AVSTÄNGNINGEN

Har man trampat i klaveret så skall man stå still. Inte fortsätta klampa omkring. Jag trodde att en före detta presschef för Sverigedemokraterna hade lärt sig den läxan.

Igår kväll gav sig riksdagsmannen, partistyrelseledamoten, MU-ledamoten och före detta presschefen Martin Kinnunen in i en tråd på Facebook angående SD-politikern i Kalmar som i måndags åtalades för grovt barnpornografibrott. Med tanke på Martin Kinnunens alla uppdrag så borde han vara väl insatt i personärendet. Ändå kommer han med falska påståenden i tråden.

Martin Kinnunen skrev följande i tråden.

FB kommentar 1

När uppgiften om att personens medlemskap skulle vara avstängt ifrågasätts svarar Martin Kinnunen följande.

FB kommentar 2

Martin Kinnunen påstår alltså att personen avstängdes i samband med att ett personärende öppnades i slutet av september, efter att personen bröt den uppgörelse om att han skulle avsäga sina politiska uppdrag.

Martin Kinnunen far med osanningar!

Personen har efter att han bröt uppgörelsen i september deltagit i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, Samhällsbyggnadsnämnden, parlamentariska gruppens möten och kommunföreningens årsmöte så sent som den 9 februari och vid Samhällsbyggnadsnämndens möte den 12 februari enligt protokollet. Utan att han blivit avstängd eller utesluten från partiet.

Om Martin Kinnunen talade sanningen har partiet haft ett stort antal tillfällen/möjligheter att utesluta personen på grund av att han inte följt partiets stadgar när gäller avstängningen.

Det har inte skett på grund av att flera personer i den lokala ledningen troligen motsatt sig en avstängning och uppenbarligen har distriktsordförande Mattias B Johansson lyssnat på dem.

När jag läste detta falska påstående i tråden så skrev jag en fråga till Martin Kinnunen som dröjde lite med sitt svar.

FB kommentar 3

Här bekräftar Martin Kinnunen att han ljög i sitt tidigare inlägg där han skrev att ”MU beslutade om avstängningen i avvaktan på utredningen”. Alltså i september/oktober!

Sedan skriver han att avstängning först skede den 17 februari 2020. Det vill säga ca 6 månader efter att utredningen startades. Den första frågan som infinner sig är givetvis varför inte Mattias B Johansson säger i Barometerns intervju från i måndags att SD-politikern är avstängd. Är politikern verkligen avstängd? Eller är det bara en efterhandskonstruktion?

Jag har vid några tillfällen i samband med möten i kommunfullmäktige frågat SD-ledamöterna varför SD-politikern inte blivit avstängd men inte fått något riktigt svar.

Ärendet är minst sagt illa hanterat av distriktsordförande Mattias B Johansson, som borde sett till att den åtalade politikern blivit avstängd redan för 6 månader sedan. Varför gjordes inte det?

8 reaktioner på ”AVSTÄNGNINGEN

 1. Inge 2020-03-05 / 14:57

  Enligt protokollen på Kalmar kommuns hemsida så var han tjänstgörande ledamot i Kommunfullmäktige i januari, satt med som ersättare på Kommunstyrelsens möte i januari och tjänstgjorde, som tidigare har nämnts, som ledamot på Samhällsbyggnadsnämnden sammanträde den 12 februari.

  Han tjänstgjorde som ordinarie ledamot i Servicenämnden så sent som i förra veckan. 26 februari 2020. Dvs efter att beslutet om avstängningen ska ha fattats. Om Martin Kinnunens uppgifter nu stämmer, Men han borde rimligen inte ljuga om att de har fattat beslut så pass sent.

  Helt orimligt hanterat.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-05 / 15:09

   Jag missade att kolla Servicenämnden. Om beslut togs om avstängning den 17 februari så måste han varit informerad om avstängning av distriktsordförande eller MU innan den 26 februari men han gick ändå på mötet i nämnden.

   Gilla

 2. Svensk Medborgare 2020-03-04 / 23:41

  Ang. Tandläkarbristen som nämns i Barometern. Orsaken till detta tryck på tandläkarvård måste bero på återvändande utlandssvenskar och ett extremt högt svenskt barnafödande! Eller hur? Säg sanningen!

  Gillad av 2 personer

  • Corona 2020-03-05 / 01:32

   Jag ringde min region och pratade om detta med kötid på 2,5 år till Folktandvården. Det förklarades med brist på tandläkare och pensionsavgångar. Några skäggbarn berodde det inte på, nej, nej…

   Gilla

 3. kenneth 2020-03-04 / 23:14

  Vart är samhället på väg?

  9-åriga elever i Uppsala tvingades bli muslimer: ”Jag tillhör islam”
  samnytt.se/9-ariga-elever-tvingades-bli-muslimer-jag-tillhor-islam/

  Gilla

 4. ROLLE 2020-03-04 / 20:46

  9-åriga elever i Uppsala tvingades bli muslimer: ”Jag tillhör islam”
  samnytt.se/9-ariga-elever-tvingades-bli-muslimer-jag-tillhor-islam/

  Gillad av 1 person

 5. Bo Adolfsson 2020-03-04 / 18:50

  Denne Kinnunen skall tydligen vara sd:s talesman när det gäller klimatfrågan.
  Det behövs en kraftig och vederhäftig opposition mot klimathysterin.
  Tyvärr verkar Kinnunen mest svamla när han skall presentera denna opposition.
  Har han någon naturvetenskaplig utbildning?
  Var står sd i klimatfrågan?

  Civilingenjör Bo Adolfsson, Hjo

  Gillad av 5 personer

  • Lars Cornell 2020-03-05 / 05:04

   Jag tycker som du Bo. När Josef Fransson stod i talarstolen var det raka och tydliga budskap. Nu har partiet blivit flummigt och otydligt. M har tagit ledningen med Jan Ericson, och det är ju bra för han är mycket kunnig. Det är inget fel på det som Kinnunen säger, men det saknas pedagogik och tydlighet. SD försöker vara ‘Ein Mädchen för allas’.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s