STORLEKEN HAR BETYDELSE

”Jag visste knappt vem Mattias Adolfson var.”

Magnus Uhr (S), ordförande Södermöre kommundelsnämnd

”Jag kände inte och hade knappt träffat Magnus Uhr innan hans företag fick uppdraget.”

Mattias Adolfsson(S), ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

I den infekterade affären med det förhandsbesked på bygglov som Mattias Adolfsson fått under märkliga omständigheter rullas nu ännu en pinsam omständighet upp för socialdemokraterna. Den blir inte mindre märklig efter dessa båda herrars fullständiga okunskap om varandra för ca ett år sedan. Trots att båda då var nämndsordföranden för socialdemokraterna inom Kalmar kommun.

Det är så pinsamt och en så dålig lögn att de borde skämmas båda två.

Nu visar det sig att den ek som Mattias Adolfsson tog ner och som inte anmäldes till Länsstyrelsen mättes in av partikamraten Magnus Uhr. Han lyckades mäta omkretsen till 308 cm vilket ger en diameter på 98 cm. Det innebar att med två centimeters marginal så behövde inte Mattias Adolfsson tillstånd från Länsstyrelsen för att fälla ”jätteeken”. Eken flisades dessutom ned väldigt kvickt för att röja undan spåren.

Nu behövde Mattias Adlofsson inget samråd och tillstånd från Länsstyrelsen. Personligen tror jag inte ett dyft på de uppmätta 308 centimeterna. Jag tror det var över 314 centimeter. Det vill säga ett äkta jätteträd, som kräver anmälan till Länsstyrelsen och samråd för att få ta bort trädet.

Magnus Uhr kom jag i kontakt med för flera år sedan på Facebook och jag upplevde honom som en rabiat socialdemokrat som uppträde väldigt illa mot politiska motståndare och i synnerhet eller enbar mot sverigedemokrater. Det är bara att kolla hans Facebook, i synnerhet under valåret 2018 och efter valet. Han blockerade mig ganska omgående på Facebook, precis på samma sätt som kommunalrådet Johan Persson som är allergisk mot kritik. Han önskar sig bara ja-sägare och det har han funnit i partikamraten Magnus Uhr.

Undrar om Länsstyrelsen varit nere hos Mattias Adolfsson om mätt ekstubben som finns kvar?

Magnus Uhr beklagar sig nu över att ha blivit uthängd av Barometern för att han är egenföretagare. Han förstår inte att det är i sin roll som socialdemokrat och nämndsordförande som han uppmärksammas. Att han har ett företag som sysslar med trädfällning är inte det viktiga i detta sammanhang.

Barometern skriver det inte men tidningen undrar om allt egentligen gick rätt till när jätteeken fälldes. Jag betvivlar det starkt.

Socialdemokraterna har suttit så länge vid makten i Kalmar att de blivit maktfullkomliga!

https://www.barometern.se/kalmar/partikamrat-matte-in-adolfsons-ek-jag-visste-knappt-vem-mattias-adolfson-var/

UPPDATERING

Ny artikel i Barometern

”Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, skrockar när han hör om hur Adolfsons husprojekt hanterats partikamraterna. Han har svårt att förstå att politiker inte är mer rädda om sitt förtroendekapital.” 

”Det ska väldigt mycket till för att politikerna i nämnden ska gå emot tjänstemannaförslaget i ett sådant här ärende. Då ska de ha tänkt på något som inte tjänstemännen har, och det är inte troligt, säger Olle Lundin.”

https://www.barometern.se/kalmar/professor-i-forvaltningsratt-forstar-inte-att-de-inte-ar-mer-radda/

 

 

36 reaktioner på ”STORLEKEN HAR BETYDELSE

 1. messkalle 2020-03-18 / 14:24

  Kärn- och vattenkraft är de minst CO2–skadliga (om nu den växthusgasen är skadlig) producenterna av energi. Vindkraftens kritiker, oavsett om de är det på grund lönsamhet och eller miljön har tystats av vindkraftlobbyn som vill sälja deras vindkonserverad gröt med mördande reklam, dirigerade och understödda av de som har hjärnsläpp.
  Gefle Dagblad låter insändare synas utan betalvägg. Det tycker jag är bra.

