KALMAR ÄR FULLT

Kalmar är fullt

Ännu en bra kampanj från SD som lockar till reaktioner. Flera lokala företrädare från SD på lokal nivå har lagt upp en bild med texten att deras hemort är fullt, som publicerats på Facebook. Det vill säga att kommunen inte kan ta emot fler migranter. Någon kommunförening i Kalmar län har inte lagt upp ett foto enligt denna kampanj, vad jag har sett.

I flera kommuner har nu de politiska motståndarna lagt upp bilder på sig själva med budskapet att kommunen inte alls är full och att kommunen visst kan ta emot flera migranter. Därmed har SD verkligen fått fram budskapet och vad som skiljer partierna åt!

Idag har Martin Tunström på Barometerns ledarsida verkligen lyckats med sin ledare. Självinsikten är ytterst begränsad hos kristdemokraten Tunström!  I ledaren skriver han bland annat följande.

”Nämndemannasystemet som det finns anledning att slå vakt om kan undermineras av Sverigedemokraterna i migrationsmålen.”

 ”44 procent av Kristdemokraternas nämndemän röstade för att ge asyl till ensamkommande vid ett eller fler tillfällen, för Vänsterpartiets och Miljöpartiets nämndemän låg siffran på 42 procent.

”Det kan ställas i kontrast till de 21 procent av Sverigedemokraternas nämndemän som någon gång röstat för att ge ensamkommande asyl. Liknande statistik har presenterats när det gäller hur kristna konvertiter som lämnat islam bedöms i migrationsdomstolarna.” 

 ”Men domstolarna är fel plats för flyktingaktivism. Och i SD:s fall kan misstänkas att lekmannadomarna inte skiljer på sina vanliga uppdrag och nämndemannaskapet.”

Vilket förbaskat jäkla påhopp från Martin Tunström, Har han verkligen tänkt efter? Hans fördomar om SD styr hans egen logik och förklaringar.

Det kan givetvis lika gärna vara KD, MP och V som driver flyktingaktivism i migrationsdomstolarna. Eller med tanke på den politik som framförallt Miljöpartiet och Vänsterpartiet bedriver i riksdagen så är det väl dessa båda partier som bedriver flyktingaktivism i domstolarna, inte Sverigedemokraterna.

Men eftersom KD har de högsta siffrorna så måste det ju vara SD som bedriver flyktingaktivism enligt Martin Tunström. Vilken logik.

PS

Martin Tunström har ändrat texten på ledarartikeln på nätet. Har han fått kritik på artikeln i den tryckta upplagan.

15 reaktioner på ”KALMAR ÄR FULLT

 1. Bertilsson24 2020-03-11 / 03:05

  Vet inte riktigt vad jag skall säga. Men märker att i lokala inlägg får du mindre eller större respons beroende av årstid. I regionala nationella skriverier kan du få en uppsjö av svar i dina inlägg av dem som är trötta och vill säga sin mening. Det tog ett tag innan jag insåg hur Petterssonsblogg fungerar.. Självklart hinner han inte skriva allting själv, så han har flera skribenter som skriver under med Petterson men det är bra. Lite sent vaknat men märkte för några år sen fjärran östern redaktionen. Tror det är dax att expandera Thoralfsblogg låt flera komma in och skriva på din blogg så den blir större! Rolf Malm är en bland flera på Petterssons.

  Gilla

 2. Arne 2020-03-10 / 23:04

  Folkhälsomyndigheten ska nu se över vilka offentliga sammankomster som ska begränsas. Om det blir Allsvenskan, hur står sig Kalmar FF’s ekonomi? Alla Kalmars springlopp i vår? Turismen…?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-10 / 23:21

   Kff:s första match är i Stockholm mot Hammarby. Att spela på Tele2-arens utan publik förlorar sannolikt Hammerby mest på. Första hemmamatch den 12 april mot Norrköping. Då får vi hoppas att det tillåts publik. Jag har köpt årskort.

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-03-11 / 09:13

    Biljetterna är inhandlade och hotellrummet är bokat. Fredag den trettonde sopar vi trojanerna av banan.

    Gilla

   • Otto 2020-03-11 / 13:41

    Det ser inte så ljust ut.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-03-11 / 14:13

    Nej, ett beslut kommer säkert innan veckan är slut.

    Gilla

  • Ghetto 2020-03-11 / 17:46

   Blir väl KK för KFF!

   Gilla

 3. ROLLE 2020-03-10 / 13:15

  Det är inte att Sverige är fullt utan det är överfullt.

  Gillad av 1 person

 4. Ivar Andersson 2020-03-10 / 08:42

  Hur många invandrare bor gratis hemma hos Martin Tunström? Eller är det skattemedel som ska slösas?

  Gillad av 2 personer

 5. Andersson i Pinan 2020-03-10 / 05:25

  Stavfel! Fult stavas inte med tvål. Kalmar är fult av bilden att döma.

  Gilla

  • messkalle 2020-03-10 / 09:31

   När planen är att göra Sverige fullt äro de fulla av goda tankar. Så blir det när de gör allt för att tvåla till SD och så blir det när de hellre tänker med hjärtat och ogärna med hjärnan.

   Gillad av 2 personer

 6. Högt hårfäste 2020-03-10 / 01:49

  Finns ingen opposition i Kalmar att tala om. Vänsterindoktrinerade hela högen, det är därför Johan hårfäste kunnat sitta 13 år på tronen. Det är absurt!

  Nu har självaste Ebba Busch också gått ut och kritiserat Jimmie och SD. Lita aldrig på en borgare!

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s