JOBBA I MOTVIND

Under januari minskade antalet besökare kraftigt till bloggen och jag misstänkte att jag drabbats av Facebooks ”shadow banned”, det vill säga att Facebook skrivit en ”negativ” algoritm som styr hur mina inlägg visas på Facebook.

Jag gjorde en test för att se om det stämde och frågade vilka följare som såg mina inlägg. Mindre än 50 procent svarade och en del följare kommenterade med att de mycket sällan såg något från mig på Facebook. Det trots att jag dagligen uppdaterar på Facebook.

Nu har jag även sammanställt statistiken för februari och det var ingen tillfällighet i januari. Mönstret är fullständigt detsamma under februari. Antalet besökare till min blogg som kommer via Facebook har minskat dramatiskt i januari och februari. Det politiska etablissemanget har lyckats med sin censur av icke önskvärda fakta och åsikter.

Februari 2020
Varifrån kommer mina besökare på bloggen. Facebook har minskat drastiskt i januari och februari. Det finns bara en logisk förklaring, shadow banned!

Facebook har strypt mig! Man har helt enkelt censurerat mina inlägg och därmed även min blogg!

Hur många tror att den rödgröna regeringens samtal med dessa företag kan spela in i förändringen? Jag är personligen helt övertygad om den saken.

Jag tror inte för ett ögonblick att det bara är jag som drabbats av denna plötsliga förändring. Jag har dock statistik som sträcker sig långt tillbaka i tiden och kan därmed se mönstren. Hur kan man då påverka dessa jättar som Facebook? Det går ju inte ens att komma i kontakt med dem på något sätt. Några svar via deras så kallade hjälpcenter kan man knappast räkna med. Men det finns ett sätt som kan fungera.

Money talks!

Pengar är givetvis viktiga för Facebook. Om man kunde begränsa antalet annonser som köps av Facebook, skulle de drabbas hårt. Nu inser jag givetvis att detta måste göras nationellt eller kanske till och med internationellt för att få någon effekt och det är knappast möjligt idag. Så tyvärr får man finna sig i att dessa jättar som samarbetar med det politiska etablissemanget och statsmakterna styr över flödet på sociala medier.

Inte ens Donald Trump kommer kunna påverka detta vid höstens presidentval i USA.

27 reaktioner på ”JOBBA I MOTVIND

 1. Mats 2020-03-08 / 20:20

  Ser sällan dina inlägg på FB om jag inte aktivt letar,blev förresten blockad 30 dagar på mitt andra konto idag när jag skrev om LillHitler Erdogan och nämnde gris och muzze i samma mening😂,men inget att sörja över,det var väntat av vänsterliberaler/kommunister på Facebook

  Gilla

 2. Robban 2020-03-08 / 18:02

  Använder endast FB för att det krävs som inloggning på en del ställen!
  Tar inte fascister och antidemokratiska bolag seriöst! FB och Google bör förbjudas helt från att verka i Sverige!
  Läser aldrig din sida på FB Thoralf! Öppnar din blogg direkt i webbläsaren!

  Gilla

  • ROLLE 2020-03-08 / 19:50

   Samma här. Har inte ens Facebook.

   Gilla

 3. ROLLE 2020-03-08 / 16:53

  Jag tror att den hånflinande lille Morgan och regeringen har ett finger med i spelet.
  De har ju en direktlinje till censurkammaren på Facebook.

  Gillad av 1 person

  • Andersson i Pinan 2020-03-08 / 15:32

   Fast nu är det väl jag som blir skyldig eftersom jag sprider den fejkade bilden. Fast det borde vara du eftersom det är din blogg.

   Gilla

  • Rune 2020-03-08 / 19:02

   Menar du att Katerina Janoush har hittat på detta i Tierp?

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-03-08 / 23:48

    Jag förstår inte din fråga? Tierps kommun han manipulerat en skärmdump från katarinemagasin.se. Förvanskat eller förfalskat om du så vill.

    Gilla

 4. Arneik 2020-03-08 / 13:00

  Varför använder någon Facebook…..?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-08 / 13:22

   För att hitta nya läsare. Kan du ge mig ett förlag på hur jag annars skall göra?

   Gilla

 5. ac carlsson 2020-03-08 / 12:57

  Jag hittar varje dag i snitt ett par av dina inlägg på FB bland de tio första när jag går in på startsidan. Idag var det ”Handsprit” och ”Mello” på listan.