  ”INSÄNDARE
  Vindkraftsdebatten fortsätter
  Bild: Johan Axelsson
  Kommunstyrelsen har nu med sju röster mot se beslutat föreslå kommunfullmäktige den 30 mars att rösta ja till denna stora vindkraftpark utanför vår kust och då framförallt Utposten i närheten av Iggön/Norrsundet.

  Att MP, C och V röstar ja till dessa vindsnurror är ju förståeligt för de är så besatta av detta. Däremot funderar man över Socialdemokraternas syn på detta. Man får intrycket att de är för bara på grund av de vill sitta kvar vid makten och därför röstar ja till vansinnet.

  Jag har hört den del människor som alltid röstat på S nu börjar tveka om de ska göra så i fortsättningen. Och detta gäller även i rikspolitiken för där är det ju det lilla MP som styr.

  Hoppas nu att det nu är några enskilda ledamöter i S som röstar mot partipiskan som Helene Åkerlund, L, gjorde och röstar nej den 30 mars. Vi medborgare har ju inte fått någon vettig förklaring varför vi skall exportera el till andra länder på vår naturs bekostnad. Gävle kommun ligger lågt på listan i Sverige om att vara företagsvänliga. Men nu låter man ett litet bolag som inte är från Gävle tjäna miljoner med en insats på 50 000 kronor i aktiekapital och som förstör vår kust och då framförallt vid Utposten. En fråga till Naturskyddsföreningen: Var står ni denna fråga? Hitintills har inget svar getts.

  S tänk om och rösta nej den 30 mars!

  Anders Sandin GD Insändare 026-15 96 05 insandare@gd.se

  Har du något att säga? Skriv en insändare

  Gilla

 2. Michael Waxmann 2020-03-17 / 19:24

  Vem är rabiat ? Vem är det som blockerar och är allergisk mot kritik! Du Thoralf Alfsson är väl det bästa exemplet på att du bara vill ha dina egna ja-sägare inne på din blogg så lägg ner dessa omogna attacker på mina partikollegor!

  ”Magnus Uhr kom jag i kontakt med för flera år sedan på Facebook och jag upplevde honom som en rabiat socialdemokrat som uppträde väldigt illa mot politiska motståndare och i synnerhet eller enbar mot sverigedemokrater. Det är bara att kolla hans Facebook, i synnerhet under valåret 2018 och efter valet. Han blockerade mig ganska omgående på Facebook, precis på samma sätt som kommunalrådet Johan Persson som är allergisk mot kritik. Han önskar sig bara ja-sägare och det har han funnit i partikamraten Magnus Uhr.”

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-17 / 21:06

   Jag låter många kritiker komma till tals i kommentarerna om de framför kritiken med ett vårdat språk.

   Men de muslimer som mer eller mindre dagligen hotar mig på olika sätt släpper jag givetvis inte fram i kommentarerna.

   Gillad av 1 person

 3. Roger... 2020-03-16 / 23:02

  O.T. i all bedrövelse just nu för många småföretag m.fl.

  Kanske redan setts av många, men ack så aktuellt om Brexit?

  Den längre versionen.

  Och den kortare med inslag av den längre som också förklarar idiotin i EU.

  Swexit nu, eller flytt till Schweiz från galenskaperna i absurdistan, kanske kan vara på plats snart?

  Röstade emot EU-medlemskapet men hjälpte tyvärr inte.

