APOTEKENS MUNSKYDD SLUTSÅLDA I SVERIGE

Av ren nyfikenhet så besökte jag idag först Apoteksgruppen på Kvarnholmen och sedan Apoteket Hjärtat vid Giraffen och frågade efter munskydd. De var slutsålda på båda apoteken. De upplyste dessutom om att det inte fanns några att få tag på i hela Sverige. Efterfrågan har varit så stor att alla lager tagit slut. Hur stora lager som funnits i Sverige kunde dock ingen av de som jobbade på apoteken berätta.

Munskydd

Uppenbarligen är det många som inte litar på vad de svenska myndigheterna säger eller vad internationella organisationer informerar om. Oroliga människor har uppenbarligen köpt upp det som funnits.

Jag blev givetvis också upplyst om att munskydden inte skyddar mot coronaviruset. Som en ursäkt för att de inte hade några munskydd till försäljning och inte kunde få hem några heller.

Min uppfattning är att svenska regeringen och myndigheter kommer vara naiva även när det gäller coronaviruset. På samma sätt som när det gällde massinvandringen och de negativa effekter.

”Vi såg det inte komma!”

Socialminister Lena Hallengren som kommer ifrån Kalmar har inget utrymme för misstag. Jag hoppas att Lena Hallengren förstår att det är försiktighetsprincipen som gäller annars är sannolikheten stor för att hennes politiska karriär är slut.

19 reaktioner på ”APOTEKENS MUNSKYDD SLUTSÅLDA I SVERIGE

  • Erika 2020-02-25 / 14:30

   Utvecklingen går verkligen åt fel håll i Kalmar. Vad säger Johan Persson?

   Gilla

 1. Ulrika 2020-02-25 / 07:12

  De hänvisar till patientsäkerheten att inte rapportera om Corona fallet i Jönköping men jag tror det är en bortförklaring. Om hon vore friskförklarad vore det en lättnad för alla. om inte eller t.o.m. död bör det ju också vara av samhällsintresse. På denna länken ser man fall över världen i realtid https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2PYmuONubonWPeXqjbf74m2aDwWsgiDGRBkZvHp9fUYIQ_Ao7GfQWSDIc#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2020-02-25 / 02:38

  Socialdemokratin är maktfullkomlig, antimänsklig och numera öppet fascistiskt.

  Sossarna är ett akut hot mot vår yttrande- och åsiktsfrihet. Hemlig dataavläsning är bara början och den är absolut inte till för att bekämpa grov brottslighet eller terrorism. Den är specialbeställd av sossefascisterna för att registrera, kontrollera och bekämpa politisk opposition. Jag är övertygad om att sossesvinen smider planer på hur man ska manipulera nästa val.

  Jag har alltid avskytt sossar. Nu hatar jag dem!

  Johan Westerholm: ”Tro mig, jag känner Socialdemokraternas inre liv rätt väl”

  Snaran dras åt kring det fria ordet
  https://uvell.se/2020/02/24/snaran-dras-at-kring-det-fria-ordet/

  Gillad av 1 person

 3. Thomas 2020-02-25 / 00:58

  Lena Hallengren ser helt urblåst ut, som en dum blondin. Självgod verkar hon vara också.
  När hon pratar kommer det alltid ut sånt som hon övat in framför spegeln. Det ligger i sossars dna att vara hycklare.

  Gillad av 1 person

 4. Laglydig 2020-02-25 / 00:48

  Jag försökte få tag på ett RIKTIGT munskydd (t ex N95) redan i mitten av januari. Det fanns inte!

  Ingen koll, ingen beredskap, ingenting!

  Och så hör man att det inte finns någon anledning till oro NU! Om Sverige skulle drabbas av 50 smittade (en dödlighet runt 12 % och att varje patient smittar runt 3 personer lågt räknat) så är det kört!
  Det finns INGEN beredskap över huvudtaget!!!

  Varför in i helvete har man inte stängt ner alla flyg från Kina, Iran, Italien etc för länge sen.

  Italien från 3 smittade till 229 på en vecka!!! Do the maths Stefan Löfven!!! Aj fan han kan ju ingenting så han är ju ursäktad… Han såg det inte komma… Djävla idiot!

  Appropå Sveriges statschef (alltså kungen och inte svetsaren!) så såg jag ett konstigt inslag i helgen att Silvias farsa inte skulle vara nazist utan försökt rädda judar genom att ta över ett judiskt företag och fly till Brasilien…
  Hur vore det om man lyfte fram den ”ofrivillige monarkens” morfar Karl-Edvard von Sachsen-Coburg-Gotha https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Edward,_Duke_of_Saxe-Coburg_and_Gotha och hans personliga vänskap med Hitler och att han faktiskt blev dömd som krigsförbrytare istället???

