ROLF WIKSTRÖM DELAR INTE MINA ÅSIKTER PÅ BLOGGEN

För några veckor sedan när jag befann mig på Gran Canaria skrev jag ett kort blogginlägg efter att jag lyssnat på lite musik på Spotify. Jag hade hört låten ”Lögner över landet” med Rolf Wikström. Jag reflekterade en stund över texten där jag satt med ett glas vin på min terrass och njöt av värmen. Det slog mig att texten till väldigt stor del passade in i mitt känslotillstånd och den samhällsutveckling som jag bevittnat under de senaste decennierna.

Jag hittade ett klipp med låten på Youtube och texten och skrev ett kort blogginlägg med Youtubeklippet och texten, då det kan vara lite svårt att höra texten helt och hållet.

En dryg vecka senare fick jag en kommentar på bloggen att Youtubeklippet med låten var nedtaget. I bakhuvudet fanns tanken att någon ”politisk motståndare” uppmärksammat det och anmält klippet för brott mot upphovsrätten för det var troligen någon privatperson som lagt upp klippet. Jag hittade dock raskt ett nytt klipp som lagts upp av Universal Music Group och därmed inga problem med upphovsrätten på klippet. Jag skrev ett nytt blogginlägg med det nya klippet.

Igår fick jag nedanstående mejl.

Rolf Wikström

Rolf Wikström delar inte de åsikter jag för fram på min blogg och då får jag heller inte dela hans musik. I mitt stilla sinne undrar jag varför han skrev låten ”Lögner över landet” och varför hans bolag lagt upp låten på Youtube.

Jag har inte för avsikt att bråka om en sådan bagatell utan jag har plockat bort både klippet och texten från dessa blogginlägg. Samtidigt har jag ställt frågan till juristen på vilket sätt jag bryter mot upphovsrätten om jag delar Universal Music Groups Youtubeklipp på min blogg? Eftersom det finns en funktion att dela det på Youtube. Jag har dock inte fått något svar från Rolf Wikströms jurist.

Om Rolf Wikström inte vill att hans musik skall spelas och delas på sociala medier borde han ta bort musiken helt och hållet från Youtube men även Spotify. Tänk om SD eller Alternativ för Sverige skulle spela låten ”Lögner över landet” i något sammanhang.

Vad är Rolf Wikström rädd för? Är den politiska korrektheten så total och mördande inom etablissemanget?

Personligen tycker jag att det är ett pinsamt agerande men jag har ingen lust att hamna i någon rättsprocess så jag bråkar inte.

”Drömmen om vårt land
Drömmen om Sverige
Finns inte mer”

Du kan lyssna på låten ”Lögner över landet” på följande länk.

https://youtu.be/j6-HuuItGpA

 

29 reaktioner på ”ROLF WIKSTRÖM DELAR INTE MINA ÅSIKTER PÅ BLOGGEN

 1. Bajen666 2020-03-07 / 09:51

  Ok, är det så han vill ha det så blir det ALDRIG mer Rolf Wikström, ibland när jag tog en pilsner eller två och var på ett gott humör så brukade jag sätta på låten ”allt är gjort av plåt” jäkligt svängig och bra…men som sagt ALDRIG mer.

  Gilla

 2. stefan a. 2020-03-07 / 01:58

  Märkligt att Cornelius Vreeswijk-stipendiet delas ut till en etablissemangets r*vslickare, Cornelius var väl inte en sådan, ser sedan att priset delas ut av representanter från Aftonbladet och Expressen och DET förklarar saken….

  Gilla

 3. Djungelsjö 2020-03-07 / 00:14

  オフトピック = off topic på japanska

  Var tar skattepengarna i landet vägen från 2014.

  Gilla

 4. Ghetto 2020-03-06 / 22:23

  Det var nog inte upphovsrätten där skon klämde utan att du sympatiserar med SD.

  Jävla äckliga PK-land.

  Var det förresten inte en ny lag på gång där det ska bli förbjudet att dela bilder, nyheter och klipp?

  Gilla

 5. Thomas 2020-03-06 / 21:05

  Fattar inte vad som fel i huvet på många s.k. kändisar/artister. Jag har sysslat med musik en del genom åren och kan säga att Roffe Wikström är ingen kioskvältare direkt, många som inte är väldigt musikintresserade känner knappast ens till namnet, Ola Magnell däremot som gick bort nyligen känner många till men OM är ändå inte Tomas Ledin el Per Gessle direkt.
  Tror Roffe att han kommer bli avbokad från klubbstugespelningen i Österbymo för att någon lägger upp hans låtar på en blogg för riktiga Sverigevänner.?

  Det är deprimerade tider nu med all skit så bjuder på en fredagkvällsmelodi som väcker minnen om ett annat Sverige än det vi har idag.
  Få instrumentala melodier förkroppsligar den svenska folksjälen bättre än denna.