  Gilla

 4. L8 2020-03-16 / 19:39

  Tillståndet i Sverige med en sjukvård som kollapsar kan vi tacka våra politiker för. Samtliga 7 partier har prioriterat denna satans mångkulturalism med en fullständigt sinnessjuk migrationspolitik som har fått kosta hur mycket som helst i decennier. För att bekosta detta har man fått spara in på allt. Det kommer inte spela någon roll om man mot förmodan lyckas skaffa fram några ytterligare sängplatser på intensivvårdsavdelningar eftersom man ändå saknar respiratorer. Regeringen diskuterar ju redan vilka man skall låta leva och vilka som man kommer låta dö. Jag hoppas innerligt att samtliga av er kommer få betala för detta en dag. Må straffet bli mycket hårt för det förtjänar ni, ingen nämnd men sannerligen ingen av er glömd. Jag avskyr er alla.

  Gillad av 1 person

 5. Gunnar Karlsson 2020-03-16 / 17:31

  Triage ?? Vad fan betyder det ??

  Varför har våra ‘’goda’’ myndigheter efter Corona-utbrottet så flitigt börjat använda det franska ordet Triage ??

  Jag misstänker att de kallt och cyniskt kalkylerar med att de flesta inte vet vad ordet betyder och inte heller orkar ta reda på det. Översättningen av franska ordet Triage är Sortera eller Separera. Och vad är det då som skall separeras ?? Jo, människor !! de man skall försöka rädda och de man totalt skiter i, dvs. de som skall dö !!

  Och hur skall denna separation gå till ?? Jag misstänker att följande enkla kriterier kommer att användas, de som är över 60-65 år eller de som har någon kronisk sjukdom bör nog skynda sig på att skriv sitt testamente för dessa blir det ingen hjälp !!

  Läs gärna vidare om denna nya grymma värld här…..

  https://nyheteridag.se/socialstyrelsen-forbereder-sortering-av-manniskor-som-ska-lamnas-att-do/

  Och vart har alla våra sjukvårdsresurser tagit väg, här är en förklaring….

  https://petterssonsblogg.se/2020/03/16/50-faltsjukhus-med-630-oanvanda-respiratorer-skrotades-eller-skanktes-bort/

  Dessutom har ytterligare 2 100 intensivvårdsplatser med respirator, som förvarades som beredskapsreserv mystiskt försvunnit under 90-talet. (Källa: Svenska föreningen för anestesi och intensivvård. SFAI, medlemstidning maj 2019).

  Ja, vi får de pajasar vi röstar på, frågan är om deras agerande inte är Trolöshet mot huvudman eller Grovt landsförräderi ?? Vidkun Quisling fick ett hårt men rättvist straff, jag hoppas de ansvariga och skyldiga för denna katastrof oxså får det.

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

  • martiusus 2020-03-16 / 18:29

   Welcome back Gunnar!

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2020-03-16 / 19:09

    Martiusus, tack !!

    //Gunnar

    Gilla

  • Arne 2020-03-16 / 18:42

   Triage kommer från franska trier, som betyder sortera.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2020-03-17 / 06:23

    Arne, vänligen läs inlägget, i alla fall första delen.

    //Gunnar

    Gilla

  • Svinfylking 2020-03-16 / 21:31

   Beredskapslager tömdes när vi hade olika regimer av landsförrädare under 90 och 00-talet. När sedan apoteksmonopolet avvecklades så blev ”gamla apoteket” en marknadsaktör precis som alla privata alternativ. Tydligen hade g:a Apoteket ett civilförsvars / totalförsvars åläggande, men det ”försvann” tydligen vid avregleringen.
   Därför behövs det bara mindre störningar i samhället för att det ska börja råda brist på utrustning och materiel.

   Gilla

 6. martiusus 2020-03-16 / 17:25

  Så gjorde jag då rätt? I alla fall i ett kort perspektiv.