  En kung med en morfar som var nazist och en eländig svetsare (en utbildning som han inte klarade) som statsminister, vars morfar (Ludvig Löfven) också var nazist så känns det minst sagt egendomligt att bli kallad nazist, rasist etc som Sverigevän med rötter i den verkliga motståndsrörelsen MOT nazismen på 40-talet.

  Vilket djävla galet land vi lever i med snart 20 % invånare från islamska länder i Afrika och Mellanöstern.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-02-25 / 10:35

   Du har helt fel. Vi tillämpar inte arvsynd i Sverige eller i andra moderna stater. Det är bara elakt att lägga skuld på människor för att personer i släkten varit/är klandervärda enligt dagsaktuell agenda.

   Om du tänker efter så inser nog även du att det är bäst så.

   ”Den kan vi inte anställa. Farsan hans var för fan sosse och ombudsman”. ”Och så höll han på Kalmar AIK”. ”Nej, det gåar inte. Vi får ta någon lämpligare”.

   En region där skulderna aldrig går ur är östra Albanien. Där ger de igen på varandra i generation efter generation. T o m när ingen längre riktigt minns vad den upplevda oförrätten gällde.

   Gillad av 1 person

   • Laglydig 2020-02-26 / 00:32

    Kära Ölandsbonde!

    Du missförstod mitt inlägg å det grövsta. Jag ville bara lyfta fram att etablisemanget, som var nazistsympatisörer under hela 30-talet och en bra bit in på 40-talet, hela tiden brunsmetar oss Sverigevänner.

    Som aktiv Sverigedemokrat är jag tämligen trött på att då och då få slängt i ansiktet personligen att vårt parti har ”Nazistiska rötter”!

    Gilla

 5. Svinfylking 2020-02-25 / 00:15

  Sedan vi gick med i EU och började slakta försvaret och sedan slopade apoteksmonopolet, så har tydligen all beredskap och alla buffert-förråd avvecklats!
  Gamla ”monopol-apoteket” har tydligen ingen skyldighet att hålla lager eller beredskapslager längre, de är en spelare på den öppna marknaden precis som övriga privata apoteksbolag. Så vid händelse av katastrofer / krig så är det tydligen upp till varje medborgare att bunkra i god tid !?
  Och beredskapen när det gäller livsmedel är tydligen lika illa!

  Gillad av 1 person

 6. Hacke 2020-02-24 / 21:55

  I Sverige har vi anledning att oroa oss lite extra efter 7-partiets nedmontering av våra samhällsfunktioner sedan lång tid. Allt har fått stå tillbaka för den heliga massinvasionens oöverblickbara kostnader.
  Lägg till det deras politiska tjänstemannatillsättningar där ”meriter” på genus-/allas-lika-värdeområdena ständigt övertrumfar kunskap och bevisad duglighet på respektive ansvarsområde.
  Och inte blev man lugnare precis när man såg presskonferensen med de två politiker som sägs vara högsta ansvariga, pajaserna Peter Eriksson (mp) och Lena Hallengren (s)!
  Personligen hade jag känt mig avsevärt lugnare om så Bollibompadraken lullat fram och tagit till orda inför medieuppbådet.

  Gilla

 7. Arne 2020-02-24 / 21:22

  Den okammade byfånen från Folkhälsomyndigheten står i Aktuellt nu och svamlar igen och Lena Hallengren menar att vi har full kontroll.

  Har Sverige koll på någonting??? Hoppas fan att pandemin sprider sig fort nu.

  ”Vi såg det inte komma.”

  Idioter!

  Gillad av 3 personer

 8. Ghetto 2020-02-24 / 20:50

  Ace protection utanför Borås som tillverkar andningsskydd går på högvarv och har fått sätta in tredubbel bemanning. Man kanske skulle satsa en peng på företaget.

  Dessa andningsskydd hjälper, det är samma som sjukvården använder med ventil framtill. De övriga gör mer skada än nytta.

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2020-02-25 / 04:44

   Munskydd typ pappersbit från öra till öra har några goda egenskaper. Person med munskydd signalerar, antingen är han sjuk eller vill hon inte ha någon inpå livet. Dessutom påminns bäraren att varken röra mun eller näsa med händerna vilka kan bära på smittan.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-02-24 / 21:18

   Du pillar dig i munnen, näsa och ögon ca 20 gånger i timmen – med dina besmittade händer. Ett munskydd skulle skydda dig för dina smutsiga händer!

   Gillad av 1 person

 9. Lollo 2020-02-24 / 20:01

  Lite glädjande i allt elände var att SAS aktie sjönk som en sten i dag, -10%. Förmodligen en kombination av coronaviruset och en totalt misslyckad reklamkampanj.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s