  Gilla

  • ThePeter 2020-03-09 / 14:56

   Precis, vissa artister skall vara jävligt glada att deras verk delas så fler upptäcker och lyssnar. Själv bryr jag mig inte så mycket vad musiken förmedlar, bara det är härliga låtar.
   I detta fallet var han helt okänd för mig och kollade in vad han gjort, och länken finns nu föralltid kopplad och inlagd under: Favoriter / SD. ; )

   Gilla

 6. turrim 2020-03-06 / 19:44

  Jag hörde nu på Rapport att Ygeman för tre år sedan startade utredning om digital avläsning av nummerplåtar vid gränskontroll. Nu ska Damberg fortsätta den utredningen utan att ange tidsgräns. Men vi lär väl hamna i ytterligare tre år.

  Om jag minns rätt så var det Maud Olofsson som för många år sedan avskaffade dekalen om betald skatt på våra nummerplåtar. Det skulle polisen avläsa med digital kamera.

  När man ser på utländska TV-kanaler om polisen så visar man att de sedan flera år till och med i sina bilar kan avläsa nummerplåtar och få fakta om skurkar.

  Varför är Ygeman, Damberg och Morgan Johansson så rädda för att fatta beslut? Är det något man lär på Bommersvik? Tror ni att det vinner röster att vara feg?

  Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2020-03-07 / 00:53

   En minister måste ha lite jäkla anamma i sig och våga göra något. I dagens Sverige har det blivit alldeles för mycket av att gör man inget, så kan man heller inte klandras. men gör man något, så kan man göra fel och då……

   Att bestämma att man tillsätter en utredning, är ju något man inte kan klandras för och har man tillsatt en utredning så behöver man sen heller inte svara på några frågor förrän utredningen är klar. Bara hänvisa till utredningen. bekvämt. När man sen kommer till skott har ju frågan för länge sedan dött ut.

   Gilla

 7. Mats 2020-03-06 / 19:28

  Som de flesta artister och filmfolk så är väl Roffe en Kommunistjävel med,för dessa tror att de är bättre än andra,skulle de titta i spegeln så skulle de se vilka clowner och verklighetsfrånvända idioter de är

  Gillad av 1 person

 8. Sven d.ä. 2020-03-06 / 19:14

  Tänk om detta sprider sig till andra kulturtyttringar. Om att bara vissa får tycka om viss konst, teater, dikter eller annan literatur – vilket samhälle är vi då i? Vi är tillbaks i ett 30-tal i Tyskland.

  Gillad av 1 person

  • per johansson 2020-03-07 / 03:26

   Att bara tillåta viss konst det gör man ju i kommuner där SD styr, där är censuren redan.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-03-07 / 08:42

    Du menar ‘bekosta’ inte ‘tillåta’.

    Gilla

  • Lennart Karlsson 2020-03-07 / 16:51

   Konstnären Park som på privat mark ställde ut sin konst fick ju omedelbart besök av en kvinnlig polis med rätt partibok som tydligen kunde bedöma om det var konst eller inte.
   Naturligtvis så bedömde hon alla konstnärer som inte var vänster som rasist-nazist-fascist!

   Gilla

 9. Fredrik Östman 2020-03-06 / 17:20

  Det sammanhang där verket förekommer är och förblir förstås Youtube helt oavsett om du på din blogg hänvisar till detta sammanhang och helt oavsett hur lättvindigt tekniken gör det att följa din hänvisning till just det givna sammanhanget, alltså Youtube.

  Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-03-06 / 16:23

  Det har börjat en ny serie som heter ”Noughts + Crosses” med tanke på segregerade samhällen och ett förlorat Europa. Vad som kommer att hända vet jag inte. Men är det så det kommer att se ut om 50-100 år?

  Gilla

 11. Anonym 2020-03-06 / 16:19

  När Åkesson nu återvänder till Sverige borde inte gränsen då ha stängts som en del här har ryckt.

  Gilla

  • martiusus 2020-03-06 / 17:22

   Se där, så konstigt det kan bli när en träbock
   tror sej kunna mjölka.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2020-03-06 / 17:49

    Eller tror sig kunna tänka!

    Gilla

 12. Börje 2020-03-06 / 15:57

  Jag lyssnade på låten. Hue många glas hade du druckit!

  Gilla

 13. Calle 2020-03-06 / 15:54

  Samma känsla och tankar du fick när du hörde låten, fick jag när jag läste Vilhelm Mobergs ” Brudarnas Källa”i senaste Nya Tider. Historien om Anders Erik Son är mycket tänkvärd, borde läsas av alla godhetsapostlar!

  Gillad av 1 person

 14. Evert Ronaldo 2020-03-06 / 15:21

  Man kan ha en viss förståelse för Roffe. Om man i detta landet blott misstänks för att sympatisera med SD så löper man ju risk att bli svartlistad och utan spelningar. Liknar mer och mer gamla kommunistdiktaturer som Sovjet och DDR.

  Gillad av 3 personer

 15. ROLLE 2020-03-06 / 15:13

  Att de är så korkade att de inte fattar varför du lade upp låten.
  Det var ju för den var bra, eller…
  Tydligen vill skitstöveln inte att hans låtar spelas.

  Gillad av 2 personer

 16. turrim 2020-03-06 / 15:10

  Jimmie tas av turkisk polis och skickas hem när han delar ut flygblad. Hånas av alla syltryggar inklusive partiledare och ministrar.

  Nu ska Ylva Johansson åka ner till gränsen och fördela över 5000 ensamkommande. Gissa om Sverige ställer upp?

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s