  För ett antal år sedan beslutade jag att sälja hela mitt aktieinnehav. När det sen blev aktuellt med att betala in skatten på vinsten, ett sexsiffrigt belopp, hade jag några frågor till Skattemyndigheten som på grund av ombyggnad delade lokaler med Försäkringskassan.

  Jag beger mej alltså till lokalen i fråga, och där sitter bara bankomatflyktingar, allsköns hucklen och bedrägliga ansikten. Dantes Inferno? Det stod helt klart att alla mina skattepengar skulle förslösas på dessa figurer, dessa figurer med ett IQ i närheten av 65.

  Det känns som om att bli rånad av sina egna byrokrater. Vad fick min faster för vård på slutet?
  Varför har buset tagit över Sverige och förvandlat landet till anarki?
  Varför är vi ett skräckexempel i hela EU?

  Gillad av 1 person

 7. Arne 2020-03-16 / 17:12

  2 intensivvårdsplatser och 0 (!) isoleringsrum i Kalmar enligt nyheterna nu. Det ser ju bra ut.

  Gilla

   • Arne 2020-03-16 / 18:41

    De sa de på ”Efter fem” på TV4, du kan se reprisen på TV4 Play gratis. Det var alldeles i början en sammanställning av alla regioners intensivvårdsplatser. Källan var regionerna själva

    Gilla

   • Arne 2020-03-16 / 18:49

    PS.

    Låter sjukt lite med två, kan det bara de som är lediga/står rill förfogande de menar?!?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-03-16 / 19:03

    Man kan ju hoppas det men det är i och för sig lika illa!

    Gilla

 8. Sven d.ä. 2020-03-16 / 16:04

  Angående eken. Jag ser att det står att eken flisats upp. Jag kan inte tänka mig att man flisar upp det som kan användas som virke. De stockarna är nog bortforslade för att senare sågas upp. En bred homogen ekskiva i den storleken är inte lätt att få tag på. Jag tror att Mattias Adolfsson har några stora stockar hemma. Kanske det finns en ”Ture Sventon” i omgivningarna.

  Gilla

  • martiusus 2020-03-16 / 17:38

   Jag tror att Mattias Adolfsson är förstockad!

   Gilla

 9. Rambo 2020-03-16 / 13:39

  Sällan skådad inavel i Kalmar kommun. 😦

  Gilla

 10. Otto 2020-03-15 / 22:42

  Det ser inte ut som Allsvenskan kommer få ha publik förrän i juni, halva säsongen är då normalt spelad. Ska klubbarna betala tillbaka årskorten?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-15 / 23:13

   Det återstår att se vad som kommer att gälla. EM kommer säkert också flyttas.

   Gilla

 11. Sulan 2020-03-15 / 22:33

  Simpelt. Bara att mäta stubben. Den står kvar och syns från bilen när man kör förbi Adolfssons hus.
  Det var den längsta metern jag har sett.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-15 / 23:12

   Men jag tror att det mått som gäller skall tas vid en viss höjd på stammen.

   Gilla

   • martiusus 2020-03-16 / 08:06

    Brösthöjd, 1,3 meter ovan marknivån.

    Gilla

 12. Anders 2020-03-15 / 19:57

  Varför kan de inte lära sig att ljuga ordentligt. 308 cm! Det hade väl varit bättre att dra till med 208! Ungefär som när ordförande Mao i hög ålder simmade i Yangtzefloden på en tid som motsvarande halva världsrekordtiden på sträckan. Ska det ljugas ska man göra det rejält!

  Gillad av 1 person

 13. turrim 2020-03-15 / 19:52

  Nu plötsligt är det allvar. Statsministern manar till nationell samling. Gäller det även att Sverigedemokrater får vara med?

  Gillad av 3 personer

 14. Staffan 2020-03-15 / 18:36

  Ganska roligt att Uhr säger att han knappt visste vem Adolfsson var…han har iallafall 2 gånger under 2018 tryckt gillamarkering på Adolfssons inlägg på Facebook

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s