  Ärligt talat så är jag ingen större fan av FB och ägnar max tio minuter per dygn åt detta. Jag tror att detta sätt att förhålla sig till FB blir vanligare för var dag som går. Bland mina irl-vänner är det allt fler som helt enkelt pausar sina konton på FB och bara har kvar chatten.

  Jag läser så gott som dagligen din blogg och har alltid en flik dit öppen i min webb-läsare, precis som jag har till några andra bloggar som jag följer. Jag förmodar att mitt beteende inte genererar någon daglig påspädning av besöksstatistiken på din blogg.

  Av ren självbevarelsedrift är jag väldigt försiktig med att dela dina blogginlägg. Jag har ett arbete inom utbildningsväsendet och känner att jag därmed måste vara försiktig med att öppet deklarera mina åsikter, vilket i sig är väldigt skrämmande.

  Jag hoppas verkligen att du fortsätter att skriva på din blogg, du och andra bloggare som granskar makten har en väldigt viktig uppgift i dessa tider.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-03-08 / 13:22

   Jag fortsätter givetvis att skriva men det är väldigt svårt att nå nya läsare när FB agerar på det här sättet. Men det är ju samtidigt deras syfte.

   Gillad av 2 personer

 6. DecemberKartellen 2020-03-08 / 12:44

  Samma sak med Youtube. Minst varannan kommentar jag skriver syns inte. Det måste vara förinställt på något sätt. Ingen har väl tid att läsa vilka kommentarer som godkänns eller ej. Så jag gissar att de per automatik bara släpper igenom hälften. Jag har också noterat att om jag länkar till en tidningsartikel eller webbsida / blogg i inlägget – så visas aldrig kommentaren. Google äger Youtube och bestämmer vilka som får uttala sig. Jag kommenterar bara, jag lägger inte ens upp filmer. Gällande de som gör filmer. Snart är det bara kattvideos som är godkända på Youtube.

  Gillad av 1 person

 7. Tony 2020-03-08 / 12:31

  Satnningen Smakar alltid illa för den maktfullkomliga så kallade eliten.

  Gilla

 8. Eddur 2020-03-08 / 12:18

  Facebook är döende.

  är med i många grupper och antalet inlägg har minskat kraftigt och brukar oftare spåra ur i politiska diskussioner. slutar med att många inlägg raderas och flera blir bannade.

  flera vänner och folk jag följer har nästan slutat posta.
  kvar är det bara mat kattbilder och alla goda råd/citat om livet kvar.

  Gillad av 1 person

 9. Åke Nordlöf 2020-03-08 / 11:50

  Kollar alltid din blogg Toralf

  Gillad av 1 person

 10. ltsundelin1950 2020-03-08 / 11:45

  Din blogg besöker jag varje dag. Jag tar inte facebook på allvar längre.

  Gillad av 1 person

 11. Roland Salomonsson 2020-03-08 / 10:42

  Du borde parallellt med FB köra allt via vk.com också. Samt uppmana dina följare att skaffa konto och ansluta sig till vk.com också. På detta sätt skulle du ha ett slags backup i Sociala Media. Du bör även fundera över din backup-situation, dels personliga datorer och dels för vad som publicerats på din blogg (om du vill säkra historiken). Backup bör förvaras både i sverige och även utomlands i servrar (helst i länder västländernas und.tjänster har minimum av inflytande och kanske krypterat).

  När jag blev bannad (orsak angrepp mot #metoo, m fl) i FB upprättade jag ett konto i VK. Efter ett par månader fick jag meddelande från VK att jag varit utsatt för en massanmälan och att VK inte avsåg lyssna på anmälan, SAMT ATT ALLA ANMÄLANDE KONTON STÄNGTS/RADERATS! Jag uppfattar det som att VK främjar yttrandefriheten. Givet att hotar jag döda Putin eller spränga Kreml, så stängs kontot sannolikt.
  VK och Telegram är bägge i luven på ryska myndigheter för att de vägrar släppa från sig kryptokoder etc, men erbjuder sig mot betalning och beställning utföra tjänster åt myndigheterna, vilket myndigheterna inte accepterar. Ännu!

  Gillad av 3 personer

  • Bajen666 2020-03-08 / 16:42

   Väl skrivet har själv aldrig haft ett konto på FB däremot så startade jag ett på VK för ett år sen, där borde vi Sverigevänner samlas och diskutera samhällsfrågor.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s