Wuhan! 3 personer i USA ska ha gripits? Bl.a en forskningschef/expert vid Harvard som forskar på virus/biovapen?
  Om de fortsätter att stänga ner städer/provinser i Kina så lär den globala ekonomin få mycket allvarliga problem.
  Den globala ekonomin är på randen till konkurs, detta är ett utmärkt ”tillfälle” att skylla ”kraschen” på en pandemi kanske?
  Gerald Celente / Trends Journal har under lång tid pekat på en vikande global marknad. ”Baltic Dry Index” är en bra indikator på hur mycket/litet som skeppas i världen, den var för några dygn sedan nere på minus!

  Gillad av 1 person

 11. Lennart Larsson 2020-02-19 / 10:15

  Thoralf! Har du uppmärksammat Björn Samuelssons pekoral i dagens Barometern? Där fick man veta, att tycker man att det finns en svensk kultur och vänder sig emot SAS globalt kritiserade reklamfilm som hävdar motsatsen, ja då är är man tydligen en fullblodsnazist som inget hellre vill än att gasa ihjäl judar.
  Vad är det för vänsterextremister som Barometern låter härja fritt på sina sidor? Har Barometern övertagits av vänsterextremister och övergett alla kvalitetskrav på sina krönikörer? Inte konstigt att upplagan sjunker.
  Detta var droppen, kommer hädanefter enbart prenumerera på SVD, en tidning som trots allt försöker hålla en någotsånär kvalitet.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-02-19 / 10:34

   Du är inte ensam om att reagera på det sättet. Det är antal personer som tipsat om krönikan, Jag har skrivit en kort kommentar på FB men kommer kommentera den på bloggen senare idag.

   Gillad av 1 person

  • Svante 1 2020-02-19 / 16:48

   Nästan värre än Borås Tidning….miljö-partister o vänster-partister hela bunten i BT

   Gillad av 1 person

 12. ROLLE 2020-02-19 / 09:12

  Coronaviruset är tydligen mer smittsamt än vad som har rapporterats.
  Vem har rätt – statsministern eller polisinspektören?
  Statsminister Stefan Löfven (S) påstår att förnedringsrånen, där unga invandrare rånar unga svenskar, beror på skattesänkningar, neddragningar i välfärden och högerpolitik i Expressen. Detta trots att han själv sänkt skatterna för de välbeställda.
  https://petterssonsblogg.se/2020/02/19/vem-har-ratt-statsministern-eller-polisinspektoren/
  Men han kan väl inte frångå principen med att leverera lögner.

  Gillad av 2 personer

  • martiusus 2020-02-19 / 10:28

   Han skämmer ut Sverige, svamlar obegripligheter och lovar än det ena än det andra.
   Det är tyvärr Löfvens toppnivå. Vi kan inte förvänta oss mer än så.

   Gillad av 1 person

 13. Djungelstam 2020-02-19 / 01:59

  Kina är ett sånt extremt stort land att ingen kan få nåt riktigt begrepp om landet eller hur det fungerar! Rykten säger att internet är hårt reglerat av myndigheter. Rykten säger att i en del norra provinser äter man hund, men i moderna städer har dem familjehundar precis som i New York och Sverige. I västra och östra delarna förstår man inte varandra för det talas över 20 språk i landet. JA det cirkuleras nu konspirationsteorier att försvarsmaktens forskare har skapat coronviruset, men det tror jag inte ett dugg på. Men positivt Kina är negativt inställda till islam. I Sverige skrattar alternativet åt algoritmpoliserna Klong och Kleng ZA ZA

  Gillad av 2 personer

  • Janne 2020-02-19 / 09:50

   På samma sätt vill ju Ynkeman reglera internet i Sverige trots han inte begriper ett jävla skit.

   Gilla

 14. Buffalo Bill 2020-02-19 / 01:57

  Det tystas garanterat ned av Kina, men jag litar inte heller på WHO. Man har ju t.o.m. läst att viruset är avsiktligt tillverkat. Kina är ju som alla vet, kraftigt överbefolkat. Inget förvånar mig med det landet.

  Konsekvenserna för ekonomi och handel måste bli enorma.

  Gillad av 1 person

 15. Berra L 2020-02-19 / 01:15

  Angående stad i Södra Kina där vi bor så kommer jag inte åt Facebook mm. Använder en gratis VPN men en betal VPN fungerar men klarar oss utan. Det är mycket som är stängt och till månaden ut.
  54 fall här i staden med ca 6 miljoner.

  Gillad av 1 person

 16. Onkel Björn 2020-02-19 / 01:08

  Stockholmsbörsens OMXS30 har gått upp ca 6% fram tom idag och det är ju ganska mycket på mindre än 2 månader. Detta med tanke på att den gick upp ganska mycket förra året. Så en nedgång nu är bara naturligt. Lite grann som att efter regn kommer sol. Börsen går ju upp och ned. vissa år går den minus och vissa plus. Dock historiskt sett, så går den upp och är en bra placering för den långsiktige. Är man däremot ute efter kortsiktiga placeringar, måste man nog vara på alerten och hänga med i svängarna.

  Även när det gäller Corona viruset tycker jag att man inte ska oroa sig allt för mycket. det gäller bara att man är noga med att tvätta sina händer ordentligt innan man äter något eller kliar sig i ögon/näsa/mun.
  Vi tycks ju ha överlevt Ebola smittan, även om den inte verkar ha dött ut ännu. Finns nog allvarligare hot mot våra liv och hälsa både innanför och utanför våra hem.

  Gillad av 1 person

 17. Roger... 2020-02-18 / 23:56

  För mycket konstigheter numera i världen, så har svårt att tro på någonting tyvärr, när man inte är på plats eller har konkreta bevis med egna ögon, verkligheten under livets gång bevisar mycket lögner.

  Follow the money brukar funka i det mesta om man är skeptisk?

  Och om det närmar sig sanningen så brukar det censureras på vissa sidor.

  Tillfälligheter??

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.